![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Lasa-l dreacu de Matiz, ca si Dacia 1300 pleaca doar din ambreiaj.
Logan 1.4, de exemplu, pleaca din ambreiaj cu a doua. Deci se poate si la alte masini, nu numai la diesel. |
nu stiti ma ? motorina la tractoare :)) la discuit, arat, semanat si-asa mai departe ;) pe timpu'lu'tata era un fel de schema in nuj ce carte si continea asa :
- gaz = lampi - motorina = utilaje agricol - benzina = autoturisme - kerosen = aeronave, bla bla.. Deci, hai cu tractoarele pe sosele :)) k pe camp nu mai au loc :D ( glumesc, bineinteles ) E doar o parere proprie si personala, fara sa jignesc pe nimeni. Eu sunt adeptul benzinei ,sau dak vreau economie, (nu se stie cand ) , GPL. Dar motorina, neah :D Salutari ! |
Au trecut vremurile alea. Nu mai sunt dieselurile de pe basculantele Roman. Nu mai sunt dieselurile fara turbo de pe Merc 190, sau alte alea. A avansat tehnologia! Acum pot fi scosi cai buni dintr-un Teddy!
(si cu toate astea, eu inca prefer benzina!) |
Dacia 1300 nu pleaca din ambreaj (cu setari si motor stock ) nici daca ii bagi benzina de NASCAR .Pentru ca nu are cuplu suficient .
Motrina are intodeauna mai mult cuplu decat benzina pentru ca explozia e mai violenta. De asta un Touareg V10 poate sa traga un 747 dupa el . |
Quote:
Si Logan 1.4 pleaca cu a doua doar din ambreiaj!! |
Cand trec prin Ploiesti shi nu am ce face o sa trec sa vad minunea .
|
passatu' imi pleaca din ambreiaj si cu a 4-a cre'k :)) dar cum sa nu plece dacia cu treapa I din ambreiaj ? lol. Am verificat ralantiul in treapta I , II si III. Am ajuns la 22 km/h numai din ambreiaj ( fara acceleratie , serios ). Daca aveam drum drept, aveam unde sa-i dau si a 4-a, dar motoru' tre sa fie reglat CEAS, nu ca harburile alea de dacii de zici k esti in tractor :)). Si-acu imi merge batrana :D inca pot sa plec primu' din semafor , de langa logan , cielo sau alte masini in 8 valve :D Numai bine !
|
Quote:
|
Quote:
|
EMH , in loc sa ti arda de mistouri ai incerca si ai sa vezi ca e asa .Orice masina cu ECU fara oscilatii la relanti pleaca din orice treapta fara acceleratie .Dieselu pleca mai usor are un avantaju de cuplu mai mare in ture mici .
|
Eu inteleg ca teddy au cuplu mare, dar sa plece cu a 4-a de pe loc, mi se pare putin aberant, avand in vedere ca nu o accelera...
|
Unu din lucrurile care le face ECU , iti regleaza debitu de carburant si aer cand ii cere motoru .Las o in treapta a 2 sau a 3 care vrei tu , turatie constanta sau relanti intr o panta in urcare si vei vedea ca ai viteza constanta. Acelasi lucru e si cu plecarea asta chinuita in treapta superioara fara acceleratie .
|
La benzina chestia asta se intampla in primele 2 trepte de viteza. In treapta a 3-a deja incepe masina sa tremure ca toti dracii, si nu se misca din loc.
Cel putin asa patesc eu. |
Quote:
|
OK, atunci astept sa vina sa imi arate si mie cineva cum pleaca cu ultima treapta de viteza de pe loc, fara sa accelereze macar un pic!!!
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:15. |
|
- Copyright 2026 4Tuning