Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   TM 24 ADY (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/27893-tm-24-ady.html)

adi.schumi_tm 20-03-09 13:58

Re: TM 24 ADY

Quote:

Originally Posted by mariokynes (Post 2167165)
ce model iti trebuie de alea dreptunghiulare dar mai mici dekt cele normale?

Da acel model...dar nu cum mult mai mici decat cele originale de Dacia...

mariokynes 20-03-09 14:07

am vazut la un magazin in ghiroda mai multe feluri de proiectoare si cred k ai avea o sansa acolo sa gasesti, da la elba? ai incerkt???;)

tmkrf 20-03-09 20:05

de la elba ti ai luat stopurile ? sau ?

adi.schumi_tm 20-03-09 20:07

Quote:

Originally Posted by tmkrf (Post 2168299)
de la elba ti ai luat stopurile ? sau ?

Nu,nu de la Elba am luat stopurile.Le-am luat de la un coleg de a lu' taicameu care mai vinde una alta prin piata Mehala

tmkrf 20-03-09 20:10

marginile stopului ti au puscat bine ? sau is ca si alea de la elba de nu pica bine pe gauri si etc , cat te au costat ?

adi.schumi_tm 20-03-09 20:30

Quote:

Originally Posted by tmkrf (Post 2168311)
marginile stopului ti au puscat bine ? sau is ca si alea de la elba de nu pica bine pe gauri si etc , cat te au costat ?

Pana la urma au picat destul de bine marginile si gaurile de prindere ale stopurilor.M-au costat 70 RON.

B-11-AYG 23-03-09 08:02

Sti ce ar fi marfa acuma, sa ii pui becuri dalea cu leduri:lol: parerea mea ca sa-r vedea belea:lol:

adi.schumi_tm 23-03-09 08:37

Quote:

Originally Posted by B-11-AYG (Post 2174244)
Sti ce ar fi marfa acuma, sa ii pui becuri dalea cu leduri:lol: parerea mea ca sa-r vedea belea:lol:

Am sa ma interesez sa vad cat costa acele becuri si daca nu ma costa prea mult va fii o optiune de luat in calcul.Mersi de sfat...

B-11-AYG 23-03-09 18:09

30 sau 35 ron 2 bucati :lol:

adi.schumi_tm 23-03-09 18:33

Quote:

Originally Posted by B-11-AYG (Post 2176011)
30 sau 35 ron 2 bucati :lol:

Multumesc de informatie.Am sa ma interesez sa vad cat costa si la Timisoara

mariokynes 23-03-09 18:36

adi mi-a zis cineva k is in mehala pe alb 15 ron bucata;)faza naspa e k is numai pe alb dak ar fii si pe rosu si galben... da inceark... bft

alexalfa2006 21-04-09 11:22

faine stopurile. nu te-ai gandit la o evacuare dubla pe spate?Ingrijita masina sa o pastrezi tot asa in continuare

B-11-AYG 21-04-09 11:32

noutati ceva? :lol:

adi.schumi_tm 22-04-09 06:03

Quote:

Originally Posted by alexalfa2006 (Post 2253513)
faine stopurile. nu te-ai gandit la o evacuare dubla pe spate?Ingrijita masina sa o pastrezi tot asa in continuare

Multumesc.Ma gandeam serios la evacuare dubla inainte sa imi pun toba pe care o am acum,acum insa chiar nu ma mai gandesc la evacuare dubla.

Quote:

Originally Posted by B-11-AYG (Post 2253543)
noutati ceva? :lol:

Nouatati din punct de vedere estetic sper sa fie astazi,sper sa ii fac directia si sa o cobor de fata.Nu am reusit pana acum sa montez arcurile ca tot am mai avut alte probleme.
Acum am alta problema : dupa ce se incalzeste motorul putin,dupa vreo 10km aproximativ,imi intra foarte foarte greu in viteze,mai alex in marsalier si in treptele 1 si 2.Oare care ar putea fii cauza?

BTL-gordini 22-04-09 08:21

Sunt mai multe , nu are leg. cu incalzitul mototrului, vezi la patina jos sa nu fie mancat sau sa fi cazut plasticul acela. Daca ai brat de leg. intre cutie si maneta model vechi cu gume, atunci schimba gumele daca nu pune model nou dintr-o singura bucata si nu mai ai treaba. Eu zic ca una din aceste 2 probleme le ai.

adi.schumi_tm 22-04-09 08:26

Quote:

Originally Posted by BTL-gordini (Post 2256071)
Sunt mai multe , nu are leg. cu incalzitul mototrului, vezi la patina jos sa nu fie mancat sau sa fi cazut plasticul acela. Daca ai brat de leg. intre cutie si maneta model vechi cu gume, atunci schimba gumele daca nu pune model nou dintr-o singura bucata si nu mai ai treaba. Eu zic ca una din aceste 2 probleme le ai.

Multumesc mult de sfaturi Dani.Am sa merg astazi la un mecanic care are groapa sa vada ce si cum,sper sa fie asa cum zici,sa nu fie prea mare cheltuiala :d

dog99 22-04-09 10:37

eu am ramas o data fara ulei in cutie,si la fel avea simtomele.

adi.schumi_tm 23-04-09 08:30

5 Attachment(s)
In legatura cu problema de la cutia de viteze am verificat azi si am constatat urmatoarele : ulei e aproape plin in cutie,cauciucul si plasticul de care a zis BTL sunt acolo,totul pare in regula,nu stiu care o fii problema.Mi-am mai strans la cablul de ambreiaj,acum sunt curios sa vad daca mai face figuri,sper sa nu mai faca figuri.

Si in sfarsit am reusit sa pun alte arcuri pe fata.In pozele de mai jos se vede diferenta intre arcurile ce aveam pe masina si cele ce le-am pus.Ca aspect sunt foarte multumit de cum arata insa din punct de vedere practic nu ma pot exprima inca,oricum e putin prea joasa pentru nevoile mele.Mai mult poze o sa fac sambata-duminica si o sa pun ca sa vedeti mai bine cum arata.

P.S. : Pozele au fost facute inainte sa misc masina de pe loc,imediat cum am schimbat arcurile.Dupa ce am umblat putin cu ea s-a mai ''asezat'',e mai joasa putin acum.

Shark7 23-04-09 08:54

1 Attachment(s)
Cam in doua luni o sa "se asaze" si mai mult. (marginea aripii fata o sa-ti coboare aproape 2 degete peste cauciuc - ca si in poza de mai jos). Zic asta pentru ca si eu am patit la fel (nu mai puteam circula decat pe asfalt). Poate la tine sa fie arcurile mai tari si sa nu se intample acelasi lucru.

Attachment 888716

adi.schumi_tm 23-04-09 09:06

Quote:

Originally Posted by Shark7 (Post 2259215)
Cam in doua luni o sa "se asaze" si mai mult. (marginea aripii fata o sa-ti coboare aproape 2 degete peste cauciuc - ca si in poza de mai jos). Zic asta pentru ca si eu am patit la fel (nu mai puteam circula decat pe asfalt). Poate la tine sa fie arcurile mai tari si sa nu se intample acelasi lucru.

Attachment 888716

Sper sa nu se intample acelasi lucru,chiar sper.

Bughilas 23-04-09 10:24

Domnul Adi am tot admirat masinuta ta..
Respectele mele....dar parac ii lipseste ceva la grila din fata..acolo ar trebui niste modificari la ochelarii aia....In rest toate cele bune....
Asfalt Uscat1

adi.schumi_tm 23-04-09 11:22

Quote:

Originally Posted by Bughilas (Post 2259447)
Domnul Adi am tot admirat masinuta ta..
Respectele mele....dar parac ii lipseste ceva la grila din fata..acolo ar trebui niste modificari la ochelarii aia....In rest toate cele bune....
Asfalt Uscat1

Multumesc.Grila fata va venii schimbata,am alta in lucru dar nu stiu cand va fii finalizata,nu am timp aproape deloc.Ochelarii nu pusca bine din cauza ca am modelul vechi de aripi,cand am cumparat aripile nu am stiut ca trebuie sa imi iau modelul cu colt tesit cum am schimbat ochelarii ''ingropati''.La ochelarul din partea stanga e ceva mai mare diferenta si din cauza ca ''fusta'' fata e mai deformata de la accident.Daca o sa mai vopsesc vreodata toata masina cu siguranta v-or fii remediate aceste imperfectiuni.

Bughilas 23-04-09 11:44

Sa ai spor atunci....si bani

tmkrf 23-04-09 12:30

daca ar fi mancata patina ar trebuie sa intre tot usor dar doar intro directie mai diferita a schimbatorului , ar mai fi varianta ce am patito si eu sa nu ii fie rupt vre un suport de la cutie , si tu cand pleci cu ea cutia se misca si de acea nu iti poate intra in fiteze calumea , verifica tampoanelea sau jugu

StreetStyle22 23-04-09 22:04

adi.schumi_tm
O idee,nu ar fii mai bine sa inlocuiesti toate elementele nichelate de pe ea,cu unele negre,ma refer la usi si alea de sus ce sunt pe margiinea plafonului, in spate acolo aerisiriile alea scoase si asputat gauri,ar arata mai bine zic eu. :D Oricum arata super cu arcuriile astea noi,e foarte joasa. ;) Ai grija la gropi.

adi.schumi_tm 24-04-09 06:19

Quote:

Originally Posted by tmkrf (Post 2259807)
daca ar fi mancata patina ar trebuie sa intre tot usor dar doar intro directie mai diferita a schimbatorului , ar mai fi varianta ce am patito si eu sa nu ii fie rupt vre un suport de la cutie , si tu cand pleci cu ea cutia se misca si de acea nu iti poate intra in fiteze calumea , verifica tampoanelea sau jugu

Multumesc de sfaturi.Deocamdata intra bine in viteze,sa vedem ce surprize face dupa mai multi km.

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 2261484)
adi.schumi_tm
O idee,nu ar fii mai bine sa inlocuiesti toate elementele nichelate de pe ea,cu unele negre,ma refer la usi si alea de sus ce sunt pe margiinea plafonului, in spate acolo aerisiriile alea scoase si asputat gauri,ar arata mai bine zic eu. :D Oricum arata super cu arcuriile astea noi,e foarte joasa. ;) Ai grija la gropi.

Ar fii o idee ceea ce zici tu dar daca as inlocuii toate elementele nichelate cu unele negre atunci jantele ar fii singurul element de pe masina care ar ramane gri.Daca as avea alte elemente negre le-as putea inlocuii sa vad cum arata dar asa astea nu am de gand sa le vopsesc pentru ca oricat de bine ar fii pregatite pentru vopsit dupa o anumita perioada de timp,nu foarte mare,se va decojii vopseaua neagra de pe ele.Aerisirile din spate nu am de gand sa le scot si sa le astup:au si ele un rol bun de aerisire acolo,asa cred.
Ma bucur ca iti place cum arata asa coborata.Sper sa nu coboare mai tare de atata.Intradevar trebuie sa am mare grija la gropi,denivelari si borduri....

Messerschmitt 24-04-09 10:38

superba adi...de mult am asteptat momentu cand o sa o lasi ceva mai jos.:):X.dar din pacate daca o lasi mai jos inplica si alte riscuri..depinde de necesitatile fiecaruia.BAFTA IN CONTINUARE

adi.schumi_tm 24-04-09 11:29

Quote:

Originally Posted by Messerschmitt (Post 2262498)
superba adi...de mult am asteptat momentu cand o sa o lasi ceva mai jos.:):X.dar din pacate daca o lasi mai jos inplica si alte riscuri..depinde de necesitatile fiecaruia.BAFTA IN CONTINUARE

Multumesc de aprecieri.De lasat mai jos nu o voi lasa pentru ca nu e o masina care circula doar pe drumuri de oras.Acum as vrea sa montez o prelungire de cauciuc moale sub prelungirea pe care o am,asa sa matur zapada iarna :d.Daca stie careva unde as putea gasi o astfel de prelungire astept raspuns.Multumesc

dacia-rulzz 24-04-09 14:13

Salutare.Arcurile ce le-ai pus pe masina sunt arcuri de dacie, dar cu spire taiate?Sau de pe alta masina?Multumesc

Speed4U 24-04-09 14:59

Cu 2 prelungiri o sa arate extraordinar :)))

mariokynes 24-04-09 19:35

sal adiverifica traversa la cutie...drum intins la toti elicitari pt arcuri...

TRG-ul 25-04-09 11:37

Poti sa faci o poza la sistemul de prindere a cotierei.Multumesc

Sir-NyCkY 25-04-09 15:51

O intrebare... Cat ai dat pe jantele alea? :D

adi.schumi_tm 25-04-09 21:03

Quote:

Originally Posted by dacia-rulzz (Post 2263021)
Salutare.Arcurile ce le-ai pus pe masina sunt arcuri de dacie, dar cu spire taiate?Sau de pe alta masina?Multumesc

Arcurile ce le-am pus sunt arcuri de Dacia taiate din ele.Se vede in poza cat am taiat.Dupa taiere au avut inaltimea de 37cm.

Quote:

Originally Posted by Speed4U (Post 2263121)
Cu 2 prelungiri o sa arate extraordinar :)))

Pe fata am prelungire dar as vrea sa montez alta modificata dar inca nu stiu sigur daca acest lucru se va intampla.Pe spate am un spoiler identic cu cel de pe masina dar si cu prelungire,sper sa reusesc sa il montez vara asta.

Quote:

Originally Posted by mariokynes (Post 2263862)
sal adiverifica traversa la cutie...drum intins la toti elicitari pt arcuri...

O sa verific si traversa de la cutie,deocamdata vad ca intra din nou bine in viteze.Multumesc de pareri ;)

Quote:

Originally Posted by TRG-ul (Post 2265144)

O sa fac maine o poza cu sistemul de prindere al cotierei.

Quote:

Originally Posted by Sir-NyCkY (Post 2265745)
O intrebare... Cat ai dat pe jantele alea? :D

Pe jante am dat 250 ron + un set jante canada ca noi + platit demontat si remontat pe masina omului cauciurile ce le-a avut pe jantele astea.

tmkrf 27-04-09 00:06

jentile canada is normale ? sau late ?

adi.schumi_tm 27-04-09 06:18

Quote:

Originally Posted by tmkrf (Post 2269228)
jentile canada is normale ? sau late ?

Jentile canada au fost normale...

Quote:

Originally Posted by TRG-ul (Post 2265144)

Acum am facut poze dar nu se intelege nimic din poze,sunt poze facute cu telefonul si cum am folie pe sapte e mai intuneric in masina,chiar nu se intelege nimica din poze.Cotiera cand am cumparat-o avea 2 suporti sub forma de "U",prinsi de ''fundul'' cotierei si partea cealalta prinsa de 2 dintre suruburile cu care sunt prinse scaunele fata de podea.Daca iti cumperi cotiera ai sa vezi ca se monteaza foarte usor.Eu te sfatuiesc sa cumperi cotiera pentru ca e foarte comoda la condus,mai ales la drum lung,eu am montat cotiera astfel incat stau tot timpul cu mana dreapta pe ea,chiar si cand schimb vitezele.Daca te va ajuta cu ceva atunci cand voi da scaunele jos o sa fac poze la sistemul de prindere al cotierei la lumina.

adi.schumi_tm 29-04-09 20:31

6 Attachment(s)
Niste poze cu noua garda la sol...

andy_wpo 30-04-09 20:05

arata mai bine,da nu suficient.Puteai sa o mai trantesti

RobertRFG 30-04-09 20:14

Dacă maşina mai este şi utilă eu zic că este destul de bine trāntita fată de cum era.
Foarte frumoasă masinuţa Adi

andi_cimpean 01-05-09 00:48

eu zic ca este destul de "trantita"...avand in vedere ca stai la tara ;)

Daca accepti o ideee, doua de la mine :)

1. neaparat incearca sa faci ceva la aripile alea fata...ori le schimbi ori incearca sa decupezi la ochelarii farurilor
2. un eleron cu capetele pline...sa fie mai lin...

P.S. Imi place ca o tii curata si ingrijita :)

All times are GMT +2. The time now is 15:04.

- Copyright 2026 4Tuning