Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Piatra-Neamt (https://forum.4tuning.ro/347-piatra-neamt.html)
-   -   Accidente în Neamţ (https://forum.4tuning.ro/347-piatra-neamt/52155-accidente-neamt.html)

ThunderRa 15-03-10 15:31

Re: Accidente în Neamţ

Problema nu ar fi in prima etapa pentru tine ci pentru potentialii accidentati de tine. Mai apoi, daca omul nu-si vede banii, te da in judecata si devine problema ta...

Teo MTM 15-03-10 23:24

Quote:

Originally Posted by ThunderRa (Post 3185601)
Problema nu ar fi in prima etapa pentru tine ci pentru potentialii accidentati de tine. Mai apoi, daca omul nu-si vede banii, te da in judecata si devine problema ta...

Dacă nu ai fi asigurat da, dar aşa nu are de ce să te dea în judecată. Vinovată e conducerea României care aprobă firme de asigurări gen Carpatica şi 2 Carpatica că nu despăgubeşte ! A se evita, dar o persoană cu o maşină scumpă se gândeşte că ar putea fi el " nevinovatul " într-un accident şi ar avea de umblat pt recuperarea daunelor, dar badea Ilie cu Dacia lui din 80 nu se gândeşte la asta ci că nu îi ajunge pensia şi că la Carpatica e cel mai ieftin ! Asta e.

imbaplayer 16-03-10 20:06

carpatica despagubeste.
ce-i drept, mai greu, dar se plateste intr-un final.
trebuie sa stii pe cine sa "ungi" pentru rezolvarea cazului.
si apoi.. 99% din service-urile care le cunosc nu repara pana nu se aproba dosarul, stai cu masina in gradina mult si bine.
pe de alta parte.. eu le fac fara sa astept aprobarea dosarului de la asigurari. :D

ThunderRa 17-03-10 20:43

@Teo MTM: ești tânăr și idealist. Se vede că nu ai experiență cu tribunalele din România. Până una alta, în cazul (ipotetic) de față ai provocat o pagubă unei persoane care are drept la despăgubire. Chiar și dacă firma de asigurări plătește însa întârzie plata, ești pasibil de a fi dat în judecată și de a plăti despăgubiri reclamantului. După asta ai tot dreptul de a da tu în judecată firma de asigurări ca sa recuperezi banii. Mai greu...

imbaplayer 18-03-10 05:41

idem.
ca persoana fizica insa poti sesiza comisia de supraveghere a asigurarilor, ceea ce aduce o sansa in plus de a recupera banii ( la 3 luni dupa aprobarea dosarului ). sunt patit cu fiatul marea, asigurarea fiind facuta la euroins, am asteptat 3 luni pentru 2000 eur..

mariusD 21-03-10 09:00

Quote:

Originally Posted by SisQuo (Post 3178890)
Salut...am nevoie de niste sfaturi
Aseara, noapte, polei, intr-un sat din neamt ma indreptam spre Targu Neamt. In fata mea, o dacie veche iese din curba pe contrasens patinand pe diagonala si m-a izbit in plin si m-a proiectat intr-o fantana. Am luat fantana frontal si am reusit sa o mut din loc. Aveam vreo 20 la ora pentru ca era gheata pe jos; eu reusisem aproape sa opresc masina; se vede pe kilometrajul blocat ca e aproape 0...dar neavand unde sa ma feresc nu am putut evita impactul.
Distractia de aici incepe: stiu ca nu e necesara prezenta politiei daca nu sunt victime, dar avand in considerare gravitatea accidentului si faptul ca soferul vinovat recunostea pe jumatate vina, am sunat la 112. M-am izbit de un bloc de gheata, un "Operatorul 11" imi spune legea si ca nu are ce face, nu trimite nici un ofiter la fata locului. Dupa 5 minute de certuri la telefon reusesc sa chem un politist. A venit, a constatat fapta si a plecat (dar nu inainte de a ma mustra ca l-am deranjat fara sa fi fost nevoie), ramanand sa ma descurc cu vinovatul.
Ziua 2: Ma intalnesc cu vinovatul...masina lui e trecuta pe o biserica pe vechi din suceava si asigurare Carpatica....sa mooooor.
Acum e sambata si nu am cum sa vorbesc cu nici un reprezentant al casei de asigurari respective, DAR vorbind cu alti reprezentanti ai altor agentii de asigurari, TOTI m-au avertizat ca "asigurari Carpatica" e in inslventa si nu a platit nici o dauna pana acum. Am cautat pe forumuri diverse si 99,9% din patitii care au ajuns la ei s-au intors cu mainile goale. Ori ca nu platesc pentru ca ei cer repararea si nu inlocuirea pieselor...dar din poze se vede clar ca nu prea ai ce repara din piese. Am inteles ca ,,,Carpatica are ca si service-uri agreate numai "chioscuri" de mecanici.
Daca stie cineva, concret ce este de facut, sa imi confirme/infirme ceva, rog sa imi spouneti...poate aveti vre-un sfat legal, poate stiti ceva concret.
Cineva imi spunea sa dau in judecata persoana si ea la randul ei cheama in judecata firma de asigurari...dar sincer, stiu cat dureaza un proces...timp in carer nu stiu cine plateste reparatiile si cat dureaza un proces.
Am rugamintea sa nu postati vorbe goale decat daca stiti sigur ceeea ce spuneti.
Multumesc

au maica ce i`ai facut... legat de carpatica e dificil... adiq mai ales la ce dauna ai tu la masina... vorba ta mai nimic nu se poate indrepta... totul trebuie nou... eu am avut 2 colegi care au avut probleme cu masinile si vinovati la carpatica au avut asigurarea... la unu a trebuit sa astepte 2 luni pentru un far si un spoiler fata... la celalalt 1 luna cam asa... dar ia dat bani personal (o suma mult mai mica decat ajungea reparatia la un service cat de cat bun) si a trebuit sa caute un amarat de service care sa-i indrepte o aripa si sa io vopseasca... bineinteles se vede de la o posta diferenta de culoare... deci ... daca ai casco la masina fao pe casco... daca nu... nasjpa de tine... dar din ce am auzit recent asigurarile sunt obligate ca in maxim 10 zile sa iti dea bani pentru reparatie ... acum nu stiu daca legea asta a intrat in viguare... oricum sper sa ai noroc si sa-ti faci masina cat mai repede. bafta

ThunderRa 21-03-10 09:21

Sunt curios cum se va rezolva problema...

mariusD 21-03-10 09:33

Quote:

Originally Posted by ThunderRa (Post 3205031)
Sunt curios cum se va rezolva problema...

si eu... oricum se va rezolva cumva... problema e durata...

SisQuo 21-03-10 16:52

multumesc pentru sfaturi si pentru griji...o sa tin la curent cum evolueaza lucrurile. Deocamdata astept inca vreo 2 zile sa vina aproparea (sper) dosarului ca sa se poata apuca de masina. Ca si service am fost "sfatuit" de carpatica sa ma duc la un chiosc de mecanici ca sa nu fie probleme cu banii.
Deocamdata astept, o sa vad ce urmeaza....dar la ce paguba am , cati bani imi trebuie pentru reparatii mai bine ii bag intr-un proces. E prea mult pentru buzunarul meu sa ii ingrop in fiare si vopsea. Ce vina am eu ca am condus cu familia si intra un cretin in mine. Am deja cheltuiti vreo 15 milioane pe spagi si servicii "ca sa mearga treaba repede". Sa nu mai zic cat scandal la politie...aia nu situ legea, nu au facut proces verbal, nimic, nici nu vroiau sa se prezinte, DAR legea spune ca "daca e implicat un al 3-lea bun, este necesara implicarea politiei + proces verbal"...asa ca alte drumuri la politie, alti nervi, alte certuri ca sa scot un proces verbal pentru un accident de acum o saptamana.
Repet, multumesc pentru raspunsuri si va tin la curent.

Jok3r K10 21-03-10 20:36

Despre accidentul de azi de pe Calea Romanului sitie cineva ceva?

askhy 21-03-10 20:49

Cica un taxi a intrat intr-un BMW si la proiectat in cateva masini parcate un Renaul Scenic, un seria 5 e39 si nu mai stiu ce era pe acolo

RapJustin 21-03-10 20:51

Quote:

Originally Posted by askhy (Post 3206960)
Cica un taxi a intrat intr-un BMW si la proiectat in cateva masini parcate un Renaul Scenic, un seria 5 e39 si nu mai stiu ce era pe acolo

Poze?

Jok3r K10 21-03-10 20:52

urat de tot ....bmw'u ala e36 era sfarmat destul de tare

askhy 21-03-10 20:54

Am vaz, era rupt pe parti, si taxiul nu avea decat fatza dusa (un golf 4 argintiu), nici macar nu i se sparsese radiatorul, ia cazut doar armatura

laurentiu NT 22-03-10 22:02

Quote:

Originally Posted by SisQuo (Post 3206082)
multumesc pentru sfaturi si pentru griji...o sa tin la curent cum evolueaza lucrurile. Deocamdata astept inca vreo 2 zile sa vina aproparea (sper) dosarului ca sa se poata apuca de masina. Ca si service am fost "sfatuit" de carpatica sa ma duc la un chiosc de mecanici ca sa nu fie probleme cu bani.

Daca tot esti din Tg.Neamt du-te si cauta service-ul AUTO MOB, patron este Enea Tiberius si vezi ce zice el , daca ti-o repara sau nu.Am inteles ca repara masini cu asigurari la Carpatica si tine-ma la curent, daca vrei iti pot da si un nr. de telefon.Locatia este: de la Mapi faci pe drumul din dreapta si la cca.150m pe dreapta o sa vezi niste hale.Imposibil sa nu-l gasesti.Toate cele bune si bafta.

SisQuo 27-03-10 10:58

Salut Laurentiu,
Chiar la el am "bagat" masina la reparat pentru ca e unicul agreat de Carpatica in Tg. Neamt. Abia ieri am fost anuntat (eu nefiind in tara momentan, se ocupa frate'miu) ca s-a aprobat dosarul...184 milioane. Sper sa ajunga. Astept sa vad de cata seriozitate dau dovada cei de acolo. S-a dat deja comanda de o parte din piese.
Astept calm sa vad ce urmeaza, va tin la curent.

zale_206 08-04-10 10:32

Stie cineva ceva despre accidentul de marti noaptea de pe strada Mihail Sadoveanu?Sunt curios cam ce viteza avea Mini-ul ala de a sarit bordura si a 'mutat' si gardul cu fundatie de beton?

razvan1485 08-04-10 10:44

Quote:

Originally Posted by zale_206 (Post 3257957)
Stie cineva ceva despre accidentul de marti noaptea de pe strada Mihail Sadoveanu?Sunt curios cam ce viteza avea Mini-ul ala de a sarit bordura si a 'mutat' si gardul cu fundatie de beton?

mini ul ala albastru inchis si cu dungi pe el parc??
daca de el e vorba sambata seara mai era sa "mute" niste masini prin centru, a trecut omu racheta pe langa mine si hai sa spunem ca eu eram cam la limita vitezei regulamentare:D oricum sarea omu de 100

buddy_lexx 08-04-10 11:33

Quote:

Originally Posted by razvan1485 (Post 3258002)
mini ul ala albastru inchis si cu dungi pe el parc??
daca de el e vorba sambata seara mai era sa "mute" niste masini prin centru, a trecut omu racheta pe langa mine si hai sa spunem ca eu eram cam la limita vitezei regulamentare:D oricum sarea omu de 100

mai mirosea dupa el a ambreiaj?:)))

stefan_88 08-04-10 11:38

Quote:

Originally Posted by buddy_lexx (Post 3258160)

Este cumva acel mini care rupea stilul pe strada de la stadion :?::rolleyes2
L.E : Daca da ... am eu o senzatie ca or sa-l mai urmeze vreo 2-3 masini prin service ( baietii din Katana stiu despre cine vorbesc ) ;).

Ali_ump 08-04-10 11:45

da el e si in seara respectiva a si lovit-o ...cand eram noi la stadion!

buddy_lexx 08-04-10 11:53

Quote:

Originally Posted by Ali_ump (Post 3258202)
da el e si in seara respectiva a si lovit-o ...cand eram noi la stadion!

ma si miram cat o rezistat masina aia pe mana lui!:D e campion omu la asa cva!

razvan1485 08-04-10 13:50

Quote:

Originally Posted by buddy_lexx (Post 3258160)

:D:D da inca mai mirosea:D:D

scturoag 09-04-10 09:47

Imi plac oamenii astia, care conduc pe strada fara pic bun simt, daca vede ca ii tampit si loveste masini, chiar nu incearca sa se limiteze la o viteza mai mica ? Daca as avea puterea, as da o lege, de genu: cel ce are mai mult de 3 accidente la activ, din cauza vitezei excesive , sa-i suspende permisul pe 20-30 de ani pana ii vine mintea la cap sau DEFINITIV !!!

sageata 09-04-10 10:03

Quote:

Originally Posted by scturoag (Post 3261020)
...Daca as avea puterea, as da o lege, de genu: cel ce are mai mult de 3 accidente la activ, din cauza vitezei excesive , sa-i suspende permisul pe 20-30 de ani pana ii vine mintea la cap sau DEFINITIV !!!

bine ca nu ai puterea aia:lol::lol::lol:

razvan1485 09-04-10 10:05

Quote:

Originally Posted by scturoag (Post 3261020)
Imi plac oamenii astia, care conduc pe strada fara pic bun simt, daca vede ca ii tampit si loveste masini, chiar nu incearca sa se limiteze la o viteza mai mica ? Daca as avea puterea, as da o lege, de genu: cel ce are mai mult de 3 accidente la activ, din cauza vitezei excesive , sa-i suspende permisul pe 20-30 de ani pana ii vine mintea la cap sau DEFINITIV !!!

S ar putea sa ramana fara permise vro juma de 4 tuning:D:D:D:D

morpheusmaster 09-04-10 10:59

Ala Reisar >:)

Ali_ump 09-04-10 11:48

of of ... mai mai :))

zale_206 09-04-10 12:30

Bine ai mai zis-sageata!Si acum fie vorba intre noi-mai mult de 3 accidente facute din cauza vitezei excesive s-ar putea sa nu mai aiba cine sa le faca!

sageata 09-04-10 17:58

Quote:

Originally Posted by zale_206 (Post 3261532)
Bine ai mai zis-sageata!Si acum fie vorba intre noi-mai mult de 3 accidente facute din cauza vitezei excesive s-ar putea sa nu mai aiba cine sa le faca!

ai alta solutie de a-ti face masina moca, pe seama gastelor care nu stiu sa mearga?:lol::lol::lol:

RyaN- 10-04-10 00:01

Quote:

Originally Posted by sageata (Post 3262392)
ai alta solutie de a-ti face masina moca, pe seama gastelor care nu stiu sa mearga?:lol::lol::lol:

Norocosule..:oops:

sageata 10-04-10 00:49

Quote:

Originally Posted by RyaN- (Post 3263510)
Norocosule..:oops:

amanunte, amanunte, prietene!:lol::lol:

nck_xx 02-05-10 21:55

A fost aseara un accident foarte grav pe drumul de la targu neamt care duce spre secu....am impresia ca era chiar un coleg de forum de al nostru...masina avea mici modificari...era un golf negru de NT incaltat cu niste bbs'uri care a intrat intr'un tractor....erau si morti....care are mai multe detalii sa le puna aici...as fi curios sa stiu ce s'a intamplat mai exact...

RapJustin 03-05-10 09:17

Tot aseara a mai fot un accident la intersecta de la OMV. O Dacie a lovit un Golf 3 in partea dreapta(portiere + stalp dr smulse)

Scarto 05-05-10 21:54

... si uite asa s-a facut praf audi-le A8 UNO ... un microbuz de la Megatravel si un ford mondeo care se vroia a fi tunat

unde ? in statie in darmanesti ....
cum ? ... viteza, se pare... o masina semnaliza sa vireze stanga ... audi-le intra in depasire cu viteza mare ... pierde controlul si intra in parcarea de pe contrasens de la Telemach in microbuz.. microbuzul este impins in spate in ford... audi-le ricoseaza inapoi pe banda lui, doar ca pe trotuar...
daune ? cam da..

In seara asta am vazut pe cineva ca facea poze prin statie ... da din pacate doar la ford, deci nush daca o sa apara si poze cu audi-le sau microbuzul..

AnDrEiCa 05-05-10 22:00

Quote:

Originally Posted by Scarto (Post 3336834)
... si uite asa s-a facut praf audi-le A8 UNO ... un microbuz de la Megatravel si un ford mondeo care se vroia a fi tunat

unde ? in statie in darmanesti ....
cum ? ... viteza, se pare... o masina semnaliza sa vireze stanga ... audi-le intra in depasire cu viteza mare ... pierde controlul si intra in parcarea de pe contrasens de la Telemach in microbuz.. microbuzul este impins in spate in ford... audi-le ricoseaza inapoi pe banda lui, doar ca pe trotuar...
daune ? cam da..

In seara asta am vazut pe cineva ca facea poze prin statie ... da din pacate doar la ford, deci nush daca o sa apara si poze cu audi-le sau microbuzul..

Praf ar insemna dauna totala,asa de grav e?

RapJustin 05-05-10 22:13

16 Attachment(s)
Cand am ajuns eu numai membrul nsl mai era cu masina acolo. asta e...

Scarto 05-05-10 22:13

Din cate s-a auzit (dar na, poate nu e adevarat, ca la orice accident sunt vorbe peste vorbe) s-ar fi strambat sasiul ... nush :) Oricum partea din fata .. spoiler etc .. cred ca si la roti (ca s-a suit pe trotuar) e cam varza ... si airbagurile ..

RapJustin 05-05-10 22:15

Quote:

Originally Posted by Scarto (Post 3336894)
Din cate s-a auzit (dar na, poate nu e adevarat, ca la orice accident sunt vorbe peste vorbe) s-ar fi strambat sasiul ... nush :) Oricum partea din fata .. spoiler etc .. cred ca si la roti (ca s-a suit pe trotuar) e cam varza ... si airbagurile ..

audi = dauna totala

Scarto 05-05-10 22:18

Quote:

Originally Posted by RapJustin (Post 3336900)
audi = dauna totala

Vorbe :) Stai linstit ... dupa cum spuneam, la accidente se vorbesc multe. Nu e exclus sa-l vedem iarasi pe strazi peste un timp :)

Oricum .. o sa fie mai naspa ptr tipul cu ford ca la service nu-i pune nimeni sau repara piesele 'tunarite' .. o sa fie nevoie sa bage iarasi niste bani s-o faca cum era, daca mai doreste asta :)

All times are GMT +2. The time now is 19:14.

- Copyright 2026 4Tuning