![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Eu ma gandesc in primul rand la siguranta mea... Cum in caz de accident riscul unei explozii la o masina pe motorina este mult mai mic decat la o masina pe benzina, alegerea este foarte simpla....MOTORINA !:D
|
Doamne ce tampenii am putut sa mai citesc in ultimul timp pe acest forum.....
|
Quote:
|
Quote:
pe cand realitatea e..... :)))) |
Quote:
nu vreau si nu incerc sa jignesc pe nimeni in concluzie nu vreau sa se simta nimeni atacat.... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
La varful varfului otto e inca invingator absolut dar in viata de zi cu zi nu mai e chair asa. Toate minusurile dieselului au disparut in ziua de azi, incearca de exemplu un diesel boxer subarusa vezi cum se simte. |
Quote:
Problema apare cand vorbim de masini cu cost de achizitie nou >50 000 euro, luate la mana 5-a ca asa este romanu, vrea masina la care are doar 20% din valoarea ei fiindca una noua la banii aia nu ii pune in evidenta valoarea. Atunci e belea, ne luam cu cateva sute de milioane o masina de 2 miliarde, rupem 2.0d in doua ca deh, 3.0 benzina consuma mult. Intr-o lume normala unde nu iti dai toti banii pe masina si iti permiti lejer sa o achizitionezi noua, nu cred ca plange nimeni la un 3.0 benzina. Sunt sute de mii de Logan-uri si masini < 10 000 euro, achizitionate de familii cu venituri in multe cazuri mai mici de 1000$ pe luna si merg cu consum de 7%. Un adevarat b0$$ nu isi permite sa mearga cu 5-ar sau o masina premium cu consum de 2-2.5 ori mai mare? Intr-o societate bolnava NU fiindca persoana respectiva nu avea bani nici de Seria 1 dar invarte covrigu de 5-ar. Din pacate cam asta este situatia. LE - aceeasi situatie de rahat o intalnesti la milioanele de utilizatori de "smartphone" care stau cu ochii in 4 sa prinda un wireless fara parola ca doar e scump internetul de la provider, cum sa dai cativa euro pe luna sa intri pe net cand vrea muschiu tau, doar ne cumparam smartphone ca sa il tinem in club pe masa nu ca am avea nevoie de el. |
Sa iti repet si tie intrebarea???
Ce masina pe benzina folosita pentru "sunet,handling,rafinament,placerea de a conduce,multi cp/l" consuma 15%. 15% ala e un consum de mers cu copii la gradinita. Sau nu stii in realitate cat consuma un 3.0 aspirat forjat ca la carte? Intreaba pe cineva care stie.Sau un 1.8T macar. |
13 imi consuma Vectra prin Bucuresti. Si n-are nicio treaba cu rafinament, sunet samd. E drept, e mult mai placut in aceasta masina motorul asta decat unul diesel pentru ca merge lin si silentios. A se observa ca am facut referire la aceasta masina si nu la una premium care este altfel construita si antifonata deci diferentele de vibratii si sunet sunt total altfel.
Un V8 premium rar coboara sub 20 la mers cat de cat normal. Asta e, vrei putere si feeling, scoti banii. Sunt destui oameni care au bani pentru asa ceva dar o buna parte din acei oameni nu pune accent pe putere si feeling ci doar pe confort. Il urci dintr-un A8 V8 intr-unul diesel si pentru el diferentele sunt prea mici ca sa justifice consumul dublu asa ca merge pe diesel. |
Ziceam de condus masina pentru rafinamentul si superioritatea aia a benzinei.
De exemplu pe circuit, nu schimbat la 2000Rpm. Sau tu scoti aia 13% cu schimbari la 4000Rpm cum merg eu cu dieselu??? :D Ca doar nu facem curse in bucuresti sa schimbam la 5000Rpm. |
Quote:
E exact combinatia masina mare + motor benzina, cuminte la consum la drum lung si orase mici dar nejustificata in orase gen Bucuresti. Masina nu face nici 15k km pe an deci nu ma deranjeaza ca nu-i diesel dar daca era daily driver de Bucuresti nu merita motorizarea asta. |
Votul meu este clar: Motorina. Imi place cum suna motorul si poti schimba vitezele la turatii mai joase fara a pierde prea mult din puterea motorului. :-)
|
Quote:
Am 2.0d, imi permit consumul unui 3.0 fie el si i dar cand mi-am luat masina mi-am dat seama ca de fapt invart motorul ala cam degeaba in mare parte a timpului, merg usor peste limita legala pe autostrada dar infara de 2-3 situatii pe an nu se justifica un 3.0, in schimb s-ar fi justificat u soft pentru ca ala nu te incomodeaza cu nimic si nici nu dauneaza la un mers constant. La unii se reduce totul la daca iti permiti sau nu, la altii se reduce totul la "am banii astia, ce pot sa obtin de ei?" si daca iti muncesti banutii, asa art trebui sa gandim toti. Ca tot ziceai de masini noi, am prieten care si-a luat subaru forester nou, ai ghicit diesel, si il apreciez, adica, da am bani de masina noua dar totusi ii muncesc si nu trebuie musai sa-mi bat joc de ei. |
Totodata mai exista (sau ar trebui) urmatoarea gandire: Am suma asta de bani, imi permit sa imi cumpar respectiva masina, dar chiar imi trebuie? Sau pot sa iau una mai ieftina si de restul de bani sa fac altceva..." :rolleyes2
|
Perfect adevarat.
Mie mi-a TREBUIT siguranta unei masini asa-numite premium si cat de cat putere, mergand destul pe afara, dar chiar daca as fi avut bani de noua nu as fi dat atat pe o masina pentru simplu fapt ca se devalorizeaza foarte rapid si pentru ca imi muncesc banii, de asta am ales o masina "premium" SH in pret de logan. In alta ordine de idei mi se da peste nas ca si otto poate consuma putin, de acord sunt motoare echivalente care pot scoate consumul meu, subliniez POT, diferenta e ca eu nu ma straduiesc sa scot consumul, chiar am avut o perioada in care am mers singur in masina si incercam sa vad cat pot consuma maxim, am mai scris pe aici si nu mai retin cred ca am consumat o data peste 7.5 pe alba-constanta, sau era 7.1? nu retin exact. COnsumul respectiv creste mult datorita autostrazii, mi se pare absolut sinucigas sa atingi un consum de , sa zicem, 8 pe europene. @eMH cand am scris "am banii astia, ce pot sa obtin de ei?" m-am referit la "am banii astia alocati pentru treaba x, ce pot sa obtin de ei?" Cum am mai spus sunt de acord intrebarea "imi trebuie?" |
Quote:
Apropo, cred ca stiu mai bine decat tine cat consuma un 3.0 benzina. Cat despre consumul pe forja mi se pare absolut irelevant. De ce ? Fiindca daca raportezi la nr de km pe care ii parcurgi anual, km parcursi pe forja sunt infimi in procente deci nu astia ar trebui luati ca etalon + ca pe forja "ca la carte" si un 1.6d consuma mult. Consum de 15% la un 3.0 benzina in stil de dus copii la gradinita cred ca vorbesti de motoare prea vechi. Daca vorbim de motoare moderne, cu 15% le alergi sanatos. A6 3.0 TFSI Quattro (310CP), consum mixt 8.2%. Deci asta este consumul cand duci copii la gradinita. La mers normal o sa iti ia un 10% mixt iar ca sa scoti 15% trebuie sa mergi destul de agitat. Mi se pare mai mult decat decent la cilindreea/puterea asta + quattro + aproape 2T. Daca vorbim despre un 2.0T 200-250CP de generatie noua (adica mai nou de 2010 cel putin ca si conceptie), ca sa scoti 15% o alergi bine de tot. Vorbesc de consum mixt nu extraurban sau urban, cel mixt fiind cel mai relevant pentru majoritatea. |
Quote:
|
Eu am ramas uimit de consumul la S Klasse (fabricatie 2012) motor 3,5benzinar. In regim de autostrada a scos undeva in jur de 9/100, nefiind alergata. Si cand spun alergata ma refer ca nu au fost schimbate treptele pe rosu, pentru ca altfel a mers constant cu +140km/h si multe 'varfuri' de +200 :)
Consumul a fost facut la pompa si nu dupa OBC. Nici nu mai stiu ce arata OBC, sincer. Distanta parcursa cam de 1000-1100km. |
Quote:
A6 2012 3.0 TFSI Quattro are 10.8 % consum la carte in oras, deci in Bucuresti niciodata nu o sa ia sub 13%, iar "agitat" sare de 17% lejer. |
Dar totusi sunteti constienti ca Bucuresti NU inseamna toate orasele din Romania / lume ?
|
Quote:
|
Si totusi, 90% din populatia unei tari sunt in celelalte orase care nu sunt asa de aglomerate.
|
Quote:
@ alex.panciu - in afara de fraza asta fumata de mult cu "vorbesti din ce vezi pe net" mai esti capabil sa dezvolti ceva ? Doar atat poti ? Daca ai fi citit macar 10% din ce am citit eu despre chestii din domeniul auto (pe net, in reviste, in carti, pe foi A4 trase la imprimanta, orice, nu conteaza de unde inveti ci ce inveti) erai departe acum dar pana una alta tu nu stii decat sa invarti covrigu' sau sa faci flotari ca inginerie in mod cert nu stii. Sa nu mai spun ca si tu citesti printre randuri. Care parte din motor conceptie NOUA (minim 2010) ai ratat-o ? Am mai stabilit ca prietenii tai cu 2.0T (Golf 5) au motor conceput acum MINIM 10 ani. E greu sa pricepi asta ? Cand o sa isi ia unul din prietenii tai un Golf 7 GTI atunci mai discutam. Apropo, 18% in oras pentru un 3.0T benzina alergat sanatos dupa cum zici tu mi se pare foarte rezonabil. Vectra asta a ta ia peste 15% alergata bine in oras si vorbim de 1/2 din puterea respectivului 3.0. E drept ca are tehnologie antica dar asta ai cu asta defilezi. Bottom line - Bucurestiul NU este etalon la capitolul consum urban iar cel mai relevant este consumul MIXT (60% extraurban 40% urban). |
Quote:
|
Quote:
|
O sa incetez sa discut cu cineva care nu este in stare sa citeasca. Cand vorbeam de consum 15% la mers agitat am mentionat de cel putin 3 ori in post ca este vorba de consum MIXT iar in postul precedent am spus ca 18% alergat sanatos este foarte ok pentru consum URBAN. Ce zici, este asa greu sa deosebesti consumul mixt de cel urban ? Ar fi ceva, cel putin inainte sa debitezi pe aici si sa ii acuzi pe altii de probleme grave.
Hint - 8.2 mixt si 10.8 urban, ponderea este 60% extraurban si 40% urban. Ai tot ce iti trebuie ca sa calculezi consumul in afara, cel putin daca stii matematica de clasele 5-8. Arata-mi ca stii ;). LE - hai sa iti usurez treaba, vad ca esti surmenat. Quote:
Quote:
|
Quote:
|
6.46 extra-urban (io am fo' campio' pah sate)
10.8 urban, La ce bun sa invarti un motor de 3.0 daca folosesti 10-15% din putere? |
Quote:
|
La ce bun sa iei un motor mai mare de 1.4-1.6 daca mergi aproape numai prin oras?
Degeaba ai 100+ cai daca nu-i folosesti. |
Quote:
Ai idee cum se determina consumul la o masina ? Stii cate standarde sunt si ce implica ? Cu A6-le respectiv consumul ala de 6 si ceva il ai si la viteze mai mari de 80. Bine, tu care esti | | cu ingineria nu poti sa intelegi unele chestii, oricat de simple sau logice ar fi. |
Iete ca avem si noi iutub : https://www.youtube.com/watch?v=Fh9EWmdERok
Si ca sa scoata consumul ala de care zici tu , uite hal de mers cu motor de 3l turbo : https://www.youtube.com/watch?v=yR4TohVoGaE Pai d-aia iti iei 3.0tfsi??? :)))) macar sub 2000rpm nu vibreaza si e silentios nevoie mare. |
Al doilea film este cu un model iesit din productie care nu face obiectul discutiei, eu vorbeam de A6 2012+ care vine cu S-Tronic si o varianta mai eficienta de 3.0T. Primul filmulet este un mers pe forja cu un S5, normal ca o sa iti consume mult. Ce relevanta are ? Cat crezi ca mergi asa din rulajul anual ? Un 4.2 TDI (ca sa aiba putere ~ la fel) pe mers forja cat crezi ca iti consuma ? 10% ?
Esti amuzant. Sper sa nu ajungi sa ai asa ceva in posesie, ai fi pericol public cu gandirea asta. LE - tu crezi ca daca ai motor puternic mergi numai blana cu el ? Este obligatoriu ? :lol: LE2 - nu stiu pana la urma ce vrei sa imi arati, ca un diesel consuma mai putin ? Stiu asta, ideea e ca diferenta nu este atat de mare incat sa fie justificata, cel putin la oameni care au masini premium, isi permit masinile respective si se respecta si pe ei. Nici nu stiu de ce se discuta pe topicul asta, in afara de consum nu ai ce argument pro sa aduci la diesel si asta o stiti si voi doar ca va este greu sa recunoasteti. Sa posteze aici ala care daca ar avea multi bani ar conduce tot diesel. Nici macar unul din voi, marii sustinatori de diesel, daca nu ar avea problema banilor sau daca ar castiga sume mari lunar nu ar mai conduce tractoare, ati avea minim 3.0 benzina, sa nu zic 4.0 biturbo dar deh, cand nu iti permiti decat 2.0 TDI incerci sa faci pe dracu in 4 sa le arati si altora ce smecher este si ca tu gasesti si alte avantaje la el in afara de consum. LE3 - ca sa iti raspund la intrebare fara sa mai postez inca o data, eu am o Skoda Fabia 1.4 TDI in 3 cilindri. :lol: |
Eu nu cred nimic.
Pentru mine peste 250cp inseamna motor puternic. Asta cu crezutul e pentru aia care nu stiu cu ce se mananca savarina si isi dau cu parerea. Pentru tine stim ca motor puternic inseamna peste 1000cp/l si sa fie pe benzina si sa aibe 4 cerce, altfel nu exista. Dar uite, GTR are 535d si a avut si benzinare, deci nu crede, STIE. Tu ce masina ziceai ca ai? |
Mare e gradina Ta Doamne.....
Unuia ii bubuie rezervorul de zici ca merge cu festila sub ea, altcineva cu 3.0tfsi are consum de A4 2.0i , altcineva aduce critici dieselului fara sa fii condus vreodata vreun diesel de generatie mai noua....numai experti pe aici.... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nu am nimic personal cu Anaconda, din contra, apreciez multe din posturile lui, dar ironia sortii face ca exact acum o saptamana am avut pe mana un A6 cu aceasi motorizare mentionata de el. Si culmea, consumul era cu mult mai mare decat cel mentionat de el. La traficul din Constanta consumul in oras era de 13, si asta in mers normal. Masina avea doar 20.000km si nu se pune problema uzurii sau vreunui defect, ma rog....doar daca era defecta din fabrica. La drum lung, mers constant pe autostrada A2 cu 135km' h consumul dus intors a fost de aprox 8,6-8,7L. In veci nu poti obtine consumul dat de producator. Poate colegul Anaconda, cand circula extraurban, se fixa in spatele unui tir si-l folosea ca ajutor aerodinamic, umfla rotile la 3 - 3,5 atm si doar asa , eventual putea scoate acel consum mentionat de el. Sau, nu foloseste niciodata AC-ul si tot e greu sa scoata cifrele alea. Daca stiam ca se ajungea la aceasta discutie, chiar faceam poze sa am o dovada concreta, nu vorbe goale cum sunt aruncate de marea majoritate a userilor de aici ( sau ceva de genul :am avut un var, un vecin, un nepot de-al cumnatului ETC ETC care a avut, a zis , a dres ...) La fel, am avut un Q7 3.0tdi 2008 si consumul in oras nu scadea de 15L iar la un mers mai sportiv trecea si de 17 L. Acum m-am uitat ca in datele tehnice producatorul da 11,3 ...cifra utopica pt consumul in oras in conditii normale. Sa nu mai zic de cel extraurban, 7,8 nu va consuma decat tractat sau la fel, sa mearga dupa un tir cu 80km . Vad ca toata lumea vine cu date de pe net, youtube etc.....dar in viata reala situatia sta absolut diferit fata de ce e trecut de fabricant......sau ce gasim pe net.... |
| All times are GMT +2. The time now is 22:52. |
- Copyright 2026 4Tuning