![]() |
Re: Liderul clasei premium: BMW, Mercedes sau Audi?
Concluzia la FifthGear despre S4 vs 335i condus recent...The 335 is a good car, but it's a plain car with little visual excitement and while it's engine is good it not as hard a hitter as the new S4's V6 is. Then comes the cornering ability of both, the S4 when equipped with the Sportdiff is a full second quicker around Hockenheim which is considerable given the power to weight of each car."....Tot BMW face cele mai fun 2 drive si mai bune motoare, sa nu mai zic de viteza in viraje si timpul pe circuit...:)))Cam "naspa" sa ai S4, mai bine il vinzi si iti iei 335i...DA DA BN:))))
|
Quote:
|
Quote:
Interiorul BMW nu este prost calitatic, asat este poate impresia ta, este doar anost si cam nepotrivit imaginii sportive, poate incepand cu noul Z4, care are iun interior mai frumos, or sa schimbe politica. Referitor la motoare am comparat motoare de aceeasi capacitate si cu acelasi sistem de alimentare, nu ma intereseaza ca au 1 sau 2 turbo, nu i-a lastat cineva pe AUDI sa puna 2 turbo? Nu stiu cat alergam noi pe ploaie, si nici nu suntem in Londra sa plua zilnic, asa ca nu-mi fac probleme ca nu as avea cand sa-i dau unui M3 sau AMG si pe circuit ai unde sa te dai chiar daca faci cateva sute de km pt. asta. Iti spun eu ca un M poate sa faca si ofera mult mai mult decat BMW-urile pe care le-ai condus tu. La AUDi in afara de R8 poti sa uiti de "fun to drive", sigur si placut da, dar nu fun. La declaratia ta ca BMW-ul nu este stabil sunt 2 variante, 1 - nu ai condus BMW sau 2 - iti pun la indoiala calitatile de sofer. Si in final sa intelegi, nimeni nu spune ca AUDI sunt proaste sau ca nu ofera anumite avantaje in comparatie cu concurenta, dar de la o comparatie normala pana la aberatiile si povestile tale stupide e diferenta mare. |
Eu nu fabulez, o spun din propria experienta, plus ca eu chiar conduc de 5 ani si stiu ce fac. Nu sunt mort, nu am luat pomi, stalpi, tir-uri in brate niciodata...asa ca daca eram prost si vitezoman sunt si betiv nu voi fi niciodata, astfel eram demult jos sub pamant, dar realitatea e alta. Am condus chiar noul E Class de la Mert care merge si se simte extraordinar, acel E250CDI Biturbo care chiar are cuplu si putere deplina si n-am avut probleme sau sa nu stiu sa il conduc. Plus ca am condus RS4 de exemplu care e o masina nu puternica, ci fantastic de puternica si iarasi nu am patit nimic si nu am derapat sau am facut alte chestii...
Faza cu BMW in RO e ca ori esti vazut ca un taran si chiar esti taran, ori face pe taranul cu scart-ul cretin la semafor sau in parcari, ori scoti macaraua pe afara sa "se vada", ori esti bou si mori in el repede, mai repede ca in altele. Eu iti conduc ORICE BMW oricand la orice ora tare sau chair foarte tare si nu patesc nimic. Ca eu stiu sa aflu limitele masinii fara sa ma pun pe mine in pericol, gandes calculat si nu sunt cretin sa fac ceva de care nu sunt sigur. Iar de senzatii chiar in BMW n-ai senzatii mai mari ca in Mert sau in Audi, la fel se simt toate trei, numai ca in Mert si Audi se simte masina mai inchegata, mai sigura, mai a limuzina, iar in BMW se simte mai goala si mai anosta la drum lung. Doar ca limita BMW-ului din ce am simtit eu e mai joasa decat cea a Mert si mai ales in comparatie cu cea a Audi-ului a carui subvirare se controleaza incredibil de usor, iei piciorul de pe acceleratie si e neutra, dar orisicum noile Audi sunt f neutre si chiar n-are nimeni de obiectat ceva in privinta ta. |
Eu credeam ca vorbim de cele multe BMW si Audi care se vad pe sosele nu de cele care stau dupa geamuri prin concesiuni.Masini normale de mers la treaba si la distractie .Daca o dati in RS-uri si M -uri inseamna ca oamenii de rand care conduc un amarat de 320 sau un A4 nu pot opina aici. Stiti ce zice pisica cand nu ajunge la carnati? Ca nu-i bun .Asa si eu cea mai buna masina e cea pe care o ai. Lasati-va de visuri si pune-ti mana la munca daca vreti sa mai faceti vreun schimb de ulei.Bafta
|
Sunt curios daca cineva pe aici face 100 000 de km pe an ca mine .Tare as vrea sa vad si eu un RS cu 3 ani si 300 000 de Km ,R8 ,M3 ,si celelalte jucarii scumpe. Asa-i ca nu-s? :-) Sa calculeze cineva numai benzina pe an cat costa.
|
trebuie sa fi batut in cap sa iti iei m3 /rs /63amg ca unica masina personala si sa faci 300.000 km. Asa ca , ceea ce zici tu nu prea isi are rostul ! Noi discutam aici..care e cea mai "premium" ( ca doar ne-a disperat PvD cu acest cuvant nou invatat de dansul )
|
lasa ca exista totusi. e unu in constanta cu un M3 albastru si numar de BV. toata ziua dau de el prin oras, expunandusi jucaria. da nu ca ar avea vreo treaba, o arde aiurea. se considera ca masina de zi de zi?
|
Quote:
|
Eu nu cred ca exista un leader detasat in segmentul asta pentru ca in acest caz ar da ceilalti faliment.
Oricum din ce stiu, in clasa premium cele mai bune vanzari le are si le-a avut intotdeauna Mercedes care e intamplator si favoritul meu. Mercedesul e asociat cu lux, confort si siguranta, in flotele prezidentiale si ambasade vezi in general Mercedes, arabii, cei mai bogati oameni cumpara Mercedesuri, pentru mine nu e nici o competitie. |
Quote:
|
Sunt convins ca nu te-ai uitat peste linkurile postate pana acuma...poate e greu sa accepti crudul adevar si anume ca intotdeauna AUDI NU S-AU RIDICAT LA NIVELUL MERCEDES SI BMW, chiar si LEXUS, INFINITY, ACCURA si se pare ca in ultimul timp chiar si JAGUAR !!! Si nici nu o va face !!! Uneori ma intreb daca are vreun rost efortul de a scrie unor copilasi incapatanatzi, carora chiar daca le arati in plina zi Soarele, ei se incapataneaza si spun ca aia e Luna. Adica cu cat lumea aduce argumente si e mai obiectiva cu atat tu te incapatanezi si mai tare si devi mai vehement si persisti in prosti, te repeti si postezi nestingherit aberatii! La inceput am ras cand am vazut ca exista oameni indoctrinati, mai ceva ca intr-o secta, dar acuma imi vine sa vomit cand vad atata aberatie, incapatanare si incultura crasa. Si nu ma dau destept pe forum (sunt si nu am nicio problema cu asta), doar aduc argumente realiste si nu mint cu nerusinare (oricum nu te crede nimeni, oricat te-ai straduii) din pura incapatanare:
Quote:
domina autoritar de ani buni "Engine of the Year" in timp ce Audi e la pescuit "cel mai economic motor 118d" Sa nu mai spun ca Audi nu are inca un sistem ca "EfficientDynamics" de economisire de carburant. Si au scos un motor si mai economic: 116d! Ca sa isi doboare propriul record. "World Green Car of the Year" : http://www.teammcmillan.com/a_standa...aid=1138519725 Spune-mi si mie care sunt "mai toate clasele" in care Audi a castigat ??? M-am uitat pana la anii 1990, m-am plictisit si nu am gasit nimica...dar nimica! Asadar cui ii creste nasul? http://www.caroftheyear.org/ Legat de premii design...cred ca ar trebui sa se inventeze si cel mai urat design ever si acolo sigur s-ar impune sigur cu A2-ul! Sa iti spun totusi un capitol la care Audi sunt liderul clasei? La rechemari in service pt greseli de proiectare si fiabiliate ! Doar acolo! Sunt multe linkuri dar iti las tie placerea sa le descoperi avand in vedere ca e punctul forte al brandului. Quote:
S5: V8, 4x4 ma gandesc ca nu are ce discuta cu mult mai modestul 335i care are doar tractiunea spate...si aproape 50 hp in minus...si totusi: https://www.youtube.com/watch?v=aHj0zbhjLZI TTS: Dupa mine, nici macar nu merita mentionat pt performantele sportive : http://videos.streetfire.net/video/C...-of_187635.htm TT-RS: Nici macar nu a ajuns inca in showroomuri, dar tare imi este frica ca si-ar fura-o de la Z4M - vechi ... sa nu mai vb ca pe Z4 nou ar putea ateriza V8-ul de pe M3. RS4: il mananca M3-ul si C63-ul la micul dejun, cu tot cu tractiunea lui integrala, atata in linie dreapta (C63-ul face pipi chiar si pe rs6) cat si pe circuit, si o fura urat: http://sportscarforums.com/f11/cabri...k63-26555.html http://www.motortrend.com/roadtests/...son/index.html http://www.autobild.de/artikel/vergl...mg_719783.html http://www.caranddriver.com/reviews/...omparison_test (test cu masuratori, facut pe bune si nu cu cifre de la producatori) RS5: Nu au reusit inca sa il scoata in productie ( oare de ce se misca asa de greu? ), fii sigur ca daca va fi nevoie, BMW va scoate o varianta CSL (cum s-a intamplat si la seria E46 , si care nu prea avea ce discuta cu RS-ul de atunci) RS6 ? Quote:
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=ytGT47mDk9s Ia si deprima-te! Quote:
Quote:
Dupa cum vezi eu am argumentat la fiecare capitol. Tu nu ai adus argumente, ai postat un singur link in care imi vorbesti despre motorul V10 de pe R8. Pai vrei sa ne intoarcem cu vreo 20 de ani in timp si sa iti mentionez despre un motor (BMW S70/2) mult mai performant, V12 (468 kW; 636 PS - versiunea de strada). Da da, motorul de pe McLaren, care la orice ora iti ingroapa R8 V10. Ca de R8 V8 ne-am lamurit. Eu zic ca nu sufera comparatie. Asta e un motor care a scris istorie, lucru pe care nu o sa il vezi la V10, avand in vedere ca e doar motorul detunat de pe Lambo si are doar 525 de hp. |
Asadar, daca ai nelamuriri si vrei sa afli cum stau lucrurile pe bune, informeaza-te! Nu e nicio rusine. Daca doar vrei sa militezi vehement pt o cauza pierduta din start si asta doar din pura ambitie si frustrare, atunci iti recomand sa te duci la Copsa Mica si sa vorbesti imprejurimilor.
P.s. Sa mai mentionam ceva despre Quatrro vs X-Drive ? Banuiesc ca in viziunea ta Quatrro e mai performant...dar in realitate... |
bre, unlorde... cat nu te suport eu pe tine, dar cata dreptate tre' sa iti dau acu ! Frumoase argumente.
|
doamne ce ursareala pe aici. audi nu e cel mai performant da nici prost nu se poate spune ca e. treaba e ca face numai compromisuri urate si ca se tine de quattro ala ca si cum ar depinde viata firmei de el.
VAG a avut o masina f economica, dar nu prea mai tine mine lumea: lupo 3L motor 1.2 tdi in 3 pistoane cu sisteme start/stop acum ceva ani buni (cam 10) si consuma chiar 3l/100km. alta treaba: audi sar remarca cu R8 sa faca istorie sau ceva daca ar scoate pe piata V12 TDI, dar nu prea o pot ei construi sa reziste. le cad cutiile de parca ar fi din plastic. PVP te rog eu frumos sa incetezi pt ca nu ai dreptate in ceea ce zici. e total aiurea. |
| All times are GMT +2. The time now is 07:51. |
- Copyright 2026 4Tuning