Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   B-23-RMU (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/169678-23-rmu.html)

(!8Y_M 23-02-11 21:11

Re: B-23-RMU

HELP!!!!

dinnou prob cu franele... cand sunt reci.. sunt ok.. cand se incalzesc raman actionate.. pedala e tare ca dracu.. masina infrana.. jantele sunt fierbinti iar de miros.. nu mai vb:P

ma gandesc ca o fi avut pompa ceva mizerie in ea.. dar dc doar cand sunt calde franele?
mai e varianta.. a curs lichid pe discuri la aerisire.. dar sa se transforme in lipici la cald si sa nu mai dea voie sa se desprinda placutele iar pompa sa umple sistemul? care stii ce prop are lichidul de frana la CALD? (faza e ca miroase si a lichid incins.. nu numai frane)

n-am timp de ea acuma... tocmai luni:P si n-as vrea sa desfac totul iar...

o sa-i schimb lichidul de frana.. sa-l scot pe asta care e acum pe tevi... schimb si placutele ca tot am unele noi... pistoanele sunt refacute acum 4 luni...
ce poate sa fie? pareri? sugestii?

de specificat.. doar fatza face prob....

Old_boy 23-02-11 22:23

desfaci garniturile alea de la etrieri bagi degripant bagi pistonu inauntru apoi apesi pedala sa iasa afara mai dai cu degripant si tot asa... da ai grija sa nu iti arunce psitonu afara... daca nu era asa frig veneam sa te ajut... da pe zapada asta nu imi arde nici de a mea :cry:

bolidu' 23-02-11 23:40

Regleaza jocul la pedala si tija de la servofrana daca ai care actioneaza pompa de frana si schimba garniturile la etriere. Doar sa dai cu degripant cum spune old_boy nu este de ajuns.

bogdan_evo 24-02-11 00:50

degripantul nu e bun mereu
el degripeaza dar unge decat f. putin asa caa degrioeaza si dupa aceea stergel degripantu cat poti si dai cu vaselina/ulei
bafta

(!8Y_M 24-02-11 08:46

Quote:

Originally Posted by Old_boy (Post 4114832)
desfaci garniturile alea de la etrieri bagi degripant bagi pistonu inauntru apoi apesi pedala sa iasa afara mai dai cu degripant si tot asa... da ai grija sa nu iti arunce psitonu afara... daca nu era asa frig veneam sa te ajut... da pe zapada asta nu imi arde nici de a mea :cry:

pistoanele le-am facut acum 4 luni si nu mi-au facut nici o prob.... am scos pistonul am curatat totul sticla si am bagat la loc cu garnituri noi...nu-s gripate...culiseaza in standarde:P

Quote:

Originally Posted by bolidu' (Post 4115114)
Regleaza jocul la pedala si tija de la servofrana daca ai care actioneaza pompa de frana si schimba garniturile la etriere. Doar sa dai cu degripant cum spune old_boy nu este de ajuns.

s-ar putea sa fie tija... ca am mai desfacut-o putin:D probabil prea mult:P inainte era stas.. 9mm:P o sa o setez la loc.. dar dc doar cand se incalzesc franele?:|

Quote:

Originally Posted by bogdan_evo (Post 4115246)
degripantul nu e bun mereu
el degripeaza dar unge decat f. putin asa caa degrioeaza si dupa aceea stergel degripantu cat poti si dai cu vaselina/ulei
bafta

oricum nu folosesc degripant pe post de unsoare:P

Old_boy 24-02-11 09:18

dai cu niste ulei pe discuri poate isi dau drumul :D

fa ce a zis bolidu verifica tija... oricum nu inteleg de ce ai umblat la ea...:rolleyes2

BOGDAN_UWW 24-02-11 09:25

Quote:

Originally Posted by Old_boy (Post 4115700)

:blahblah::blahblah:
chiar ca....

bolidu' 24-02-11 10:12

Quote:

Originally Posted by (!8Y_M (Post 4115627)
s-ar putea sa fie tija... ca am mai desfacut-o putin:D probabil prea mult:P inainte era stas.. 9mm:P o sa o setez la loc.. dar dc doar cand se incalzesc franele?:|P

Se dilata discurile,placutele, etc... pompa ramane in presiune cat sa frece placutele pe discuri,iar tu mergand cu masina prin frecare se incalzesc si se dilata si joc nemaiexistand se infraneaza!

(!8Y_M 24-02-11 21:26

Quote:

fa ce a zis bolidu verifica tija... oricum nu inteleg de ce ai umblat la ea...:rolleyes2

de prost:P
am schimbat pompa... si nu se amorsa.. am masurat aia.. 9mm.. in parametri.. si am zis sa o lungesc nitel sa se duca mai adanc:)) nu m-am gandit la repercursiuni:P greseala mea.. nu m-am gandit la faza de a zis-o bolidul un post mai sus...

Quote:

Originally Posted by BOGDAN_UWW (Post 4115730)
:blahblah::blahblah:
chiar ca....

ce ma? vrei sa fac ca tine? sau dau cu ulei?:))

bogdan_evo 24-02-11 22:10

Quote:

si stalp scrie pe tine :D

BOGDAN_UWW 25-02-11 18:09

Quote:

Originally Posted by (!8Y_M (Post 4118022)

ce ma? vrei sa fac ca tine? sau dau cu ulei?:))

ca sa mearga ca unsa....problema s-a remediat atunci cand am dat din greseala;)

(!8Y_M 10-04-11 20:10

THREAD CLOSED!!!

Daniel_Toa 10-04-11 20:13

Sa am eu ultimul cuvant de spus .. Topic inchis .

All times are GMT +2. The time now is 12:35.

- Copyright 2026 4Tuning