![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
Eu ma repet, dieselul modern e in avantaj fata de orice aspirat de capacitate cilindrica similara. Si aici ma refer la motoare normale, nu la cele de curse. Cu un simplu remap benzinara nu are nici o sansa impotriva MAC-ului. Pe incercate. Te bagi? Sau putem face si altfel de test.....cel al consumului. Mergem in ritm foarte alert pe un drum virajat si vedem apoi cine are nevoie de carburant primul. Din nou....cine va fii in avantaj? |
Quote:
http://www.autosaga.ro/comparatii-ma...90cp-4217.html http://www.autosaga.ro/comparatii-ma...nium-1188.html http://www.autosaga.ro/comparatii-ma...port-5160.html am pus benzina in avantaj mereu daca va uitati atent....si tot dieselul bate..... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
http://www.autosaga.ro/comparatii-ma...72cp-4251.html http://www.autosaga.ro/comparatii-ma...65cp-4183.html http://www.autosaga.ro/comparatii-ma...528i-4427.html |
Repet, sunt motoare si motoare.
Sunt unele motoare diesel de mai bine dai la pedale, idem si la benzina. Cand comparam 2 motoare reusite din cele 2 categorii, tot dieselul este cel mai bun compromis consum/performanta, acum depinde mult si cat este diferenta de pret la achizitie. |
1 Attachment(s)
Citind ultimele posturi din thread, reactia a fost cea din poza.
Am citit multe chestii aiurea pe forum dar paragraful asta m-a marcat. Quote:
Sa va intre bine in cap la toti, in afara de CONSUM, un diesel pierde in fata unei benzine la ABSOLUT TOATE CAPITOLELE - performante, placerea condusului, potential tuning, rafinament, sunet, ORICE. Iar partea cu consumul este conditionata de un rulaj foarte mare pe care trebuie sa il ai, dupa cum probabil stiti diferenta la achizitie este mare si daca mergi 10-20 000 km / an in cele mai multe cazuri o sa iesi pe minus chiar daca iti consuma mai putin. Unele avantaje gen potential tuning voi le particularizati si este vorba despre ASPIRAT vs TURBO nu despre diesel vs benzina. Bineinteles ca daca vorbim despre turbo diesel vs benzina aspirat, un soft ajuta mai mult diesel-ul dar nu pentru ca este MAC ci pentru ca este TURBO. Incercati sa faceti diferenta, sunt 2 notiuni diferite. In aceeasi situatie, ori amandoua turbo ori amandoua aspirate, o benzina mucifica diesel-ul grupa mare. Benzinarele turbo au lejer 150-200 CP / litru pe masini de SERIE si asta de mult iar la masini modificate, 500+ CP / litru sau chiar 1000 CP / litru in racing (vezi F1). Sau 200 CP / litru la benzinare aspirate de turatie (vezi motociclete). Sa imi lasati si mie un PM cand o sa fie capabil un diesel de asa ceva, ok ? Voi chiar nu realizati ca este absurd sa discutam de racing sau performante pe topicul asta ? Le Mans sau WTCC sunt fumate de mult. Acolo restrictiile impuse favorizeaza mult diesel-ul, tocmai ca sa aiba o sansa (ati putea sa cititi si regulamentul inainte sa dati asta ca argument). Intr-un timp in WTCC ordinea era diesel, benzina aspirat iar ultima benzina turbo. Este la mintea cocosului ca din cauza restrictiilor, benzina turbo care trebuia sa domine nu avea nicio sansa, vedeti ce raport de comprimare era impus la motoarele alea. Incercati sa mai si ganditi inainte sa faceti afirmatii, daca judecati lucrurile la nivel de clasa IV o sa ajungeti la concluzii cretine. Alta particularizare aiurea de unde se trag concluzii tampite este diesel biturbo vs benzina aspirata de unde reiese un echilibru sau chiar un oarecare avantaj pentru diesel. De fapt avantajul este supraalimentat vs aspirat nu MAC vs MAS. Confuzia este mare... @ 300ZXTT - sunt curios ce 1.6 diesel bate 1.6 186CP de la Honda, sau ce 2.0 diesel bate 2.0 250 CP tot aspirat, asta ca ai zis ca "da de pamant cu ele". Daca aduc in discutie benzinare turbo, ca sa fie echitabil...probabil o sa treaca multa apa pe Dunare pana cand o sa vad un 2.0 diesel stock sa bata EVO FQ400 (2.0 400CP). Apropo, daca tot ai adus A8 in discutie. Cum sta A8 4.2 TDI vs S8 (4.0 turbo benzina) ? Destul de nasol nu ? Daca ne gandim cat potential neexploatat are 4.0 ala...am putea sa ne gandim chiar la 4.2 TDI cu soft si la un RS6 (tot 4.0) cu soft, things can get pretty ugly. Cam asta este diferenta de performanta intre MAC si MAS la modul general. Cazurile particulare unde este vorba de marketing (=> putere lasata jos intentionat) sau biturbo vs aspirat, cei neinitiati trag concluzii pripite si asa se ajunge la posturi de te lasa masca. Dar ce conteaza, putem sa comparam 2.0d 218CP de la BMW cu un benzinar aspirat banal de 150 CP sa aratam ce fortza este MAC-ul si cat a evoluat :lol:. https://www.youtube.com/watch?v=U4CE-rtGVV0 <= 2.0 benzina |
Eu ti-am mai zis ca trebuia sa dai mail la toti fabricantii de automobile sa le bagi mintile in cap.
|
Nu este vina mea ca unii nu pot sa accepte sau sa priceapa unele lucruri atat de banale. Dintr-un caz particular adica un 3.0 diesel biturbo foarte reusit vs o benzina aspirata care nu sare de 7000 RPM sa generalizezi la modul general MAC vs MAS este gresit si ar trebui sa fii constient de asta.
PS - ai putea sa vii cu contraexemple la ce este scris cu italic si bold mai sus. Sau ai putea sa imi raspunzi punctual la intrebarile astea: 1) Cand estimezi ca o sa ajunga un MAC aspirat la 200+ cp / litru, eventual de serie ? 2) Cand estimezi ca o sa ajunga un MAC modificat la 500+ CP / litru ? 3) Cand estimezi ca o sa ajunga un MAC de curse la 1000+ CP / litru ? |
Quote:
|
Anaconda tu ai reusit sa ajungi la 18 ani singur sau ai avut nevoie de ajutor?
Nu vad nicaieri unde sa scrie ca "trebuie" sa ai jdemii de cp/l ca sa ai un motor bun. Apropo, exista vreun MAS care a prins milionul de km? De la descoperirea rotii incoace. Nu stiu ce s-ar face planeta fara detinatorii adevarului absolut scris cu bold,caps si italic pe forumuri. Mai era unu care zicea ca blonzii sunt superiori si a incercat sa convinga lumea de adevarul lui absolut. |
Fiind moderator ar trebui sa renunti la partea cu insultele.
Deci metoda mea de a compara performantele nu este buna, este buna a voastra, MAC biturbo vs MAS aspirat cu turatie normala. Am inteles. LE - la capitolul fiabilitate pe termen lung iesi mai rau cu un turbo diesel decat un mas aspirat, problema nu se pune cand segmentezi motorul, ca sunt 500k sau 700k ci cate anexe schimbi pana atunci la mac. |
Sunt niste chestii atat de simple ...
MAS merge la turatie aproape dubla fata de MAC. Nu e normal sa se uzeze mai repede ? Discutam doar de motorul in sine nu de anexe ! Putere / Litru nu va putea obtine MAC niciodata la nivel de MAS din simplul motiv ca nu poate atinge turatiile necesare obtinerii puterilor litrice respective. Daca incepeti ca nush ce BMW M shit diesel din 2012 face 6500 de ture nu va mai obositi ca stiu. Aici discutam de generalitati nu de exceptii. In concluzie sa compari MAC turbo cu MAS aspirat este absurd. In comparatie normala MAC aspirat vs MAS aspirat si turbo vs turbo ... rezultatele sunt la gazeta de perete ! |
MAC-urile merg la 4500-5000 RPM. Motorul ala de 3.0 tri turbo face cateva sute de RPM mai mult (5500 maxim) dar in mod cert nu 6500.
|
Quote:
Pai acum ce faci , compari motor benzina aspirat cu diesel turbo???? Ford_V6 , numai ca am ajuns sa discutam despre performanta in aceasta comparatie si este un mare castig pentru diesel. Parca era bun numai la tractoare. Acum se fac comparatii de performanta cu benzinare? Sau numai asta exista la un motor? Putere litrica si atat? |
asa e ... cu atat mai mult intareste ce am spus mai sus.
|
Cand vorbesti de motoare care sar de 500k km este clar ca vorbesti de motoare mai vechi iar in perioada aia majoritatea producatorilor foloseau benzina aspirat.
Daca vorbim de motoare relativ moderne, nici MAC nici MAS nu o sa vezi la 1mil km fara reparatii majore indiferent de configuratie. Vorbesc de autoturisme. @ bluey - la un motor exista performante, rafinament, sunet, posibilitati tuning, plaja de turatie, poluare si multe altele, capitole unde MAC-ul pierde. Presupun ca stii cum este coin test-ul (ai video-uri pe YT daca nu stii), oare cand o sa mearga si la MAC ? :lol: |
Quote:
|
Si MAS-ul poate fi folosit fara probleme in aplicatii ce presupune tractare sau transport de greutati mari. Sunt atatea camioane pe benzina.
Sa mai mentionez de tancurile pe benzina ? 40-50T propulsate fara probleme de 300 CP pe benzina si asta acum 70 de ani. |
Quote:
Am un diesel, fwd, momentan doar cu 60% mai multa putere fata de unul stock. Culmea, mai merge si 40 mii km pe an Sunt pasionat si n am avut bani de un ford v6 8) Tipic...cine nu i ca mine e prost |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Aici intervine si preferinta fiecaruia :) diesel sau benzina. |
Scoti 9-10 si cand vine vorba de rafinament, sunet, placerea de a conduce?
Dar daca te-ai duce iarna zilnic 10km dus 10 intors la serviciu? Consumul pus langa specificatiile motorului pe benzina este echivalent cu puterea litrica pusa langa motorul diesel. Ti-ai luat motorul ala cu sunet,putere litrica si rafinament si moneda pe bord, nu te mai gandesti la consum.Ca de aia e forum de tuning. E plin de printi arabi care fac naveta cu v8-u.Consumul mic e pentru astia cu cacati la cap, sau cum a zis omul ala. Anacondu, nu ai gasit pe youtube test cu moneda facut si la automobilele Tesla? Sau la alea se face cu firul de par pus in picioare? |
Una peste alta motorul diesel e zgomotos , scoate fum , pute a motorina cand alimentezi, te murdaresti pe maini de pe pompa, iarna faci drumurile alea scurte pana la servici in frig total ca dieselu se incalzeste .... mai incolo putin...
Daca unii accepta compromisurile astea pentru cativa litrii de carburant in - la 100 km este optiunea lor. Din partea mea pot sa alerge si la formula 1 cu 1.4TDI doar e pacat ca proprietarii de asa ceva nu o ard normal.Macar unu sa vina sa zica ... da frate e nasol cu dieselu da aia e consuma putin, e saracie, foame mare mergem si noi cu ce putem si sambata mai ardem si o guma la semafor asa pe consum mai redus. Nuuuuu ... dieselu e fantastic si mergem cu el ca ne place ... JET .... ca toti fantasmati la V8 biturbo pe etanol ! In concluzie sa va stapaniti sanatosi tractorasele si sa va bucurati de ele ... una peste alta scarba care o am fata de adunatura asta de suflete pierdute numita popor Roman se adanceste pe zi ce trece ... si acest nou val de pasionati care a invadat netul si strazile este un factor ce contribuie si el la starea mea de greata ! Sa fiti sanatosi ! P.S. Eu sunt un amarat care nu am ifone5 sau tzoale scumpe pe mine ... o ard asa om aproape normal si ce credeti merg daily driver cu Passat Vr6 ... si merg ceva ... |
Eu zic ca sunt bune ambele si sa nu va mai contrati atat.
Trebuie sa sti exact de ce ai nevoie sau iei din ambele macar cate una. Eu mai mult gasesc plusuri la fiecare decat minusuri. Oricum cea mai buna masina e cea pe care o ai.:lol: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
da,merge cu 3 km mai tare decat un motor de 1.8 T din anii 2000 dar cum Opel e Opel nu putem garanta nici aia 228 km/h (240) . Nu e prea cool motorul asta de 3.0 diesel generatie euro 5 nu ? :) |
Quote:
|
asa e.. nu e bun dieselu.. e tractor, scoate fum.. miroase.. dar cand plecati la mare va combinati sa mergeti cu ala care are diesel, sa iesiti mai ieftin, ca domnule.. benzinarele sunt sa iesiti la o tura de 20 km in week-end.
Mi-as lua benzina doar turbo.. sau aspirat peste 3000 cmc, dar deja te imprietenesti grav cu astia din peco, si nici nu suntem in SUA sau UAE, asa ca pana atunci - diesel maxim 2000cmc. |
Quote:
|
:D:D:D:D:D:D deci nici pana la ora asta nu ai reusit sa aflii ce putere are masina mea,normal daca nu ai condus nici una...:D:D:D
ba baiatule hai sa terminam cu certurile astea pentru ca in primul rand nu arata decat ca tu habar nu ai despre ce masini vorbesti,in al doilea rand am poluat topicul asta de l-am rupt....... cand o sa ai onoarea sa te urci macar in una din masinile pe care le detin eu,atunci sa te apuci sa vorbesti pana atunci uita-te pe net cum arata si cum merg.... oricum am ramas dator sa iti demonstrez ca nu iau bataie de la nici un logan/sandero 1.6 8 valve sau 1.6 16 valve....ce sa faci vremea...ploua in bucuresti....si cand iti voi arata va fi minim un coleg de pe acest forum cu care nu ma cunosc,dar omul a spus ca vine mi-a lasat si nr in privat si il voi chema sa iti confirme ca aberezi.... |
Quote:
Cat de consum si performnate, chiar ingrop multe masini cu 535d (absolut stoc) si pot sa merg cu 200 km/h cu 10.5 consum, sau pot sa merg cu 130 km/h cu 7.5 consum sau pot sa merg si cu 255 km/h (limitat electronic) cu 14.7% consum, valori de consum net superioare unui benzinar. Dezavantaje inca nu i-am gasit. |
| All times are GMT +2. The time now is 08:44. |
- Copyright 2026 4Tuning