![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
3 Attachment(s)
Quote:
|
6 Attachment(s)
app; Cornele ! am primit niste pozici de la Corina. Sper sa nu te superi ca le pun aici, dar apari si tu si monopstul,asa ca nu am incotro!!! :-P
|
Cornele,acuma team prins in sfarsit stiu de unde ai avut motorul pentru Easter saracul copil pe tractor a ramas numai cu pedalele,Hotomane
Road,ghiocelul a fost un simbol pentru ceva nou,deorece el apara dupa iarna,pe vremuri trebuia un sablon din carton,sablonul la facut nevasta si dupa ce am stropit ghiocelul pe masina mea am pastrat sablonul pe un cui la mine in boxa.Bobo,mecanicul lui Ponta,care pe langa ca era un excelent mecanic si un om minunat era un tip vesel si pus pe sotii,mia "furat" pur si simplu sablonul si fara sa spuna la nimeni ceva la stropit si pe masina lui Ponta surpriza mare si a durat o vreme pana am aflat adevarul |
Tin bine minte, ce zicea Stefan IANCOVICI Dumnezeu sa-l ierte.
CORNELE, CUM DRACU MERGETI VOI CU, COSCIUGELE ASTEA PE ROTI? Intrebarea a fost pusa dupa o tura data cu easterul lui Cornel, pe coasta. A venit saracul nea Fane, alb ca varul, abia sa dat jos din easter. Sa fim seriosi, nea Fane nu juca table la coltul strazi... a fost cineva. Este o diferenta enorma sa comparam vechi piloti (Adevarati piloti ai Romaniei) cu putoi astia de bani gata cu totul electronic pe masina. Atunci erau vremurii grele dar frumoase, au construit saraci din pila si bomfaer si au alergat cot la cot cu straini pe dincolo. Sa nu mai vorbim de esterul lui nea Cornel care a fost cea mai echilibrata masina din concurs. Este formidabil Noi, daca nu ne apreciem marile valori ale Romaniei, care inca mai sunt in viata, suntem niste oameni pierduti. Va veni vremea si vor pleca toti care au fost din vechea elita/vechea garda. Romania, peste cativa ani va ajunge de rapa din toate punctele de vedere. Asta o spun 100% si nu gresesc. Nu avem respect, ne-am invatat sa nu respectam nici resursele, nici valorile. Punct |
Quote:
|
Quote:
|
diferentza mare "atunci"si astazi atunci tiai batut capul sa faci ceva cu mainile tale cara sa si functioneze cat mai bine,astazi iti bati capul de unde faci rost de bani/sponsori ca sa cumperi o masina si pe urma piese tuning,gandite de altii pentru mine afost placere de a face ceva intotdeauna pe prim plan eu consider o mare realizare ca am reusit atunci sa construim masin Easter care aveau 420kg sau putin peste cu mijloacele de atunci,fara carbon,titan care au functionat si nu sau dezmembrat cu toate ca piesele avute atunci la dispozitie erau primitive bateri inca cu smoala,genti partial de otel,arcuri si amortizoare confectionate grele si nu prea performante,tank de benzina constructie proprie si multe altele.
cu toate astea am scris pe undeva mai de mult am reusit pe Valea Domanului un timp puti sub 2 min,sant convis ca se putea ajunge undeva la 1min50sec recordul lui Hora cu Lola este pe undeva 1mi40sec daca nu ma insel si asta cu asfalt nou,deci eu zic ca nu era prea rau pentru masini facute pe genunchi din "pila si bomfaier" din pacate entuziastii au cam disparut |
Quote:
|
Cornele,eu scriu pentru toata lumea,pentru cei care vor sa priceapa si mai au interessul si credema ca sant destui,din pacate prea putini participa direct la discutii si scriu si pentru ceilalti care daca nu vor sau nu pot sa priceapa treaba lor pentru mine este important sa descriu cum a fost pe atunci,pe cat posibil adevarul poate mai uit sau incurc una alta atrecut ceva vreme de atunci
Ce priveste povestirea TG86,am sa continui,plecand de la faza la care am ramas si pana la urma cand am plecat,dar vreau sa descriu ce am facut,ce ar mai fost de facut si ce asi fi dorit sa mai fac |
Quote:
|
Quote:
Cornel a spus CLAR: Quote:
Quote:
Cat despre Tajima... diferenta dintre tine si el, e ca el, in cei 62 de ani pe care-i are, n-a facut nicio pauza de 30 de ani in pilotaj, ca tine :) Pilotajul nu s-o uita, dar materialele de concurs, infrastructura, etc. se schimba si nu ai putea sa ma faci vreodata sa cred ca daca te urci pe-o masina de ultima generatie vei putea merge (macar) ca cel care-o piloteaza in prezent. Nu va desconsidera nimeni, Cornele, ti-am mai spus asta inca de cand ai intrat pe forum si-ai inceput sa arunci injurii in stanga si-n dreapta. Nu va ia nimeni nimic din ce-ati facut atunci, ci din contra, eu, personal, citesc cu mare placere povestile voastre, dar tu, personal, ai momente in care consideri ca nici Sebastian Loeb n-are vreun merit pentru cariera lui in automobilism :lol: |
1 Attachment(s)
Viteza pe circuit Pitesti 1985 - Nicu Grigoras si Werner Hirschvogel (imagine obtinuta prin amabilitatea domnului Jigman Bogdan)
|
1 Attachment(s)
Daca tot se discuta despre logan ...
Aici un filmulet : https://www.youtube.com/watch?v=nWyh...ature=youtu.be Offtopic pentru Nea Tibi : weekend-ul asta la Andancata are loc prima etapa din Campionatul National de Motociclism Viteza, unde se da o lupta foarte interesanta intre Catalin Cazacu si Robert Muresan, sper sa nu se cenzurere link-ul http://www.prosport.ro/alte-sporturi...ncata-14185456 |
Quote:
PS : in secunda 2 masi urca pe o masina daca asi avea banii vostri si credema ca INCA MAI POT !!! |
Nici nu ma asteptam la alt ton in raspunsul tau, Cornele :lol: Esti la fel de arogant si ai impresia ca daca noi, astia de-o seama cu copiii vostri, ne-am "nascut in BMW", suntem niste habarnisti, iar tu ai fost singurul "talent" pe care Romania l-a avut la curse :lol:
Daca ai impresia ca prin interventia mea am dat in tine (sau, ma rog, in toti cei care au concurat pe vremuri), iti spun pentru a nu stiu cata oara ca ai o problema in gandire :) De putut o-i mai putea tu, dar cu siguranta nu vei mai fi vreodata competitiv. Crede-ma pe cuvant cand iti spun ca habar n-ai la ce nivel sunt masinile de curse in zilele noastre, chiar si in campionatul national, plin de "miei, behehehe" (ca sa te citez) si fac pariu cu tine pe orice, oricand, ca daca te-ai urca intr-o masina de top de H4, ti-ai frange gatul. PS1: da-mi voie sa nu ma rezum la treaba de mea de moderator si sa ma bag in discutii atunci cand am chef. PS2: nu mai lua totul atat de personal si coboara cu picioarele pe pamant, ca n-ai fi nici primul, nici ultimul, care-si ia grade fara sa aiba nici cel mai mic motiv :) PS3: eu n-am bani, sefu', conduc o Honda cu motorul din semnatura si organizez curse de aproape 6 ani de zile, curse la care am vazut masini de la Dacii canceroase si monoposturi home made cu motor de Oltcit, pana la masini de top.} PS4: pe 28 iunie avem coasta la Craiova; esti invitatul meu, sa stam la povesti, sa vezi cum poate sa arate o cursa la nivel local si sa te convingi ca noi, mieii nascuti in BMWuri :lol: nu suntem asa de rai cum parem. |
Dan,multumesc pentru stiri si pentru filmulet
ce priveste loganul am recunoscut traseul,este cel identic cu cel pe care am concurat noi,numai startul este mai sus ce priveste LOGANUL in cursa,treptarea cutiei lasa mult de dorit nu este permis sau nu este nimic facut sau gresit? |
3 Attachment(s)
Quote:
La Rasnov a mai participat si Matei Mihaiescu cu al sau Logan de circuit (prima fotografie), in a doua fotografie apar ambele Loganuri, Matei Mihaescu in stanga, in centru Norris Mageanu (presedintele FRAS) in dreapta Theodor Perimenis, si in a treia fotografie Alex Lascu. P.S. Cu cea mai mare placere :) |
Quote:
mesajul poti sal tai (ca la asta te pricepi foarte bine) si il dau la toti pe E-mail ca sa vada moderator la un topic de cea mai mare audienta...esti de mahala nene moderatorule si tiam vorbit ca atare :twisted: |
Dan,daca masina este pregatita pentru circuit,asa am inteles este normal ca nu se potriveste pe coasta are masina cutia modificat sau este serie pentru circuit am inteles ca nu ai voie sa modifici cutia sau?
|
1 Attachment(s)
si domnule moderator ia si poza sa dormi cu ea sub cap si cu bemveu' tau ca e on-topic :twisted:
|
mai oameni buni,fiecare din noi are partile lui bune dar si cele rele,asa este in viata,eu zic sa acceptam acest fapt si sa lasam certurile si reprosurile si sa continuam pasnici pe acest forum,restul nu aduce nimic bun
|
Cornele, ti-am mai recomandat si in trecut, fa o vizita la doctor, ca nu esti ok :)
Repet: daca faci niste afirmatii, vino si sustine-le. Daca nu poti sa le sustii, ciocu' mic. PS: eu nu te dau in p... mea, ca am inclinatii sexuale cat se poate de normale :) |
Quote:
Nu sunt de acord nici cu TG care sustine ca pe Doman are timp la cateva zecimi de sec de LOLA lui Lucian . Intre un Easter si o Lola la performante , viteza si demaraj , este diferenta ca intre o bicicleta si o motocicleta , deci sa nu mai comparam . |
Race,te rog sa mai citesti odata cu ATENTIE ce am scris eu referitor la timp,nu este vorba de cateva zecimi ci de aproape 20 de secunde,inca o data citeste cu ATENTIE si dupa aceia putem comenta astept raspuns
|
Si iata de ce ne intrebam unde sunt fostele masini de curse, unde ne sunt pilotii de alta data, unde ne e istoria !? Ne intrebam de ce nu avem un muzeu al motorsportului in romania. Am rapunsul aici ! Ptr ca nu stim sa ne respectam valorile, ptr ca suntem niste ignoranti, niste invidiosi si niste denigratori. Cornel a facut parte din lotul national, la fel si nea Tibi. Noi in loc sa fim bucurosi ca se afla aici si ne impartasesc materiale si povestiri de legenda. ce facem ? Le dam in cap. Trist!
|
Quote:
|
Quote:
E bine ca apar si alte stiri in afar de cele din fotbal : http://www.prosport.ro/alte-sporturi...capat-14199624 P.S. Legat de ce am citit in ultimele posturi, eu zic sa mai destindem atmosfera, nu castiga nimeni nimic din contrele astea ;) |
Racer,nu este vorba de deranj,este vorba de adevar,clar ca un Easter cu 150 cp,cantarind 430 kg si confectionat artizanal acuma 30 de ani nu poate tine piept cu Lola si de aici si diferenta de timp de aprox.20 ce ma priveste pe mine.Am sa revin cu amanunte,dar trebuie sa stabilim niste criterii de la bun inceput
Traseul este vorba de Valea Domanului,in varianta scurta cu startul si sosirea exact unde a fost si pe vremea mea,deci aceiasi lungime,cred ca in anul 2010 a fost partial nou asfaltat avantaj Hora si ceilalti Avantajul meu cunosc traseul foarte bine,pot sa zic ca lam strabatut de cateva sute de ori curse,antrenamente,probe,urcari private,pe jos excursii la Carasova,motocicleta,masina primul meu timp cu primul Easter cel cu 600kg,motor Dacia 70 cp,cutie 4 trepte cu grup scurt si roti de "roaba" nu mai stiu exac dar ceva 2:30 de aici am plecat |
1 Attachment(s)
Coasta de la Oituz 1978
|
eu banuiesc ca atata timp cat nu participi cu Logan la Cupa Logan circuit de viteza unde nu este voie sa umbli la cutie,de fapt nici la motor prea mare lucru ai voie sa modifici cutia dar probabil nu se renteaza este numai o parere
|
Quote:
Stiu sigur ca Peter cu trabantul a fost si la coasta si la circuit dar nu mai stiu de estere. |
Petrica,au fost si Eastere,partenerii nostri de la Greiz Mathias Stark si Tilo Börner(R.I.P.) nu mai tin minte anul,undeva in forum este si o poza cu cei doi si Peteanu la Resita dupa cursa timpi exact nu mai stiu,va rog nu dati cu pietre dar stiu exact ca a castigat M.Stark ceva2:05,urmat de Tilo 2:08 ambii afara de concurs urmat de Peteanu cred 2:11 si eu 2:13,dar a fost inca vremea motoare 1300,cauciucuri Barum plu masinile lor erau pentru Doman prea joase ambii au fost in gasca cu Peter Tilo ma ajutat si el mult cu piese Lada
|
Quote:
Multumesc mult Tibi. |
Rusine pentru comentariile aduse la adresa unui om care si-a sacrificat ani si bani si nervi pentru sportul auto. Asa cum au fost ne-au reprezentat si daca se vorbeste de România din punct de vedere automobilistic este datorita ăstora pe care noi vulturii tineri îi trimitem la doctor. Este bine?
|
ipcc, pot sa banuiesc ca rusinea mi se adreseaza mie, asa ca-mi permit sa iti raspund: nu contesta nimeni anii, banii, nervii, etc. pe care fiecare din participantii de pe vremuri, de la coaste, raliu sau circuit le-au investit. Este departe de mine, personal, aceasta idee, dar nici nu pot sa accept mofturile lui Cornel, care cum nu joaca cineva cum canta el, isi ia jucariile si pleaca (nu e prima data cand face asta si, iti garantez, cat de curand o sa se-ntoarca :wink:).
Cornel nu accepta faptul ca dupa '90, lucrurile s-au schimbat. Si oamenii, si materialele de concurs, si infrastructura, si organizatorii si, intr-o oarecare masura, lucrurile astea au dus spre progres. Cornel a ramas blocat in perioada comunista, iar pentru el orice tehnologie, mai mult decat motor de Lada pe sasiu tubular = blasfemie. "Mieii" sunt prezentul, oricat de mult l-ar (sau v-ar) deranja. Asta e... |
Domnilor forumisti,
parerea mea e ca topicul trebuie sa continue, placerea de a ne aminti drepre unele greutati, unele curse, unele constructii, unele intamplari este mare dat fiind numerul de accesari. Va rog sa continuam esenta topicului, sa ne intoarcem la firul acestei frumoase povestiri a istoriei. ( cer scuze daca nu ati inteles sau am deranjat, fiind un apel catre toti cei care au postat, au citit, posteaza, citesc si ii asteptam in continuare ) :D |
din pacate cred ca este vorba de un conflict de generatii Gabi 30 si Cornel dublu am in mare aceiasi problema cu fata mea tot 30 si eu mai bine de dublu unii cu internet,handy si alte electronice,ceilalti cu pila si bomfaierul,dar dupa parerea mea problemele pot fi rezolvate IN MOD CIVILIZAT SI FARA JIGNIRI PERSONALE si asta trebuie facut,Gabi pe Cornel nu vei reusi sai schimbi parerea,el crede in ce spune si partial este adevarat la fel cum crezi si tu in tehnica moderna,nici el nu te va putea schimba.ADEVARUL ESTE UNDEVA PE LA MIJLOC
|
Cel mai bine ar fi sa continuati cu povestea Easter-ului. Asa sper sa se calmeze unele spirite.
Ce vrei, batalia intre generatii :) |
Povestea Easterului este foarte interesanta si da, merita continuata :) Cat despre batalia dintre generatii... eu cred ca nu exista. Exista, in schimb, batalia afirmatiilor nefondate :)
|
ai dreptate,afirmatii nefondate sant destule,si de aceia eu am sa scriu mai departe si tot ce scriu am sa incerc sa explic si sa documentez,nu ca la urma sa se spuna ca am povestit"brasoave"
ce priveste miei di ziua de azi adevarul este ca in mare nu au de ales,trebuie sa ramana in prezent,altfel nu se pot afirma,dar exista si curse cu masini vechi de exemplu HAIGO care sant foarte interesante si mult mai ieftin,marea problema este lipsa meseriasilor care sa reconditioneze,sa repare sa prepare masinile de atunci,trebuie pus mana pe cheie si nu pe laptop,masinile di ziua de azi sant performante,nimic de zis,dar scumpe si complexe.Pe undeva am citit ca Onoriu a trecut la 2 roti,intrebarea este de ce?Eu cred ca raspunsul este evident |
| All times are GMT +2. The time now is 20:23. |
- Copyright 2026 4Tuning