Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   CAR STYLING (https://forum.4tuning.ro/83-car-styling.html)
-   -   Kitsch tuning sau modificări care ne zgārie retina (https://forum.4tuning.ro/83-car-styling/5696-kitsch-tuning-modificari-zgarie-retina.html)

topser 01-02-10 16:36

re: Kitsch tuning sau modificări care ne zgārie retina

asteptati sa termine masina, de unde stiti ca o sa fie kitsch?

RoByNeT 01-02-10 16:43

doar daca te uiti la prima poza ...

1. zici ca are masca de audi
2. anulat nari
3. bot scos in afara ca la volvo ... etc etc.

D@N_NSL 01-02-10 16:45

Quote:

Originally Posted by topser (Post 3038855)
asteptati sa termine masina, de unde stiti ca o sa fie kitsch?

din cate am auzit eu masina nu va fi niciodata gata:D

sparly 01-02-10 17:52

Quote:

Originally Posted by D@N_NSL (Post 3037523)
bine zis :rolleyes2
bmw sau evo?:lol::lol:

nai ce sa ceri ,daca tot investeti ,barem sa faci ceva frumos

ZaNe94 01-02-10 19:22

hmm, poze nu am facut, dar unele din exemplele din tuning vazute sunt:
-o dacie ce are acel portbagaj de fier deasupra capotei de al portbagaj si intre tevi un eleron facut din lemn (din scanduri de banca de parc)
-un e36 vazut in trecere ce in loc de spoiler spate avea facut ceva dintr-o banda lata si goasa din plastic rulata pe spatele masinii si cu niste grilaj metalic lipit pe el
-pleoape la un papuc facute din banda izolatoare
-si clasicele modele cu vulturi/flacari angro/baga izolatoare/alte porcarii de pe dacii

dar totusi au fost postate aici si unele masini care trebuie sa intelegem ca au fost facute sa atinga o extrema, am vazut niste utilitare de balci ultra inzorzonate, adica alea, da, nu dau nici o prestanta dar de asta au fost facute sa fie amuzante.

KTA87 01-02-10 20:57

Nu stiu ce masina e asta la origine, dar nu arata rau...

boy_wonder 01-02-10 21:17

Quote:

Originally Posted by KTA87 (Post 3039956)

Honda Odyssey : https://www.4tuning.ro/tuning-4/masin...-van-4719.html

ObeLix 01-02-10 21:33

mie chiar imi place ;) si nu pare a fi kitsch tuning .... mi se pare a fi chiar o idee geniala ..... totul eee perfect imbinat . fara erori .... in fine poate sunt eu mai nebun , dar nu eee ca atunci cand vezi o dacie din 1971 cu faruri de bmw sau sigla de bmw .... in fine dupa cum arata honda aia chiar mi-ar place ca bmw sa faca o astfel de masina . parerea mea .

SV25MBN 01-02-10 21:42

Da, masina arata foarte bine. Totul e bine imbinat, e destul de frumoasa. Dar daca e sa te iei dupa definitie, este kitsch. Chiar daca ne place.

b01uxd 01-02-10 21:45

am o intrebare: golfu 2 cu faruri de jetta ce e? sau exista si de fabrica modelul cu acele faruri?

donz 01-02-10 21:57

Quote:

Originally Posted by KTA87 (Post 3039956)

ii chiar foarte reusit

o intrebare daca tunezi o masina si o faci cu totul si cu totul altceva decat e data de fabrica inseamna automat ca e kitsch???

pana la urma chesti cu kitsch-ul e o chestie de gust iar acest capitol nu se discuta pentru ca nu are nici un final

SV25MBN 01-02-10 22:00

Kitschul are o definitie, nu e chestie de gust. Chiar daca sunt kitschuri care arata bine ;)

donz 01-02-10 22:02

ia dami te rog si mie definitia a kitsch-ului

merci

SV25MBN 01-02-10 22:12

1. KITSCH, kitschuri, s.n. Termen folosit pentru a determina un obiect decorativ
de prost gust. ◊ Reproducere sau copiere pe scară industrială a unor opere de artă, multiplicate si valorificate comercial. [Pr.: chici] - Din germ. Kitsch.
mdn
2. KITSCH, k'itschuri, s.n. ~ 2. Creaţie de nivel scăzut, artă de prost gust, pseudoartă.
nodex
3. KITSCH [pr.: kiciī ~uri n. 1) Produse
cu caracter de pseudoartă, caracterizate prin platitudine, imitaţie superficială a operelor de artă; lipsă de originalitate. 2) Reproducere sau copiere pe scară industrială a unor opere artistice.

b01uxd 01-02-10 22:15

u zici aici.. reproducere sau copiere pe scara industriala a unor opere de arta....e reproducere dupa ce duba aia, sau ce masa o fi?..si lipsa de originalitate....numa lipsa de originalitate na avut ala care a facuto...sunt unel masini care sunt exceptii

SV25MBN 01-02-10 22:16

S-au mai purtat discutiile astea de zeci de ori pe threadul asta. Unii nu puteti sa intelegeti. Nu vorbim de gusturi, daca arata bine sau nu. E vorba de definitie. Poate sa fie masina originala, Honda, si sa aiba doar faruri de BMW, si sa arate superb, e din start kitsch.

donz 01-02-10 22:18

spunei kitsch la honda aia da tiar placea so stii pe numele tau si in fata casei tale , daca asa se pune problema orice tuning e kitsch si sa fim realisti cam orice tuning e inspirat dupa ceva, => KITSCH

b01uxd 01-02-10 22:19

Quote:

Originally Posted by SV25MBN (Post 3040390)
S-au mai purtat discutiile astea de zeci de ori pe threadul asta. Unii nu puteti sa intelegeti. Nu vorbim de gusturi, daca arata bine sau nu. E vorba de definitie. Poate sa fie masina originala, Honda, si sa aiba doar faruri de BMW, si sa arate superb, e din start kitsch.

tu dai 3 definitii...eu iti arat ca masina nu se incadreaza...u imi zici ca unii nu puteti sa intelegeti....adik dak nu pot sa ineleg inseamna ca sunt neintelegator...adik sunt prost, adik u imi zici mie ca sunt prost pe un forum public, ms prietene esti un adevarat

SV25MBN 01-02-10 22:23

Quote:

Originally Posted by donz (Post 3040402)
spunei kitsch la honda aia da tiar placea so stii pe numele tau si in fata casei tale , daca asa se pune problema orice tuning e kitsch si sa fim realisti cam orice tuning e inspirat dupa ceva, => KITSCH

Ce legatura are daca o vreau eu sau nu? Nu mai fiti copii. Poti sa faci tuning si fara sa copiezi alta marca.

Quote:

Originally Posted by b01uxd (Post 3040405)
tu dai 3 definitii...eu iti arat ca masina nu se incadreaza...u imi zici ca unii nu puteti sa intelegeti....adik dak nu pot sa ineleg inseamna ca sunt neintelegator...adik sunt prost, adik u imi zici mie ca sunt prost pe un forum public, ms prietene esti un adevarat

Nu esti prost daca ai niste conceptii peste care nu poti sa treci. Ai inteles tu gresit.

sparly 02-02-10 00:52

10 Attachment(s)
aveam lampa lui aladin ,si i-am cerut cateva dorinte ,sa am trei faruri la masina,sa fiu boss,sa am logan,sa am bmw in loc de dacie , si multe prize ,si dorintele s-au implinit

pitibraila 02-02-10 10:12

Ce fel au stricat Mercedesul din prima pozaa :O nau mila astia:|

b01uxd 02-02-10 11:08

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by SV25MBN (Post 3040420)
Ce legatura are daca o vreau eu sau nu? Nu mai fiti copii. Poti sa faci tuning si fara sa copiezi alta marca.

Nu esti prost daca ai niste conceptii peste care nu poti sa treci. Ai inteles tu gresit.

te rog sa te rezumi strict la a raspunde la ce te intreb. Conform definitiilor date de tine audiul tt din poza din mijloc se incadreaza la kitsch( am atasat si poza cu audi tt simplu si poza cu masina pe care o copiaza audi r8 )...dak da de ce dak nu de ce.....ms.

aleks 02-02-10 11:31

După mine să pui elemente vizuale definitorii ale unei alte mărci pe maşina ta mi se pare ţiganeală.
E acelaşi lucru ca şi cum ai pune stema de Mercedes de pe capotă pe un BMW. Sigur, gusturile unora n-ar fi deranjate de aspectul ăsta, dar totuşi aspectul maşinii n-ar fi mai puţin stricat de respectivul element.
Că īntr-adevăr nu e cazul să exagerăm, şi că schimbul de elemente cu cele ale altui model din gamă (pānă la un punct) sau ale altui nivel de echipare al aceluiaşi model sunt aceptabile, e de īnţeles, totusi, o Honda cu bot şi spate de BMW e o lucrare tehnică reuşită a tinichigiului care a făcut-o, dar atāt.

SV25MBN 02-02-10 19:09

Quote:

Originally Posted by b01uxd (Post 3041686)
te rog sa te rezumi strict la a raspunde la ce te intreb. Conform definitiilor date de tine audiul tt din poza din mijloc se incadreaza la kitsch( am atasat si poza cu audi tt simplu si poza cu masina pe care o copiaza audi r8 )...dak da de ce dak nu de ce.....ms.

Sunt totusi elemente ale aceluiasi producator, nu e acelasi lucru cu faruri de E92 puse pe A4 B7 sau orice alta idee ti-ar putea veni in cap. Din punctul meu de vedere, nu mi-as dori ca TT-ul meu sa semene cu un R8, dar daca e sa o iei asa nu ai mai vedea A3-uri 1,9TDI cu sigla S3, 320d-uri cu sigle de M3, etc. Si nu ma refer doar la sigle. Nu mi se pare o idee buna sa incerci sa iti faci masina sa para ceva ce nu este. Dar astea sunt polemici si ne departam de topicul threadului, adica kitschul. Mai bine decat definitiile care ti le-am dat si zecile de pagini de discutii despre subiectul asta pe threadul asta, nu am cum sa te lamuresc.

iuly_007 02-02-10 20:06

Quote:

Originally Posted by SV25MBN (Post 3043326)
topicul threadului

corect era subiectul threadului
topic=thread

Sasha 03-02-10 12:53

ce ar fi sa reveniti la subiectul topicului, nu o sa ajungeti niciodata la un comun acord. Ce consider eu kitsch pt x sau y este o opera de arta si invers. Si da, cred ca este mai mult dupa gust decat dupa "definitie"

@sparly - toate, dar absolut toate au mai fost puse;)

SV25MBN 03-02-10 12:54

Quote:

Originally Posted by iuly_007 (Post 3043553)
corect era subiectul threadului
topic=thread

Asta am vrut sa scriu, se subintelegea din ce am zis. Am facut un mic pleonasm acolo :oops: .

Antilles 03-02-10 15:04

Quote:

Originally Posted by SV25MBN (Post 3043326)
Sunt totusi elemente ale aceluiasi producator, nu e acelasi lucru cu faruri de E92 puse pe A4 B7 sau orice alta idee ti-ar putea veni in cap. Din punctul meu de vedere, nu mi-as dori ca TT-ul meu sa semene cu un R8, dar daca e sa o iei asa nu ai mai vedea A3-uri 1,9TDI cu sigla S3, 320d-uri cu sigle de M3, etc. Si nu ma refer doar la sigle. Nu mi se pare o idee buna sa incerci sa iti faci masina sa para ceva ce nu este. Dar astea sunt polemici si ne departam de topicul threadului, adica kitschul. Mai bine decat definitiile care ti le-am dat si zecile de pagini de discutii despre subiectul asta pe threadul asta, nu am cum sa te lamuresc.

Si BMW cu kit M, Opel cu kit OPC...ford focus/fiesta cu kit ST...Seat Leon cu kit Cupra...sa mai zic? , toate masinile care au faruri cu angel eyes(inafara de BMW, toate cu dayline/devileyes inafara de Audi, toate japonezele care au un kit copiat dupa Nismo sau stiu eu ce...ooooups...atunci hai sa incadram 95% din masinile de pe forum aici...

ionut_cluj 03-02-10 19:39

Quote:

Originally Posted by b01uxd (Post 3041686)

Ala chiar e kitsch.

SV25MBN 03-02-10 19:59

Quote:

Originally Posted by Antilles (Post 3046292)
Si BMW cu kit M, Opel cu kit OPC...ford focus/fiesta cu kit ST...Seat Leon cu kit Cupra...sa mai zic? , toate masinile care au faruri cu angel eyes(inafara de BMW, toate cu dayline/devileyes inafara de Audi, toate japonezele care au un kit copiat dupa Nismo sau stiu eu ce...ooooups...atunci hai sa incadram 95% din masinile de pe forum aici...

Nu am zis ca toate alea se incadreaza neaparat la kitsch. Am zis ca unele din masinile de genu asta nu sunt neaparat pe gustul meu. Atata timp cat alaturi de un kit de genul asta nu o sa vedem si sigle de ///M, S, RS, etc. Vezi postul meu de mai devreme legat de elemente de design din cadrul aceleasi marci. Cu angel eyes nu sunt neaparat de acord, si daca e sa o iei dupa definitie, da, e kitsch. O masina cu devil eyes e oarecum kitsch ( desi AM ASTA IN PLAN pt astra ). Nu e nevoie sa incadram TOATE masinile de pe forum aici, putem avea oarecare ingaduinta. Dar un logan cu grila de Audi ( un simplu exemplu ) trebuie imediat postat aici.

Antilles 03-02-10 20:12

Quote:

Originally Posted by SV25MBN (Post 3047414)
Nu am zis ca toate alea se incadreaza neaparat la kitsch. Am zis ca unele din masinile de genu asta nu sunt neaparat pe gustul meu. Atata timp cat alaturi de un kit de genul asta nu o sa vedem si sigle de ///M, S, RS, etc. Vezi postul meu de mai devreme legat de elemente de design din cadrul aceleasi marci. Cu angel eyes nu sunt neaparat de acord, si daca e sa o iei dupa definitie, da, e kitsch. O masina cu devil eyes e oarecum kitsch ( desi AM ASTA IN PLAN pt astra ). Nu e nevoie sa incadram TOATE masinile de pe forum aici, putem avea oarecare ingaduinta. Dar un logan cu grila de Audi ( un simplu exemplu ) trebuie imediat postat aici.

Nu stiu, eu personal am vazut masini cu elemente de la altele, dar se imbinau foarte bine cu linia caroseriei si chiar arata bine, mai mult, am vazut masina care avea elemente de caroserie de la alta pe care eu nu o cunosteam, masina arata bine, avea o linie armonioasa, pot spune chiar agresiva si toata lumea era de acord ca e o realizare destul de mare, nimieni nu zicea ca e kitch...acuma eu intreb(fara sa vad loganul cu grila de audi), daca nu ai cunoaste cum arata audi, si nu ti-ai da seama ca grila e de pe un audi...si ar da bine pe masina (grila de audi nu se potriveste din cauza formei), sau ar fi fost inglobata perfect in masina....ai mai zice ca e kitch?!?!oare....si mai bine, hai sa ne luam de Driveru din CSR (no offense buddy), are Taunus-ul acela splendid, pentru mine o adevarata opera de arta...oare aia nu e kitch in cazul asta? ca si aia a copiat fata de Plymouth Baracuda si spatele de Chevrolet Camaro...oare ce spui? pana acum masina aceea are asa multe premii incat deja nu-i mai incap in portbagaj....prea generalizati fratilor, deja topicul asta e dus la extrem oricum, deja se repeta imaginile si, in neputinta de a gasi ceva nou, unii posteaza aiurea, doar sa se vada ca tasteaza si ei ceva, altii isi dau cu parerea (ca deh, au 18-19 ani, fac tuning de la 2 ani si stiu ce vorbesc, sau cum imi zicea cineva recent "am o multime de reviste de tuning de unde sa ma inspir, si stiu ce vorbesc")...in fine, oare cum pot sa unsubscribe de la topicul asta? ca deja devine enervant/aberant.

Si btw, nu am absolut nimic cu tine sau cu Driveru' (mentionat mai sus), nici cu masinile voastre, dimpotriva, va respect pe amandoi (si masinile voastre)si sper sa nu va fi ofensat cu ceva.

SV25MBN 03-02-10 20:23

Nu m-ai ofensat cu nimic, stai linistit. Taunusul de care zici tu e intr-adevar superb. Sunt atatea masini cu elemente preluate de la altele care sunt pur si simplu superbe ! Pur si simplu s-a deviat cu discutia de pe pagina precedenta, si atat. Cineva a intrebat de definitia kitschului si i-am dat-o. Dar sunt sute de kitschuri menite sa fie laudate si care oricui i-ar place :) .

iuly_007 03-02-10 21:07

te cam contrazici singur.

SV25MBN 03-02-10 21:12

Ia si citeste posturile si ia-o logic si ai sa vezi ca are sens ce zic. Si totusi tine cont ca in chestia asta toata lumea are o anumita urma de subiectivism.

Antilles 03-02-10 21:56

Quote:

Originally Posted by SV25MBN (Post 3047709)
Ia si citeste posturile si ia-o logic si ai sa vezi ca are sens ce zic. Si totusi tine cont ca in chestia asta toata lumea are o anumita urma de subiectivism.

Singurul subiectivism e...parerea personala, sau gusturile omului (acuma exceptand chestii care dau in ridicol, dar pana la urma si alea sunt probabil pe gustul proprietarului).

Ce nu-mi pare mie corect e faptul ca nimeni nu ne-a dat dreptul sa le punem eticheta, cine spune ca noi suntem autoritatea suprema in materie de tuning, si pana la urma cine ne da noua dreptul sa comentam!? e una sa postezi masina in topicul "masina mea" si sa ceri pareri, si cu totul altceva sa postez o poza despre o masina (care unele sunt chiar reusite) si sa dau cu pietre in ea (ca apoi sa mai sara 2-3 care sunt oricum pe dinafara) sa zica si ei "vai, cel mai mare kitch" sh!t, parca ma uit la mondenitatile de la televizor dintre orele 17-19.

thorium232 03-02-10 23:37

2 Attachment(s)
Sokares system turbooooooooooo SPORT BOSS

Andu_RacE 08-02-10 04:57

Asta se incadreaza la kitsch sticking, nu la tuning.

sparly 08-02-10 10:02

Quote:

Originally Posted by thorium232 (Post 3048225)
Sokares system turbooooooooooo SPORT BOSS

fara suparare asta chiar nare ce cauta aicea ,nui nimic tuning pe aceasta masina

RoByNeT 08-02-10 10:06

asta a zis si baiatu de mai sus ... ai simtit nevoia de inca un post ?

D3m0N 09-02-10 23:55

acesta duce steagul peugeot... cel putin in romania .. https://forum.4tuning.ro/503-anunturi...206-tunat.html

All times are GMT +2. The time now is 09:11.

- Copyright 2026 4Tuning