![]() |
Re: AUDI A4 B5
frumoasa masina ...bafta cu ea
|
Quote:
mai am ceva de munca la ea, dar toata atentia este acum indreptata catre motor, dupa interior si exterior |
bombeleeeeeee................
1- pompa de injectie cu cap hidraulic de 11 mm, a mea era de 9 mm 2- 4 injectoare complete cu duze Bosio Race 520 stage 2 (mai mare de asa nu se poate) Flow-ul injectoarelor de la bosio: Bosio PP357 ------------ 32.143% over stock Bosio Sprint520 --------- 37.5% over stock Bosio PP520 ------------ 52.679% over stock Bosio PP502 ------------ 68.75% over stock Bosio PP764 ------------ 84.821% over stock Bosio Race 520 5-hole ---129.464% over stock Bosio Race 520 stage2 7-hole ---173.214% over stock astazi am montata injectoarele iar "efectul" nu a ezitat sa apara.....masina suna mai bine, se tureaza mai bine, fuge mai bine (in limita a 140 km/h apoi se plafoneaza din cauza presiunii prea mari pe admisie intra in regim de avarie - problema rezolvabila dupa ce o sa-i fac softul) |
Deci pana la 140 motorul e in toate mintile lui?
|
Quote:
|
Te vazui astazi prin autogara pe la piata lucian :P mergea mai frumos motoru
|
Quote:
|
Trage fumigenaaaa. E mai ragusita nebuna. vineri mai facem o modificare:lol:
|
Quote:
|
Quote:
|
Salut, am vazut masina parcata de vreo cateva ori, arata foarte bine. Am citit in mare sectiunea ta si cred ca este printre putinele din Severin in care s-au investit si se investesc nu putini bani in continuare. Un tuning de bun gust. Bafta in continuare.
|
Quote:
inca o data iti multumesc de apreciera p.s. dupa parerea mea a fost cel mai rapid proiect din severin. cine stie altu vreau sa-mi spuna. |
Ce alcantara ma?
Astept nu 1m ci 2m de alcantara pentru ca ti-am dat ideea:lol: |
Quote:
|
ma poate ajuta cineva, unde pot gasi un kit ambreiaj sport pt masina mea sau unde-l pot modifica pe cel stoc.
multumesc anticipat |
"jan" baiatul ce ti`a pus injectoarele este pe centura unde a fost fostul service "daewoo" acutal chevrolet sau nu mai stiu ce este ca nu am fost demult ? :D
|
Quote:
|
ahaa :D frumos ce ai facut pana acuma bafta in continuare cu ce ti`ai propus :arrow:
|
Quote:
|
dupa mai multe dicutii cu un tip de prin ungaria, am aflat si ce kit ambreiaj sport imi trebuie.....asa ca imi trebuie
"merge ansamblul de pe vechiul s2, masa simpla si pe 240Nm, tine mult mai mult decat price alta, dar sa faci rost de ea fara placa de ambreaj, aia trebue sa fie una special diesel, nu benzinar." lista de "ambreiaj" - volanta masa simpla de audi 80/S2 - disc de ambreiaj de audi 80/S2 - placa de ambreaj de pe masina mea S2 – 169 kW (230 PS; 227 bhp), 2.2L, 20-valve turbocharged in-line five-cylinder |
Vezi ca faci o mica confuzie, ¨vechiul¨s2 are 220cp (162kw), cutie in 5 trepte si volanta single mass, varianta mai noua are cutie in 6 trepte, volanta bi-mass si 230cp.. asta ca sa nu cauti ceva gresit din start.. spor la treaba!
|
salut de pe ce audi ai luat turbo si ce model ? pe b5 tau de 110 l-ai pus ? am si eu un audi b5 afn de 110 cai si ii dus turbo si nu stiu ce sa fac ,sa iau altu din dez sau sal fac pe respectivy MS
|
pot sa confirm ca merge ambreaj format din:
volant de audi 80 - cod motor 1Z placa de presiune si disc ambreaj - Audi S2, cod motor 3B, diametru de 240mm. rulment presiune original de 1.9 TDI. rezista configuratia de mai sus la 450Nm fara probleme. aici este un tip care explica fiecare pas. bafta. ;) http://www.audi-sport.net/vb/a4-s4-f...eginnings.html |
3 Attachment(s)
something special
kit frane fata de a8, 4.2, 330 mm |
3 Attachment(s)
Ambreiaj de S2 am eu montat (a doua oara) de ceva timp. Varianta a 2-a care este acum pe masina este modificata de Hexer de aici de pe forum. Despre el vorbesti Florine.
Poti sa il faci acolo cu incredere. Cred ca te-am si intrebat odata daca ai o volanta de pe 1Z. Hai sa iti fac lista de piese: Volanta 1Z sau orice 1.9 diesel sau 2.0 benzina 4 cilindri Placa presiune S2 3B cu 5 trepte 240mm (s-ar putea sa existe si de 228) Disc de ambreiaj tot de S2 3B sau 2.5 TDI 5 clindri, e acelasi disc dar nu mai stiu motorizarea. Important e ca trebuie sa fie cu arcuri duble sa amortizeze bine. Iti spun de pe acum ca nu ai de unde sa cumperi decat noi placa si disc. Am cautat peste tot dar S2 3b sunt prea rare, nu ai unde sa gasesti. Cel mai bine te intelegi cu Hexer si ti le ia noi, iti modifica el discul si volanta si gata. Eventual modifica si placa. Oricum el ia la preturi mai bune ambreiajele noi. Pe mine m-au costat 15 mil placa si discul pe Sachs acum 1 an jumate. uite codurile: placa presiune: Audi S2 (3B engine) 240mm, SACHS# 3082 919 001 disc : Audi S2 (3B) 240mm, SACHS# 1862 625 001 Mai jos vezi poze cu ambreiajul modificat de Hexer, placa intarita, disc cu kevlar, volanta prelucrata putin si echilibrata impreuna cu placa. |
Quote:
stima si multumesc mult |
Quote:
am luat o volanta, am cumparat un kit nou de S2 si m-am apucat si am gaurit singur dupa ce am masurat ca sa pot monta placa mai mare. A mers ambreiajul pe masina vreo 10000km pana l-am rupt trangand de o caroserie pe beton. Am crezut ca nu se mai poate repara placa si pe aceeasi volanta am pus un kit de 1z...Dupa ce am facut soft stage1 la ea, patina asa ca m-am apucat de cautari si am dat de Hexer. Am trimit o alta volanta si kitul de S2, l-a reparat, l-a modificat si acum e pe masina :). |
Quote:
|
Pai cat de secretos, ca pe clubaudi si asa nu ai mai postat mai nimic de ceva timp :D
As fi curios sa stiu cum merge dupa ce montezi tot si faci si soft corespunzator. |
Quote:
acum trage relativ bine, dar scoate mult fum negru, carburant prea mult si aer prea putin....pe treptele 1-2 trage bine bine pana la 3000 ture, dupa 3000 pana la 5000 rupe, dar pe treapta 3 trage doar pana la 3.200 de ture dupa se limiteaza si trage in suturii....... iti dai seama ca si eu sunt mai curios ca tine cum va trage dupa...... |
Trebuie facut un soft cum trebuie dar termina tot ce ai de pus la motor. N-am urmarit topicul de aici. Dupa ce pui tot ce trebuie, faci softul si gata. Vezi ca iti trebuie si senzor de 3bar ca probabil vei merge cu mai mult de 1.5bar boost. Daca ai prea mult fum, modifica IQ cu o interfata vag-com da avansul mai mare catre maxim cat sa fie in grafic sa iti arda mai devreme motorina in exces. Nu e ok sa iti scoata atat fum si daca faci astea se va reduce din el. Verifica la injectoare sa ai saibele de cupru originale, altfel nu se aseaza cum trebuie.
Citeste prima postare din forumul asta. Azi am descoperit si e f probabil sa se intample si asta. http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=87701 Spor la treaba! |
nu mai bine iti luai un Opel Astra classic ?
|
Da nu mai bine te abtii? S-a mai discutat pe tema asta si cred ca a inteles ideea. Inteleg ca e un forum public unde fiecare isi poate expune parerea dar se poate expune si intr-o maniera mai frumoasa. Gusturile nu se discuta si in fond si la urma urmei e o capota care se poate schimba oricand .
|
Quote:
|
Quote:
poti te rog sa fi mai explicit cu "modifica IQ cu o interfata vag-com" multumesc |
I-ai dat de cap?
|
IQ e debitul de motorina. Intre anumite valori, se paote regla cu interfata de diagnoza IQ-ul la relanti, astfel translatand toata mapa cu 2-3mg in sus sau in jos. Ia-ti un VCDS, e 150 lei si apoi mai discutam direct la subiect. Pe aici ma uit f rar. Ma gasesti pe clubaudi.
|
Quote:
|
Quote:
|
Pai ce tot aduni acolo. Parca aveati tot ce trebuia. N-as fi avut rabdare sa astept asa. Ce ai si ce-ti mai trebuie?
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:41. |
- Copyright 2026 4Tuning