![]() |
Re: CT-04-CPF - un Tico alb de Constanta
pai incintele sunt inca in lucru, le pot modifica destul de usor in partea unde sunt "patrate".....problema e ca n-am de unde sa iau parametrii pentru difuzoarele ovale, nu scrie nici pe cutie si nici pe site-ul lor :cry:
in schimb cele rotunde, care sunt de puteri si dimensiuni apropiate cu cele ovale (90w rms si 20 cm diametru) le-am montat in niste cutii inalte de aproape 1 metru, late de 25 cm si "adanci" de 20 cm, cu porturi rotunde de 7,5 cm diametru, si se aud excelent in masina si extraordinar in casa....deci le trebuie o incinta mult mai mare decat pot sa le ofer eu :sad: acum mai am niste nedumeriri....oare daca fac incintele pentru toate cele 4 difuzoare in varianta SEALED si incinta pentru subwoofer in varianta VENTED, vor aparea probleme acustice? ca am auzit de cateva ori ca nu e bine sa amesteci cele 2 tipuri de incinte...:rolleyes2 |
Eu am vazut si am si auzit configuratii SQ , in care usile bineinteles erau pe sealed iar subwooferul era pe bass reflex (vreo 120l avea cutia) ...si nu era nici o problema.Bine...acolo erau componente de top intr un fel sau altul incomparabile cu ce ai tu, si erau si calibrate aproape perfect...
Incearca o calibrare per total a masinii ,dupa urechea ta...astfel incat nu cred ca vor aparea probleme din cauza acestei diferente. |
3 Attachment(s)
oricum incintele de usi le las sealed, ca nu au suficient spatiu pentru vented...in casa le-am testat, se aud suficient de bine :D
au suferit cateva mici modificari pentru ca loveau putin in reglajul scaunului la sofer, si am luat inca un pic din ele...acum intra perfect si nu jeneaza deloc la condus ;) ca forma, nu vor ramane asa, le voi continua eu cu ceva, sa nu fie asa patrate...pun poze in fiecare stadiu, ca de obicei PS: am uitat sa fac poze cu masina in starea (pardon, in halul) in care e acum...capota verde inchis lovita, bari negre stock, jante din tabla pe 12...hmmm...sper sa n-o tin prea mult timp asa |
bafta Alex in continuare la proiect
|
multzam, sa fie! din pacate nu am timp, astea le-am facut in decurs de...maxim o ora jumate
la cate am de facut, nici nu stiu cu ce sa incep mai intai oricum, maine daca prind 20 de minute libere ma apuc de incinta din portbagaj, unde va ramane un singur subwoofer...m-am lamurit, nu am suficient curent pentru 2 subwoofere, si nici nu-mi permit momentan sa iau un deep cycle :sad: PS: mi-am luat acumulator Varta Blue Dynamic 55 Ah, sper sa fie suficient pentru o statie de bass si una de medii/inalte :rolleyes2 |
dar ce s-a intamplat cu masina ? ai lovit-o ? sper ca nu... :(
|
tre sa faca ITP-ul
|
n-am lovit-o
am gasit o capota usor lovita la un pret foarte bun, si am cumparat-o pentru orice eventualitate...iar eventualitatea s-a ivit :lol: -> la itp n-am ce cauta cu masina modificata pe exterior, in lipsa omologarii pentru fiecare piesa in parte...iar daca ma duceam la omologari, imi trebuia itp-ul....deci eram prins intre ciocan si nicovala si singura solutie era sa o fac la loc TICO |
mult de lucru dar timp sa fie. Ca deobicei ce e lucrare mare merge repejor dar cand e vorba sa se finisezi anumite lucruri dureaza :(
|
si iata ca am facut 1000 posturi pe forum :peace:
ai dreptate +rN4L1n_JuNKy, finisajele ne omoara... (apropo: de unde vine user-ul tau si ce inseamna???) zilele astea m-am apucat de ceva inedit pe la noi: o grila de subwoofer, care va pleca de la modelul jantelor mele (pur si simplu am copiat forma unei jante) si daca mai prind 10-20 de minute libere in zilele urmatoare, voi incerca sa adaug cate ceva, sa nu para chiar roata de rezerva... la final pun poze cu ce reusesc sa fac, deocamdata e prea devreme sa ma laud... |
alex , taci si le faci a ? :D
cred ca userul inseamna Adrenaline Junkie , am dreptate ? :P |
aaaa, "+" = "add"....cam greu de dedus pentru mine :-P
cat despre "tac si fac"....uite, tocmai am zis mai sus! nu sunt genul sa tac, ba dimpotriva, nu pot sa termin intai o piesa si apoi sa pun poze cu making of, ci pun poze pe tot parcursul "lucrarilor", daca pot sa zic asa...din pacate lucrul cu fibra reuseste sa-mi rapeasca prea putin timp fata de cat as vrea eu...am sute de idei care nu ma lasa sa dorm, si le am pe toate gandite in detaliu si cu plan de realizare, dar n-am timp sa pun in practica nici 10%...:cry: |
volanul nu lai schimbat inca ....dc ?
|
super tare,uite un proiect maret! ;) bafta in continuare!
|
Most_Wanted: pentru ca de-abia am inceput interiorul, si mai ales pentru ca nu stiu ce anume s-ar potrivi...nu-ti face griji, va veni si volanul intr-un final...
10x nightclubracer! |
da userul asta inseamna v-ati dat seama oricum sunt curios cum o sa arate spre final tot portbagajul pentru ca asa in mare la ce zici tu va arata frumos de tot.Pe ce culoare o sa mergi?
|
in principal, pe crom (la grile)....in subsidiar, pe negru sau albastru (si totusi cred ca va fi gri...) :lol:
|
=>am observat ca fetele de usi de tico sunt din carton presat (ala cu "+"-uri pe spate) si drept urmare (desi vorbisem in principiu sa-mi fac niste panouri din mdf subtire) o sa ma rezum la fetele originale, pe care adaug incintele de mai 'devreme' si cate o copie dupa manerele alea cu comenzi electrice pentru geamuri...
|
11 Attachment(s)
poate va faceati griji ca am patit ceva...:lol:
in ultimele 2 zile am lucrat la "noile" incinte de subwoofere, care de fapt sunt tot cele vechi, dar un pic micsorate ( :cry: ) si putin cosmetizate....initial voiam sa "tac" pana reusesc sau nu, dar daca tot am inceput in stilul "quicky do, quicky show"... materialul ala textil va deveni fibra de sticla in mai multe straturi, pentru a avea si rezistenta va tin la curent cu evolutia ;) |
beton!!!:D imi place cum arata pana acu!! bafta si spor la munca:D
|
10 Attachment(s)
multzam, si mie imi place incinta...sper sa iasa bine in final
azi am cam terminat de dat fibra (am dat 3 straturi, peste cel initial din material textil) imi da careva idei cum sa amplasez statiile mai la vedere? (sunt 3 la numar) poze de azi: |
hmm vad ca nu prea mai ai loc de statii!!:D aseazale pe plafon!!:D
|
1 Attachment(s)
3 statii daca ar fi fost 2 le-ai fi pus daca mai este loc sa se inchida haionu..
chiar in fata.... a 3 eventual pe plafon.. in alta parte .. nam idee zi-mi si mie .. eu as vrea sa fac pe o placa de mdf.. pot sa fac pana la punctu de a da cu fibra.. daca ma duc aici in craiova la cei care se ocupa cu fibra poate sa bata fibra.. si trebuie peste tot si cate straturi.. mersi... bafta si astept sa vad cum va iesi.. p.s panza se prinde cumva.. si peste se da direct cu fibra.. sau se mai pune altceva.. |
bodyspeed, uita-te la topicul dedicat fibrei de sticla...acolo urmeaza sa pun pozele si sa explic procedeul, desi teoretic il stie toata lumea...
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
va arata super tare si cred ca se va auzi pe masura...ce culoare va avea incinta? :D
|
maro .....
|
:D
as vrea sa fie alba incinta, dar restul masinii este momentan gri la interior...oricum, ar fi pacat sa fac incinta neagra, nu? ca nu se mai vede nici o forma... din pacate, incinta arata mult mai bine vazuta din masina :cry: |
depinde ce culoare faci interiorul, dar sa sti ca albu da super bine... :D
|
2 Attachment(s)
alex , pe messenger nu mai dau de tine , asa ca pun pozele aici...
|
multzam topserica, sa speram ca ne merge manevra!
|
misto alex , imi place cum a iesit cutia din spate.... bv...
|
merci robert, din pacate n-am apucat sa o termin, si in plus s-ar putea sa vand masina
apropo de cutii.....am vazut ca ti-ai pus ceva rau in masina....cu care ai scos multi decibeli :D ce difuzoare sunt? |
salut am si eu o intrebare de manerul acela de pe fata de usa acela cu butoanele de geamuri electrice de ce masina este
|
1 Attachment(s)
de ....tico :D
ps. pune si tu poza cu tico de la avatarul tau plz. |
salut am si eu o intrebare si unde as putea gasii toata cotiera cu tot cu butoane si inchidere si la ce bani :D si am sa incerc sa pun si poza da momentan nu o mai am am pozele pe un hard care este imprumutat
|
cotiere stanga-dreapta se gasesc la un pret acceptabil, avand in vedere ca sunt aduse din Polonia (sau Koreea, nu stiu exact)
pentru detalii, preturi si disponibilitate poti lua legatura (pe privat, daca se poate) cu userul TopSer, te trimite el unde trebuie. |
1 Attachment(s)
nu stiu daca ti-ai rezolvat problema, sau daca te ajut cu ceva. io ma gandeam in locul tau, sa pun statiile alea pe interiorul portbagajului... zic si io..
problema ar fi ca nu prea sunt la vedere... |
Mersi mult,o sa iau legatura cu topser.
|
@ursake: cu placere!
@cata_tm: la asta m-am gandit si eu, ar fi aratat bine acolo, insa in primul rand portiunea aia este mai ingusta decat toate 3 statiile in linie, iar in al doilea rand o singura statie are cam 5 kg....mi-ar trebui inca un telescop ca sa mai ridic hayonul, sau un alt telescop mai puternic sa-l inlocuiesc pe cel original... oricum, masina am pus-o in vanzare si am gasit un client care o vrea asa cum e, modificata, mai putin muzica, pe care n-o dau cu masina...vom vedea cu ce raman in continuare :rolleyes2 |
| All times are GMT +2. The time now is 19:29. |
- Copyright 2026 4Tuning