Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

cornel1955 11-04-15 20:02

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Felicitari celor care au contribuit la acest topic ! La multi ani ! A "Implinit" 400 de pagini...fara precedent pe 4tuning si de neegalat....undeva la 488.000 de vizionari...cu bune cu rele uite ca ne-am pastrat cei mai tari si vom povesti vechituri pana crapam :twisted:

ROAD EMPIRE 11-04-15 20:32

Tuturor un Paste fericit!

TG53 11-04-15 23:40

PASTE FERICIT LA TOTI

valentin.nemtanu 12-04-15 05:47

Hristos a Inviat !

TG53 13-04-15 22:34

intradevar am trecut de 400 de pagini,dupa cum bine a observat Cornel,ca vizionari santem aproape de juma de milion se pare ca mai sant inca interesati,cu riscul de a plictisi am sa continui de exemplu se pare ca am incheiat tema cu injectia mecanica si ramanem la carburatoare asa cum am mai spus in prima faza am dispus numai de un singur Weber DCOE nou 40 si de aceea am hotarat sa incerc sa construiesc o galerie pentru un singur carburator idea ar fi fost in acest caz un DCOE 45 dar nu am avut la dispozitie galeria am confectionato din otel flanse frezate si tabla de otel,totul alamit,tinea mai bine la vibratie.Intre timp am mai primit o lada de lemn,plina ca piese de schimb pentru carburatoare Weber si 2 carburatoare demontate,dupa lupte seculare am reusit sa mai completez unul.La probe cu un carburator totul a functionat multumitor,era mai bine decat cu cel de Lada original,dar nu aveam termen de comparatie cum ar fi fost cu doua ,din nou alte galerii,aici a aparut problema sincronizarii,trebuiau sa fie in linie si pe urma a mai aparut o problema si anume pompa de benzina pentru 2 carb.debitul era prea mic la presiunea de benzina ideala pentru carb.Weber care nu avea voie sa treaca de 0,2bar si astfel sa pus problema unei pompe electrice cu regulator de presiune zona gri,afara toti o foloseau,in tare era interzisa. ca de obicei,mai catolici ca papa

ROAD EMPIRE 16-04-15 10:30

1 Attachment(s)
Florin Hangu - Coasta la Paraul Rece 1977

TG53 17-04-15 23:59

pentru inceput lasam pompa de benzina la o parte si ne concentram la motor Lada 1600 deci 400 ccm pro cilindru,raport de compresie intre 11,5-12,0 ax cu came 292 grade,aprindere electronica tranzistorizata avans 12 grade pana la 3500t/min 32 gade dinamic doua carburatoare Weber DCOE 40 cu urmatoarele rglaje
palnia de aer 34mm
pulverizator 4,5
tub emulsor F16
jigler principal 140
frana de aer 175
jigler pompa aspiratie 35
jigler relanti 50F11
nivel de benzina 7,5 mm,cursa plutitor 15mm
acestea au fost reglajele de baza cu care am plecat la inceput,turatie maxima 8000t/min,pentru inceput am avut o pompa de benzina mecanica de Skoda,dar care la volgas timp mai indelungat nu avea debit destul

TG53 18-04-15 08:34

ce se aude cu circuitul de viteza Adancata,se misca astazi si maine ceva?
lista de inscriere,antrenamente,timpi?

DanSGH 18-04-15 13:56

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5793683)
ce se aude cu circuitul de viteza Adancata,se misca astazi si maine ceva?
lista de inscriere,antrenamente,timpi?

O poza cu timpii din calificari si una de la start cu "Golanii"
Si un filmulet de la start cu "Lupii" https://www.facebook.com/mircea.m.co...7/?pnref=story

DanSGH 18-04-15 16:51

Startul "Golaniilor" https://www.facebook.com/mircea.m.co...2510321136425/

john17 18-04-15 22:44

Mama ce vant bate in Baragan... S-a paciuit lumea dupa discutiile despre taxa suplimentara de 100€ pt antrenamente? Da' Mazilu s-a dat, ca asa anuntase?
In alta ordine de idei Hora e e inscris la Rasnov cu Lola, deci nu s-a adeverit nici zvonul ca s-ar fi vandut masina, nici ca s-ar fi retras pilotul. Cea mai disputata clasa pare H2 (daca tot se vrea FIA nu stiu de ce tre' sa avem clase originale si nu ca toata lumea, adica 3 = 1601-2000cmc).

ZerO_CooL 19-04-15 21:02

Eu am alta intrebare, la care inca n-am primit raspuns... de ce se considera vehicule istorice doar cele pana la perioada I (atat in CNVC, cat si in campionatul de turisme)? Ce spune FIA: "From 2015, the FIA Historic Hill Climb Championship will be open to Period J2 cars."

TG53 20-04-15 07:56

din pacate eu personal nu pot sa te ajut,nici eu nu pricep nimic,dupa parerea mea totul este prea complicat,prea multe clase si grupe.Poate exista printre cititori unii care pot sa ne explice ce si cum

ZerO_CooL 20-04-15 14:52

Ideea e ca, desi FIA permite, incepand cu anul acesta, prezenta vehiculelor fabricate pana la perioada J2 (1990, daca nu ma insel) la competitiile de vehicule istorice, cei care au facut regulamentele de coasta si circuit au pastrat, ca pana acum, perioada I (vehicule fabricate pana in 1981) pentru grupa de vehicule istorice. Mie mi s-ar parea normal sa se accepte vehicule macar pana la perioada J1 (1985), avand in vedere ca suntem in 2015 si ca ar fi si o corelare cu Retromobil.

cornel1955 21-04-15 15:11

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5794051)
din pacate eu personal nu pot sa te ajut,nici eu nu pricep nimic,dupa parerea mea totul este prea complicat,prea multe clase si grupe.Poate exista printre cititori unii care pot sa ne explice ce si cum

Este exact ce sa dorit !!! Sa nu inteleaga nimeni nimic...nici eu nu inteleg babilonia asta cu saptejdemii de clase si grupe....probabil sa mai suga mazilu niste bani cu federatia lui de 3 lulele...ma doare capu' !! O sal schimb :)):twisted: (capul)

TG53 21-04-15 17:53

Cornele,eu zic cu capul sa te razgandesti,dupa cate al cunosc pe al tau nu stiu daca la ora actuala gasesti unul mai bun

cornel1955 22-04-15 06:29

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5793662)
pentru inceput lasam pompa de benzina la o parte si ne concentram la motor Lada 1600 deci 400 ccm pro cilindru,raport de compresie intre 11,5-12,0 ax cu came 292 grade,aprindere electronica tranzistorizata avans 12 grade pana la 3500t/min 32 gade dinamic doua carburatoare Weber DCOE 40 cu urmatoarele rglaje
palnia de aer 34mm
pulverizator 4,5
tub emulsor F16
jigler principal 140
frana de aer 175
jigler pompa aspiratie 35
jigler relanti 50F11
nivel de benzina 7,5 mm,cursa plutitor 15mm

Cu capul mam razgandit...nul mai schimb si tin cont de parerea ta :lol: ...cu carburatorul de Lada pregatit de Fane Iancovici si de Traian Macarie am scos 8ooo de ture si peste (la vale la Schleitz) ....pe vremea aia nu era voie cu DCOE ....cu compresia exagerata a mea,cu culbutorii modificati "model" Marin Dumitrescu, axa came "made in INMT" si bloc motor brut luat de la Riga....mai lipsea carburatorul DCOE si erau 154 CP scosi la stand cu cel normal si redus de mine la aprox 124 CP din motive de fiabilitate....motorul de Lada este extrem de fiabil in ciuda anilor care sau asternut peste el si se foloseste si acum in campionatul german

TG53 22-04-15 12:28

Tema cu motoarele Lada este foarte vasta si se intinde pe o perioada foarte lunga mai bine de 30 de ani.Tu ai dreptate cand spui ca san foarte fiabile,dar mai spui inca un lucru interesant tu ai redus perfomantza to din motive de fiabilitate si aici este punctul nevralgic cu piese originale Lada nu tine motorul 8000-8500ture si 160CP,cat are la ora actuala motorul montat pe Easterul M90 a lui Nils Holger Wilms,care a castigat in 2014 clasamentul HAIGO formula Mondial 1600ccm
anul trecut2014 au fost la start:
9 Estonia 25
3 Estonia21
5 MT77
4 MTX
1 ML 89 Opit
1M90 Wilms
pentru sezonul 2015 sau anuntat 12 masini din Letonia Riga
despre M90 a lui Wilms am sa revin cu detalii,are ceva legatura cu motorul meu din89,90

cornel1955 22-04-15 12:59

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5794514)
Tema cu motoarele Lada este foarte vasta si se intinde pe o perioada foarte lunga mai bine de 30 de ani.Tu ai dreptate cand spui ca san foarte fiabile,dar mai spui inca un lucru interesant tu ai redus perfomantza to din motive de fiabilitate si aici este punctul nevralgic cu piese originale Lada nu tine motorul 8000-8500ture si 160CP,cat are la ora actuala motorul montat pe Easterul M90 a lui Nils Holger Wilms................... am sa revin cu detalii,are ceva legatura cu motorul meu din89,90

Trebuie sa te contrez un pic la piese de origine...sunt foarte fiabile si am mai spus ca am incercat sa "sparg" un Lada 1300 si nu am reusit :twisted: ....1985(1300cmc) si 1989(1600cmc-bloc si arbore de 1500 cmc)) biele originale usurate si echilibrate, vilbrochen+volanta+placa presiune+ disc ambreiaj (normal de serie :lol: ) usurate si echilibrate la INMT la 40.000 t/min abatere sub 1 gram :lol:.....am usurat exagerat din ele (cineva nu ma credea multe posturi in urma si nu ma intereseaza eu stiu ce am facut) si totusi nu a crapat nimic...cu alte trucuri stiute de noi atunci am reusit sa am 5 atm presiune de ulei la 160 de grade....ulei SYNT2000 italia....am demontat motorul in noiembrie bucata cu bucata si totul era ok !!! cuzinetii biela-palier ca noi...lam montat la loc si in '86 am mers cu motorul din '85 singura modificare aprindere electronica si delco efect Hall cu care a fost echipat motorul de serie 1300 (unele din ele nu toate) si un sorb schmecher cu antibalans la baia de ulei...8000 t/min restul din cutie 5 trepte si grup :twisted:...cu secventiala ai fost inaintea mea cu un pas...anul urmator aveam de gand asa ceva dar nu a fost sa fie :(
am uitat ca sunt batran :)) ....154 CP iam scos cu DCOE de imprumut pt teste hehehheee !!!

ROAD EMPIRE 22-04-15 16:30

1 Attachment(s)
si ptr ca se apropie coasta de la RASNOV !

Rasnov 2009 - Horatiu Ionescu Cristea

cornel1955 22-04-15 16:44

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 5794549)
si ptr ca se apropie coasta de la RASNOV !

Rasnov 2009 - Horatiu Ionescu Cristea

ce dracu e asta un Radical sr ?? cu masina asta asi sparge avioane :twisted:
Asta de la Rasnov e Valea Cetatii de pe vremea noastra a bosorogilor ?

ipcc 22-04-15 20:44

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5794554)
ce dracu e asta un Radical sr ?? cu masina asta asi sparge avioane :twisted:
Asta de la Rasnov e Valea Cetatii de pe vremea noastra a bosorogilor ?

Este Ossela de la Franz Tschager parca cu motor bmw de 3 litri. Suna si mergea tun.

https://youtu.be/191HUOvG5mY

john17 22-04-15 21:51

Da, Rasnov = Valea Cetatii. Startul sigur s-a mutat mai sus pe linia dreapta, sosirea nu stiu unde a fost pe vremuri, insa oricum nu se pot compara timpii.
P.S. savantii fras au incadrat atunci Osella la grupa H!!!

TG53 22-04-15 22:34

Cornele,tu ai amintit piesele care erau intradevar bune,bloc,biele,vilbrochen,chiulasa cred ca trebuie sa la luam pe rand
motor Lada 1300 asa cum a fost la inceput,cum a fost al tau cu piese usurate,raport e compresie 1:10 culbutori modificati,chiulasa un pic prelucrata,supape originale era normal ca nu se intampla la motor mare lucru.Problemele incepeau mai tarziu,cand voiai sa scoti tot mai mult si conform regulamentului trebuiau folosite piesele originale,este vorba in primul rand de pistoane si biele,Nemtii au respectat regulamentul dar au avut mari probleme cu fiabilitatea,rusii nu sau prea sinchisit de regulament,dupa cum bine stii,au folosit biele special construite de ei si pistoane Mahle si multe,multe altele

cornel1955 23-04-15 12:10

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5794648)
........................Nemtii au respectat regulamentul dar au avut mari probleme cu fiabilitatea,rusii nu sau prea sinchisit de regulament,dupa cum bine stii,au folosit biele special construite de ei si pistoane Mahle si multe,multe altele

Eu nefiind neamtz am bagat la 1600 pistoane de Fiat si chiar depaseam un pic cilindreea....problema la ala era ca eu au vrut muschii mei sa merg cu garnitura de chiulasa de cupru de 0,3 ...extrem de subtire care am gandit eu ca imi va da un transfer optim de racire chiulasa-bloc....la Galati a fiert din cauza de neatanseizare perfecta si la cursa urmatoare la Pitesti a fost OK...nu era decalit cuprul de un meserias si de la Galati mam intors cu coada intre picioare :)) ...se mai intampla si la case mari...oricum motorul nu ma tradat iar cu bielele folosite de rusi pe 1300 nu au vrut sami dea nimic decat un bloc brut care a stat 2 ani in garaj degeaba si stie toata lumea de ce...Asteptam Rasnov si caut o poza cu startul de atunci 1985 apropo de ce zicea John....

cornel1955 23-04-15 12:15

Quote:

Originally Posted by ipcc (Post 5794603)
Este Ossela de la Franz Tschager parca cu motor bmw de 3 litri. Suna si mergea tun.

https://youtu.be/191HUOvG5mY

Mersi mult am vazut clipul si e criminala...miar place o coasta la Resita cu asa ceva....dar se supara Hora pe mine :lol::lol:

TG53 23-04-15 12:39

Cornele,in video este "criminala" dar Hora nu se supara ,in mod normal nu ai nici o sansa fata de Lola masina este grupa C are un motor de 370CP ,BMW 6 cil.S50/B30 derivat dintrun M§ E36 cu modificari minore eact cum la avut si Stenger in ultimii ani,cutie secventiala manuala,5 trepte dar masina cantareate goala peste 600kg,asa ca ????

racerVTM 23-04-15 13:31

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5794634)
Da, Rasnov = Valea Cetatii. Startul sigur s-a mutat mai sus pe linia dreapta, sosirea nu stiu unde a fost pe vremuri, insa oricum nu se pot compara timpii.

Sa speram ca si vremea tine cu automobilismul sportiv . Daca va fi ud pe jos vedem Golf...... ca bate LOLA

cornel1955 23-04-15 13:59

1 Attachment(s)
Quote:

Uite poza cu startul vechi in dreptul la birtul ala de pe fundal...acolo era tot pe linia dreapta de aprox. 300 m pana la ac par dreapta...ce mai tin minte...nu stiu acum unde este

cornel1955 23-04-15 14:09

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5794728)
Cornele,in video este "criminala" dar Hora nu se supara ,in mod normal nu ai nici o sansa fata de Lola masina este grupa C are un motor de 370CP ,BMW 6 cil.S50/B30 derivat dintrun M§ E36 cu modificari minore eact cum la avut si Stenger in ultimii ani,cutie secventiala manuala,5 trepte dar masina cantareate goala peste 600kg,asa ca ????

Tu stii mai bine si esti in bagat in domeniu mai tare ca mine dar mie mia placut cum se misca (un pic supraturat probabil vroia ceva mai "lung" ) mia placut stabilitatea la revenire din derapaj controlat....deci o masina "ascultatoare" :lol:
Si nu ma pot abtine sa revin cu 2 poze chiar daca ma repet..sunt poze de suflet care ne aduc in fata frumusetea anilor de atunci...
SI LA MULTI ANI PT GHEORGHE SI GHEORGHITE !!!!

TG53 23-04-15 16:05

cORNELE,masina este ascultatoare daca cel care conduce se numeste Franz Tschager,triplu campion european pe Osella PA 20S,adevarul este ca masina cu motorul de 3,0 6 cilindri putere mai mica,cuplu mai bun plus geutatea motorului mai mare era mai usor de condus decat cea cu motorul de2500,420 cp 4 cilindri care era mult mai brutal,plus ca Osella a fost special conceputa si setata pentru coasta si stilul lui Franz

TG53 23-04-15 17:48

Racer,speram ca vremea sa tina cu noi,adevaratul potential al masini si al pilotului se vede de fapt numai pe uscat,pe ud sau ploaie este mai mult loterie.Sper sa ne tii la curent cu ce se intampla

cornel1955 23-04-15 18:48

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5794761)
CORNELE,masina este ascultatoare daca cel care conduce se numeste Franz Tschager,triplu campion european pe Osella PA 20S,adevarul este ca masina cu motorul de 3,0 6 cilindri putere mai mica,cuplu mai bun plus geutatea motorului mai mare era mai usor de condus decat cea cu motorul de2500,420 cp 4 cilindri care era mult mai brutal,plus ca Osella a fost special conceputa si setata pentru coasta si stilul lui Franz

Iar trebuie sa te contrez un pic...nu trebuie sa fi un nume ca sa duci o masina ca asta...marele Jean Calcianu a avut o afirmatie care a intrat in istoria automobilismului (tractiune spate) : "MASINA O SIMTI IN NOADA CURULUI DIN SCAUN"....noi la Easter am fost dedicati pt asa ceva...eu iubesc tractiunea spate...din pacate nu erau posibilitatile materiale de concurs de acum deci nu se poate trage o concluzie ca noi nu am fi in stare sa facem ce face Franz....mai gandestete si cred ca imi vei da dreptate...oricum stilul lui Franz este la limita si brutal si nu cred ca e un stil OK...duce la rezultate de moment si avem exemple nefericite cu mari piloti care din nefericire nu mai sunt printre noi si asi aminti de prietenul meu si coleg de club George Preoteasa +RIP !

TG53 23-04-15 20:00

Cornele,tu mai inteles gresit,sigur nu trebuie sa fii un nume,dar daca ai rezultate vine si numale ca la multi altii Mauro Nesti 5 titluri CE.,Andres Vilarino 5 titluri(lam cunoscut personal,un tip formidabil) ce spune Calcianu este adevarat,popometrul este de neinlocuitdar trebuie si mult antrenament,care la noi din pacate a lipsit
Stilul lui Stenger a fost si mai brutal,combinat cu o doza de curaj/nebunie nu degeaba a fost numit Der Berglöwe leul muntilor si nu intotdeauna a dus la rezultate dar fiecare avea stilul lui
ce priveste masina sa nu uitam Osella tu spui ascultatoare asa este,a castigat,din 1983 pana in 2013 de 23(cred)ori titlul,deci pentru coasta astia stiu exact ce au de facut,numaiin 2014 a castigatSimone Faggioli cu NormaM20FC Zytec,acelasi Faggioli care din 2009 -2013 a castigat cu Ossella FA 30,nu este un omagiu pentru Osella,vreau numai sa subliniez potentialul masinii

john17 24-04-15 03:26

@Cornel, banuiesc ca birtul era unde acum sunt restaurante/hoteluri/pensiuni si parcul service, startul e vreo 500m mai sus pe linia dreapta care se termina intr-un viraj stanga la aproape 90 grade. Primul ac de par dreapta e binisor mai sus, pe la 1/2 traseului. E vorba de Rasnov.

valentin.nemtanu 24-04-15 06:20

Quote:

Oare ? nu prea reiese asa din regulamentul particular .....dar vom vedea concret maine. Nici concurentii implicati direct nu cunosc despre modificarea anuntata.:-)

TG53 24-04-15 07:38

la topicul vecin C.N.V.C 2015 la pagina 5 este harta traseului,daca tin eu bine minte startul este mutat mai sus ,startul nostru a fost undeva acolo unde este facuta poza cu cei 6 easteristi veterani pag.6029,in spate in poza se vede "birtul"

ipcc 24-04-15 07:58

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5794882)
la topicul vecin C.N.V.C 2015 la pagina 5 este harta traseului,daca tin eu bine minte startul este mutat mai sus ,startul nostru a fost undeva acolo unde este facuta poza cu cei 6 easteristi veterani pag.6029,in spate in poza se vede "birtul"

Si voi veteranii consumatori de apa plata de la birt direct in scaunul de curse. :lol:
Asta asa sa mai descretim fruntile.
Scuze de offtopic

racerVTM 24-04-15 08:26

[QUOTE=cornel1955;: "MASINA O SIMTI IN NOADA CURULUI DIN SCAUN"....noi la Easter am fost dedicati pt asa ceva...eu iubesc tractiunea spate...din pacate nu erau posibilitatile materiale de concurs de acum deci nu se poate trage o concluzie ca noi nu am fi in stare sa facem ce face Franz....mai gandestete si cred ca imi vei da dreptate.

Trebuie sa ai ceva OOO ca sa intri in PLIN intr-o sicana la vreo 200 km/ora+-, daca vezi bine in filmul cu Osella . Totusi mi se pare o masina cam nestabila si usor neechilibrata fata/spate, dupa cum o vezi topaie cam mult , iar daca compari o LOLA pe acelasi traseu se cam asterne pe drum.Mie mi se pare Osella cam scurta totusi pentru drumuri denivelate

racerVTM 24-04-15 08:30

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5794882)

Startul este mai sus cu vreo 200 m ( datorita spatiului mai deschis, unde este acum) , nu difera mult de pe vremea voastra , in schimb difera mult intrarea in primul viraj de dreapta la 90grade , deoarece aici acum se vine cu aproape 220 km/ora la zero iar pe vremea voastra un pic mai jos ( max 160 la ora ) la zero. Aici au fost si sunt cele mai spectaculoase franari si iesiri in buruieni .

All times are GMT +2. The time now is 14:30.

- Copyright 2026 4Tuning