Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Ford (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford.html)
-   -   Club Ford Capri (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford/2021-club-ford-capri.html)

adyroad 11-12-10 23:07

Re: Club Ford Capri

Quote:

Originally Posted by viviesp (Post 71679)
Ma adresez in mod deosebit "TATICILOR" de FORD CAPRI cat si celor care viseaza la o astfel de masina.

Haideti sa ne intalnim prin intermediul acestui forum pentru a ne cunoste mai bine si pentru a putea sa ne rezolvam eventualele probleme intampinate in intretinerea "copiilor nostri".

salu gasesc sa cumpar usile pt un mki, capota geamurile lateral spate si ce pret

TZG@ 12-12-10 03:48

stie cineva cum se citeste codul la un v4? adica ce inseamna fiecare cifra,litera. gasesc ceva pe google da' vag

capricosti 12-12-10 08:56

Codul motor este una, iar seria de motor este altceva !
Mai bine da-ne si codul si seria pe care le-ai gasit la motorul respectiv, si poate asa cineva te va putea ajuta....

Codurile Ford pt motoarele pt V4 puse pe Capri intre 1968 si 1972 au fost:

-1,3: 50cp si 53cp..............JX
-1.5: 60cp........................EX
-1.5: 65cp........................EY
-1.7: 75cp........................MY

Quote:

Originally Posted by costybanica (Post 3888802)
Asa deci, nu-mi ramane decat sa-l desfac din nou si sa-l mai bibilesc un pic poate reusesc sa-l fac

Trebuie sa umbli doar la dispozitivul de soc, asa ca nu trebuie sa desfaci tot carbul...
Nu stiu exact cum e carbul tau, dar in general la cele cu soc automat este un bimetal in forma de spirala care actioneaza clapeta de aer prin intermediul unei tije; verifica daca tija aia e pusa bine si vezi daca spirala nu a sarit de la locul ei (se intampla cand pui capacul la dispozitivul de soc, sa iasa capul mobil al spiralei bimetalice si sa nu mai actioneze corect).

florin_cars 12-12-10 21:23

sau capacul socului e intors cu 180 grade, se slabesc cele 3 suruburi, si se intoarce capacul, cam greu de crezut, dar posibil.

TZG@ 14-12-10 15:30

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 3889979)
Codul motor este una, iar seria de motor este altceva !
Mai bine da-ne si codul si seria pe care le-ai gasit la motorul respectiv, si poate asa cineva te va putea ajuta....

Codurile Ford pt motoarele pt V4 puse pe Capri intre 1968 si 1972 au fost:

-1,3: 50cp si 53cp..............JX
-1.5: 60cp........................EX
-1.5: 65cp........................EY
-1.7: 75cp........................MY

Trebuie sa umbli doar la dispozitivul de soc, asa ca nu trebuie sa desfaci tot carbul...
Nu stiu exact cum e carbul tau, dar in general la cele cu soc automat este un bimetal in forma de spirala care actioneaza clapeta de aer prin intermediul unei tije; verifica daca tija aia e pusa bine si vezi daca spirala nu a sarit de la locul ei (se intampla cand pui capacul la dispozitivul de soc, sa iasa capul mobil al spiralei bimetalice si sa nu mai actioneze corect).

Pe motor scrie K7, ori nu ma uit eu la ce trebuie...

oricum, multumesc mult :)

capricosti 24-12-10 16:48

:D:D:D

CRACIUN FERICIT la toata lumea !!!

:D:D:D

costybanica 24-12-10 21:28

Sa fiti cumpatati la sarmale si sirop de struguri :D; Sarbatori Fericite

Zakk 24-12-10 21:50

CRACIUN FERICIT!!!

Zakk 31-12-10 18:45

UN AN NOU FERICIT SI LA MULTI ANI!!!

panaitescud 31-12-10 19:25

la multi ani tuturor !!!

AudioClass 04-01-11 08:03

La multi ani tuturor.
Caut si eu o caseta directie de mk3, manuala sau cu servo (eventual cu servo completa cu pompa si tot cei trebuie).
A mea a capatat joc pe capetele casetei si face ca toti dracii pe strada. Sunt acolo niste bucsi, de teflon sau plastic cred. Oare se pot schimba?
Si poate stie cineva daca se potriveste cumva de pe la alte Ford-uri din generatia MK3-ului.
MS

Zakk 05-01-11 17:23

La multi ani! eu am dat-o la reparat pe a mea la un atelier specializat si e ok,acum una noua e in jur de 500 de lei.posibil sa se potriveasca de la Granada dar nu stiu sigur.

sile1 05-01-11 17:55

Cea de granada nu merge cu siguranta e cu totul altceva ca si prindere.

Am una de capri (e pe masina si pare destul de ok) , problema este ca daca o scot ramane cazanu' nedeplasabil... .

In cazul in care nu are jocuri monstruase costa 200 ron completa , daca te coafeaza vorbim la tel 0726230874

capricosti 08-01-11 10:51

@ sile 1,

ai cumva si stopuri de Capri de vanzare ?

baga 09-01-11 19:51

Quote:

Originally Posted by AudioClass (Post 3951735)
La multi ani tuturor.
Caut si eu o caseta directie de mk3, manuala sau cu servo (eventual cu servo completa cu pompa si tot cei trebuie).
A mea a capatat joc pe capetele casetei si face ca toti dracii pe strada. Sunt acolo niste bucsi, de teflon sau plastic cred. Oare se pot schimba?
Si poate stie cineva daca se potriveste cumva de pe la alte Ford-uri din generatia MK3-ului.
MS

Vezi ca bucsile alea se pot schimba poti sa le faci din teflon... ar trebui sa fie si la tine in oras cineva care se pricepe sa le confectioneze, sau poate primesti niste sfaturi de la cineva cum sa ti le prepari singur....

AudioClass 10-01-11 00:14

O sa dau caseta jos sa vad daca pot sa repar, daca nu...tre sa o schimb, daca nu cumva se vinde masina pana atunci :-).

baga 10-01-11 19:09

Inca nu te-ai razgandit? eu tot sper ca ii prea frumoasa ca sa o vinzi :d

AudioClass 10-01-11 19:43

Am alte proiecte, de fapt doar unul, e un BMW e30 2.7 turbo, care ma cam lasa fara buget.

baga 21-01-11 22:07

Nimeni nu mai zice nimic ?ati scos capriurile pe afara pe zapada? un drift ceva?
A mea sta de ceva vreme insa sper cat de curand sa o pot scoate la "lumina"

AudioClass 21-01-11 22:58

Ca tot veni vorba de drift.... am iesit si eu cu capra printre ursi la o distractie.
https://www.youtube.com/watch?v=emHW0...eature=related

baga 22-01-11 00:00

Frumos ...

capricosti 22-01-11 13:37

Quote:

Originally Posted by AudioClass (Post 4008761)
Ca tot veni vorba de drift....

Vad ca i-ai tras dungi albe, arata foarte fain :-);) ; ma gandeam sa trag si eu dungi pe a mea, dar inca nu m-am hotarat daca sa fie rosii sau negre...
Cam ce latime au dungile ? La alte Capri am vazut dungi mai inguste si nu mi-au placut, dar ale tale arata mult mai ok fiind mai late.

Quote:

Originally Posted by baga (Post 4008590)
Nimeni nu mai zice nimic ?ati scos capriurile pe afara pe zapada? un drift ceva?
A mea sta de ceva vreme insa sper cat de curand sa o pot scoate la "lumina"

Eu circul mereu cu Capri, deocamdata nu m-am bagat la drift, dar zilele trecute era sa ma avarieze zdravan un cretin cu un Golf 3 care se 'scremea' sa se 'tina' de mine intre semafoare :D . La un moment dat am vazut ca din dreapa intra o Laguna in fata, am redus acceleratia ca sa vad pe ce banda se incadreaza, a ramas pe banda din mijloc in fata la Golf si in clipa urmatoare am realizat ca asta in loc sa franeze cuminte, forteaza depasirea Lagunei prin stanga pe banda mea, si a trebuit sa franez puternic ca sa nu ma acroseze ...Daca nu franam, ma arunca prostul peste bordura, in staga pe liniile de tramvai, sau izbea Laguna in spate si ma lovea din ricosare :evil::twisted: .
Oricum, in secunda urmatoare idiotul cu Golful 3 a izbit in spate alte doua golfuri (un III si un V) care asteptau plecarea de la semafor, si s-a blocat intre ele pana la nivelul portierelor, a trebuit sa coboare prin portbagaj :D. In plus, Golful V a mai lovit un A4 care era in fata lui...

baga 22-01-11 17:45

nasol se mai intampla, bine ca nu o patit nimic capriu :d

florin_cars 23-01-11 01:43

nu degeaba ii spun eu capra la modelu' asta, sare, topaie si scapa de urmaritori, isi dau altii in nas :lol::lol:

capricosti 23-01-11 09:19

Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 4011868)
.......capra ... sare, topaie ........... :lol::lol:

Disperatul ala cu Golf 3 are satisfactia (macar satisfactia :D ;)) ca pana la urma a reusit depasirea ''la mustata'' si a salvat onoarea masinii lui care e mult mai tanara decat o capra antica :D:D:D
Pentru el nu conteaza ca manevra s-a terminat cu pagube materiale, principalul e ca a trecut in fata :D. Ce sa-i faci, uneori marile realizari si marile satisfactii necesita sacrificii..........:D:D:D

In orice caz, este de neinteles cum de nu a sesizat respectivul ca masinile aflate la 15-20m in fata noastra STATEAU la semafor :?::!:

AudioClass 23-01-11 10:06

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 4010062)
Cam ce latime au dungile ?

Sincer nu mai retin, in jur de 12-13cm.

capricosti 23-01-11 10:39

Eu am impresia ca au intre 20-22 cm.

Daca iti amintesti cumva, cand ai o sa ai un metru la indemana, te rog sa masori si sa-mi zici. Nu e nici o graba, sper sa nu uiti...

AudioClass 23-01-11 10:41

Fara nici o problema :-P

Silencer Power 26-01-11 10:09

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 4012081)
Disperatul ala cu Golf 3 are satisfactia (macar satisfactia :D ;)) ca pana la urma a reusit depasirea ''la mustata'' si a salvat onoarea masinii lui care e mult mai tanara decat o capra antica :D:D:D
Pentru el nu conteaza ca manevra s-a terminat cu pagube materiale, principalul e ca a trecut in fata :D. Ce sa-i faci, uneori marile realizari si marile satisfactii necesita sacrificii..........:D:D:D

In orice caz, este de neinteles cum de nu a sesizat respectivul ca masinile aflate la 15-20m in fata noastra STATEAU la semafor :?::!:

Motorul este cel care a facut diferena intre semafoare, iar al tau nu este tocmai antic, probabil dpdv tehnologic nu sunt diferente majore intre cele doua.
Apropo, cum se comporta masina in viraje cu noul setup?

donz 26-01-11 11:27

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 4012081)

omul cu golful a sperat pana in ultima clipa ca apuca sa se ridice de la sol

capricosti 26-01-11 12:17

Quote:

Originally Posted by Silencer Power (Post 4021843)
Motorul este cel care a facut diferena intre semafoare, iar al tau nu este tocmai antic, probabil dpdv tehnologic nu sunt diferente majore intre cele doua.
Apropo, cum se comporta masina in viraje cu noul setup?

Ma refeream la modul de gandire al 'pilotului' de pe Golf cand am zis de 'antic', evident ca el credea ca masina lui fiind mai tanara, automat e mai 'tare'...:D
Altfel. motoarele de Golf 3 chiar si cele de GTI 115cp 2.0 (cuplu 166/3200, demaraj 0-100 in 10,9s) sunt inferioare la cel de Sierra 2.0 dohc 120cp (173/2500, 0-100 in 9,1s). Doar Golf GTI 2.0 16v este mai rapid...
Dar, dupa felul cum ramanea in urma la plecare ma face sa cred ca baietelul avea motor 1,6 ,1,8 sau poate un diesel, insa avea ambitie mare :D. Se apropia de mine dupa cateva secunde bune, doar cand mergeam cuminte cu 50-60 km/h sau reduceam fiindca urma alt semafor. Si la al patrulea semafor s-a produs dezastrul :cry::D:sad:

Setup n-am mai facut recent la masina; rotile pe 17 nu afecteaza cu nimic stabilitatea pe viraje sau alte chestii. Acum am pus rotile pe 15 cu jante argintii + negru pentru ca sunt cu gume noi, si chiar daca sunt de vara au profil mai adanc si prind mai bine pe zapada...

Silencer Power 26-01-11 13:37

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 4022242)
Ma refeream la modul de gandire al 'pilotului' de pe Golf cand am zis de 'antic', evident ca el credea ca masina lui fiind mai tanara, automat e mai 'tare'...:D

Clar, omul probabil se gandea ca o sa-ti explodeze motorul sau ceva... :)

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 4022242)
Setup n-am mai facut recent la masina; rotile pe 17 nu afecteaza cu nimic stabilitatea pe viraje sau alte chestii. Acum am pus rotile pe 15 cu jante argintii + negru pentru ca sunt cu gume noi, si chiar daca sunt de vara au profil mai adanc si prind mai bine pe zapada...

La jante m-am referit in principal si eventual la micile modificari adiacente.
Totusi, stabilitatea pe viraje nu este "afectata" pozitiv? Demerajul s-a schimbat? Franarea cum se face, avand in vedere ca etrierele sunt aceleasi?

capricosti 26-01-11 21:45

Quote:

Originally Posted by Silencer Power (Post 4022508)
Clar, omul probabil se gandea ca o sa-ti explodeze motorul sau ceva... :)

La jante m-am referit in principal si eventual la micile modificari adiacente.
Totusi, stabilitatea pe viraje nu este "afectata" pozitiv? Demerajul s-a schimbat? Franarea cum se face, avand in vedere ca etrierele sunt aceleasi?

Rotile pe 17 au acelasi diametru exterior, sunt echivalente cu cele de 185/70/13 care erau pe Capri din fabrica sau cu 195/55/15 care le aveam vara trecuta. Aveam unele temeri legate de faptul ca sunt mai grele decat alea pe 15 (BBS +cauciuc 195/55/15 avea aprox 13 kg/buc iar pe 17+cauciuc 215/40/17 are aprox 19 kg) si credeam ca o sa afecteze comportamentul dinamic. Nu am constatat insa nici un dezavantaj.
Ce m-a surpris a fost faptul ca desi cauciucurile sunt mai late, la plecari in graba de pe loc patineaza si astea. Fiindca sunt mai late decat ce aveam inainte ma asteptam sa aibe aderenta mult mai buna la 'start' :D.
Sincer sa fiu nu am constatat diferente majore nici la franare, cel putin la viteze normale in traficul din localitate. La fel si cu stabilitatea in viraje; nici inainte nu am avut probleme, si crede-ma ca in afara localitatii am obiceiul sa merg destul de tare si in linie dreapta si in curbe... In localitate mi s-a intamplat sa mai fuga spatele in viraje la 90 de grade sau in sens giratoriu, dar numai cand vroiam sa ma prostesc putin :D
Telescoape am pus noi si pe fata si pe spate inca de acum 5 ani, si deocamdata sunt super ok; cu franele spate am avut ceva necazuri, dar dupa ce am pus alte ferodouri problema s-a rezolvat.

florin_cars 27-01-11 09:18

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 4024159)
Ce m-a surpris a fost faptul ca desi cauciucurile sunt mai late, la plecari in graba de pe loc patineaza si astea. Fiindca sunt mai late decat ce aveam inainte ma asteptam sa aibe aderenta mult mai buna la 'start' :D.

Costi, sa nu te surprinda treaba asta, adevarul e ca daca pui pe 13 gen de fabrica, atunci te poti astepta la un demaraj mai bun, altfel si cu jante pe 18/19 vei derapa tot mai mult.
Motivul? baloanele tot mai mici la rotile cu diametre tot mai mari.
Am o cunostinta cu Mustang GT 5.0 (gen. 3), modificat foarte frumos, avea pe 16 parca sau 17 niste Borbet enorm de late, i-a cumparat un set nou pe 20inch americane si patineaza enorm, si nu doar in prima sau a doua treapta :-P

Din cauza talonului mic patineaza rotile, toata puterea motorului se descarca in acea mica portiune de talon si rupe aderenta repede la rotile mai mari, de aia rotile de drag(americane) sunt majoritatea pe 15 si cu baloane cat mai mari.

capricosti 27-01-11 18:08

1 Attachment(s)
Nu cred ca este valabila explicatia data de tine. Daca ar fi fost asa, atunci nu s-ar folosi roti late cu talon mic la nici o masina sport, pt ca ar fi lipsite de aderenta... Talonul mic ofera stabilitate mai buna in viraje, asigura o suspensie ceva mai rigida, aderenta superioara la acceleratii si franari, si in caz de explozie a cauciucului este mai usor de controlat directia (eu am mers pe pana fata stanga vreo 3 km pana sa-mi dau seama :oops: cu alea de 17). Ce pot sa mai spun este faptul ca la Audi aveam roti de 175/70/13 si patinau si alea de multe ori, desi motorul avea doar 85 cp. Fratele meu la BMW-eul lui cand folosea cauciucuri inguste patina frecvent la plecari mai rapide, dar dupa ce a pus cauciucuri mai late fenomenul se intampla mai rar. Si cu Capri patinam mai mult cu rotile de 195, dar cum ziceam, inca se mai intampla si la rotile de 215.

:D Si fiindca vorbim de roti, uite ce aspect al dracului are o masina veche cu roti trasnet de ultima generatie :D

Silencer Power 27-01-11 19:33

(Cred ca) se folosesc si unele si altele, insa atunci cand balonul este mic exista un setup foarte bine pus la punct (raport de greutate fata/spate, tractiune, suspensie, rapoarte, diferential, jante - materialul din care sunt facute, ET-ul, J -, carosabil).

Poti compensa punand unele mai late, insa atunci cand ai 1000 de cp si nu poti sa pui jante mai late de 15 (sa zicem), incepi sa te duci la valori mari in ceea ce priveste balonul, tocmai in ideea mentionata de Florin.

ps: nu am o experienta relevanta in toate cele scrise mai sus, dar tind sa cred ca asa este

florin_cars 28-01-11 12:44

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 4026714)
Fratele meu la BMW-eul lui cand folosea cauciucuri inguste patina frecvent la plecari mai rapide, dar dupa ce a pus cauciucuri mai late fenomenul se intampla mai rar. Si cu Capri patinam mai mult cu rotile de 195, dar cum ziceam, inca se mai intampla si la rotile de 215.

Rotile inguste sunt una, rotile cu talon mic sunt alta :)

baga 28-01-11 19:07

Talonu nu influienteaza foarte mult la plecarea de pe loc (da cum s-o zis poate sa ajute la stabilitate in viraje franare mai buna ....), in schimb latimea influienteaza foarte mult....
Dar eu va dau un sfat :)) puneti-va un V8 si atunci nu va mai ganditi la roti daca rup aderenta sau nu :lol:

capricosti 30-01-11 10:13

Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 4029079)
Rotile inguste sunt una, rotile cu talon mic sunt alta :)

Da corect ! Rotile de 195 sunt 50/15 iar inainte avea 185/65/14 :!:
In ultimul timp s-a generalizat la masinile sport folosirea de roti cu jante mari si talon mic; de exemplu, la Opel GT (264cp) si BMW Z4 (150cp :rolleyes2:D ) rotile sunt 235/35/19 fata si 295/30/19 spate la motorizare de 2000cmc.
Fiat Bravo la 120cp pleaca din fabrica incaltat cu pneuri 225/45/17.Megane, Golf sau Astra la 170-200cp au rotile tot cam ca Fiatul.

Masinile mentionate mai sus, la generatiile anterioare, cam la aceleasi motorizari foloseau roti 205/55/15, sau pe 16 (ex Sierra RS Cosworth 220cp,2000cmc, avea din fabrica numai 205/50/15). Si mai inainte, prin anii 70-80 mergeau pe 13j sau 14j.

:D Chiar si jeep-urile si suv-urile au renuntat la pneurile clasice si sunt dotate cu jante mari si talon mai mic decat in urma cu 15-20 ani (e adevarat ca multe ajung rar pe teren neasfaltat :D ...)

De'aia ziceam ca daca rotile late cu talon mic ar afecta plecarea de pe loc nu s-ar folosi atat de mult, mai ales pe variante 'sport' la care e foarte important sa ia un start bun si sa scoata timpi la care conteaza orice fractiune de secunda pe 0-100km/h sau 1/4 mila.

NWZeu 30-01-11 11:18

... N46B20 pe Z4 e85 nu prea am vazut iar rotile spuse de tine sigur nu erau standard cu acest motor, sunt dotare optionala si standard cu motorizare mare (variantele de top cu 6 cilindrii)!
Quote:

De'aia ziceam ca daca rotile late cu talon mic ar afecta plecarea de pe loc nu s-ar folosi atat de mult
Ce spui tu aici nu are nici o treaba, ca sa iti faci o idee .... diametrul rotii are legatura directa cu talonul (balonul) si cu latimea de rulare.
Acum sa explic putin cum e cu dimensiunile ..... spre exemplu 205/50 r16 ... 205mm sunt calea de rulare (latimea), 50 reprezinta procentajul pe inaltime a anvelopei calculat la latimea pneului, asadar anvelopa are 102.5 mm inaltime (sidewall) pana la nivelul jantei .... iar Rul nu cred ca are rost sa il mai explic ...
Quote:

Si mai inainte, prin anii 70-80 mergeau pe 13j sau 14j.
Tehnologie, estetica ... porsche folosea roti late pe 16 iar acum foloseste 18/19, din motivele enumerate anterior.
Quote:

Chiar si jeep-urile si suv-urile au renuntat la pneurile clasice si sunt dotate cu jante mari si talon mai mic decat in urma cu 15-20 an
Categoria SUV - pune o janta de 15/16 pe un X5 si ai sa descoperi ca nu va intra ... e mai mica decat ansamblul de frana.
Quote:

e adevarat ca multe ajung rar pe teren neasfaltat
Daca se ajunge pe teren accidentat/greu, rotile cu R mic sunt avantajate in primul rand datorita rezistentei jantei in sine, acolo nu se tine cont de aspect ci de performanta/randament (daca am dat X5 exemplu mai sus - ei bine aici nu are ce cauta :) ).

All times are GMT +2. The time now is 07:37.

- Copyright 2026 4Tuning