Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Curse de Accelerare - Liniute (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute.html)
-   -   Duminica 14 MAI - CURSA LEGALA la Tg Jiu soldata cu o persoana decedata (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute/17431-duminica-14-cursa-legala-tg-jiu-soldata-persoana-decedata.html)

iasi_drifter 09-01-07 21:56

Re: Duminica 14 MAI - CURSA LEGALA la Tg Jiu soldata cu o persoana decedata

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 691189)
Te rog sa-mi dai mie pe mail filmul daca poti.
Daca era un concur organizat nu e vina soferului si nici a organizatorului daca a spus unde sa se st5ea.
Vina lui e ca nu avea salvarea la indemna.

organizatorul a specificat sa nu se stea in fata copacilor? nu cred, pt. ca si gardul era mult prea aproape de traseu si in mod normal n-ar fi trebuit sa se poata sta nici in fata gardului.
eu cred ca s-a stat unde a cerut org. adica in spatele benzii. pb. e insa ca accidentul a avut loc chiar si in cond astea.
si cum am mai zis locul a fost nepotrivit iar de salvare nu mai vb
initial l-am considerat vinovat si pe sofer. dar filmul lung a aratat ca parcursese deja o buna parte din traseu fara pb iar beleaua a aparut total neasteptat.
am zis ca am vazut si eu o indemanare in Iasi unde unul din Buc parca (tin minte si restul literelor din nr dar nu cred ca are rost sa le spun) a parcurs cea mai mare parte din traseu f "indemanatic" si spectaculos cu multe derapaje, f frumos DAR la un moment dat a intrat in public (fara urmari din fericire).
e clar cel putin acum ca:
-spectatorii trebuie sa fie avertizati (cum se face la raliuri) sa nu stea in fata obiectelor fixe
-masinile pot sa "iasa in decor" mai mult decat ar parea posibil si e nevoie ca spectatorii sa stea mai departe de traseu si sa nu existe prea multe obstacole langa traseu, ca spectatorii sa aiba unde sa se dea inapoi.
La raliuri de asemenea sunt marcate zone interzise spectatorilor.
Din pacate organizatorul a facut un compromis alegand acea locatie si a asezat spectatorii intr-o zona in care nu se putea permite accesul spectatorilor in siguranta.

SEBASTIAN 09-01-07 22:01

mie nu-mi place sa-mi dau cu parerea fara sa fiu acolo sau sa fac o ancheta amanuntita.
Cine stie exact ce si cum a fost?

lmerfu 09-01-07 22:03

NU! Era mai bine daca era la puscarie cel care a organizat evenimentul FARA CAP!

SEBASTIAN 09-01-07 22:06

Nu te contrazic, dar poti sa explici de ce?

lmerfu 09-01-07 22:12

Cand organizezi un eveniment de acest tip mi se pare imperativ (si logic) sa iei anumite masuri de protectie, atat a pilotilor, dar mai ales a publicului!

In primul rand strada aceea era MUUUULT prea ingusta si, dupa cum am zis, cu ziduri de-o parte si de alta. Practic orice masina, oriunde ar fi derapat necontrolat ar fi produs victime.
In al doilea rand nu mi se pare normal sa organizezi asa ceva fara sa fie prezenti la fata locului: salvarea, pompierii, jandarmii PUNCT. Aici au fost doar cativa jandarmi.

Poate organizatorii s-au gandit ca traseul este de asa natura incat sa nu se atinga viteze mari si, implicit, au calculat un risc mai mic decat s-a dovedit a fi. De aici trag concluzia ca este vina lor. Lumea nu a depasit "bariera" de plastic montata de organizatori; practic oamenii au stat respectand regulile impuse de oficialitati.

Mai adaug aici vina pe care o are soferul implicat in incident. Daca avea ceva in capul ala nu ar fi riscat nicio manevra cu atata lume in jur; dar niciodata nu stii ce se poate intampla la volan... .Dat fiind faptul ca accidentul s-a petrecut intr-un cadru "organizat" il scuteste de vina penala; ramane cea morala.

iasi_drifter 09-01-07 22:27

din cate am vazut si vad, situatia a aratat pt. cei de la fata locului exact cum o vedem si noi pe filmare...

SEBASTIAN 09-01-07 23:12

Quote:

Originally Posted by lmerfu (Post 691453)
Cand organizezi un eveniment de acest tip mi se pare imperativ (si logic) sa iei anumite masuri de protectie, atat a pilotilor, dar mai ales a publicului!

In primul rand strada aceea era MUUUULT prea ingusta si, dupa cum am zis, cu ziduri de-o parte si de alta. Practic orice masina, oriunde ar fi derapat necontrolat ar fi produs victime.
In al doilea rand nu mi se pare normal sa organizezi asa ceva fara sa fie prezenti la fata locului: salvarea, pompierii, jandarmii PUNCT. Aici au fost doar cativa jandarmi.

Poate organizatorii s-au gandit ca traseul este de asa natura incat sa nu se atinga viteze mari si, implicit, au calculat un risc mai mic decat s-a dovedit a fi. De aici trag concluzia ca este vina lor. Lumea nu a depasit "bariera" de plastic montata de organizatori; practic oamenii au stat respectand regulile impuse de oficialitati.

Mai adaug aici vina pe care o are soferul implicat in incident. Daca avea ceva in capul ala nu ar fi riscat nicio manevra cu atata lume in jur; dar niciodata nu stii ce se poate intampla la volan... .Dat fiind faptul ca accidentul s-a petrecut intr-un cadru "organizat" il scuteste de vina penala; ramane cea morala.

Faptul ca organizatorul e lipsit de experienta...
Cei care au aprobat si nu au vegheat ca competitia sa inceapa cand sunt indeplinite conditile.
La curse mereu mor oamnei, nu vreau sa fiu cinic insa pilotii spectatori si organizatorii sunt mereu predispusi la mari riscuri.
Important e sa asiguri macar minimul de conditii in ce priveste salvare, pompieri si f de ordine care sa-si faca cumva treaba ca de multe ori ii plattim si fraca menta.

FreaK_Bv 10-01-07 23:26

Quote:

Originally Posted by Hondarul (Post 412692)
La stiri a aratat ca a fost vorba despre un raliu. Din imagini a fost o cursa legala , organizata in orash. Masina, o Skoda Fabia a intrat intr-o femeie de pe margine si a aruncat-o intr-un copac de pe margine. Astazi femeia a decedat la spital. Nu au existat garduri, nu au existat mijloace de protectie, NU A EXISTAT AMBULANTA.

Pilotu se pare ca risca 7 ani de inchisoare si organizatorii pedepse la fel de nasoale

Voi ce parere aveti ? Cine stie mai multe ?

auzi ce stii de pilot??? a intrat la parnaie sau nu????oricum asa ceva este inadmisibil...el nu are nici o vina...el sa dat legal...in momentul in care el a luat startul vina nu mai cade asupra lui...ci cade asupra organizatorilor....astept un raspuns...

lmerfu 10-01-07 23:29

pilotul e liber.

SEBASTIAN 11-01-07 08:46

Quote:

Originally Posted by FreaK_Bv (Post 693267)
auzi ce stii de pilot??? a intrat la parnaie sau nu????oricum asa ceva este inadmisibil...el nu are nici o vina...el sa dat legal...in momentul in care el a luat startul vina nu mai cade asupra lui...ci cade asupra organizatorilor....astept un raspuns...

Depinde de multi factori.
E aberant ca organizatorul sa raspunda de cineva care da in public.
Vina e in primul rand a pilotului apoi a organizatorului si a fortelor de ordine care cu siguranta nu si-au facut treaba.
Acolo nu trebuiau jandamii sa lase pe nimeni.
Sunt convins ca nimeni nu si-a dorit acel accident si sa va ganditi bine ca vi se poate intampla si voua in valtoarea cursei.
Astea sunt cursele auto, moto, iti asumi mari riscuri.

Andre3y 14-01-07 10:59

Parerea Mea.A fost prea mic locul adika de unde mergeau masinile terbuie macar 5 metri unde sa stea spectatori nu asa de aproape chiar langa sosea sau sa puna paloti de fan sau ce-va sa impiedice accidentul dar daca era 5 metri de la sosea si unde erau oameni spectatori cred ca masina apucase sa franze si nu se intampla...Cateodata si Spectatori sunt de vina dar si Organizatori....Parerea Mea..

DolusD 14-01-07 11:43

atzi fost acolo ???? yo am fost si am si filmul (e prea mare sa-l pun pe net pt k am dila-up) ! organizatorul a fost COREX (participa la VTM ) si nu a fost vine lui si nici a soferului ! problema a fost publicul , nu au stat unde a trebuit , ei erau de jur in prejur , ffff multzi spectatori , pe garduri , fiecare unde a putut iar soferul a pierdut controlul masini si a intrat in pom , din pacat in fatza pomului era o femeie care a fost prinsa intre masina si pom :( , totzi au dat dupa organizator dar nu au avut ce sa-i fac pt k a avut toate aprobarile , a fost si salvarea acolo dar nu putea trece de publicul curios !

SEBASTIAN 16-01-07 00:39

dACA OBSERVI ASTEA AU FOST MOTIVELE PENTRU CARE NU AM AGRESAT ORGANIZATORUL.

iasi_drifter 16-01-07 00:57

ai si tu dreptate DolusD...
pai si atunci primaria e vinovata?

SEBASTIAN 16-01-07 08:03

De ce vreti voi mereu un tap ispasitor?
ce fel de mentalitate e asta?
A fost un accident si sunt dese la curele auto-moto, iar vina a fost clara a publicului care nu a respectat idicatile organizatorului.

All times are GMT +2. The time now is 14:54.

- Copyright 2026 4Tuning