![]() |
Re: Tips &Tricks/intrebari&raspunsuri/discutii
1 Attachment(s)
sry k am raspuns asa greu dar n-am mai avut timp sa intru...
@Grigo - folosesc turbo smooth cu valoarea 2 ...chiar nu intzeleg care e faza...poate o fi versiunea de max pe care o am proasta...nu stiu...sa fie prost piratata :))... Aa si apropo, ma apucasem de interiorul unei masini...dar n-am apucat sa fac mai nimic...vroiam decat sa vad ca pozitionare cum ar veni niste scaune volanul etc si dupaia sa ma ocup de ele mai detaliat...am vrut doar o schema a interiorului...DAR...cu 2 scaune pe turbo smooth cu valoarea 2 si podeaua + partea din fatza unde ar fi venit bordul cu mesh smooth la 3...mi se misca zici k cine stie ce minunatzie am modelat...uitati-va si voi.. sunt doar niste rahaturi de box-uri putzin modelate si un plan indoit...nu-mi vine sa cred ca se poate misca asa cum se misca....si mai nou bomba: imi da eroarea aia cu The application has run out of memory and will now close. ....cum drequ frate la 2 gb jumate de ram sa ramana fara memorie de la 3 ***uri :rolleyes2 |
De ce fol valori asa de mari la turbosmooth, mai ales ca e la interior, pai cand le pui toate impreuna ce ai sa faci.
|
pai in primul rand nu mi-am dat seama ca 2-3 e o valoare atat de mare ca de la 2 box-uri si un plan sa se miste in halu in care mi se misca... cred c-o sa incerc sa iau max-ul 2008 poate se misca mai bine cu ala... spuneti-mi voi sunt yo absurd sau necunoscator cand zic ca de la nimicurile alea modelate se misca f prost pe configuratia mea si nu mi se pare normal?...
|
io zic sa lasi turbo la 2 ... eu asa il folosesc....
tu sleepy ce valoare folosesti ? |
Quote:
|
nu stiu ce potate sa fie eu pot sa tin si masina cu TSmoot la 2(rotile... care au ff multe poligoane off de exemplu) si se misca rezonabil... incat pot sa vad in ansamblu cum stau lucrurile... si despre PC-uri nu stiu ce sa zic am instalat max-ul pe un pc mult mai performant decat al meu si se misca mai prost... asta nu inteleg de ce...
|
eu la tsmooth folosesc 1, maxim 2, dar 3 si 4 chiar nu are sens sa se foloseasca, daca un obiect este bine modelat nu are nevoie de mult tsmooth. T smooth nu ascunde greselile.
@nitrous: incearca sa faci altceva la ob tale, da un click dreapta pe obiect si alege "convert to\editable mesh", dar asta dupa ce ai scos turbosmooth si ai ramas cu obiectul simplu. Un motiv pentru care iti merge greu este ca probabil ai dat tsmooth si apoi ai mai pus un edit mesh dupa aia.Pune si tu un print screen cu wire si detaliile obiectului ca sa inteleg mai bine care e faza daca tot nu iti merge |
e cv aq maxu si pcurile ... da' mie k imi lua pt un render d rez 1600 si niste setari care in max7 erau default ...in max9 imi lua 80 ore si ink mai crestea ... folosind vray ... si q niste setari p care mi lea zis ruver pt low ... imi lua 12 ore la 640 :| ... ma doare capu deja
|
mda tie iti lua 12 ore si mie 10 minute... randare aia... ai vazut...
|
Quote:
la driver acolo .... ce aveti setat Openg GL sau Direct 3D ... cum e mai bine ... sau nu stiu ... reinstaleaza maxu si nu te mai baga la setari ... |
depinde si de sistem acuma, maxu ca maxu.
|
pai avea m3Du ... da' ma refer k la setarile vrayului am umblat ;)
|
Quote:
Quote:
ma ajutati si pe mine va rog:rolleyes2:sad: |
1 Attachment(s)
:cry:
am o problema.... am apasat ceva si nu stiu c...si nu mai imi apar sagetile alea de care trag ca sa mut obiectu ..sau vertexu ...chiar dak apas w sau e sau r ...ramane sageata la fel ca atunci cand nu era selectat "mutatu" sau "invartitu" :lol::lol: stie cineva c am apasat??? |
ai apasat p "x" ... apasa iar p "x" si ar trebuii sati reapara
|
mda...merci doom
nu stiam pe c am apasat k mio cazut tastatura si cam am prinso am apasat cam multe butoane....thx |
am si eu o problema...am bagat windows vista pe un comp ( ca doar asta accepta) si am instalta 3ds 2008( tot la fel, doar asta accepta)...si cand vreau sa bag vray nu merge de nici un fel....am incercat vray 1.5rc2, 1.5rc2 , 150 r5 r9, 150 r5...si tot nu vor sa mearga. imi da la instalare " a error has occured during the instal" si imi da sa stearga tot ce a bagat ca nu e bun...
p.s: am instalta vray in folderul in care am 3ds max..ca asa imi cerea ce e de facut?? |
incearca 1.5rc3 ... ar trebui sa mearga
|
da un restart la pc si o sa mearga ... cel putin la mien a mers dupa c am dat restart
|
are idee cnv de unde sa maresc EXACT subdiviziuniile pt k sa-mi iasa o randare curata si fara pic de "noise".
Din render?(si de unde) sau din materiale. P.S :motor de randare :Vray |
de la lumini ... selecteza fiecare lumian is vezi q undeva la optiunile luminii.. sub intesintate ai subdiv .. cu cat e mai mare cu atata mai bine .. io d obicei folosesc 20 pt rendere d test si 50 pt finale da' poti folosii si mai mare
|
dap....se vede lampa, mersii frumos...si ca tot am postat acu.....stii cumva cum as putea sa scap si de blur ? ca se vede pusin blur pe poza (mentionez k nu e de la setariile JPG) cred ca ceva prin randare....nush.....:?:
|
la render la antialaising alege adaptive subdiv si k mitch.... (nush qm il cheama p ala :P) si scapi d blur ... :)
|
Dap...se vede bn acu:D ms frumos.Sanatate;)
|
Blue print set up - Tutorial for beginners
pt. cei care doresc sa invete cum sa taie si sa aseze blueprinturile in 3D Studio Max |
1 Attachment(s)
helpz.......please:D
Am o mare problema cu vraysun, am facut un interior (w.i.p) si chestia e k tavanu este prea luminat si nu da bine deloc......si nush cum draq sa-l fac sa aibe aceiasi culoare cu interioru...am pus poza ca sa vedeti cum iese :???:va rog ajutati-ma:!: |
poti sa reduci din secondary bounces,
tavanu are"cast shadow"?Ca totusi arata prea fals, park e facut in paint, si vezi ca mat sa fie Vraymaterial |
ms Sleepy......pana la urma erea de la material:-) am pus vraymaterial si sa rezolvat problema....cat despre "Cast Shadows" sa fiu sincer nu mai stiu unde e si de la ce e:oops:....dadusem odata de el si am uitat acu.Oricum ms mult,am rezolvat.
|
1 Attachment(s)
salut baieti! am si eu nevoie va rog de imagini cu masini jumatate normal, jumatate wireframe. Eu am cautat, dar nu am avut succes.
Am pus si un exemplu, singurul care lam gasit mai ca lumea :lol: |
care cunoaste unde as putea gasii si io un tutorial (preferabil video) despre modelare organica ? k vreau sa fac si io o creatura fantasy cva d genu .. si nush qm sa incep .. d unde ... etc
|
poti sa incepi cu inceputu, adik cu tutorialele din max, nu e video dar e destul de clar.Si apoi poti sa te uiti pe tot felul de site-uri dedicate 3D
|
io nam nici un tutorial din max din cate stiu ... si nici nu cred k ar fi despre modelare organica ... si p siteuri mam uitat ... am gasit unele scrise .. da' faorte suamr ... nik detaliat sau c imi poate fi d folos ...
|
Du-te in help si acolo ai tutorials ;), daca nu le ai, instaleaza-le de pe cd. Te asigur eu ca sunt tutoriale de modelare organica, le-am parcurs eu pe toate.
|
esti o "Dragutza" :P sami zici cum le instalez? k nu am imagien iso .. ci doar continutul cdului ... deci nu are cum sal ia k p un cd
|
Mai "dragutza" mai, deci ai nevoie de un cd de la max9, acolo ai de toate, materiale, tutoriale, poze, filme, etc.La un kit "homemade" nu pot sa te ajut sa instalezi; ia-ti si tu un cd de max. Cel mai bun loc unde poti invata de la inceput modelare organica este de pe tutorialele din max.Daca vrei sa fol maxul pt asa ceva, daca nu, mai sunt si alte programe dedicate modelarii organice, ZBrush, Maya, etc
|
stiu ... chestie e k io am laut maxu si era arhiva si nu imagine iso ... tutorialele nu pot sa le instalez q autorun .. . adik numi apare ... iar cand intru in max si sau la tutorials mi se seschide o fereastra si ramane alba :|
|
gata am gasit ... ms mult .. apre interesant c e p'aci ... o sa icnerc sa fac catecva
|
1 Attachment(s)
Imi poate spune cineva cum pun un HDRI pe un obiect, sa reflecte frumos "backgroundu" ....k eu am incercat cu falloff, cu crom si nu-mi place, asa cu HDRI stiu k se schimba situatia, de aceea va rog sa-mi spuneti si mie cu amanunte.Multumesc.
p.s : stiu k poza are greseli, e doar de test...pt k ma intereseaza sa vad cum iese cu reflexiile hdri. |
mane ... dami un add p mess u si it izic mai multe acolo ;)
id: black_doom_4ever P.S. cand imi dai add zimi cine esti sa nuti dau "denied" |
stie cineva daca merge sa pun noul vray 1.50 la 3dsmax 9 ? o merge ? sau e doar pt 2008.:?:
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:35. |
- Copyright 2026 4Tuning