![]() |
Re:
Quote:
burnout`ul se face cu sau fara frana de mana .. se poate face cu un mic ajutor din partea prietenilor sa te tina .. sau cu frana de mana daca iti tine pntr cele cu tractiune fatza iar la cele cu tractiune spat .. heel toue daca am intteles eu ine nu shtiu exact daca asa se scrie .. in general asta se practica la bmw .. unde cu calcaiu se tine frana si cu degetele de la picioare :)) ce aiurea suna se calca acceleratia .. moment in care dai drumu la ambreiaj si schimbi picioarele .. blana la acceleratie si o tii din frana .. baietii cu urshi pot sa`ti explice mai bine |
pai la bmweuri. 70% tine fatza si 30% spatele. si ca sa faci burnout trebuie sa folosesti si frana de picior si acceleratia. nu stiu cum e vrajeala. dar o sa ma inveze cineva :twisted: si cu frana de mana este ep spate.
|
Frana de mana blocheaza rotile spate la orice masina construita inteligent. La Oltcit blocheaza insa fata. La Land Rover blocheaza cardanul spate.
Frana de ajutor actioneaza pe rotile din spate pentru a putea pastra controlul asupra directiei in cazul cedarii complete a franei de serviciu (cea de picior). Masinile de curse au pompe diferite la pedala pentru franele fata respectiv spate, avand posibilitatea de a modifica balansul franelor (adica mai mult pe spate sau mai mult pe fata). |
Tehnica asta \" HEEL AND TOE\" se poate folosi cu succes si la masinile cu tractiune fata?
|
Re:
Quote:
|
MS tuturor de explicatii... am inteles ! totusi psycho cum naiba sa te tina prietenii sa faci bournout mai? doar prietenii fara nici o frana nik? pai eu cred ca trece masina prin pritenii de praf ii face :D !
|
la masinile cu tractiune spate frana de mana este pe ( ala care merge la rotile spate de la motor! scz da am uitat cum se num)
|
Cardan! Am scris eu mai sus. Dar asta e doar pe la Jeepuri, ca BMW nu cred ca are asa ceva.
La masinile cu transmisie automata, frana e in transmisie, fiind un clichet care angreneaza cu o roata dintata. La astea ori se blocheaza roata ori se rupe ceva. Daca frana ar actiona pe etrier, ar putea sa alunece lejer discul (ca la varf si calcai sau \"taco y punto\" cum a numit-o Fangio). |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
|
adi shtie :P
|
cum functioneaza un motor in H??
are cineva un gif ceva? |
Motorul in H, se mai numeste si Flat Engine.
Aici e o animatie a unui Flat 4. http://static.howstuffworks.com/gif/engine-flat-4.gif Problema cu el din cate stiu e ca ocupa destul spatiu. De aceea mai mult de 6 cilindri nu vei gasi pe o masina. In schimb cele cu 12 sau 16 cilindri sunt folosite pentru unele avioane sau locomotive. |
merci mult ca m-ai scos din ceatza. am vazut sambata un subaru svx cu motor in H si nu stiam nimic despre motorul acesta.
in afara de motorul in linie , in V si in H mai exista vre`un tip de motor? |
Re:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:10. |
- Copyright 2026 4Tuning