![]() |
Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..
da ai dreptate despre firma insa pe noi ne cunoaste si ne da si asa pe pers fiz
sa nu folositi nestrapol de la policolor ca e cea mai proasta rasina,aia de la rompolimer e superbuna,noi folosim d'aia de iarna,chiar acu m-am intors de acolo am luat 6 kg de rasina @matza daca ai matrita tre sa-i dai cu ceara alcool si apoi rasina stratimat si incepi si bati la ea,straturile poti sa le dai unu dupa altu ,2 sunt suficiente pt inceput (ca sa nu consumi mult material),cand vei capata experienta sa lucrezi cu 3 pt rezistenta |
ms pt raspuns...dar...inevitabil...mai am o intrabare...mica si chiar nu am de unde sa o stiu p'asta...voi cata rasina folositi la 1 m2 de panza
|
cata intra :))
nu te zgarci la rasina ,tre sa o bati ff bine sa nu faca bule de aer |
asta intrebare o am si eu: la 1 m2 de panza cam cata rasina intra in 2 straturi. asa cu aproximatie. in stadiul incepatorilor :)
a... si inca ceva. scuze... din buzau stiti pe undeva de unde pot cumpara materialele necesare? |
Quote:
|
si o masca ceva pt gura!! sa nu le inhalezi...sunt periculoase daca ajung in plamani!!
|
matza, eu am zis de cateva ori de manusi...nu ai luat in calcul...si nu e vorba neaparat de mancarime (de unde ai scos-o pe-asta?) cat e vorba de usturime! reactia are loc PE PIELEA TA si din cauza asta frige si ustura...nu mai zic ca dureaza cateva zile pana scapi de murdaria de pe maini
cat despre cantitate...intra in jur de 1 litru sau mai mult la 1mp, daca e rasina buna, si vorbesc de un singur strat rasina se da mai intai pe piesa sau pe suport, apoi se bate stratimatul bine, apoi se mai da un strat numai daca e nevoie (si de obicei e nevoie), iar la aplicarea celui de-al doilea strat trebuie dat din nou un strat cu pensula, la fel ca prima data, ca sa iasa cat mai putine bule...e foarte important ca straturile sa fie bine prinse intre ele, altfel o bula mai mare, prin contorsiuni repetate, se poate mari si poate duce la rupere mult mai usor... rasina nu trebuie aplicata chiar excesiv pe stratimat, pentru ca daca e prea multa devine casanta si nici asa nu-i bine...ideal e sa dati rasina pana cand nu se mai vad bine fibrele stratimatului, si e bine sa ramana oarecum denivelata suprafata, pentru a se fixa mai bine chitul (acolo unde se foloseste la final) de asemenea, e foarte important sa nu ramana nici un centimetru de rasina fara stratimat...rasina simpla, chiar in 10 straturi, nu are pic de rezistenta fara stratimat ;) |
Quote:
|
salutare... foarte interesant threadul de aceea vreau si eu sa ma joc sa zicem cu fibra de sticla pt ca as avea niste idei de pus in practica si fibra de sticla ar fi exact ce imi trebuie pt proiectele mele....
se ofera cineva sa imi explice ca unui incepator pas cu pas cum se foloseste fibra de sticla.... am citit toata ziua ce ati scris voi aici ... sa zicem ca am prins o parte din idei dar parca tot am nevoie de cineva care sa imi explice ca unui invatacel.. acum ramane la alegerea voastra cum puteti sa ma ajutati ori aici pe forum ori pe mess asa ca va las id-ul meu de mess: o_kh3 sa decideti:D o zi buna |
Superb thread si multumiri celor care au dat sfaturi. Vreau si eu sa-mi fac barile de pe masina plus praguri, dar am 2 intrebari:
1. La gaurile din bara (pentru semnalizatoare, proiectoare, aerisiri si mai ales la radiator, etc) cum se procedeaza? Cum se fac gaurile respective? Se taie in fibra de sticla intarita, apoi se alungesc inspre interior cu niste fibra sau cum? 2. Vreau sa fac aripi umflate...cum se lipeste fibra de tabla? Multumesc mult. |
pentru o_kh3: promit ca o sa-mi fac timp pentru un nou post detaliat, dar pana atunci asigura-te ca ai materialele necesare:
-nestrapol -stratimat -intaritor (chimperox) -eventual cobalt (accelerator) -pensule de 2-3 cm latime, nitrodiluant/nitrosolv, demulant, pahare plastic rezistente sau recipient de tabla cu gura mai mare, manusi cauciucate, masti vopsitorie, panza de bomfaier, cutter, foarfeca etc. pentru Fabulous: 1. depinde de la o masina la alta a.pentru masinile care au semnalizarile "la fata", se poate face cum ai zis tu, e valabil si pentru proiectoare (fixezi bucatile de fibra la 90 de grade, le prinzi cu 'L'-uri metalice si bati fibra pe interior, peste 'L'-uri); b.mai e varianta cu mulajul dupa proiector/semnalizator: imbraci semnalizatorul in scotch de hartie (pe alocuri poti folosi si folie aluminiu, peste care pui scotch de hartie), apoi iei mulajul dupa toata partea de semnalizare care vine "ingropata", adica tot ce nu e portocaliu, apoi scoti piesa de pe semnalizator si o potrivesti bine pe bara, tai ceea ce iese in plus si o lipesti cumva sa vina bine pe pozitie; nu uita sa decupezi in zona unde se scoate becul, ca sa nu fii nevoit sa faci asta cu piesa fixata pe bara. 2.inainte de toate, dai forma finala a aripilor folosind spuma poliuretanica, chit auto, ipsos sau altceva; dupa aceea faci matrita din fibra, in matrita torni piesa finala si o fixezi pe pozitie cu scotch sau orice altceva; in zonele unde e nevoie de rezistenta, poti folosi pop-nituri; in alte zone, foloseste un flex cu disc pentru metal si fa niste zgarieturi mai mari, fara mila :)), iar din loc in loc poti sa dai si niste gauri in metal, in jurul piesei de fibra sau chiar si prin ea, apoi bati fibra in jurul piesei si peste ea astfel incat sa acoperi si gaurile; la final, daca e posibil (dupa intarirea fibrei) dai jos aripa si bati fibra si prin interior, in zona gaurita, ca sa faca priza cu exteriorul; unii se multumesc sa prinda fibra de tabla doar cu nituri, dar acolo creste riscul sa cada chitul ;) succes! |
salutare am si eu nevoie d putin ajutor,am si eu un renault 9 si m-ar itneresa si p mien km kt ma costa un spoiler fata facut d voi?pls kre face asa ceva sa imi spuna si mie km la kti bani ajunge ,doar el asa nevopsit fara plasa fara nik
|
Depinde de masina,de arhitectura semnalizatoarelor.
daca faci bara din fibra si apoi tai gauri cu flexu,arata mizerabil,de aceea se configureaza din fibra un umar pt. ca acea gaura sa aiba nista margini mai rotunjite si lampa sa fie montata ceva mai adinc (cam 1 cm ). Ar mai fi varianta sa faci bara,tai gaurile de lampi,polizezi marginile ei 2-3 cm de la gaura , cit sa mai ramina putina grosime de fibra si apoi atasezi alta fibra pt. a configura acele gauri dupa dorinta.Este valabila aceasta varianta si cind vrei sa atasezi alte prize de aer pe spoiler,mult mai la indemina decit sa refaci intregul spoiler.;) |
Quote:
te salut o zi buna |
n-ai pentru ce! deocamdata stau cam prost cu timpul, intru doar asa pe fuga, dar poate intre timp iti poate zice altcineva...daca nu, cu prima ocazie postez tot eu ;) (e foarte mult de spus pentru prima incercare, daca ma incadrez in 25-30 de randuri sa zic merci :lol: )
ionutz-ubh, incearca la bazar auto/oferte extinse, la topicurile dedicate comertului, aici e vorba doar de instructiuni pentru a lucra cu fibra si de realizari/esecuri etc |
| All times are GMT +2. The time now is 07:08. |
- Copyright 2026 4Tuning