Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW M3 Sedan vs. Lexus IS-F? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/65443-bmw-m3-sedan-vs-lexus-is.html)

NWZeu 25-01-09 22:20

Re: BMW M3 Sedan sau Lexus IS-F?

Vrei sa spui LACUNE nu lagune .....

Quote:

Cine a inceput impelmentarea cutiilor automate prima oara/cine a scos frana de mana activata de pedala de frana prima oara, etc dintre aceste 2 branduri, cumva cei din Stuttgart?
apoi am zis:

Quote:

rezultatul e simplu si elocvent, acesti locuitori ai landului Baden-Württemberg, au inventat si utilizat aceste lucruri primii, care au fost preluate si de niponii in cauza, asadar e legatura e simpla si foarte vizibila!
Partea in care am GRESIT e ca am zis INVENTAT ..... ca de utilizat in aceste conditii conform celor din postul anterior este CORECT.

Quote:

Si ca sa fim ontop, lexus nu au copiat frana de parcare de la mercedes ,o gasesti pe multe modele de masini cu mult timp in urma, si nu ai cum sa spui ca este licenta mercedes.Si daca tot vorbim despre asa ceva sunt sigur ca stii cum functioneaza frana de mana(picior) la mercedes.
Nimeni nu a folosit cuvantul copiat ... nu il imputa. Asemanarea Lexus - Mercedes este destul de mare la nivel de solutii tehnice. In continuare - asa este - nu este licenta Mercedes si chiar daca ar fi fost, ar fi expirat de multi ani licenta brevetului si putea fi folosita de oricine. Continuam .... denigrant ca sa nu zic flame, nu esti tu in masura sa imi cantaresti mie cunostintele, sunt sanse foarte mari sa ai o surpriza ...... vezi primele cuvinte din acest post ;)

Discutia ai deviat-o intre un versus intre noi, esti sigur ca asta vrei ... sau doresti ca discutiile sa fie concentrate pe aceste masini, pana una alta eu pe acest thread am adus niste pareri bazate pe ceva, nu atac la persoana ..... cam asta ne deosebeste.

PS: nu stiu la ce grade te referi, nu am ca unitate de masura nici grade ale temperaturii, nici cele ce cadru militar.
PPS: am corectat partea in care am gresit, am scos cuvantul inventat din acel post!

xxdadixx 25-01-09 23:24

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2010275)
pai tocmai asta e faza! ca voi astia cu bmw-uri numai la WRC numai la circuite va ganditi! chiar daca in tara nu exista un circuit decent , voi trebuie sa va luati masina care scoate cel mai bun timp pe circuit nene ! nu stiu ce relevanta are.. dar voua asta va trebuie! d'aia fiecare bmw care il vad in tara asta fuge de pune in pericol pe toata lumea! daca il depasesc cu o dacie, grabindu-ma sa fac un transport cat mai rapid.. nu se lasa el pana nu imi arata bamveu ! sunteti prea obsedati de viteza , circuit, wrc si toate rahaturile astea care la noi in tara NU CONTEAZA!

frana de picior este buna pentru ca poate fi folosita ca un "launch control", spre exemplu daca faci o liniuta , poti pune masina pe frana de picior,o turezi si ii dai un pic drumul din ambreiaj si cand s-a dat startul tu doar apesi pe butonel sa ii dea drumul la frana si crede-ma , iti lanseaza masina , nu gluma! pe cand la o frana de mana normala ( la mana :lol: ) nu poti face acelasi lucru repede !

Nu vad care-i faza? De ce esti asa de complexat de noi astia cu BMW-urile, iti stam in gat? Normal ca numa la asta ne gandim ca doar avem o pasiune pentru masini, sofat, daca nu aveam eram pe forum la pescarul amator. Trebuie sa ne luam toti Golf sau Logan sa murim ca nu putem sa depasim un tir?
Nu am inteles nimic din ce ai vrut sa spui ( nu ca ar fi prima oara sau ca as fi eu singurul ) cu frana aia de picior si ce legatura are cu topicul pentru ca is-f nu are buton. Oricum tu ar trebui sa stii mai bine cum e cu Lounge Control-ul doar faci liniute .

KAY_ 25-01-09 23:41

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 2008568)
Asta e o vrajeala ieftina, Lexus bla bla bla .... Lexus e un Mercedes Benz wannabe, si mai nou cu prententii de divizie M a'la BMW, insa copiile niciodata nu vor atinge valoarea originalelor, nu contest faptul ca e o firma respectata ce are o super calitate de productie insa mereu va fi o Toyota, atat.

Mai continuam......? nu iti imput nimic,tu ai spus o .Daca esti una dintre persoanele care spune ca Lexus plagiaza/copiaza Mercedes , nici nu am ce sa mai discut cu tine, este ca si cum ai spune BMW rulezzz.

P.S. Nu postez "la misto" sau "in gluma" sa te citez pe tine, ca sa fac mii de posturi si nici nu iau pe nimeni la misto asa cum ai facut o tu, macar de ai fii avut dreptate.

Mi a parut bine de cunostiinta :D

adrian78bmw 30-01-09 10:12

greu de ales.. bmw are o mare slabiciune BORDUL..ieri am vazut un IS-F alb arata bestial si suna bestial..dar per ansamblu un M3 este peste ca design un pic peste ma refer la varianta coupe care imi place cel mai mult la generatia E90 am votat BMW dar as vrea sa fie egalitate si concurenta vine tare

GTR 15-05-09 11:53

Re: BMW M3 Sedan vs. Lexus IS-F?

Performantele M3-ului sunt superioare, asta fara dubii, exteriorul din punctul meu de vedere este la fel de frumos la aman2, difera stilul normal, dar sunt ff aman2, la interior insa IS-F nu are ce discuta cum M3-ul, este mult mai frumos si mai prietenos dar cu un mic "-" in privinta spatiului.
Anul acesta Lexus au spus ca or sa modifice IS-F-ul si il vor face mai performant, asta ar putea inclina balanta in favoarea lui, remane de vazut.
Oricum, pentru primul lor produs sportiv in clasa este de apreciat ca se poate bate cu M3-ul, cat despre afirmatiile aberante ale unora cum ca l-ar fi copiat pe unul sau pe altul nici nu are rost sa comentez.

viruszatu1 15-05-09 16:00

am votat lexus doar pentru ca mi se pare o masina mai exclusivista, am votat doar la prima vedere, nu am intrat in amanunte motorizare/dotari/etc.

12gaby12 15-05-09 22:46

imi place cutia de lexus cu 8 trepte in rest.. sunt rezervat in comentarii

UNLORD 18-05-09 11:58

Quote:

Originally Posted by 12gaby12 (Post 2323329)
imi place cutia de lexus cu 8 trepte in rest.. sunt rezervat in comentarii

Din pacate nu e pretabila condusului sportiv...

12gaby12 18-05-09 12:05

dar totusi e cv nou iesi in evidenta altfel k ai cutie de camion cu 8 trepte :)))

xxdadixx 18-05-09 12:09

Un test recent.
http://www.wheelsmag.com.au/Road_Tes...ullarticle=yes

mmihai82 26-05-09 09:48

mi-a placut bmw-ul de cand am inceput sa ma uit dupa masini,cu mult inainte sa implinesc varsta legala pentru a-mi lua permisul...dar incepand cu e90,e60 etc,adica modelele de dupa 2003 nu mai am ce vedea la acest producator.din toate punctele de vedere mi se pare mai reusit lexus-ul.iar faza asta cu "bmw rullz..." mi se pare potrivita pentru oamenii cu idei fixe,inflexibili...etc

UNLORD 26-05-09 18:39

Quote:

Originally Posted by mmihai82 (Post 2352072)
mi-a placut bmw-ul de cand am inceput sa ma uit dupa masini,cu mult inainte sa implinesc varsta legala pentru a-mi lua permisul...dar incepand cu e90,e60 etc,adica modelele de dupa 2003 nu mai am ce vedea la acest producator.din toate punctele de vedere mi se pare mai reusit lexus-ul.iar faza asta cu "bmw rullz..." mi se pare potrivita pentru oamenii cu idei fixe,inflexibili...etc

Din pacate la Audi situatia e si mai dezastruasa din punct de vedere al designului...(cu exceptia R8, singurul model reusit). Care sunt punctele de vedere ale tale cand spui ca Lexus e mai reusit? Ca la acceleratii, frane, consum, timpi pe circuit, comportament rutier, pret, transmisie, optionale....nu este. Adica cam tot ce conteaza. Asta daca chiar nu stiai...desi eu cred ca nu exista fan VAG care sa fi votat BMW-ul in versusul asta chiar daca in adancul lui stie ca e mai bun decat Lexus. Oare se poate vorbi de un complex general? Nu prea exista "flexibiliate" in cazul asta, iar la faza asta cu "bmw rullz"... o aud in ultimul timp mai mult din gura fanilor VAG, care bat apa in piua pe subiectul asta. Asta da,sunt chiar idei fixe...

GTR 26-05-09 21:39

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2353783)
Din pacate la Audi situatia e si mai dezastruasa din punct de vedere al designului...(cu exceptia R8, singurul model reusit). Care sunt punctele de vedere ale tale cand spui ca Lexus e mai reusit? Ca la acceleratii, frane, consum, timpi pe circuit, comportament rutier, pret, transmisie, optionale....nu este. Adica cam tot ce conteaza. Asta daca chiar nu stiai...desi eu cred ca nu exista fan VAG care sa fi votat BMW-ul in versusul asta chiar daca in adancul lui stie ca e mai bun decat Lexus. Oare se poate vorbi de un complex general? Nu prea exista "flexibiliate" in cazul asta, iar la faza asta cu "bmw rullz"... o aud in ultimul timp mai mult din gura fanilor VAG, care bat apa in piua pe subiectul asta. Asta da,sunt chiar idei fixe...

Cred ca exagerezi si nu putin.
comportament rutier - poate un + pt A4, adica are u sasiu cava mai bun (+ Audi)
pret - aici te inseli. IS la cea mai saraca echipareeste peste cea saraca al A4 iar cea mai bogata, este mai accesorizata ca A4. (+ Lexus)
Consum - (+ Audi)
Timpi pe circuit - mai bun Audi ( + Audi )
Comportament rutier - Lexus mai confortabil ( + Lexus)
Frane ???
Transmisie ????
Dar de ce nu pui, exterior, interior, materiale, garantie, fiabilitate astea le-ai cam uitat.
Sa nu mai vorbim de costuri intretinere, adica revizii, ai sa fi surprins sa costati ca revizia la un Lexus IS este mai mica ca la un Megane sau Golf.

Iar referitor la o comparatie de Quattro si X-Drive BMW e mult peste Audi.

vacaroz 26-05-09 22:40

Quote:

ai sa razi, am militat pro bmv pe site`ul asta, dar la versusul supercarurilor am votat aston martin. si am golf :D

GTR 27-05-09 02:27

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 2354717)
ai sa razi, am militat pro bmv pe site`ul asta, dar la versusul supercarurilor am votat aston martin. si am golf :D

:)) Buna asta :)

mmihai82 27-05-09 10:03

Quote:

nu inteleg ce cauta audi in comparatia asta...ca si design bmw-urile nu mai sunt atat de reusite pe cat erau inainte.nu sunt subiectiv,uite iti spun chiar ca seria 5 e39 este o masina care imi place enorm si la ora actuala,deci a nu se intelege ca am ceva cu bmw-ul...dar modelele noi nu sunt deloc reusite ca si design,asta este parerea mea si nu numai a mea ci a multor altii. iar faza cu timpii pe circuit sunt niste statistici pe hartie...daca compari testele vezi care obtine timpi mai buni pe un tur de circuit,acceleratii si franare si declari invingatorul,simplu.dar ma gandesc ca daca s-a deschis topicul asta ideea era sa-si spuna fiecare parerea si nu sa vii tu cu ce spun statisticile.iar parerea mea este ca lexus-ul arata mult mai bine iar din punctul meu de vedere e o masina mai dezirabila decat m3. oricum iti multumesc pentru ca "mi-ai dat voie" sa-mi spun parerea. daca apare cineva care are o parere,alta decat a ta, e gresita,nu?

Bambina 28-05-09 14:36

Am votat M3 Sedan. Amandoua sunt extraordinare, cu ''+'' si "-". BMW-ul trebuie sa munceasca la interior iar ISF-ul mai are ceva de lucrat la capitolul performanta (in comparatie cu BMW M3). Din punct de vedere al designului amandoua sunt superbe.
Astept cu nerabdare urmatorul model de ISF. Daca la primul au reusit aceasta performanta (de a se "bate" cu M3-ul)...

vacaroz 28-05-09 15:36

si cu cine vroiai sa se bata in clasa lui? cu chevrolet? :) se bate cu m`ul ca cineva a facut un topic pe acest forum si asa a vrut el sa fie strict intre cele 2

GTR 28-05-09 15:59

Quote:

Originally Posted by Bambina (Post 2359352)
Am votat M3 Sedan. Amandoua sunt extraordinare, cu ''+'' si "-". BMW-ul trebuie sa munceasca la interior iar ISF-ul mai are ceva de lucrat la capitolul performanta (in comparatie cu BMW M3). Din punct de vedere al designului amandoua sunt superbe.
Astept cu nerabdare urmatorul model de ISF. Daca la primul au reusit aceasta performanta (de a se "bate" cu M3-ul)...

Foarte concret si corect.

Spark 29-05-09 09:26

Lexus, il consider mai exclusivist in europa.

copolinox 06-06-09 01:28

Aleg Lexus ... BMW au cam toti Lexus nu vezi la orice coltz si totusi si Lexus e masina buna parerea mea ... nu stiu exact poate chiar mai buna ca BMW . Aleg Lexus

Corneliu26 07-06-09 17:14

Quote:

Originally Posted by copolinox (Post 2385147)
Aleg Lexus ... BMW au cam toti Lexus nu vezi la orice coltz si totusi si Lexus e masina buna parerea mea ... nu stiu exact poate chiar mai buna ca BMW . Aleg Lexus

=))) Peste tot vad BMW M3,ma uit in dreapta M3,ma uit in stanga M3,ma uit in cer M5,lexus nu vad nicaieri=>Lexus e cel mai bun.

copolinox 07-06-09 17:17

Nu am spus asta... am spus ca prefer lexus ptc toti au bmw si mie imi place sa fiu ceva mai diferit ce ceilalti si de aceea am ales lexus :)

Dutor 17-06-09 02:03

Nu pot sa spun ca designul M3-ului sedan ma inebuneste. Dar in schimb performantele superioare (acceleratii superioare, frane mai bune, tinuta de drum mai buna, optiuni, consum mai mic) plus un pret de achizitie mai mic... jos palaria. Despre Lexus nu stiu ce as putea remarca, poate ca e doar mai exclusivist ca si aparitie dar asta nu ma incanta ca si pe baietzelul de 14 ani ce a postat mai sus. :) No offence kid, dar pana sa pui mana pe covrig si portofel mai trebuie sa asimilezi.

GTR 17-06-09 03:44

Quote:

Originally Posted by Dutor (Post 2413614)
Nu pot sa spun ca designul M3-ului sedan ma inebuneste. Dar in schimb performantele superioare (acceleratii superioare, frane mai bune, tinuta de drum mai buna, optiuni, consum mai mic) plus un pret de achizitie mai mic... jos palaria. Despre Lexus nu stiu ce as putea remarca, poate ca e doar mai exclusivist ca si aparitie dar asta nu ma incanta ca si pe baietzelul de 14 ani ce a postat mai sus. :) No offence kid, dar pana sa pui mana pe covrig si portofel mai trebuie sa asimilezi.

Pai greseti putin:

1. Avantaje IS-F

Design exterior
Design interior
Confort
Pret mai mic - dotari serie mai bogate
Mai exlusivista

2.Avantaje M3
Sasiu mai sportiv dar putin mai rigid (nu deranjeaza ca este un M3 oricum :) )
Spatiu interior mai mare

Acceleratiile sunt egale, la carte ar fi mai bun IS-F-ul dar in realitate sunt ~egale

carutasu 17-06-09 07:50

http://www.fastestlaps.com/index.php...=4742e0c8d2ba3

Uitandu-ma aici (si sunt rezultate din teste) am fost surprins sa vad ca IS-F chiar se tine bine dupa M3 pe circuit, iar la acceleratii sunt chiar foarte echilibrate (2 zecimi pe sfertul de mila mi se pare foarte putin, in conditiile in care ne gandim la Lexus ca orientat mai degraba spre confort decat neaparat spre sportivitate).
Comparand cu sedanul M3, sunt iarasi destul de apropiate pe circuit, iar in linie dreapta IS-ul e mai rapid
http://www.fastestlaps.com/index.php...=4742e0c8d2ba3

Pentru un sofer obisnuit masinile sunt chiar egale din punctul acesta de vedere.Alegerea ar ramane o simpla optiune personala.Chestie de potrivire, confort si cum vede fiecare avantajele si dezavantajele.

vacaroz 17-06-09 07:56

un lucru de care nu prea sa vorbit si cred ca este esential pentru orice masina este cutia de viteze de la lexus. cine poate sa dea mai multe amanunte si ceva pareri despre....sau mai ales cineva care a si testato

UNLORD 17-06-09 15:57

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2413674)
Pai greseti putin:

1. Avantaje IS-F

Design exterior
Design interior
Confort
Pret mai mic - dotari serie mai bogate
Mai exlusivista

2.Avantaje M3
Sasiu mai sportiv dar putin mai rigid (nu deranjeaza ca este un M3 oricum :) )
Spatiu interior mai mare

Acceleratiile sunt egale, la carte ar fi mai bun IS-F-ul dar in realitate sunt ~egale

Pe circuit e simtitor mai rapid M3-ul : https://www.youtube.com/watch?v=ytGT47mDk9s

Legat de acceleratii , acceleratie laterala, frane, handling iar te inseli:

http://www.caranddriver.com/reviews/...xus_is_f_video

http://www.caranddriver.com/reviews/...omparison_test

Am mai postat si alte linkuri si sa fim seriosi, BMW-ul e si mai usor de condus, adica mai user friendly, mai confortabil cat si mai rapid. Legat de aspectul exterior/interior iara e o chestie pur subiectiva si de gust...

Optiunile care chiar conteaza sunt legate de transmisie. La BMW ai atat manuala cat si transmisie dublu ambreiaj. In plus, poti opta intre caroserie sedan sau coupe care e si un pic mai usoara.

adrian78bmw 17-06-09 16:38

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2415175)
Pe circuit e simtitor mai rapid M3-ul : [url]https://www.youtube.com/watch?v=ytGT47mDk9s[/u

Optiunile care chiar conteaza sunt legate de transmisie. La BMW ai atat manuala cat si transmisie dublu ambreiaj. In plus, poti opta intre caroserie sedan sau coupe care e si un pic mai usoara.

si cabrio..la variantele sedan lexus arata un pic mai bine dar de aici si dezavantajul numa unei caroserii coupeul arata mai bine decat IS-F berlina care nu are inca alternativa..eu zic cam 70% face motoru

Bogdan_mb 17-06-09 17:20

M3 cabrio , 1900 kg, 400 Nm @ 4000 rpm, what a piece of crap ...

KAY_ 17-06-09 17:37

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2415306)
si cabrio..la variantele sedan lexus arata un pic mai bine dar de aici si dezavantajul numa unei caroserii coupeul arata mai bine decat IS-F berlina care nu are inca alternativa..eu zic cam 70% face motoru

eu am votat lexus (mi am argumentat votu in multe posturi din paginile anterioare ) ,dar daca ar fi vorba de BMW coupe , as merge pe BMW , doar pt design care este reusit .

dolb 17-06-09 17:38

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 2415464)
eu am votat lexus (mi am argumentat votu in multe posturi din paginile anterioare ) ,dar daca ar fi vorba de BMW coupe , as merge pe BMW , doar pt design care este reusit .

de acord! M3 coupe/cabrio sunt foarte foarte frumoase

Sinuhe 15-07-09 15:18

Salut,
Referitor la cutia de viteze de pe Lexus as putea sa zic urmatoarele:
1. In modul Drive (simplu) masina se comporta foarte civilizat, cu o acceleratie cursiva si lina atata timp cat nu abuzezi de pedala. Treptele se schimba undeva intre 2000 si 3500 ture. La kick down exista o fractiune de secunda de ezitare (moment in care masina "se gandeste" sa treaca din treapta de viteza in care se afla (la o viteza de 60-70 km/h este in a 7-a, peste 70 km/h in a 8-a) intr-o treapta inferioara - de obicei a 3-a sau a 4-a pentru a furniza turatia necesara depasirii sau a manevrei pe care vroiai sa o executi.
2. In modul Drive (cu butonul Sport activat) se schimba un pic lucrurile in sensul ca se intareste atat directia cat si reactia pedalei de acceleratie. Vitezele nu se mai schimba la 3500-4500 ture si se duc, destul de tentant, pana pe la 5500. Daca ai piciorul greu ;) se duc pana la 6800 (limita maxima). La kick down aproape ca dispare milisecunda de ezitare masina ajungand intotdeauna in treapta 2 (pana la viteze de 90-100) sau a 3-a (peste 100 la ora).
3. In modul Manual (cu butonul Sport activat) nu mai exista nici o ezitare. Masina face exact ceea ce ii spui sa faca (cu mentiunea ca nu te lasa sa treci intr-o treapta inferioara atunci cand aceasta actiune ar duce acul indicator peste 6800 ture sau intr-o treapta superioara cand acul ar cobori sub 1000 turatii). In rest e ca o telecomanda - incotro o indrepti acolo bate :). O chestie interesanta e ca atunci cand ajungi la 6800 de turatii intr-o viteza nu iti schimba treapta... te lasa sa stai acolo atat cat vrei tu.

Referitor la alte aspecte legate de masina:
- putere in exces (cel putin pentru mine) => daca nu ar fi "jandarmul electronic" se pierde aderenta pe sosea aproape instantaneu atunci cand "o calci". Pe modul Sport "politistul" este mai putin vigilent si te lasa sa "fugi de spate" in limite rezonabile. Poti sa faci un drift in toata regula... Exista optiunea sa dezactivezi sistemele de control al tractiunii si de stabilitate. Inca n-am facut-o pentru ca nu am gasit un loc propice pentru testare. Pe strada nu indraznesc sa fac asa ceva...
- spatiul in spate este intr-adevar destul de limitat (mai ales in zona plafonului). Totusi pot sta confortabil 2 persoane de dimensiuni "laterale" normale si cu o inaltime de 1.80m.
- suspensii fooooarte rigide. Un compromis pentru stabilitate fenomenala pe care o are. Rezulta eliminarea pietrelor la rinichi pe strazile din RO (mai ales pe asa numitele autostrazi si la "relantizoarele" din Bucuresti care trebuiesc negociate la viteze de sub 15km/h).
- consum REAL (nu oficial):
In oras (bucuresti): 18-20 la suta
Afara: 10-14 la suta (depinde pe unde si cum mergi).
- schimb ulei (8.6 litri) + filtru + O-ring filtru + filtru polen - aprox 1400 Ron

Pana acum am 11.000km cu ea facuti exclusiv in Ro in 4 luni jumate. Deocamdata nici o problema in afara de insectele de pe capota :-P
Daca aveti alte curiozitati/ intrebari, va raspund cu drag in limita cunostintelor mele.

Si, DA, imi place si M3-ul.

UNLORD 15-07-09 17:11

Quote:

Originally Posted by Sinuhe (Post 2488041)
Salut,
Referitor la cutia de viteze de pe Lexus as putea sa zic urmatoarele:
1. In modul Drive (simplu) masina se comporta foarte civilizat, cu o acceleratie cursiva si lina atata timp cat nu abuzezi de pedala. Treptele se schimba undeva intre 2000 si 3500 ture. La kick down exista o fractiune de secunda de ezitare (moment in care masina "se gandeste" sa treaca din treapta de viteza in care se afla (la o viteza de 60-70 km/h este in a 7-a, peste 70 km/h in a 8-a) intr-o treapta inferioara - de obicei a 3-a sau a 4-a pentru a furniza turatia necesara depasirii sau a manevrei pe care vroiai sa o executi.
2. In modul Drive (cu butonul Sport activat) se schimba un pic lucrurile in sensul ca se intareste atat directia cat si reactia pedalei de acceleratie. Vitezele nu se mai schimba la 3500-4500 ture si se duc, destul de tentant, pana pe la 5500. Daca ai piciorul greu ;) se duc pana la 6800 (limita maxima). La kick down aproape ca dispare milisecunda de ezitare masina ajungand intotdeauna in treapta 2 (pana la viteze de 90-100) sau a 3-a (peste 100 la ora).
3. In modul Manual (cu butonul Sport activat) nu mai exista nici o ezitare. Masina face exact ceea ce ii spui sa faca (cu mentiunea ca nu te lasa sa treci intr-o treapta inferioara atunci cand aceasta actiune ar duce acul indicator peste 6800 ture sau intr-o treapta superioara cand acul ar cobori sub 1000 turatii). In rest e ca o telecomanda - incotro o indrepti acolo bate :). O chestie interesanta e ca atunci cand ajungi la 6800 de turatii intr-o viteza nu iti schimba treapta... te lasa sa stai acolo atat cat vrei tu.

Referitor la alte aspecte legate de masina:
- putere in exces (cel putin pentru mine) => daca nu ar fi "jandarmul electronic" se pierde aderenta pe sosea aproape instantaneu atunci cand "o calci". Pe modul Sport "politistul" este mai putin vigilent si te lasa sa "fugi de spate" in limite rezonabile. Poti sa faci un drift in toata regula... Exista optiunea sa dezactivezi sistemele de control al tractiunii si de stabilitate. Inca n-am facut-o pentru ca nu am gasit un loc propice pentru testare. Pe strada nu indraznesc sa fac asa ceva...
- spatiul in spate este intr-adevar destul de limitat (mai ales in zona plafonului). Totusi pot sta confortabil 2 persoane de dimensiuni "laterale" normale si cu o inaltime de 1.80m.
- suspensii fooooarte rigide. Un compromis pentru stabilitate fenomenala pe care o are. Rezulta eliminarea pietrelor la rinichi pe strazile din RO (mai ales pe asa numitele autostrazi si la "relantizoarele" din Bucuresti care trebuiesc negociate la viteze de sub 15km/h).
- consum REAL (nu oficial):
In oras (bucuresti): 18-20 la suta
Afara: 10-14 la suta (depinde pe unde si cum mergi).
- schimb ulei (8.6 litri) + filtru + O-ring filtru + filtru polen - aprox 1400 Ron

Pana acum am 11.000km cu ea facuti exclusiv in Ro in 4 luni jumate. Deocamdata nici o problema in afara de insectele de pe capota :-P
Daca aveti alte curiozitati/ intrebari, va raspund cu drag in limita cunostintelor mele.

Si, DA, imi place si M3-ul.

Felicitari pt achizitie ... lumea e foarte curioasa sa vada si pe meleagurile noastre un ISF. Asadar poat faci si tu niste poze si sa o prezinti la rubrica "Masina mea Toyota - Lexus" (https://forum.4tuning.ro/114-masina-m...ota-lexus.html) si chiar si aici poti sa le postezi cred ...

p.s. Cat ai dat pe ea ?

Sinuhe 15-07-09 22:15

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2488316)
Felicitari pt achizitie ... lumea e foarte curioasa sa vada si pe meleagurile noastre un ISF.

Multumesc.

Referitor la partea cu pozele ma mai gandesc. Am totusi o problema cu ideea in sine de a face poze la masini si a le posta. Nu ma intreba de ce...

Pretul de catalog este 73.711 Eur (pret DDP evident, e versiunea cu trapa, fara Pre-Crash Safety Sistem), dar am primit un discount considerabil avand in vedere "criza":twisted:

GTR 16-07-09 01:49

Quote:

Originally Posted by Sinuhe (Post 2488935)
Multumesc.

Referitor la partea cu pozele ma mai gandesc. Am totusi o problema cu ideea in sine de a face poze la masini si a le posta. Nu ma intreba de ce...

Pretul de catalog este 73.711 Eur (pret DDP evident, e versiunea cu trapa, fara Pre-Crash Safety Sistem), dar am primit un discount considerabil avand in vedere "criza":twisted:

Ha, stiu de disc. si la pretul pe care l-au avut in oferta de criza isi face toti banii.
Felicitari si sa fie intr-un ceas bun.

mistreku 16-07-09 12:06

sa fie intr-un ceas cu cuc! de apreciat postul obiectiv, fara bmw sux lexus rullz sau invers.

UNLORD 17-07-09 12:14

Quote:

Originally Posted by Sinuhe (Post 2488935)

Inteleg perfect!

91-GRS 28-08-09 03:02

"iem pauar" nush dc am o obsesie cu obiectele "made in Germany"

MephistoBM 01-09-09 11:53

votat Lexus! dupa parerea mea, Lexus-ul e mai frumos ca Bmw-ul, si nu e nici asa de des intalnit. :-)

All times are GMT +2. The time now is 09:59.

- Copyright 2026 4Tuning