Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Ford (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford.html)
-   -   Club Ford Capri (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford/2021-club-ford-capri.html)

silencer 22-09-11 08:54

Re: Club Ford Capri

~145 vs ~125? interesanta liniuta

criss 22-09-11 11:14

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 4599576)
Bine, termina-l de aranjat si pe urma hai sa ne intalnim sa facem o liniuta :D:D:D

Vin si eu daca va intalniti :D

capricosti 25-09-11 08:39

Quote:

Originally Posted by silencer (Post 4599619)
~145 vs ~125? interesanta liniuta

Conteaza mult si calaretul !:D :D:D;) Mi-e mai teama de Criss cu TOX-ul lui, care desi are motor mai slabut are experienta liniutelor si stie cum se ia un start bun si cand sa schimbe optim treptele de viteza ;)

Desi in ziua de azi 125-150cp sunt pe masini cu cilindree de 1.4-1.6, totusi liniuta ar putea fi intradevar intereseanta...
Chestia e ca si cand erau noi intre motoarele 2.0 dohc si 2.9 V6 performantele erau apropiate, asa ca diferenta o faceau 'pilotii' :D

Ford Scorpio mk1 (Granada la englezi) din 1986 cu motor 2.9 V6 prindea 100km/h in 9,5s:
http://eng.motorsporlari.net/car/tec...0303&make=Ford

Ford Scorpio (Granada) mk1 din 1989 cu motor 2.0 dohc prindea 100km/h in 10,1s
http://eng.motorsporlari.net/car/tec...0301&make=Ford

Diferenta de o jumatate de secunda e atat de mica incat un start prost sau schimbarea incorecta a treptelor de viteza o poate anula.

Cand e vorba de motoare vechi depinde foarte mult cum au fost ele exploatate pe parcursul vietii lor :D ; de exemplu motorul 2.3 V6 care l-am avut pe original pe Capri din 114cp nu cred ca mai avea nici macar 30cp :sad: . Pur si simplu era mult-mult-mult mai slab decat Transporterul meu 1.5 diesel :oops:
Am inteles ca Baga a luat motorul gata demontat de pe masina, deci fara sa-l poata proba, iar asta ma face sa cred ca motorul ala s-ar putea sa nu fie tocmai ok...

capricosti 25-09-11 08:46

Quote:

Originally Posted by criss (Post 4599904)
Vin si eu daca va intalniti :D

Cu Baga mai greu sa ne intalnim, dar noi doi ne putem intalni foarte usor.
Poate weekendul urmator.
:D Sau poate ca nu e chiar asa de usor sa ne intalnim din moment ce am mai discutat de o liniuta si in urma cu vreo 2 ani si inca n-am reusit sa ne vedem :D

capricosti 25-09-11 09:33

2 Attachment(s)
Cei care v-ati saturat de problemele cauzate de caprele voastre vechi o sa puteti lua in curand un Capri nou :D

La Frankfurt a fost expus Ford Evos, un concept despre care se zice ca ar fi noul Capri ce va apare in 2014. Ramane de vazut cat va pastra masina de serie din 'concept' cand va fi fabricat.
Mai multe poze pe net in publicatii auto.

criss 25-09-11 09:54

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 4604984)
Cu Baga mai greu sa ne intalnim, dar noi doi ne putem intalni foarte usor.
Poate weekendul urmator.
:D Sau poate ca nu e chiar asa de usor sa ne intalnim din moment ce am mai discutat de o liniuta si in urma cu vreo 2 ani si inca n-am reusit sa ne vedem :D

Ieri am demontat o chiulasa iar temerile mele s-au adeverit:fiind motor de generatie veche supapele nu rezista cum trebuie la benzina fara plumb,pana la anul intra la hibernare.

Daca stiam mai din timp amanam,pacat ca n-ai venit la aeroport,asa ai fi stiut si un timp pe 1/4 la capri-ul tau ;)

baga 25-09-11 16:10

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 4604972)
Conteaza mult si calaretul !:D :D:D;) Mi-e mai teama de Criss cu TOX-ul lui, care desi are motor mai slabut are experienta liniutelor si stie cum se ia un start bun si cand sa schimbe optim treptele de viteza ;)

Desi in ziua de azi 125-150cp sunt pe masini cu cilindree de 1.4-1.6, totusi liniuta ar putea fi intradevar intereseanta...
Chestia e ca si cand erau noi intre motoarele 2.0 dohc si 2.9 V6 performantele erau apropiate, asa ca diferenta o faceau 'pilotii' :D

Ford Scorpio mk1 (Granada la englezi) din 1986 cu motor 2.9 V6 prindea 100km/h in 9,5s:
http://eng.motorsporlari.net/car/tec...0303&make=Ford

Ford Scorpio (Granada) mk1 din 1989 cu motor 2.0 dohc prindea 100km/h in 10,1s
http://eng.motorsporlari.net/car/tec...0301&make=Ford

Diferenta de o jumatate de secunda e atat de mica incat un start prost sau schimbarea incorecta a treptelor de viteza o poate anula.

Cand e vorba de motoare vechi depinde foarte mult cum au fost ele exploatate pe parcursul vietii lor :D ; de exemplu motorul 2.3 V6 care l-am avut pe original pe Capri din 114cp nu cred ca mai avea nici macar 30cp :sad: . Pur si simplu era mult-mult-mult mai slab decat Transporterul meu 1.5 diesel :oops:
Am inteles ca Baga a luat motorul gata demontat de pe masina, deci fara sa-l poata proba, iar asta ma face sa cred ca motorul ala s-ar putea sa nu fie tocmai ok...

:)) ii foarte ok asculta-ma ce zic :p
Sper ca ne-om intalni o data....

silencer 26-09-11 09:36

oricum, caprele cu 4 cilindrii ar trebui descalificate, e o chestie de eticheta doar

capricosti 26-09-11 09:58

Da, si sa ramana doar epavele de genul caprei tale care consuma 40-60l/100 si merg din an in Paste, si atunci ca ochii mortului :D:D:D:D-----------------)

capricosti 26-09-11 09:59

Quote:

Originally Posted by baga (Post 4605759)
:)) ii foarte ok asculta-ma ce zic :p
Sper ca ne-om intalni o data....

Si eu sper ! :D

silencer 26-09-11 10:14

exact, cu cat mai autentic cu atat mai bine, fara spoilere de la alte masini, fara tevi in loc de bare.. cat despre consum, sper ca-ti dai seama cat de grav aberezi, daca nu, e grav in sine... eu oricum imi permit sa merg cu ea cu consumul ala, ca nu o folosesc sa merg la piata zilnic... in fine, ar trebui sa stii ca fiecare post al tau nu face decat sa aduca mai multe prostii pe topicul asta.

Zakk 26-09-11 13:55

Nu va mai certati...aveti-va ca fratii.:hug:

baga 26-09-11 21:45

Chiar nu va mai certati... a mea consuma candva 40l/100km :)) dar lasa ca acum si consuma dar merge de cat consuma :twisted:

willie 26-09-11 22:23

:Dsalut, am achizitionat si eu zilele trecute un ford capri..imi faceti si mie loc sa ma ingramadesc printre voi..?eu stiu..?cv piese..cv pareri/idei...vreau sa il duc cat mai mult spre stock..mk2

Zakk 27-09-11 02:42

Baga poze cu Capra, detalii ,etc...

Silencer Power 27-09-11 12:49

Quote:

Originally Posted by willie (Post 4608504)
:Dsalut, am achizitionat si eu zilele trecute un ford capri..imi faceti si mie loc sa ma ingramadesc printre voi..?eu stiu..?cv piese..cv pareri/idei...vreau sa il duc cat mai mult spre stock..mk2

Exact, spune-ne mai multe despre ea: ce probleme are, cum vrei sa le remediezi, de cati bani si de cat timp dispui, si, evident, niste poze. :)

Este foarte bine ca vrei sa o pastrezi stock, ajungi mult mai repede la final in felul acesta, iar satisfactia ca intr-adevar conduci o masina retro, o sa fie foarte mare.

baga 27-09-11 14:47

Bun venit in randul nostru! :D poze ceva detalii ?

criss 28-09-11 18:28

Quote:

Originally Posted by Silencer Power (Post 4508561)
Am facut acum niste calcule si sunt undeva la 10.1,...

Stii cumva la ce raport maxim de compresie rezista fara detonatii cologne-le? ma tenteaza sa incerc un 11.+ ,acum merg cu 9.8 si a mers ok si cu benzina de 95.

baga 28-09-11 23:11

Sincer nu stiu, insa intrebarea mea ii cum ajungi la 11+? doar din planarea chiuloasei?:?:

Silencer Power 29-09-11 18:33

Quote:

Originally Posted by criss (Post 4612070)
Stii cumva la ce raport maxim de compresie rezista fara detonatii cologne-le? ma tenteaza sa incerc un 11.+ ,acum merg cu 9.8 si a mers ok si cu benzina de 95.

10.7:1, 10.5:1 fiind cel mai indicat. Daca vrei sa treci de 10.7 s-ar putea sa ai nevoie de benzina cu cifra octanica mare.
Ce putere are motorul si cum l-ai modificat?

criss 29-09-11 19:08

Putere nu stiu cat are,in momentul de fata e cam asa:

-bloc 2.0 alezat la 2.3
-chiulase 2.3 rectificate la 9.8:1,admisie+carb 2.3
-axa kent 284
-serpisori+evacuari scurte
-filtru sport

Daca mai iau din chiulasa si din bloc e posibil sa ajunga in jur de 11.

Mai era varianta cu interne de 2.8,dar blocul nu mai suporta alezare pt. 93, cu vibrochen de 2.8 si pistoane de 2.0 4L merge si ar ajunge 2.6 ,dar costurile sunt prea mari(pistoane ,segmenti,vibrochen,alezat,etc.) in raport cu ce obtin,avand in vedere ca am facut odata operatiunea cand am trecut la 2.3 si acum totul e foarte ok dpdv mecanic.

Silencer Power 30-09-11 09:29

Cat ai luat din chiulase, cat ai luat din bloc si cat mai ai de la piston pana in partea de sus a blocului?

criss 30-09-11 13:20

Din bloc nu am luat inca,din chiulase nu mai retin exact (a fost in urma cu 2 ani) in jur de 1.4.De la piston la bloc mai sunt 0.8mm.

Silencer Power 01-10-11 10:55

Pai cam asta a mai ramas, 0.8, dar ai nevoie de alte pistoane si alte biele.

bil1706 01-10-11 13:55

Ce depaseste 10.5:1 cam da detonatii si se cere neaparat benzina de minim 100.

capricosti 02-10-11 09:23

Quote:

Originally Posted by criss (Post 4605087)
Ieri am demontat o chiulasa iar temerile mele s-au adeverit:fiind motor de generatie veche supapele nu rezista cum trebuie la benzina fara plumb,pana la anul intra la hibernare.
............................

Zilele trecute am vazut la Tv ceva competitie de masini retro anii '60; unul din concurenti a fost intrebat ce probleme mai mari a avut cu masina lui veche de aproape 50 de ani (o Alfa Romeo sau Lancia, nu am retinut exact modelul).

''Veteranul'' a raspuns ca a avut probleme cu supapele care nu rezistau din cauza ca erau afectate de utilizarea benzinei fara plumb, dar a pus supape modificate si de atunci totul este ok.
Nu a explicat in ce consta modificarea supapelor, dar poate pe site-urile cu masini clasice gasesti discutii si si indicatii despre asa ceva...

Bafta! :D

Quote:

Originally Posted by silencer (Post 2640373)
mie nu mi-a consumat niciodata sub 60% dar nici nu a fost reglata vreodata... eu iti urez sa o stapanesti sanatos si daca poti sa o pastrezi, fa-o. altfel, pune-o aici si-si va gasi un alt proprietar...

Daca avem masini batrane nu inseamna ca trebuie sa ne certam ca niste babe isterice :D, dar asta ziceai tu despre consum la motorul tau...

Iar despre autenticitate pe Capri nu are rost sa discutam, pt ca pe mine nu asa ceva m-a interesat la masina mea. Sunt foarte multi care gandesc ca mine, iar unii au facut modificari extreme la masinile lor, doar de dragul de a avea 'car for fun'...........
Cei care vor un Capri autentic, foarte bine, fiecare cu ce-i place :D

criss 02-10-11 11:19

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 4618761)
Nu a explicat in ce consta modificarea supapelor, dar poate pe site-urile cu masini clasice gasesti discutii si si indicatii despre asa ceva...

In cazul meu este vorba despre scaunele supapelor ,care din fabrica sunt frezate in corpul chiulasei din fonta,acum trebuie sa gasesc scaune de supape care sa le montez.Supapele sunt ok.

L.E:ramane sa ne dam in primavara,cand da ghiocelul ;)

Silencer Power 02-10-11 12:28

Quote:

Zilele trecute am vazut la Tv ceva competitie de masini retro anii '60; unul din concurenti a fost intrebat ce probleme mai mari a avut cu masina lui veche de aproape 50 de ani (o Alfa Romeo sau Lancia, nu am retinut exact modelul).

''Veteranul'' a raspuns ca a avut probleme cu supapele care nu rezistau din cauza ca erau afectate de utilizarea benzinei fara plumb, dar a pus supape modificate si de atunci totul este ok.

In general este vorba despre scaune, nu despre supape, pentru ca acolo apar problemele.
Supapele pot ridica probleme cand supraalimentezi motorul.

Quote:

Daca avem masini batrane nu inseamna ca trebuie sa ne certam ca niste babe isterice :D, dar asta ziceai tu despre consum la motorul tau...

Iar despre autenticitate pe Capri nu are rost sa discutam, pt ca pe mine nu asa ceva m-a interesat la masina mea. Sunt foarte multi care gandesc ca mine, iar unii au facut modificari extreme la masinile lor, doar de dragul de a avea 'car for fun'...........
Cei care vor un Capri autentic, foarte bine, fiecare cu ce-i place :D

Nu cred ca te poti impaca cu cineva scotandu-i ochii cu o afirmatie care intaresete afirmatia ta. :)

Fie ca realizezi sau nu, ai tendinta sa le recomanzi tuturor calea pe care ai urmat-o tu. Iar asta fie ca realizezi sau nu, genereaza nemultumiri in randul celor care au procedat altfel, chiar daca poate tu ai dreptate.
Asta este motivul pentru care cred ca ar fi cazul sa renuntam la comparatii de genul L4 vs V6, 0-100km/h Sierra 2.0l vs 0-100km/h Granada x.0l, consum mic vs consum mare etc.
Masina ta este o reusita din foarte multe puncte de vedere si cu timpul poti sa mai aduci imbunatatiri acolo unde este cazul, dar acum, intre noi fie vorba, daca ar trebui sa alegi intre un 2.8i tickford si un cosworth 2.0, nu-i asa ca ai alege prima varianta? :)
E o gluma... mai ales ca mie imi plac ambele motoare foarte mult. :)

capricosti 03-10-11 20:09

Quote:

Originally Posted by Silencer Power (Post 4619133)
..............................

Fie ca realizezi sau nu, ai tendinta sa le recomanzi tuturor calea pe care ai urmat-o tu. Iar asta fie ca realizezi sau nu, genereaza nemultumiri in randul celor care au procedat altfel, chiar daca poate tu ai dreptate.
.............
.............
............ intre noi fie vorba, daca ar trebui sa alegi intre un 2.8i tickford si un cosworth 2.0, nu-i asa ca ai alege prima varianta? :)
E o gluma... mai ales ca mie imi plac ambele motoare foarte mult. :)

Da, am fost atat de incantat -de fapt de-a dreptul fericit :D- de masina mea incat am crezut ca solutia aleasa de mine ar putea fi ideala pt toata lumea, si luat de val n-am realizat ca sunt oameni care vor altceva...:oops::D

Am fost ca Bula care a vrut si el sa faca o fapta buna si s-a chinuit doua ore s-o treaca strada pe o baba care de fapt nu intentiona sa traverseze :D:D:D
Numai ca in cazul meu a durat doi ani :oops:

Acum insa am inteles, asa ca pe viitor o sa ma abtin sa mai exasperez oamenii de pe topicul asta..:confused2.

Dintre alea doua motoare oricare ar fi super, dar din pacate ambele sunt imposibil de procurat, asa ca optiunea realizabila pt un motor Ford de vreo 200cp (de fabrica, vreau sa zic) ramane V6 2,9 Cosworth, care poate fi gasit destul de usor la preturi rezonabile. E o vorba in popor:''pana si soarecele se satura de o singura gaura'':D, deci, cand o sa ma satur de motorul de acum o sa caut un V6 de asta de Scorpio si o sa-l pun pe Capri meu.;) ....

Quote:

Originally Posted by criss (Post 4618985)
....................

L.E:ramane sa ne dam in primavara,cand da ghiocelul ;)

Ok, daca o iau ''pe cocoasa'' din prima, o sa cer 'revansa' pana castig si eu macar o tura........:D:D:D

baga 03-10-11 23:14

[\QUOTE]Dintre alea doua motoare oricare ar fi super, dar din pacate ambele sunt imposibil de procurat, asa ca optiunea realizabila pt un motor Ford de vreo 200cp (de fabrica, vreau sa zic) ramane V6 2,9 Cosworth, care poate fi gasit destul de usor la preturi rezonabile. E o vorba in popor:''pana si soarecele se satura de o singura gaura'':D, deci, cand o sa ma satur de motorul de acum o sa caut un V6 de asta de Scorpio si o sa-l pun pe Capri meu.;) ....[/QUOTE]

Si eu vreau 24v!!! :sad::evil:

baga 03-10-11 23:15

Si eu vreau 24v!!! :sad::evil:

silencer 04-10-11 09:38

si eu vreau 24v :)

florin_cars 20-10-11 13:14

si eu voi incerca sa va aduc daca-mi iese treaba :lol:

capricosti, 2.0 Cossie va ajunge intr-un Consul 2 usi din TM, ca tot faceai reclama la alt Consul de TM, cu celalalt Cossie, 24V :)

capricosti 21-10-11 20:48

Stii cumva de unde l-a procurat si cat a costat motorul cossie 2.0 ?

:!: Atentie la V6 Cosworth ! preferabil sa fie de Scorpio mk1 pt ca au electronica mai simpla si poate fi mai usor de transferat; in cazul mk2 e greu de gasit electrician care sa 'fenteze' imobilazerul...:twisted:

capricosti 30-10-11 07:43

Un Capri cu roti adevarate si aspect de super-muscle-car :!:

Jantele si cauciucurile sunt fenomenale, precis sunt 'made in USA'...:D In opinia mea sunt cele mai 'tari' ;) roti pe care le-am vazut pana acum pe Capri.

https://www.youtube.com/watch?v=-NqFfw8vgMo

Silencer Power 30-10-11 07:57

Sunt Cragar Quick Trick I si sunt pe 15, daca nu ma insel.

Intr-adevar, este foarte misto masina.:)

capricosti 30-10-11 16:00

Daca tin bine minte si tu ai luat din USA jante Cragar. Sa nu zici ca sunt tot modelul asta :!::shock::D

In alta ordine de idei, nu stiu daca a observat cineva ca motorul de pe super-muscle-car-ul Capri din clip este L4, DOHC ;):D:-P are 16v si e turbo, dar nu e cossie 2.0...:D Nici macar nu e de Ford :!: E motor japonez :shock::D de Nissan, foarte apreciate si de europeni si de ameicani.
Cu motor de asta mai pot fi vazute si alte capre pe net :D..................

:D:D:D ce-au ajuns unele capre, saracele sa mearga cu motorizare japoneza :shock::shock::shock:

Da' deja ma tenteaza si pe mine un CE18DET ;):D:D:D

criss 30-10-11 16:08

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 4679108)
Da' deja ma tenteaza si pe mine un CE18DET ;):D:D:D

Atunci trebuie sa vin cu nissan-ul sa ne dam :-)

capricosti 31-10-11 20:44

Pana atunci mai dureaza vreo 2-3-4-5 ani, pt ca deocamdata sunt multumit cu motorul actual :D .Daca ai de gand sa treci pe SR, si te saturi de CE, in momentul cand vei vrea sa-l vinzi, sa-mi dai de stire ;) cum ziceam, nu-i mare graba :D
Intretimp, daca vrei sa te pui cu un Capri pe masura (adica de vreo 200cp), va trebui sa-l convingi pe Silencer Power sa acepte o intrecere cand isi va termina el masina.

Eu ma bag numai contra Taunelui la primavara :D

(Foarte fain Nissan-ul, as fi curios sa-l vad si in relitate si sa facem o tura cu el sa simt si eu cum e o acceleratie in forta cu 200 de caluti :D)

Silencer Power 01-11-11 08:16

As face cu cea mai mare placere, dar nu cred ca am foarte mari sanse si mai intai sa vad motorul mergand, ca asa, pe foie da bine, dar sa vedem in realitate.

ps: nu am acel model de jante, desi am oscilat mult intre cele luate de mine si acestea :)

All times are GMT +2. The time now is 05:33.

- Copyright 2026 4Tuning