Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

TG53 07-07-15 18:23

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

am ramas dator cateva raspunsuri Racer post 6208
teraetil da,cam un gram la litru,depindea si de calitatea tetraetilului,prea mult mai mult strica trebuie spus ca tetraetilul era numai antidetonant,nu ribica cifra octanica asa cum credeau cei mai multi
cu metanol nu am incercat din mai multe motive in primul rand era interzis,trebuia folosita benzina din comert,in al doilea rand trebuiau cu totul alte reglaje carburatie si aprindere vezi motoare de dirtrack
ce foloseau rusii si nemtii nu stiu,in CPP trebuia sa folosesti carburantul pus la dispozitie de tara organizatoare Schleiz de la nemti(Minol) Riga de la rusi si asa mai departe daca toti sau tinut de regulament nu stiu
in tara am folosit CO 98 calitatea de atunci,tin minte ca am incercat osingura data "benzina de avion" la o coasta nici o diferentza,decat de pret cumparat la negru

DanSGH 08-07-15 22:27

Offtopic dar mi se pare foarte interesant ce a facut FRAS http://fras.ro/program-de-antrenamen...eriat-cu-incs/

TG53 08-07-15 23:58

initiativa laudabila,nu strica dar cred cei mai multi piloti asteapta de la FRAS altceva......

john17 09-07-15 14:19

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5806340)
... trebuie spus ca tetraetilul era numai antidetonant,nu ridica cifra octanica asa cum credeau cei mai multi

Mai bine i-ai fi lasat pe aia multi sa creada in continuare! :D
De fapt cred ca cifra octanica o ridica, doar puterea calorifica nu, si micsoreaza si viteza de ardere. Asta daca nu ma inseala memoria cea infidela si de genul feminin.
La programul ala de antrenament participa si pilotii aia de 40 ani si +, cu burti si care nu pot alerga nici 400m? Horatiu a fost tare cand a replicat "aia 400m trebuiesc alergati toti intr-o zi?" :D Nu ca ar fi ceva rau ce au facut, dar lumea de alte alea e nemultumita, si inca tare.
Pe cand niscaiva verificari tehnice pe bune, ca prea castiga unele Logane de cupa 2 sec in primii 300m de linie dreapta dupa start, sau cica s-au cumparat niste stroker-kit-uri pentru ceva masini care se bat la anumite clase cu motoare nitel mai "voluminoase" decat ar trebui etc.
Dedicatie muzicala pt FRAS: https://youtu.be/MEbaZFG1ntk?t=49s

DanSGH 09-07-15 14:55

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5806507)
Pe cand niscaiva verificari tehnice pe bune, ca prea castiga unele Logane de cupa 2 sec in primii 300m de linie dreapta dupa start

"Matei Mihăescu a completat podiumul, fiind pentru prima dată învins în CNT. Problemele sale cu blocarea cutiei de viteze au dus la necesitatea de a concura pe mașina de rezervă, iar diferența s-a văzut la timpi, reperele de 1m53 din trecut fiind inaccesibile pilotului de această dată."

Sursa : http://www.pitstops.ro/2015/07/01/cn...er-occidental/

Te intreb eu pe tine, mai au rost verificarile? :))

john17 09-07-15 18:25

Eu nu m-am referit la circuit, la alta cupa era buba!
Dar antrenamentul ala fizic mai are rost? Daca unii au bormasina - de mana, ca Loganul nu e electrica - si altii se chinuie sa dea gaura cu cuiul bont mai are rost sa faci 200 de flotari?

DanSGH 09-07-15 18:30

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5806539)
Eu nu m-am referit la circuit, la alta cupa era buba!

Scuze, am inteles gresit :D

TG53 09-07-15 20:57

mea Culpa daca am distrus un vis ce priveste benzina,cifra octanica si tetraetilul de plumb,cum functioneaza exact nu stiu,nu sant chimist ce stiu sigur tetraetilul ajuta in doza prescrisa impotriva detonarilor,dar cai ma multi pentru motor IOC,Niente
pentru toti ceva sport nu strica,mai ales pentru cei burtosi,dar,dupa parerea mea nu aici este marea problema a FRAS pacat de vremea pierduta

racerVTM 09-07-15 22:10

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5806340)
am ramas dator cateva raspunsuri Racer post 6208
teraetil da,cam un gram la litru,depindea si de calitatea tetraetilului,prea mult mai mult strica trebuie spus ca tetraetilul era numai antidetonant,nu ribica cifra octanica asa cum credeau cei mai multi
cu metanol nu am incercat din mai multe motive in primul rand era interzis,trebuia folosita benzina din comert,in al doilea rand trebuiau cu totul alte reglaje carburatie si aprindere vezi motoare de dirtrack
ce foloseau rusii si nemtii nu stiu,in CPP trebuia sa folosesti carburantul pus la dispozitie de tara organizatoare Schleiz de la nemti(Minol) Riga de la rusi si asa mai departe daca toti sau tinut de regulament nu stiu
in tara am folosit CO 98 calitatea de atunci,tin minte ca am incercat osingura data "benzina de avion" la o coasta nici o diferentza,decat de pret cumparat la negru

Merci de raspuns , eu foloseaam pe vremurile negre inainte de *89 tetraetil luat de la Ploiesti din rafinaria Brazi , sau Teleajen ( este ceva vreme de atunci ) si puneam un gram litru , mai mult puneai degeaba , ca nu facea nimic decat poate la benzine foarte proaste ,

racerVTM 09-07-15 22:14

[QUOTE=TG53;5806560]mea Culpa daca am distrus un vis ce priveste benzina,cifra octanica si tetraetilul de plumb,cum functioneaza exact nu stiu,nu sant chimist ce stiu sigur tetraetilul ajuta in doza prescrisa impotriva detonarilor,dar cai ma multi pentru motor IOC,

nu ca te-as invata eu ce facea tetraetilul de plumb , dar , iti dadea cai mai multi la motor.Eu am urcat gradul de comprimare la niste motare de DACIA la 11 , si fara tetraetil era imposibil de dat avans la ele . Nu puteai sa sari cu avansul fix mai mult de 4 , 5 grade ca tziriaia motorul ( autoaprinderi la greu ) , deci tetraetilul nu iti dadea el caii putere , dar daca comprimai motorul mult , iti crestea puterea , dar nu functiona fara tetraetil de plumb in adaos la benzina.

racerVTM 09-07-15 22:25

Nu ca ar fi ceva rau ce au facut, dar lumea de alte alea e nemultumita, si inca tare.
Pe cand niscaiva verificari tehnice pe bune, ca prea castiga unele Logane de cupa 2 sec in primii 300m de linie dreapta dupa start, sau cica s-au cumparat niste stroker-kit-uri pentru ceva masini care se bat la anumite clase cu motoare nitel mai "voluminoase" decat ar trebui etc.

aceasi tehnica de inselat folosea si Nicu Grigoras la motoarele lui , cele neaspirate , si in final si pe cel Turbo , avea arborele cotit special prelucrat excentric la manetoanele de arbore, si asa marea cursa cu vreo un milimetru max doi , si de aia batea pe toti . Situatia era stiuta de cativa dintre coechipierii lui si de prieteni , dar nu spunea nimeni nimic , pana din greseala a imprumutat un arbore ( masluit ) unui coleg de competitii ( sa nu dam nume) si ala cand a montat la urgenta in motorul lui arborele acela prelucrat excentric si-a dat seama ca nu ii se invartea motorul si pistoanele loveau sus chiuloasa . A desfacut din nou motorul si si-a dat seama ca pistoanele , normele , de fabrica ieseau din bloc sus , la punctul mort superior 2 milimetrii in afara . Nicu a realizat greseala facuta si i-a spus sa taca si sa scurteze pistoanele sau sa le puna pe cele date de el, mai scute si mai usoare bineinteles. Asa motorul lui Nicu avea cel putin in jur 1400cmc in loc de 1300 sau 1500 in loc de 1400 cmc. Acum se numeste \Stroker kit magaria asta si nu stie nimeni exact ce ai intr-un motor, numai ca este simplu de descoperit DACA SE VREA , se scoate o bujie si se baga un subler cu ceas comparator pe el si iese la iveala imediat cursa reala a motorului tau SPECIAL .

john17 09-07-15 22:37

Prin 2008 umblau federalii cu un "păianjen" cu care cică masurau alezajul prin gaura bunuri, ac au un fix cu recuperatorul de ulei, in rest motorul de Subaru turbo 2l mere la H3, ca 19xx cm3 * 1.7 coeficient turbo e sub 3000 dupa aritmetica lor... Si usor - usor raman numai cei alesi, restul se scarbesc si isi baga picioarele.

TG53 09-07-15 23:09

Racer,ce spui tu referitor la motor este corect,dar,pe undeva am scris ca motorul meu avea deja un raport de compresie 1-11,5 mai mult mia fost frica,tocmai datorita combustibulului,ce priveste avansul si aici ai dreptate,dar si aici am avut o aprindere electronica cu posibilitatea de a modifica din cokpit atat punctul fix cat si curba de aprindere dar si aici limitat de combustibil

TG53 10-07-15 15:52

eu sant putin pe dinafara,poate cineva sami explice despre ce este vorba
Stroke kit pentru Logan? eu am inteles ca la motor si cutie nu ai voie sa faci mai nimic,sau gresesc?
ce este cu recuperatorul de ulei,amintit de John?
ce priveste afirmatia lui Racer referitor la Nicu,cred ca este putin cam superficial,daca discutam de Dacia turbo cu care mergea in campionatul intern coasta si circuit grupa C nu era nevoie sa umble cu ciora vopsita motoru era destul de tare ca sai bata pe toti,plus ca era la grupa C totul la liber
ce priveste motorul "aspirat" grupa A cu care participa in CPP nu stiu prea mult,doar ca era masina cea mai bine pregatita in comparatie cu celelalte Dacii din lotul national cea ce nu era de mirare avand in vedere posibilitatile sale la UAP,pentru Resita,unde a castigat singura victorie romaneasca a avut o masina perfect adaptata circuitului daca a masluit ceva la motor..... hotul neprins este om cinstit

racerVTM 10-07-15 16:20

[QUOTE=TG53;5806630]eu sant putin pe dinafara,poate cineva sami explice despre ce este vorba
Stroke kit pentru Logan? eu am inteles ca la motor si cutie nu ai voie sa faci mai nimic,sau gresesc?

stroker kit este un kit compus dintr-un vilbrochen cu cursa marita si pistoane cu capul mai scurt ( distanta bolt cap piston mai mica ) si asa in acelasi bloc motor ai o cilindree marita . De exemplu la Mitsubishi evo exita stroker kit de cilindree 2.2 , 2,3 , 2,5 si chiar 2.8 litri , dar vorba lui Paul Andronic , ala de 2.8 litri este gen tractor motorul , cursa exagerat de mare este 100mm . Nu stiu exact ce exista acum pentru motorul de Logan , presupun pentru cel de 1.6 litri , il poate urca cred pana pe la la 1.8 sau chiar mai mult cilindreea

ROAD EMPIRE 10-07-15 19:05

1 Attachment(s)
Cornel Bibiri - Hungaroring 1986

TG53 10-07-15 23:17

deci,daca am inteles bine se mareste cilindrea in blocul original numai prin marirea cursei,la alezajul original
in acest caz,daca vorbim de motorul original MIVEC 2,0 alezaj 86,cursa 86,trebuie sai dau dreptate lui Paul motor de tractor caci la alezaj original 86 ca sa obtin o cilindree 2,8 este nevoie de o cursa 120 mm enorm si asta totul in bloc original dupa mine imposibil de realizat

john17 11-07-15 15:02

Am fost la Retrocotetz gp si pot spune ca am ramas CRACANAT de ce am gasit la Crevedia! Sigur, pista circuitului de la Adancata e mai adecvata curselor de viteza, insa amenajarile adiacente nu suporta comparatie. Pt un eveniment, lansare sau trackday eu unul nu as sta nici o secunda pe ganduri si as merge la Crevedia. Ca sa nu mai amintesc distanta mult mai mica de Bucuresti, estmez 30 km din centru.

TG53 12-07-15 10:16

dupa ce spune John si alti cunoscuti tot ansamblul este superb,pentru ce a fost gandit conducere defensiva,pilotaj samd inca o data felicitari,dar carcotas cum sant nici o legatura cu sportul cu motor,sau ma insel?

valentin.nemtanu 12-07-15 10:25

Pozitia voastra critica e buna partial !
Se fac putine aprecieri de departe, in loc a-i lauda pe cei care au realizat ceva ! Adancata , Prejmer, Bucuresti, Tg Secuiesc, Bacau, etc, deci se poate. Ca de altele s-a ales proful : ex Galati !
Ca pe pista la Adancata, cand iese-n decor cel din fata si revine pe pista e noroi pe trasa ( patita de mine in turul cronometrat de concurs ) sau ca inca accesul e nemodernizat, e adevarat, dar totusi e un progres ca s-au investit sume considerabile si se poate, spre a limita cursele de viteza nocturne, ilegale ...si periculoase.:D

john17 12-07-15 18:11

Prejmer, Tg Secuiesc, Bacau sunt circuite de karting din cate stiu, din lipsa de altceva au gazduit diferite evenimente auto. Am apreciat ce s-a facut la Adancata, insa din pacate a ramas doar o pista in plin camp si, in conditiile in care Crevedia ii ia fata pt evenimente care aduc bani, va fi greu sa mearga inainte si sa devina cu adevarat un motorpark. Nici programarea etapelor concomitent cu raliuri si coaste nu e de natura sa le aduca mai multi clienti, iar aici pt mine e o mare necunoscuta, cu 15-20 de concurenti la Logan + Lupo si cateva etape de superbike nu se poate nici intretine investitia, daramite dezvolta. Spatiile de esapare de acolo nu sunt amenajate, daca doar revii cu noroi pe pista e bine, dar ai sanse mari sa te opresti pe tzigla... Crevedia nu se vrea, din cate cunosc, circuit de viteza, dar se preconizeaza constructia unui traseu de rallycross international. Asa cum am mai spus, daca as fi in postura unui importator care isi lanseaza un model si invita ziaristii la o tura sau as organiza o iesire pe circuit a unui club de pasionati, stiu unde m-as duce.
Cat priveste racerii nocturni nu cred ca vor fi atrasu de nici una din variante, tot chichirezul ( sau aproape) fiind ilegalitatea. De altfel liniutele legale s- au organizat de mult pe aeroporturi si nu numai, nu prea le vad pe circuit.
My 2 cent opinion, critica sau nu.

ROAD EMPIRE 12-07-15 19:19

Sincer, eu ma asteptam la altceva de la actuala FRAS ! Dar cred ca o sa ma repet... rade Mazilu si cu "ASU" de astia. in fine... daca vrei sa te dai si ai si masina ptr asta te duci la Hungaroring Track Day! Gata, revin on topic la nostalgiile mele.

PS: zilele astea am fost intr-un scurt concediu si trecusem pe valea domanului. Peisaj de vis, drumul bun....dar, imi trecuse instantaneu prin cap anularea etapei de coasta de la Resita! Am injurat in gand si am mers mai departe. RUSINE PTR TOT CE SE INTAMPLA!!!

TG53 12-07-15 22:47

adevarul este ca si eu sant cam dezamagit de FRAS,cu toate ca timpul a fost scurt pentru mari modificari dar nici mici modificari nu am observat inainte de alegeri actuala conducere FRAS a promis punct foarte important dupa parerea mea ca se va ocupa intens de afilierea la FIA nu au spus cum vor sa rezolve problema dar au promis dupa cate stiu eu FIA are fonduri pentru a ajuta sportul automobilistic dar probabil ca ajutoarele se duc in alta parte deci aici un punct minus pentru FRAS

john17 13-07-15 05:35

Track day la Hungaroring daca esti din vestul tarii, altfel... Faci un "drive day" numa' pan' la granita...

TG53 13-07-15 12:21

exact aceiasi problema pentru cei din vestul tarii pana la Adancata sau Crevedia,sau?

ROAD EMPIRE 13-07-15 16:58

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5806889)
Track day la Hungaroring daca esti din vestul tarii, altfel... Faci un "drive day" numa' pan' la granita...

ete fassss!!!! so deschis autostrada ! :arrow::twisted:

TG53 20-07-15 18:36

cred ca trebuie sa tulbur un pic linistea care este aici in moment,John tu spui un drive day pana la granita,atunci trebuie sa povestesc putin despre deplasarile din vremea mea de exemplu 4 drive day pana la Riga masina personala Dacia 1300 54 CP amarati,motor de rezerva,cutie de schimb,scule si alte piese totul in Dacie,pe remorca Easterul,5-7 canistre cu benzina,2-3 seturi roti,si foarte important 6-12 sticle coniac Zarea valuta in Rusia,schimb pe benzina
prima zi Resita-Suceava
a doua zi Suceava Kiev aici nea prins radarul rusesc un far vechi de tractor cu un cablu care intra intro cutie neagra cu un ac indicator,am platit amenda politia era mai tare ca noi aveau pistoale mitraliera,pe urma inca doua zile pana la Riga continuare urmeaza

john17 20-07-15 21:45

Ehe, alte vremuri! Nu stiu, pe langa aventura unei astfel de deplasari atunci eram mai relaxati, timpul curgea altfel, nu iti zbarnaia nimic in buzunar ca ai primit mail si alte binefaceri moderne. In secolul 21 am facut ~4h30 de la Kufstein la Rechberg, 420 km, asta cu A1 austriaca limitata la 100, tuneluri si vreo 3 statii de taxare... In Ro faci 4-5h Bucuresti-Sinaia, 120 km, din capitala pana la granita de vest nici nu vreau sa ma gandesc! Autostrazi?! Pai sunt vreo 4 pana acolo, tot pe bucatele mici.
In alta ordine de idei pacat ca s-a dus Resita si nu cred ca va mai reintra in campionat... Sunt curios cati piloti resiteni vor participa la Sinaia.

TG53 21-07-15 00:05

bine spui,alte vremuri de exemplu aventura in 86 a inceput luni21.07 86 cuplecarea spre Suceava,cursa la Riga a fost duminica pe 27.07 86,luni 28 a fost zi de recuperare dupa banketul de duminica,marti am plecat spre Brest Polonia prin Polonia cu aventurile de rigoare,intrrarea in RDG Görlitz,cazare la Tegau langa Schleitz,1-3.08 cursa de la Schleitz,luni din nou recuperare dupa banketul oficial,am plecat spre Budapesta unde am vazut prima cursa de Formula 1 10.08.86 si pe 11.08 am ajuns acasa pe toata perioada nu a "zbarnait" nimic in buzunar ce vremuri
cu Resita sant de parerea ta,cred ca sa terminat orasul este mort,dupa ultimele mele informatzii,cine mai participa vom vedea.-Pacat

TG53 22-07-15 19:32

in lista de inscrieri de la Resita apare Ovi Zaberca si Claudiu Ciuca,cam atat,Ovidiu era de asteptat sa participe are sanse mari de podium ai doresc succes

valibrad 24-07-15 15:24

1 Attachment(s)
Buna ziua,

A fost lansata revista MOTOR CLASIC Magazin, publicatie independenta dedicata pasiunii pentru vehiculele istorice in paginile careia veti gasi si articole despre istoria motorsportului romanesc. In nr. 1 este un material despre Marin Dumitrescu, un interviu cu pilotul Horia Popescu (coasta, istorice) si Dacia 1310 cu care Stefan Vasile a participat la Acropolis Rally 2015. Sper sa le cititi cu placere si asteptam sugestii, propuneri, reclamatii si comentarii pe adresa redactiei sau pe mailul meu ([email protected])
Suntem in cautare de materiale, fotografii de arhiva, istorioare pe care sa le publicam in revista noastra. Orice ajutor din partea pasionatilor de curse este binevenit.

ROAD EMPIRE 24-07-15 16:50

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by valibrad (Post 5808194)
Buna ziua,

A fost lansata revista MOTOR CLASIC Magazin, publicatie independenta dedicata pasiunii pentru vehiculele istorice in paginile careia veti gasi si articole despre istoria motorsportului romanesc. In nr. 1 este un material despre Marin Dumitrescu, un interviu cu pilotul Horia Popescu (coasta, istorice) si Dacia 1310 cu care Stefan Vasile a participat la Acropolis Rally 2015. Sper sa le cititi cu placere si asteptam sugestii, propuneri, reclamatii si comentarii pe adresa redactiei sau pe mailul meu ([email protected])
Suntem in cautare de materiale, fotografii de arhiva, istorioare pe care sa le publicam in revista noastra. Orice ajutor din partea pasionatilor de curse este binevenit.

D-l Marin Dumitrescu si Mihai Cosmin

TG53 25-07-15 00:09

unde sau cum poate fi citita sau cumparata revista?

Rusanescu 25-07-15 00:11

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5808218)
unde sau cum poate fi citita sau cumparata revista?

La Mulți Ani, Tibi, să fi sănătos!

valibrad 25-07-15 08:46

Revista este distribuita prin reteaua Inmedio. Abonamentele se fac la adresa [email protected]

KAY_ 25-07-15 20:20

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 5808219)
La Mulți Ani, Tibi, să fi sănătos!

La multi ani , cu respect !

valentin.nemtanu 26-07-15 08:44

Am preluat de pe alt site parte dintr-un interviu, si care exprima aceeasi impresie cu care m-am intalnit in alte doua campionate in 2014 si 2015:
Orice pilot roman trebuie sa fie foarte pasionat. Traim vremuri in care este foarte greu de strans bugetul necesar participarii la etapele din motorsport iar atunci cand pasiunea este afectata de factori externi apare lipsa motivatiei.

Ovidiu Zaberca este invingator al grupei H si vicecampion al clasamentului OPEN in ultimele doua sezoane din Campionatului National de Viteza in Coasta. Desi este unul dintre principalii favoriti la titlul OPEN in acest an, pilotul resitean nu este convins ca va face un sezon complet sau ca isi doreste sa se bata pentru a deveni campion national absolut. Am ramas cu un gust amar in urma discutiei avute cu Zabi sambata, la Sinaia, din cauza dezamagirii din vorbele sale si a evidentei lipse de motivatie. Gasiti mai jos transcrierea interviului.

La Ranca ai iesit in decor si ai avariat masina. Care a fost problema?
In mare parte a fost vina mea. Trebuia sa invat din greselile altora dar am invatat din greseala mea. Sper ca si altii sa invete din aceasta. Daca mergi la curse, foloseste anvelope de curse. Nu merge cu anvelope de strada pentru ca nu vei ajunge departe. Am mers cu anvelope de strada, prea tare, prea devreme si am platit pretul. Pe de alta parte, sunt extrem de dezamagit de organizarea de la Ranca.

Din ce cauza?
De tot ce a insemnat organizare. Au fost arbitri de calitate slaba. Era un arbitru care nu putea sa mearga. Degeaba are extinctor si steaguri daca nu le foloseste. Am trecut pe langa trei masini oprite pe margine si nu s-a fluturat niciun steag galben. Asa ceva nu este posibil. Noi platim taxa de inscriere in concurs pentru a avea arbitrii de calitate. Se pare ca startul la 30 de secunde nu este un lucru care ar trebui aplicat in Romania. Nu se poate face acest lucru cu arbitrii pe care ii avem la ora actuala. Am vazut si arbitrii care dormeau pentru ca erau beti! Duminica dimineata, in parcul inchis era targ, plin de marfa, iar noi printre mese. Nu erau liste cu ordinea de start, cu timpii, nu erau toalete, nimic. M-a intrebat sotia lui Kamenov, campionul Bulgariei, unde sunt toaletele iar eu nu stiam ce sa ii spun. Am fost intrebat cum luam startul, nu am putut afla. Organizare zero. Sa nu mai vorbesc de stickere...

Sa fiu cinstit, cred ca era posibil sa repar masina, dar nu am vrut. Masina nu a fost tare avariata. S-a rupt o bieleta, un brat pe spate, un cap de planetara, un telescop. Aceste piese fie le aveam fie puteam merge pana acasa dupa ele. Dar nu am avut tragere de inima, nu am simtit ca vreau sa o fac.

- See more at: http://www.autorally.ro/newsContent.....hYCXNNNY.dpuf

john17 26-07-15 10:37

1. La multi ani cu sanatate lui Tibi (si scuze pt intarziere)!
2. Foarte frumos filmul dedicat lui Nea Marin, care a fost in verva ca de obicei la avanpremiera. Ar fi fost binevenite niste subtitrari, nu toata lumea stie cine sunt persoanele care apar pe ecran sau de unde sunt imaginile.
3. Citisem si eu interviul si e regretabil ce se intampla... Din pacate si ieri 2 piloti au beneficiat de restart in prima mansa de antrenament cronometrat (nu stiu ce se intamplase pe traseu), alti 2 incomodati evident in mansa urmatoare de o masina care incalecase bordura la iesirea din viraj si se afla pe trasa nu, pe criteriul ca nu pot beneficia de reluarea probei decat in mansele de concurs!
4. Am fost extrem de deceptionat de trasele unor Lupi veniti de la circuit, traiam cu impresia ca acolo se invata cel mai bine ca un viraj se abordeaza exterior - interior - exterior... Ca si de prestatia unui pilot de Ferrari intercalat ca timpi intre masini de 1.6.
Mai bine bagati on topic ceva de pe vremuri, poate ne mai inveselim!

INMT-Bucuresti 26-07-15 19:37

Am ajuns in vremurile in care, campionul Romaniei, sta la umbra unui copac si priveste putin dezamagit de pe o bordura, cursele de la Sinaia... Altadata, era prezent la start, acum doar un spectator/mecanic. Bani, nu mai sunt pentru a aduce o formula la start. Am vazut numai "LUPI" pe acolo de la adancata. John are dreptate ce spune.

Arbitri beti in sant, wc-uri dupa copac in padure, DAR VOR BANI CU SACUL, nenorociti... . Pai cum domne sa vina strainii la noi sa alerge in campionat, in asemenea conditi...

Nu se mai vrea nimic... am observat.
Imi spunea, nea Nicu ZABERCA astazi. Domne, din cauza unor anvelope Ovidiu a scapat masina (NU MAI SUNT BANI). La curse vi cu anvelope de curse sau stai acasa, altfel, risti sa ai necazuri mai mari.

Dar vorba lui John, mai bine povestiti cate ceva din vremurile alea bune.

john17 26-07-15 22:32

E normal ca o masina de curse sa fie echipata.cu airbaguri?! Nu de alta, dar la Sinaia s-a umflat ceva la un impact cu bordura... Iar masina a fost coborata apoi pe platforma fiind ancorata cu... frana apasata de catre pilot! Yaba-yaba-yaba-doo, mister Flinstone - parca asa era melodia la desenele animate cu aventuri in epoca de piatra :D
Personal ma bucur de rezultatul final de la Sinaia (mai ales de locul 6, prea nu serveste tipul podium decat daca e pe 1, altfel se ascunde, cu multa sportivitate, dupa usa de la buda daca e strigat pe o treapta mai joasa).
Ma scuzati, e de la mersul in coloana cu 20km/h pe dn1... Mai repede ajungi cu avionul in Germania decat 120km de la Sinaia in Bucuresti duminica. Si recomand un bilet doar dus, macar pt cei mai tineri care au mai multi ani in fata decat in spate!
Trist ca au fost putini spectatori, altadata la Sinaia era puhoi, iar printre cei de pe margine 1/2 erau turisti nemultumiti ca nu puteau sa circule prin statiune nici pe jos. N-am vazut nici un pliant, nimic care sa-i ajute pe oameni sa inteleaga ce e cu paraiala in oras, singura stire pe canalele cu audienta fiind izba lui Dani Otil de sambata.

All times are GMT +2. The time now is 14:41.

- Copyright 2026 4Tuning