![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
poate este mai bine asa
|
Campionatyl de circuit cu Lupo si Logan nu e sub tutela fras?
|
John,pe Homepage FRAS nu apare nici un calendar cu circuit.,de acolo am dedus ca FRAS nu mai are nimic cu ROTAC Lupo si Logan,dar asta trebuie sa stiti voi mai bine
|
Cu RoTac oricum nu avea legatura FRAS. Dar anul acesta vom avea Campionatul National de Time Attack, sub tutela FRAS. Etapele acestuia se vor desfasura pe circuitul ATA.
|
Time Attack alt surogat contra cronometru plictisitor
va rog sa ma scuzati,dar asta este parerea mea |
In 2015 campionatul de circuit (nu Rotac) n-a fost sub fras?
Nu mai sunt conectat aproape deloc la ce se intampla, dar miros animozitati intre federacie si "adanciti". Si poate ATA fiind mai scurt si inghesuit se doreste atragerea pilitilor cu masini de coasta care nu au transmisii potrivite pt circuit. Presupun. |
ca la ATA nu se poate tine un circuit"adevarat" este clar jos cu palaria pentru realizare,dar are alt scop si numele spune totul,dar alta este situatia la Adancata,probabil ca John are dreptate PACAT
|
20 Attachment(s)
Am vazut pozele de la raliul Dunarii ,multe dacii 1100 si rarele dacii 1100 S, va pun la dispozitie poze cu restaurarea motorului de dacia 1100 S, pe care l-am facut si dacia 1100 S replica cu motorul din imagini.
|
Quote:
|
Imagini extraordinare din Motorsportul romanescu cu Nicu Grigoras, Werner Hirschvogel, Victor Nicoara, Cornel Motoc si altii.
https://www.youtube.com/watch?v=HZYagld6XJ8 |
Quote:
Scuze, am citit mai bine acum :D Campionatul de circuit a fost sub FRAS |
BTL Gordini super restaurare,felicitari
|
1 Attachment(s)
Viteza pe circuit stradal - TIMISOARA 1977
|
Ce masini interesane erau la start. BMW, Alfa,Fiat 124 spider.
|
|
filmuletz foarte interesant,bine ca mai apar poze si filme din acea vreme,din pacate pentru mine o amintire mai putin placuta de la circuit sf.Gheorghe pe linea dreapta mia explodat motorul paguba capitala nici demarorul nu lam mai putut folosi asa este cateodata sportul cu motor
|
6 Attachment(s)
a pus iocodesign niste poze pe facebook primite de la Mateescu!
NU scrie anul si nici unde sunt facute. nea TIBI poate ne lamuresti unde si cand. Din poze cred ca e undeva in Germania de Est, pt ca daca nu uitam atent se vede o reclama de "Gasthaus" :) in poze Tibi Gedeon, Eugen Peteanu, masina lui nea Werner.... etc |
nr 114, Werner
|
1 Attachment(s)
Bine am venit din nou :(( ...cei batrani rezista pe metereze...Tibi, Mitica, Road, John, ...cam slaba miscarea pe aici...4 luni 4 pagini...DEZATRUOS...am lipsit ca miam facut noua casa la munte si acum mam liberat cat de cat...NU SCAPATI DE DRACU ! ...aici este o zona sfanta dar si un punct energetic din cele 7 din romania si mam incarcat si mam dat cu Sfanta Manastire...va dau pe PM ceva orientativ (un clip)
(sa nu deranjez topicul)...maine ca azi am taiat cu drujba niste scari in forma de Easter !!! |
Quote:
|
La Icodesign Rectificare : Coasta Sf. ANA (Balvanyos) si circuit Sf. Ghe 1985 circuit la care M. Ponta ma umplut de frunze si de ploaie...
Pacat de Eugen ca a avut accidentul cu baba aia nebuna...si cu militienii aia cretini de la ordine care au lasato sa traverseze strada...in momentul ala era #1... 1. Mircea Ponta Resita 2. Cornel Bibiri IDMS 3. Nu mai imi aduc aminte |
Quote:
|
Mai simplu:
https://youtu.be/dcvtvHVtybg |
Quote:
|
Aici ți-ai construit casa, Cornel BIBIRI?
http://eualegromania.ro/2014/10/30/p...ilor-zamolxis/ |
Cornele,sant bucuros ca teai reintors aici in forum,imi ridic palaria pentru ce ai realizat,te admir pentru vointza si puterea de munca.iti doresc tie si familiei multa sanatate si bucurie in noul tau domiciliu.
ca raspuns pentru Road,daca imi amintesc bine pozele au fost facute pana in 85 masina mea fiind monococa,cine a facut pozele nu stiu si eu asi fi curios nu am stiut ca exista noi,resiteni am avut un club partener in RDG sa numit BSG Chemie Greiz,localitate undeva langa Gera si Plauen,club cu care noi am cooperat si tinut,cat posibil secret pe vremea aceia.Pentru BSG concurau atunci,Tilo Börner,Mathias Stark si cel mai prominent Heinz Siegert |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
(behehehehee) chestia cu VTM...au masini tari si bani si nu stiu ce sa faca cu ele...coasta de la Ranca este aproape si politia e cu noi :) ...sauzim de bine ! |
Quote:
|
Cornel,la urmatorul tau pas am sa te sustin masini tari si bani multi,din pacate sant tot mai putini si dupa parerea mea aici este buba,ma refer la coastaVTM,circuitele sant inexistente dupa parerea mea circuitele sant baza si dupa aceia restul
ce priveste casa ta de lemn,am o gramada de intrebari,dar asta pe PM |
Quote:
|
intrebarea este,dupa parerea mea cine nu vrea circuit FRAS? Piloti de la VTM? confict de interese intre FRAS si Motorpark?
ca nu se pot organiza curse stradale,ca pe vremuri cred ca este greu de organizat dar pe circuitul de la Adancata? asta nu inteleg |
Quote:
După un prim sezon de tatonări, cele mai de succes inițiative din sfera curselor de circuit s-au coagulat pentru a oferi în 2016 concepte mixte de racing, menite să fie cât mai atractive pentru piloți, sponsori și publicul spectator. Willi Motorsport, Smart Driving Series și ROTAC anunță asocierea pentru 2016, în vederea unui program conjugat de întreceri sportive pe circuitul MotorPark România. Astfel, sezonul competițional următor va conține două formate compacte de weekenduri, după cum urmează: - Turisme + Formula Predator's - ROTAC + Anduranta Meetingurile de turisme, în număr de 5, se vor disputa în compania primului campionat românesc de monoposturi, Formula Predator's. Aceste monoposturi entry-level de origine italiană au fost importate de către Smart Driving Series, structura patronată de Andrea Fogliazza dovedind astfel continuitate în sprijinirea tinerilor ce vor să-și înceapă cariera de pilot. Susținerea venită din partea uzinei producătoare a făcut ca, încă din primul an, să se poată integra o etapă românească în campionatul european rezervat modelelor Predator's. Această etapă va avea loc pe 20-22 mai. Turismele revin în aceeași configurație de clase, Lupo și Logan. S-a propus ideea unei grile comune, mai numeroase, urmând ca ierarhiile să se întocmească separat, la fel ca în 2015. Posibilitatea organizării unei clase Open se menține, în funcție de interesul manifestat de concurenți. Etapele de anduranță vor fi mai numeroase în 2016, după succesul cursei inaugurale de la finele actualei stagiuni. Astfel, se vor organiza trei astfel de întreceri de lungă durată, acestea urmând să se dispute în aceleași weekenduri cu seria de time attack ROTAC, ce și-a dovedit profesionalismul în primul an . Sâmbăta vor avea loc manșele ROTAC, iar duminica programul de anduranță. Calendarul ROTAC va mai planifica o etapă independentă, în luna august. O expansiune remarcabilă va avea și disciplina care pregătește viitorii piloți de turisme și anduranță. Autoslalomul va avea în 2016 un calendar mai divers și mai atractiv pentru public, de vreme vor apărea în calendar două etape urbane, la Constanța (Maritimo) și în capitală, în parcarea Băneasa Shopping City. Aceste locații au fost deja gazde ale mașinilor de competiție în cadrul Motul Motorsport Events, concept care va face în 2016 tranziția de la demonstrații la o competiție de îndemânare propriu-zisă. Nu vor lipsi din calendarul de la autoslalom destinațiile deja tradiționale - Bacău și MotorPark. Willi Motorsport si JMS Performance vor pune la dispozitia doritorilor in vederea inchirierii, masini VW Lupo Cup respectiv Dacia Logan Cup, pentru toate competitiile. CALENDAR TURISME + FORMULA PREDATOR'S 1. 26-27 martie 2. 20-22 mai (etapa europeană Predator's) 3. 16-17 iulie 4. 3-4 septembrie 5. 22-23 octombrie CALENDAR ROTAC + ANDURANTA 1. 9-10 aprilie 2. 11-12 iunie 3. 27-28 august (doar ROTAC) 4. 1-2 octombrie CALENDAR AUTOSLALOM 1. Constanța - Mall Maritimo (mai) 2. MotorPark - 15 iulie 3. București - Băneasa (septembrie) 4. Bacău / MotorPark (octombrie)" Sursa : http://rotac.ro/weekends |
Si pentru ca sunteti curiosi ce face FRAS-ul
"Către: toate structurile sportive din ramura automobilism sportiv Referitor la: desfășurarea de evenimente și competiții sportive automobilistice Dragi prieteni, Adunarea Generală a membrilor Federației Române de Automobilism Sportiv din 13 februarie 2016 a fost pentru mine cea mai bună dovadă că membrii federației își doresc o Federație puternică și o administrare cât mai transparentă a sportului nostru. Cei peste 10 ani de frământări de când există FRAS înseamnă, pentru unii, o întreagă carieră sportivă. De aceea, îmi doresc ca prin tot ceea ce voi face în perioada imediat următoare, alături de Consiliul Federal FRAS, să aducem liniște și siguranță membrilor Federației și un parcurs sigur și liniștit motorsportului românesc. În consecință, în pragul începerii manifestărilor sportive din 2016, transmit următorul mesaj tuturor reprezentanților structurilor sportive care au înscris în Certificatul de Identitate Sportivă obiectul de activitate automobilism sportiv și care își doresc să desfășoare activități sportive automobilistice, în afara calendarelor oficiale ale FRAS. Organizarea și participarea la evenimente și competiții sportive automobilistice se poate face, cu următoarele obligaţii: Organizarea de manifestări sportive se face cu respectarea prevederilor Regulamentului de organizare şi practicare al automobilismului sportiv din România, emis de către Federaţia Română de Automobilism Sportiv în acest sens, sub sancţiunile prevăzute de Legea Sportului 69/2000 la art. 88 lit. e), coroborat cu art. 89 lit. b), art. 88 lit. g) coroborat cu art. 89 lit. c), art. 88 lit. b) și lit. c) coroborate cu art. 89 lit. a). Deţinătorilor locaţiilor unde se desfăşoară astfel de manifestări automobilistice le revine obligaţia să facă dovada omologării pistelor de competiţie şi înscrierii locaţiilor în Registrul Bazelor sportive, conform prevederilor art. 78 din Legea nr. 69/2000. După caz, dacă locația de desfășurare a manifestării sportive este o porțiune dintr-un drum public/privat, o parcare publică sau privată, orice altă locație care permite desfășurarea evenimentului respectiv, organizatorul trebuie să facă dovada faptului că respectivul traseu a fost omologat de Federația Română de Automobilism Sportiv pentru competiții automobilistice. Atrag atenţia organizatorilor și participanților asupra următoarelor aspecte: Toate manifestările sportive organizate pe teritoriul României în anul 2016, care nu sunt în calendarele oficiale ale Federației Române de Automobilism Sportiv, vor fi controlate de către organele abilitate ale statului. Cluburile sportive organizatoare precum și sportivii participanți, vor fi notificați în prealabil în scris cu tema controlului ce urmează a fi efectuat, pentru a putea să prezinte documentele ce vor fi solicitate de organele de control autorizate. Controalele vor fi supervizate de către ANAF şi vor urmări următoarele aspecte: – fiscalizarea sumelor percepute ca taxe de participare precum şi impozitarea premiilor acordate; – contractele de prestări servicii cu personalul medical care asigură asistenţa de specialitate pe toată durata desfăşurării competiţiei; – contractele de prestări servicii sau statele de plată ale arbitrilor competiţei. De asemenea, se va verifica dacă arbitrii respectivi se înscriu în prevederile Art.37, lit. c). – alte contracte de prestări servicii(comunicații, cronometrare, asistență rutieră, șamd) Deasemenea se vor verifica următoarele: – vizele medicale ale sportivilor – gradul de pregătire al echipelor de intervenție în caz de urgență – contractele de asigurare a competițiilor față de terți precum și ale sportivilor înscriși în competiție În încheiere, mai precizez că singurele competiții oficiale de pe teritoriul României sunt competițiile aflate în calendarele competiționale aprobate de FRAS și afișate pe site-ul www.fras.ro . Pentru competițiile care nu au fost aprobate în prealabil de Federație toate regulamentele de desfăşurare ale competiţiilor trebuie să fie în conformitate cu regulamentele de competiţie elaborate de Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi să facă precizarea expresă a faptului că respectiva competiţie NU ARE CARACTER OFICIAL. În sensul celor de mai sus, Direcțiile Județene, respectiv a municipiului București, de Tineret și Sport nu au atribuții – conform Legii Sportului 69/2000, Art.20 – să stabilească dacă o competiție este oficială sau nu, precum nici de avizare a manifestărilor sportive, ci doar de finanțare, colaborare, sprijin, îndrumare și control. Vă urez mult succes în 2016! Norris Marcu Măgeanu Președinte" Sursa : http://fras.ro/mesaj-catre-toate-str...ilism-sportiv/ |
Imagini inedite Coasta Vidraru si Marele Premiu al municipiului Pitesti 1985.
printre participanti Nicu Grigoras; Werner Hirschvogel; Tiberiu Ciurciu(cu barcheta lui Werner Hirschvogel); Ana Gheorghe; Mache Mateescu; etc. Este si nea Cornel in imagini. https://www.youtube.com/watch?v=ET0Q...ature=youtu.be |
in incheiere,mai precizez ca singurele competitzii oficiale de pe teritoriul Romaniei sunt competitziile aflate in calendarele competitzionale aprobate de FRAS si afisate pe site-ul www.fras.ro
scrie Norris Mageanu in comunicatul de mai sus eu pe site FRAS nu am gasit nimic referitor la circuit de viteza 2016 de unde deduc ca nu exista si ca urmare NU exista circuit de viteza in Romania in 2016 sau ma insel eu va rog sa ma scuzati daca insist,dar eu nu inteleg situatia FRAS nu face nimic,cei care fac ceva nu sant recunoscuti oficial este un paradox |
6 Attachment(s)
Cursa de circuit la Baneasa 15 aprilie 1908
(sursa) https://www.facebook.com/Romania-in-...8076253750015/ |
poate ca ar fi mai bine sa revenim la trasuri!
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:57. |
- Copyright 2026 4Tuning