Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Supercars - Japoneze vs. Europene (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2195-supercars-japoneze-vs-europene.html)

sandumrs 21-03-06 00:43

Re: Supercars - Japoneze vs. Europene

Pai raspunsul e simplu, tot ce inseamna masina sport japoneza, si tot conceptul lor cu motoare turbo cu cilindree mica si grutate mica pe puntea fata, e gata sa se prabuseasca.

Masinile europene au ajuns la un nivel de puteri la care deja compenseaza avantajul greutatii mai mari pe puntea fata.

Solutia gasita de japonezi, intra si ei in hora.

Se pare ca viitorul NSX nu va mai fi nici pe departe asa usor si va avea probabil ca motor un V8 sau un V10.

Noua Supra va avea un V10 de cca 500Cp.

Se zvoneste ca si s2000 va avea un v6.

Lexus IS va intra si el in hora cu un V8 sau chiar un V10.

Deci japonezi au ajuns la limita de sus, de acum incolo ca sa tina pasul cu hitleristii astia nebuni in cursa asta de inarmare cu CP au ales solutia motoarelor mari si puternice in detrimentul celor mici/ usoare dar cu turbo.

Interesanta manevra si oarecum asteptata.

GabiByte 21-03-06 21:37

cu 500 cai sub capota imi e greu sa cred ca handlingul va fi la fel de bun ca si cel al modelului vechi, care a fost laudat de toti care l-au condus.
Nemtii totdeauna vor fi in fata japonezilor cu caii putere. Is nebuni. Mercedes si-o instalat motoare de 6.3 si 6.5 pe o mare parte din masini. La cai putere nu au cum sa castige japonezii. La handling, acolo deja se tin bine

sandumrs 22-03-06 01:59

Corect. Foarte adevarat.

Race 22-03-06 11:17

Asta e noua...de cand puterea mai mare afecteaza manevrabilitatea ?!
Mercedes nu are nici un motor de 6,3 sau 6,5 litri pe vre-un model.Cel mai mare are 6,2 litri.

sandumrs 23-03-06 16:04

Nu cred ca GabyBite se referea la putere, mai degraba la greutatea mare pe puntea fata, care stim cu toti ca afecteaza manevrabilitatea

GabiByte 24-03-06 20:33

Race, am observat la un test facut intre M3 si seria 3 facut de firma Hartge.
M3 cu 343cp si Hartge cu 400cp, au zis clar ca hartge are handling mai prost, dar cum a spus Sandu, se datoreaza greutatii de pe puntea fata, (Hartge avea un V8, nu I-6).
Cat despre Mercedes, imi cer scuze, ca am gresit capacitatea cilindrica. CLS 63 are motor de 6.2l si CL 65 de 6l. Sper ca le-am zis corect acuma.

sandumrs 24-03-06 23:20

Pace. Guy pace

fishbone 30-03-06 23:13

Oricat de mult as indragi eu japonezele, trebuie sa admit[em] ca niponii nu au replica la fiecare masina rapida europeana. Problema e ca japonezii au si ei saracii resursele care le au si avem de-aface cu o mana de producatori care trebuie sa le tina piept la o gramada altii din europa si nu numai.

robie@max 31-03-06 00:29

4 Attachment(s)
Daca as gandi-o cu capul probabil as fi ales europene dar...inima trage balanta catre japoneze. Oricum o alegere grea..

turbojack 31-03-06 01:00

Quote:

Originally Posted by fishbone
...... o mana de producatori care trebuie sa le tina piept la o gramada altii din europa si nu numai.

Pai ei trebuie sa construiasca mereu pt. 3 norme :europeana,asiatica si americana.Nu vedeti cu ce "tancuri" apar pe piata americana?
Dar e cert ca in fiabilitate le depasesc pe cele europene.

Urban_Racing 31-03-06 01:49

Quote:

Originally Posted by turbojack
Pai ei trebuie sa construiasca mereu pt. 3 norme :europeana,asiatica si americana.Nu vedeti cu ce "tancuri" apar pe piata americana?
Dar e cert ca in fiabilitate le depasesc pe cele europene.

eshti sigur !? americanii cu fierul brut nu o sa depasheasca niciodata nici performantzele europene nici normele japoneze ! probabil ca de aia nici nu a fost threadul Europene vs Japoneze VS AMERICANE!!!!

Race 31-03-06 02:11

Quote:

Nu vedeti cu ce "tancuri" apar pe piata americana
Excluzand SUV-urile (care oricum sunt proaste indiferent de tara de provenienta sau marca),imi scapa "tancurile" care apar pe piata americana (si care ar trebui sa nu aiba echivalent european).

Americanii "cu fierul brut" isi bat joc de performantele europene si japoneze.
Thread-ul nu include si masini americane pentru ca multa lume nu stie ca exista supercar-uri americane,si oricum nu exista teste comparative cu cele europene.Iar daca e vorba de celelalte masini,threadul e facut foarte bine:europene vs japoneze...pentru locurile 2 si 3.

Urban_Racing 31-03-06 14:59

adica indiscutabil pe locul 1 sunt americanele din cate zici u nu!?

300zxtt 31-03-06 19:17

adevarul e ca si cele americane si cele europene au piese japoneze in ele.mai ales bmw care are electronica japoneza si rulmenti in cutie tot de aceasi natie

300zxtt 31-03-06 19:17

oare de ce?

All times are GMT +2. The time now is 09:27.

- Copyright 2026 4Tuning