Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

TG53 25-06-17 22:13

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

speram sa fie o cursa reusita,fara incidente neplacute

ROAD EMPIRE 05-07-17 07:44

1 Attachment(s)
ceva frumos....

[email protected] 06-07-17 14:53

Frumos si interesant :D

TG53 08-07-17 16:44

au existat astfel de medalii in CPP si pentru alti ani,sau numai 1989?din pacate eu nu imi mai amintesc

ROAD EMPIRE 16-07-17 10:01

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/tfpPlCZSe0Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

andreeasilvestri 17-07-17 11:55

Imagini inedite de la Cupa Pacii si Prietenei Resita, din 1986. Multumim, Road Empire :D

TG53 19-07-17 07:14

ca intotdeauna,ce posteaza Road este super,speram sa raman asa

ROAD EMPIRE 19-07-17 09:26

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZIDI5WHyudI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ROAD EMPIRE 21-07-17 03:00

4 Attachment(s)
Astazi la noi ub Timisoara! Un Cadillac din 1925 al unui elvetian 8)

valentin.nemtanu 21-07-17 12:22

Stimati prieteni ! Va rog frumos daca detineti sau putei procura poze de la Circuitele de viteza Braila din anii 1975...1982, sa ne ajutati pentru un vernisaj : Automobilismul brailean: trecut si prezent. Va multumesc anticipat. ( orice material e binevenit )

ROAD EMPIRE 21-07-17 16:06

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 5867210)
Stimati prieteni ! Va rog frumos daca detineti sau putei procura poze de la Circuitele de viteza Braila din anii 1975...1982, sa ne ajutati pentru un vernisaj : Automobilismul brailean: trecut si prezent. Va multumesc anticipat. ( orice material e binevenit )

poza antologica de la Braila din 1979, intr-o duminica ploioasa pe 13 mai. Duel Iancovici vs Bellu

valentin.nemtanu 21-07-17 16:14

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 5867222)
poza antologica de la Braila din 1979, intr-o duminica ploioasa pe 13 mai. Duel Iancovici vs Bellu

Asa este. A plouat atunci torential de la primul start cca 4 ore.
M-a dus un prieten acasa si m-am schimbat intre serii intrucat ploaie patrunsese si prin bluza de fas! ms frumos:D:D:D

ROAD EMPIRE 23-07-17 10:33

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/oo2ssDleBjE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

andreeasilvestri 27-07-17 10:28

Ce poza frumoasa de la Braila din 1979, felicitari pentru ca pastrezi si colectionezi asemenea amintiri minunate, Road Empire :D

valentin.nemtanu 27-07-17 14:54

4 Attachment(s)
Din ce gasesc ( poze circuite Braila- 1975...1982) pentru o expozitie, in avanpremiera va oferim spre delectare!

INMT-Bucuresti 15-10-17 16:40

Mi de multumiri baietilor din Oradea pentru acest video, cu nea Kulpinski si jucaria lu'.

https://www.youtube.com/watch?v=yRRwLQ3wCWY

TG53 15-10-17 23:17

superb video si toata admiratia pentru "Eci" Kulpinski ,de la un prieten si adversar de curse in tara si in CPP.Jos cu palaria .

valentin.nemtanu 16-10-17 05:44

3 Attachment(s)
Pentru a " revitaliza" acest topic, iata, panoul cu cele 8 editii ale Circuitului de viteza stradal, concursuri desfasurate in Braila 75= 82 ca etape de campionat national cu cate 5-70 de piloti la start! Prezentarea s-a facut la vernisajul expozitional din 5 oct a.c. Braila

TG53 16-10-17 17:44

poate putem revitaliza intradevar acest topic incerc sa imi aduc contributia
in video spune Kulpinski ca la Resita au fost 3-4 Eastere,de fapt au fost mai multe aici o lista
Eugen Peteanu a avut 2 cel cumparat de la Laurentiu Moldovan si unul constructie proprie plus monococa inceputa care a ajuns pana la urma la Cornel Bibiri
C-tin Ghergel 2 buc unul din teava si o monococa
Mircea Ponta 1 monococa
Tiberiu Ciurciu 2 buc. monococa si unul din teava
Werner Hirschvogel 1 din teava dupa cate stiu se afla in moment undeva in Timisoara
Dan Gruba 1 din teava
Tiberiu Gedeon 3 1 din teava,1monococa si TG86 din teava la care a inceput sa fie restaurat nu stiu in ce faza se afla
cam asta ar fi la Resita

ROAD EMPIRE 21-10-17 11:14

1 Attachment(s)
O poza cat o mie de cuvinte!

valentin.nemtanu 09-11-17 15:49

9 Attachment(s)
Asa cum spuneam mai sus, va prezentam astazi ceva din istoria Circuitului de viteza Braila 1975, extras din expozitia Automobilismul brailean: trecut si prezent, cu vernisaj in 5 oct a.c.

ROAD EMPIRE 11-11-17 14:27

1 Attachment(s)
Poza este facuta in 1987 la Pitesti.

valentin.nemtanu 11-11-17 19:31

Daca un pasionat - forumist are colectia de reviste Autoturism, va rog, sa-mi scanati reportajele din reviste despre Circuitul de viteza Braila - anii 1980-1981-1982 ! Multumesc anticipat

TG53 14-11-17 17:29

Poza de mai sus a barchetei cu nr.33 este de fapt barcheta lui Werner dar cu motor Dacia 1400 si cutie Dacia si pilotul a fost Tibi Ciurciu

CaLiN_1 15-11-17 12:51

Am si eu 2 intrebari legate de barcheta lui Werner: Caroseria din ce material a fost realizata? S-a luat dupa ceva model de monopost, prototip, sau artizanal?

TG53 15-11-17 17:19

totul a fost artizanal sasiul proprizis a fost din teava,acoperisul si rama de parbriz a fost de Dacia 1300 scurtat si astfel sa potrivit parbrizul de Dacia,capota din fata care sustinea si farurile a fost executata din fibra de sticla partea din spate din tabla de aluminiu totul executat la garajul moto din Moroasa Resita cu sprijinul uzinei UCMR
cam asta ar fi in mare totul a durat aprox 6 luni

CaLiN_1 15-11-17 21:02

Multumesc pt raspuns d-nule Gedeon. Mare pacat ca a ajuns pe mainile cui nu trebuie ( nu stiu cine) si pe urma s-a casat. Cred ca acum ar fi fost acuma o prezenta deosebita si exotica. Dar ca sa revenim, in ce stadiu se afla restaurarea Easterului TG86, Nelutule? :)

CaLiN_1 15-11-17 21:52

7 Attachment(s)
Atasez niste poze, unele scanate personal cu ceva ani in urma(nu stiu daca sunt pe forum).

TG53 16-11-17 10:49

ca sa fiu cinstit ,nu cred ca la ora actuala si in situatia actuala din Romania se poate realiza vreo restaurare,atat barcheta sau TG86 lipseste prea mult entuziasm,meseriasi,cunstiintze tehnice si uzinele din Resita,in primul rand UCMR
si apoi intrebarea multa munca si bani investitzi dar pentru ce? ce faci cu un Easter sau cu o Barcheta la ora actuala in Romania se tine numai coasta pentru coasta trebuie totul altfel conceput sasiu mai scurt,tank de bezina mult mai mic si multe altele
Parerea mea

valentin.nemtanu 16-11-17 11:07

Nu va contrazic! Dar pt Dvs si forumistii nostri, va informez ca in Romania, exista de cativa ani ( de cel putin 2 ani sunt direct implicat ) 2 - DOUA campionate sub egida FRAS de viteza pe circuit : C N Autoslalom si C N Time- Attack cu cate 4-6 etape fiecare, clasamente finale si titluri de campioni sau n castigatori clase. Promovam, organizam, si oferim impreuna cu d-l Alexandru Krepelka (din Timisoara ) si d-l Bella Ritner ( din Miercurea Ciuc ) oportunitatea participarii si celor cu sustinere materiala mai redusa, cu posibilitati financiare de inceput, dar pasionati ai volanului si dornici de performanta . Nu e o activitate f rentabila, dar imbucurator este faptul ca a crescut numarul participantilor de la an la an, a juniorilor, s-a cristalizat o " familie" de pasionati ai pistelor s.a.m.d.

TG53 17-11-17 11:30

este imbucurator ca exista si cate ceva pentru cei care nu dispun de mijloace financiare"nelimitate" si fiecare poate sasi aleaga unde vrea sa participe gasesc foarte bine FELICTARI dar atat Slalom cat si time attack nu este viteza pe circuit parerea mea,sau?
inca o data tot respectul pentru cei care participa dar slalom este ceva de indemanare si Time Attack un fel de coasta pe orizontala contra cronometru lipseste sarea si piperul

valentin.nemtanu 17-11-17 11:37

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5870270)
este imbucurator ca exista si cate ceva pentru cei care nu dispun de mijloace financiare"nelimitate" si fiecare poate sasi aleaga unde vrea sa participe gasesc foarte bine FELICTARI dar atat Slalom cat si time attack nu este viteza pe circuit parerea mea,sau?
inca o data tot respectul pentru cei care participa dar slalom este ceva de indemanare si Time Attack un fel de coasta pe orizontala contra cronometru lipseste sarea si piperul

Ambele in desfasurarea noastra, sunt viteza pe circuit, doar ca la autoslalom sunt 2-3 porti largi pe aliniamente. Este forma cea mai accesibila de a participa pe piste in campionate. Cei dornici, dupa ce isi vad singuri, nivelul si posibilitatile, acceseaza spre VTM ( coasta cu variantele CNVC 1 sau CNVC 2 ) sau ....raman in echipele de participanti pentru alte momente mai ..fericite financiar.
Cele doua campionate ofera mari sanse de afirmare/ promovare juniorilor, incepatorilor, fetelor, sau celor cu masina ---din fata casei . !

TG53 17-11-17 17:22

intrebare cum se da startul toti deodata sau unul dupa altul?

valentin.nemtanu 17-11-17 21:04

Cate un pilot intra pe pista in primul tur de incalzire, apoi un tur cronometrat cu celula si ultimul tur de racire-iesire la parc. In general exista concomitent 2 masini pe pista, la distanta, O.K.?
Turul din mijloc e cel cronometrat in care fiecare merge " full gaz" !

TG53 17-11-17 23:31

va rog sa nu mio luati in nume de rau,repet, este foarte bine ce se organizeaza dar nu pot accepta ca asta este viteza pe circuit este ca si cum am o pisica si spun ca este tigru tot pisica ramane
inca odata,nu vreau sa supar sau sa jignesc pe nimeni,dar asta este parerea mea

valentin.nemtanu 19-11-17 12:35

O.K. Fata de greutatile organizarii, a costurilor in primul rand, ca unul care m-am confruntat in 2016 direct cu ele, faptul ca aceste campionate au continuat si au aparut noi participanti, e un succes !

valentin.nemtanu 19-11-17 12:41

7 Attachment(s)
Din expozitia " Automobilismul brailea:, trecut si prezent" care s-a desfasurat prin organizarea mea in data de 5 oct 2017, va prezint alaturat cum ne-au vazut si comentat presa de specialitate 5 din cele 8 etape nationale ale circuitelor de viteza stradale intre 1975 si 1982. Postez cu mandria de a fi participat efectiv la toate etapele!

TG53 19-11-17 17:29

astea da CURSE DE VITEZA PE CIRCUIT

TG53 20-11-17 10:09

la lista de mai sus vreau sa mai adaug pe 15 iulie 1990 sa tinut la Resita Memorialul Stefan Iancovici viteza pe circuit daca tin bine minte cred ca a fost ultimul circuit in 1991 sau tinut numai coaste

msdab 27-11-17 17:27

7 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 5870050)
Daca un pasionat - forumist are colectia de reviste Autoturism, va rog, sa-mi scanati reportajele din reviste despre Circuitul de viteza Braila - anii 1980-1981-1982 ! Multumesc anticipat

Atasat Braila 1981 si 1982. In 1980 eram in armata si-mi lipsesc multe numere...Raliu Braila 1981 este bonus.
Am mai gasit cate ceva rasfoind si sper sa va placa.
La MP Bucuresti 1978 pozele sunt :
Stanga sus - Buerebista Ursu - INMT Dacia 1300 Gr. 2
Dreapta sus - Alfonso Giordano - Fiat 131 Abarth
Jos - Stefan Iancovici - IAP Renault 12 Gordini

All times are GMT +2. The time now is 06:44.

- Copyright 2026 4Tuning