Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW 320D 177 cp vs. Skoda Octavia RS TDI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/107550-bmw-320d-177-cp-vs-skoda-octavia-rs-tdi.html)

AdrianC4 10-02-10 10:18

Re: BMW 320D 177 cp vs. Skoda Octavia RS TDI

eu nu cred ca sunt 2-3 proprietari de BMW, de orice tip, dar NOU, pe forumul asta.. Nu vad rostul in calcula reviziile, va e frica ca ramaneti fara garantie??

Daca te uiti pe Bursa, vezi numai roti de BMW, diverse modele, de vanzare... Dar nu am vazut sincer, nici un post cu unu' care isi arata beemerul cu numere rosii, folii pe scaune si ceara pe capota...

Lumea vorbeste, sufera de imagine... Nautilius avea mare dreptate.. As prefera oricand o masina noua, fata de una SH! Cu atat mai repede Octavia Rs - cine nu a mers cu masina sa taca.
Personal am mers cu amandoua, doar ca nemteasca avea peste 150k km aka volan decojit, tapiterie tocita, interior cu miros de vechi etc..
Nu mi-as lua o astfel de masina niciodata, din principiu. De ce sa imi iau una vai de ea, cand pot lua una noua, la fel de puternica?

sponsoru 10-02-10 10:57

Dar titlul topicului nu este "Skoda Octavia rs noua" vs " Bmw 320 d Sh cu 200 tkm la bord in care miroase a vechi"
Asa ca esti irelevant si offtopic in acelasi timp. Nu vad relevanta faptului ca Bmw ca si alte marci este asimilata taranului parvenit, cocalarului, manelistului etc. Ar trebui sa se discute despre diferentele tehnice/optice/calitative intre cele doua nu despre cum sunt percepute din alte puncte de vedere. Sau poate ma insel eu. Da intr-adevar multi nu avem posibilitatea sa mergem cu o O2 rs sa vedem cum e si cum se conduce (NOT).

a3ds 16-02-10 23:21

Quote:

Originally Posted by AdrianC4 (Post 3070756)
eu nu cred ca sunt 2-3 proprietari de BMW, de orice tip, dar NOU, pe forumul asta.. Nu vad rostul in calcula reviziile, va e frica ca ramaneti fara garantie??

Daca te uiti pe Bursa, vezi numai roti de BMW, diverse modele, de vanzare... Dar nu am vazut sincer, nici un post cu unu' care isi arata beemerul cu numere rosii, folii pe scaune si ceara pe capota...

Lumea vorbeste, sufera de imagine... Nautilius avea mare dreptate.. As prefera oricand o masina noua, fata de una SH! Cu atat mai repede Octavia Rs - cine nu a mers cu masina sa taca.
Personal am mers cu amandoua, doar ca nemteasca avea peste 150k km aka volan decojit, tapiterie tocita, interior cu miros de vechi etc..
Nu mi-as lua o astfel de masina niciodata, din principiu. De ce sa imi iau una vai de ea, cand pot lua una noua, la fel de puternica?

Asta e un post care denota suferinta si complexu' falusului mic --->"masina noua sa ma bas primul in ea si femeia virgina care nu isi da seama ca o am mica".

Tin sa te anunt ca am avut acum un an un Mercedes CLK din 98 care mirosea a nou,pielea impecabila, nu era absoult nimic carjit in el, eraca nou si ininterior si exterior , avea mirosul ala specific de piele de calitate "miroase mertzan" daca stii expresia si dadea o mare muie la orice inseamna skoda noua, volkswagen si alte rahaturi noi de plastic, din pacate nu l mai am dar pot sa iti pun poze cu el sa te enervez.

sponsoru 17-02-10 08:11

"Celeca" din 98 pune poze sa ne oftici. Ce postati unii te doare capul. Ce legatura are cu topicul cu "celecaul" tau? Fiecare e liber sa-si cumpere noua sau sh dupa buget si dupa preferinte.

b01uxd 17-02-10 09:05

clk din 98 cu pielea impecabila e ca curva stramta...adica rar =))

Nautilus 17-02-10 13:43

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 3068731)
Ei bine da, sunt cele mai vandute si nu numai in cazul BMW, vrei sa facem un sondaj cate A4 cu motor 1.6 benzina sau 1.9Tdi (sau 2.0) s-au vandut, ei bine ar trebui sa stii ca e aceeasi situatie insa e mai usor sa arunci pisica in curtea vecinului.

Nu văd niciun motiv pentru care m-ar interesa ceea ce ţine de A4 şi mai ales cu cel mai mic motor posibil. (Fără să adaug "negru, cu zaruri şi cruciuliţe īmpletite la oglindă, etc")

Quote:

Valabil si la Audi, nu bag Seat si Skoda in ecuatie ca nu are rost, vorbim de o alta categorie aici.
PS: manelele cu TDI scris pe portbagaj nu le vezi sau NU VREI sa le vezi (Passatul cel putin saracul e cel mai banal caz, din nefericire pentru o masina chiar ok

N-a pomenit nimeni de Passat. Mai ales TDI, cu multe litere roşii, cu stickere care să demonstreze calităţile de "BOS" (poate īn sensul latinesc al cuvāntului...) ale proprietarului, cu tobă de eşapament "sport" etc etc

Quote:

Distributia greutatilor, amplasare motor longitudinal si nu transversal, RWD si nu FWD, o pozitie mult mai sportiva la condus, o agilitate deosebita .... o lasam pe alt episod.

Minimul efort de a citi ce scriu despre asta de cāteva pagini īncoace ar fi fost un exerciţiu folositor pentru gāndire şi īmpotriva stresului.

Quote:

PS: faci remarci jenante si nu impresionezi pe nimeni!

Probabil mă confunzi cu Race, personaj care suferea de fobia modelului E39 şi a deţinătorilor acestuia, chiar dacă nu avea motive aparente.

Quote:

Si acum iti explic eu una alta, unii sunt cerebrali si isi dau seama ca nu au nevoie de 3.0 ci un 2.0 e sufcient, e o chestie de bun simt avand traficul din Romania si in special cel din Bucuresti. Unii au ales un compromis intre sportivitate si confort, unii au dorit nivel de echipare mai mare nu doar entry-level, lista o pot continua insa daca cineva ti-a inoculat "virusul" VAG e alegerea ta, nu o impune altora sau generaliza "bmw rullz", pana acum esti singurul care a adus aceasta replica pe acest topic chiar si in gluma, ironic .......nu ?!?!

E foarte posibil ca un cumpărător de E90 să aibă bun simţ īn alegerea motorizării, dar a dubla preţul unei maşini noi submotorizate cu ajutorul "individualizării interiorului" duce cu gāndul mai degrabă la "bunul simţ al PNLiştilor", adică inexistent. Mai ales cānd un 320d poate fi modificat electronic şi mecanic pentru a fi dus la 190-200 CP cu o investiţie mult mai mică şi echipat cu un interior 100% custom, dacă e cineva interesat de asta.

Īnsă a īnţelege şi comenta pe dos tot ce spun eu nu e un gest de bun simţ, mai degrabă o īncercare de a intra, de bunăvoie şi nesilit de nimeni, īn acea categorie de proprietari de E46 de care am vorbit :D

~Nautilus

CoSmIn-CMN 11-07-10 00:04

Hai sa nu comparam Bmw 320d-"volan decojit,miros de vechi in interior",cu Skoda Octavia RS TDI-"volan sclipitor,miros de Barbie,si abia iesita din fabrica cu 1001 de probleme".
Hai sa invatam odata sa ne tinem gura,sa nu mai comparam 2 marci extrem de deosebite din privinta multor factori,ca tot marca "Premium" ramane in top,si in preferintele oamenilor care intr-adevar stiu sa aprecieze si sa faca o achizitie "mai scumpa" dar cu efecte de viitor mult mai placute...
Personal am avut o Skoda Octavia 1.9 Tdi 105 cp,250 Nm,cumparat in 2009,in Italia...Lasand la o parte faptul ca impins de "rude":ia ma masina noua uite SKoda TDi,e cea mai buna si etc...m-am lasat convins,si m-am hotarat sa cumpar acest autoturism(sa ii zicem asa).Eu dorind sa imi indeplinesc visul unui Bmw 320d e46...-UZAT-
Prima senzatie in ziua achizitionarii,silentioasa,incapatoare,destul de nervoasa etc...
Dupa aproximativ 3000 de km,au inceput sa apara niste zgomote extrem de ciudate provenind de la cele 2 geamuri anterioare respectiv sofer-pasager,un fel de scartaieturi in sec...
Cam de atunci au inceput sa apara urmatoarele probleme:scartaieturi sec geamuri anterioare,maner interior usa sofer rupt,bec pozitie far stanga ars,frane "parsive" cand tineau de ma puneau in cap,cand bagam piciorul ca in iaurt,ABS extrem de lenes,dupa 3500/rpm un sughit si apoi isi continua "cu viteza luminii" drumul spre "bariera rosie"(palete turbina geometri variabila deformate),si multe alte mici si mari inconveniente,care dupa foarte multe drumuri la Dealerul Skoda de unde am achizitionat masina fiind in garantie,nu au fost nici pe departe rezolvate...
Am pierdut 7500 Euro cu masinuta asta,si mi-a tocat extrem de multi nervi...
In final m-am hotarat sa o "marit" la numai 19.000km,pierzand 7500Euro din pretul platit "nou" al masinii,si tragand concluzia ca este o masina,si o marca de tot "c.....l".
De 9 luni de zile sunt fericitul posesor al unui Bmw 320d e46 din '00(DA MAI VECHI CU 9 ANI CA SKODA OCTAVIA),si va pot spune ca sunt enorm de multumit de masina,cu cei 149.000km,merge ca noua,motorul "munceste",nu "doarme" ca cel al Octaviei,nu mi-a dat absolut nici o problema,ii fac regular reviziile (mai scumpe)la service Bmw,cu toate ca este mai vechi cu 9 ani ca Octavia,imi ofera mult mai multe dotari,comfort,prestatii,prezenta si siguranta...
Sper ca eu sa fi fost doar ghinionist in privinta acelei masini,si prea norocos in privinta Bmw-ului,cu toate ca ar fi si o coincidenta foarte mare;rasfoind internetul nu sunt numai eu cel care s-a aflat in acea situatie cu aceeasi masina.
Cum am mai spus nu vreau sa "atac" marca Skoda si sa "inalt" marca BMW,doar ca nu putem compara aceste marci,SUNT PREA DIFERITE!
Va salut si va urez multa bafta tuturor in continuare...8)

CoSmIn-CMN 11-07-10 00:07

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3093839)
Asta e un post care denota suferinta si complexu' falusului mic --->"masina noua sa ma bas primul in ea si femeia virgina care nu isi da seama ca o am mica".

Tin sa te anunt ca am avut acum un an un Mercedes CLK din 98 care mirosea a nou,pielea impecabila, nu era absoult nimic carjit in el, eraca nou si ininterior si exterior , avea mirosul ala specific de piele de calitate "miroase mertzan" daca stii expresia si dadea o mare muie la orice inseamna skoda noua, volkswagen si alte rahaturi noi de plastic, din pacate nu l mai am dar pot sa iti pun poze cu el sa te enervez.

Ai "grait" extrem de frumos in special :"si dadea o mare muie la orice inseamna skoda noua, volkswagen si alte rahaturi noi de plastic"...De admirat...
Asta pentru cine inca nu a inteles ce inseamna masinile adevarate!

a3ds 11-07-10 02:46

4 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by b01uxd (Post 3094396)
clk din 98 cu pielea impecabila e ca curva stramta...adica rar =))

Mi am adus aminte de thread ca a postat colegu' mai sus, ia haleste aici, majoritatea arata excelent, erau facute cu simt de raspundere, piele ca lumea nu rasuri de plastic si musamale cum sunt prin masinile low end. Dar deh, hai sa comparam Mercedes cu Skoda pe internet desi nu v-ati suit in viata voastra in asa ceva.

All times are GMT +2. The time now is 08:30.

- Copyright 2026 4Tuning