Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Baia-Mare (https://forum.4tuning.ro/439-baia.html)
-   -   Discutii despre orice! (https://forum.4tuning.ro/439-baia/55899-discutii.html)

daniel2011 12-08-11 10:14

Re: Discutii despre orice!

Quote:

Originally Posted by MITSU (Post 4522505)
verifica filtru de benzina. simptomele indica alimentare defectuoasa.

LE - daca e doar pe ploaie , atunci fise , buji.

filtru de benzina lam schimbat aku o saptamana,creca trage aer rece pe undeva SI FACE condens numai atunci cand ploua.nai mai intalnit problema asta?

MITSU 12-08-11 10:16

pai atunci verifica toata tubulatura de admisie , furtune , filtre samd.

daniel2011 12-08-11 10:18

Quote:

Originally Posted by MITSU (Post 4522528)
pai atunci verifica toata tubulatura de admisie , furtune , filtre samd.

aSTA o sa fac azi

kalugaru 12-08-11 17:29

am mancat azi o amenda grasa la 2 veverite,am ramas si fara certificat ..care stiti daca pot omologa jante de 17'' 245/40/zr17

bujuKYL 12-08-11 17:32

Quote:

Originally Posted by kalugaru (Post 4523385)
am mancat azi o amenda grasa la 2 veverite,am ramas si fara certificat ..care stiti daca pot omologa jante de 17'' 245/40/zr17

din cate stiu eu, se omologeaza mai nou dupa capacitatea motorului si al greutatii masini! tot felul de prostii, sincer chiar nu inteleg de ce atata harababura pentru ce ai pe masina sau nu! apropo a-ti vazut ca se interzice numerele: SEX, MAI, MAY, WST, FBI, POL, DNA, DEP, SEN...etc!

robertSRR 12-08-11 18:19

Si cei care au pe masina numerele respective vor fi obligati sa le schimbe ? :lol: Cate abureli mai baga si astia, numa sa fie bagate.. :lol:

26MaR 12-08-11 18:41

Quote:

Originally Posted by bujuKYL (Post 4523393)
din cate stiu eu, se omologeaza mai nou dupa capacitatea motorului si al greutatii masini! tot felul de prostii, sincer chiar nu inteleg de ce atata harababura pentru ce ai pe masina sau nu! apropo a-ti vazut ca se interzice numerele: SEX, MAI, MAY, WST, FBI, POL, DNA, DEP, SEN...etc!

in legatura cu jantele , asa si trebuie dupa capacitatea motorului si dupa greutate mai ales ca influenteaza manevrabilitatea masinii. plus daca faci accident din vina ta sau da altu in tine compania de asigurari nu te despagubeste si pierzi partida
nus contra :d dar se cam pun baietii pe luat certificate in ultima vreme pentru jante sau cauciucuri cu alta dimensiune , beculete colorate .....folii numai vb
oricum ii de avut grija
cat despre numerele astea SEX si MAI si toate unele pot ramane altele nu :))))

MITSU 12-08-11 19:13

se omologheaza dupa datele furnizate de producatorul masinii. nicidecum dupa capacitatea motorului si alte lucruri. deci daca cei de la BMW zic ca pe 316 din anu 1900 se pune doar jante de : 16 cu guma de 60 , si 17 cu guma de 50. tu nu poti omologa jante de 19 cu guma de 35. daca ai pile se rezolva. daca nu ...stai la coada ca si io am stat. ( a fost exemplu nu sariti carcotasii )

FranktheTank 12-08-11 22:34

Quote:

Originally Posted by norbi_bidi (Post 4522430)
Ceva noutati in lumea tuning-ului, drift-ului, drag-ului? Imediat a trecut vara si n-am fost decat la 2 evenimente... Nu se mai anunta nimic?

In 16-17-18 septembrie la Prejmer, langa Brasov pe noul circuit de karting va fi o etapa din KoE(unde s-ar putea sa merg si eu) si in 20-21 august pe Gutin o etapa de VTM.
https://www.4tuning.ro/campionatul-na...ania-9930.html
http://www.fr*********/ro/component/...ania-1618-sept(adauga aici in loc de stelute frdrift[punct]ro)

cipricipri 13-08-11 08:57

Quote:

Originally Posted by daniel2011 (Post 4522532)
aSTA o sa fac azi

Suna la nr 0745639408 si vorbeste cu baiatul !

bujuKYL 13-08-11 12:58

SEX, BOU, COY si alte 1.512 combinatii de litere s-au interzis pe placutele de inmatriculare!
Romanii inmatriculeaza masini. E un adevar, demonstrabil si vizibil, tinand cont de autoturismele fara numar de care te lovesti la tot pasul prin Capitala. Potrivit statisticilor existente, Parcul Auto din Bucuresti a ajuns la 1.147.266 de vehicule, respectiv 828.452 de soferi.
Asadar, prin luna mai 2009, Directia Regim Permise si Inmatriculari (DRPCIV) anunta ca vor fi atribuite numere formate din trei cifre pentru autoturismele inmatriculate in Capitala, intrucat numerele cu doua cifre erau aproape epuizate. Desi atunci s-a facut clar precizarea ca placile de inmatriculare cu doua cifre raman valabile, nefiind necesara preschimbarea lor, multi bucuresteni au preferat noua formula.

Cand vine vorba despre combinatiile "uschite" de pe placutele de inmatriculare cu care se "mandresc" la masini, nu prea exista limite in inventivitatea si imaginatia romanilor. Apar combinatii ciudate, spectaculoase, «anti-radar», «anti-politie», combinatii obscene, de efect, personalizate. Oferta nu este insa mereu pe masura cererii: 1.520 de combinatii sunt trecute intr-un dictionar al DRPCIV si interzise prin lege. "Dati-mi si mie un numar, o combinatie, nu stiu, ceva ca sa nu ma mai ia radarul si sa nu ma opreasca politia", suna cererile bucuresteniilor cand ajung la ghiseul de la Inmatriculari Permise din Pipera. "Oamenii inca mai cred ca Politia actioneaza in functie de numerele de la masina. Ei nu inteleg ca nu exista combinatie care sa te apere daca ai depasit pe linie continua, daca ai trecut pe rosu sau nu a acordat prioritate nici un numar din lumea asta nu te scapa. Politia nu tine cont sau mai bine zis aparatul radar nu tine cont de ce combinatie ai tu pe placuta de inmatriculare la autoturism", povesteste comisarul Dan Mosescu, seful Inmatriculari Permise Auto Bucuresti.

Numere "cu trecere" la politie!Cu alte cuvinte, romanul vrea placute cu numere de inmatriculare cu mai multa "trecere" in trafic. Tocmai de aceea, multe autoturisme sunt inmatriculate cu WST- o combinatie care pana nu demult era inscriptionata pe masinile SPP-ului. Mai mult, preocuparea pentru ce combinatii ne mai etalam la masini este una activa, iar forumistii incing adevarate discutii-sfaturi pe aceasta tema. "Numerele astea sunt rezervate (N.R. cele care contin in combinatie litera W) am vazut la masini mai fitoase. Am vazut oameni care cu o Dacie se agatau ca disperatii de un numar cu W, ca stiau ei ca e smecher.

Din punctul meu de vedere numerele astea sunt foarte putin utile, daca masina iti seamana cu una oficiala (culoare, model). Oricum am mers cu o masina cu numere cu W, asemanatoare cu o masina oficiala si tot am fost oprit de politie. Asa ca avantajul e foarte mic", sustine un forumist documentat in ale inmatricularilor. Si cum ce e mai spectaculos e mai "cool", sunt preferate, nu de putine ori, combinatii ciudate si "de efect" pentru masini. Normal, potrivite la bolizii adevarati! Ca doar nu se cade ca la un Audi, Mercedes, BMW, Jeep sa ai vreo combinatie care sa te faca de ras in trafic! Asa ca, nu de putine ori- HEL, IAD, GOD, RAY sunt solicitate la directia DRPCIV.

Dictionar DRPCIV cu 1.528 de combinatii interzise

"Exista 1528 de combinatii interzise introduse de catre Directia DRPCIV intr-un dictionar. Functioneaza la nivelul intregii tari, include toate combinatiile care de-a lungul timpului au fost semnalate si uneori reclamate chiar de catre cetateni. Alte combinatii interzise sunt cele existente in urma solicitarilor introduce de catre diversele institutii: Politia Romana (POL); Camera Deputatilor (DEP); Senat (SNT), SRI, MAI - ele fiind restrictionate pentru uzul propriu al institutiilor. Multe dintre aceste combinatii sunt interzise, tocmai pentru a nu aparea excese din partea romanilor", sustine Dan Mosescu. De asemenea, codul de trei litere nu poate incepe cu litera I sau O, deoarece ele pot fi confundate cu 1 si 0, fiind interzise si combinatiile III, OOO pentru a nu fi create confuzii.

Exceptii se mai pot face doar in cazul in care proprietarul face solicitare, argumentand ca astea sunt initialele lui, o astfel de cerere fiind imposibila la numerele restrictionate pentru anumite institutii. Pe lista interditiilor figureaza si combinatii dintre care unele au conotatii evident sexuale, cu exceptia celor care au apucat sa fie inmatriculate cand era permisa folosirea lor si nu se mai pot retrage. Printre acestea, COY, CUR, PUL, PIZ, MUI, SEX sau MUE. Nici combinatia BOU, desi multi si-au dorit sa o etaleze pe masina lor- or avea ei motivele lor!- nu mai este permisa.

teen.ager 13-08-11 15:13

"SEX, BOU, COY si alte 1.512 combinatii de litere s-au interzis pe placutele de inmatriculare!" 1512? :shock: C'mon! 1512?! Enorm. Eu nu inteleg ideea, in tara noastra minunata exista milioane de cocalari cu cazane in ultimul hal, de ce nu lasati omu sa isi exprime prostia? :lol:

Paco4golf 14-08-11 09:26

Am prieteni care au pe masina MAI si SEN , ce le poate face?sa i traga de putza !

bujuKYL 14-08-11 10:54

Quote:

Originally Posted by Paco4golf (Post 4525773)
Am prieteni care au pe masina MAI si SEN , ce le poate face?sa i traga de putza !

le schimba daca nu fac parte din politie sau senat:P, stai linistit ca te cheama ei sa mergi cu placutele in mana, si eu am prieten care are DNA si ori unde merge e privit de sus, doar cica e de la DNA:lol:

Dany.bilan628 14-08-11 11:12

Quote:

Originally Posted by bujuKYL (Post 4525900)
le schimba daca nu fac parte din politie sau senat:P, stai linistit ca te cheama ei sa mergi cu placutele in mana, si eu am prieten care are DNA si ori unde merge e privit de sus, doar cica e de la DNA:lol:

nu te cheama nimeni . le schimba cand vinde masina.

bujuKYL 14-08-11 12:49

Quote:

Originally Posted by Dany.bilan628 (Post 4525947)
nu te cheama nimeni . le schimba cand vinde masina.

inca nu am citit legea in totalitate si detaliata, dar am so fac curand!:D

alxGSi 14-08-11 17:45

Daca initialele mele sunt C A C , nu prea pot face nimic cu ele, CAC CCA - nu e voie, ramane ACC :))

cristi.mk4 15-08-11 13:37

Quote:

Originally Posted by kalugaru (Post 4523385)

ba esti in romania ? da un semn de viata`

bujuKYL 16-08-11 18:30

1 Attachment(s)
noua infatisare:D

cristi.mk4 16-08-11 19:36

Quote:

Originally Posted by bujuKYL (Post 4530457)

FAIN.....

vlad_:P 16-08-11 21:15

am o intrebare, daca a intalnit sau stie careva: am o fisura ( aprox cat tot parbrizul :P) dar ii la nivelul stergatoarelor...o sa pot sa ies din tara sau o sa am probleme la vama?

norbi_bidi 16-08-11 21:23

Eu am fost in Ucraina cu parbrizul crapat de jos pana sus (in dreptul volanului a sarit o piatra si a crapat in sus si in jos). Nu am avut treaba :). Normal la faze din astea iti trebuie dovada de unde ai fisura... Dar....

Dany.bilan628 16-08-11 22:40

Quote:

Originally Posted by vlad_:P (Post 4530792)
am o intrebare, daca a intalnit sau stie careva: am o fisura ( aprox cat tot parbrizul :P) dar ii la nivelul stergatoarelor...o sa pot sa ies din tara sau o sa am probleme la vama?

nu o sa ai probleme

haky01 16-08-11 23:43

nu o sa ai probleme
dovada iti trebuie doar in romania

AsToR 17-08-11 00:15

Depinde, mie in Petea cel putin mi-au tot facut figuri si pentru ciobituri mici de pietre... asteptau $$ sa le infig...

botdriver 17-08-11 11:15

si pe mine la petea nu m-o lasat sa ies cu duba avea o fisura mai mare

cristi.mk4 17-08-11 11:19

si eu am patit la fel in petea, mi-a cerut 10- 20 euro` ...si am cedat..doar sa pot trece....

la ucraina nu ai treaba linistit poti trece....

bujuKYL 17-08-11 11:33

Quote:

Originally Posted by cristi.mk4 (Post 4531730)
si eu am patit la fel in petea, mi-a cerut 10- 20 euro` ...si am cedat..doar sa pot trece....

la ucraina nu ai treaba linistit poti trece....

la ucraina nu ai treaba ca acolo deja e lege spaga;)

vlad_:P 17-08-11 21:10

vreau sa merg pana la Hajduszoboszlo cateva zile si de aceea am intrebat. oricum traseul meu ii pe la Valea lui Mihai nu pe la Petea...daca a fi cv, o sa "sponsorizez" si eu institutiile statului :P

AnDrEiCa 17-08-11 21:13

Quote:

Originally Posted by bujuKYL (Post 4530457)

Da da ,foarte interesant!Tiine-o tot asa!!:shock::shock:

bujuKYL 17-08-11 21:13

Quote:

Originally Posted by vlad_:P (Post 4532694)
vreau sa merg pana la Hajduszoboszlo cateva zile si de aceea am intrebat. oricum traseul meu ii pe la Valea lui Mihai nu pe la Petea...daca a fi cv, o sa "sponsorizez" si eu institutiile statului :P

acuma Vlad nu ca nu ar fi ceva adevarat sa recunoastem;)

bujuKYL 18-08-11 08:52

cum as fi mai multumit?! si care ar fi variante care am lasa-o pe burta jos rau de tot, arcuri sau toata suspensia? arcuri+telescoape?

norbi_bidi 18-08-11 11:16

Quote:

Originally Posted by bujuKYL (Post 4533279)
cum as fi mai multumit?! si care ar fi variante care am lasa-o pe burta jos rau de tot, arcuri sau toata suspensia? arcuri+telescoape?

Si eu am intrebat chestia asta. Multa lume imi spunea sa schimb tot. (pt ca: daca pun doar arcu nu e prea "sanatos" pentru celelalte componente, ba nush ce, ba nush cum). Asa ca am comandat zilele astea suspensie fata/spate cu tot cu arcuri. Suspensii sport reglabile 999 lei :)

kalugaru 18-08-11 11:40

jantele nu se pot omologa numai la bucuresti asa am inteles ..daca erau de 18-19 " mai mergeau asa is prea mici de 17 si is prea late pt marimea lor,incet o sa dispara tunatele de la noi daca mie pt un eleron si o priza de aer mi-a trecut-o la modificari de caroserie :)))))

andreiand1 18-08-11 12:45

Daca vrei sa o cobori mai mult de 30mm, ai nevoie de o suspensie sport fixa,iar daca vrei sa o "trantesti pe baia de ulei" o suspensie reglabila pe inaltime. Daca vrei doar sa o cobori putin pt o mica imbunatarire a tinutei de drum si dpdv estetic, merg si doar arcurile sport pe amortizorul stock, dar sa nu coboare mai mult de 30mm, de la 30 mm in jos, riscul ca amortizorul sa cedeze in cel mai scurt timp e mare si nu merita experimentul.

MITSU 19-08-11 08:46

http://www.emm.ro/Stiri/53695/RALIU-...ului-Baia-Mare

cineva ceva ?

hohlotto 19-08-11 09:44

stie cineva daca se rectifica in baia mare chiuloase?si daca se face lucru de calitate sau e de preferat firma din satu mare.eventual si un nr de tel sau adresa de la firma din baia mare.mersi anticipat

huber_bm 19-08-11 11:54

in bm face un batran, da nu iti da garantie.
eu am rectificat o chiuloasa la el si a iesit bine, cum ti norocu.
la sm au scule si ei iti dau garantie pe ce fac.

AsToR 19-08-11 14:11

Na sa-ti bagi picioru-n ea tzara... Cand am luat masina vreo 6 luni stateam stresat sa nu mi-o sparga careva, sa nu fure sau sa distruga, etc... N-a avut nimeni treaba cu ea... Acum pe cand m-am calmat si a disparut paranoia tocmai mi s-a intamplat... Mi-au spart azi dimineata geamul de la pasager tampitii... Au luat doar un pachet de Blackstone Cherry in care mai erau vreo 3 tigari... Paguba de 200 de euro pentru trei tigari, va dati seama? Sa-i frec... Stiti vreo firma prin zona care poate ioniza sticla securizata in mai multe nuante? Ca ma tem ca nu mai gasesc aceeasi nuanta, o sa trebuiasca sa le ionizez toate:S
Am chemat criminalistica, am luat amprente, iar cand o sa-l gaseasca(daca o sa-l gaseasca) pe faptas ii tai 2 degete, sa mor io!

huber_bm 19-08-11 14:16

naspa :(

All times are GMT +2. The time now is 06:17.

- Copyright 2026 4Tuning