Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Iasi (https://forum.4tuning.ro/36-iasi.html)
-   -   Cafeneaua Ieşenilor (https://forum.4tuning.ro/36-iasi/11994-cafeneaua-iesenilor.html)

roax 07-05-09 20:59

Re: Cafeneaua Ieşenilor

Quote:

Originally Posted by crywolf (Post 2297626)
Tunnigboy .... cati participanti crezi ca se strang la o cursa din asta regulata?
Si cam cati bani din buzunar ar trebui sa scoata ... ca taxa de participare. Daca se uneste lumea si lasa orgoliile la o parte, si vin TOTI, eu cred ca se strange ceva populatie. Si acest "ceva populatie" x zzzRON de fiecare (zzz fiind ceva mai micutza, asa ca de criza ;) ) inseamna o suma destul de mare , consider eu (asta i ncazul in care vin, sa zicem ... undeva la 50masini cel putin).
Banii se mai gasesc daca scobim bine in buzunare ...... aprobari, mai greu. Poate gasim o portita legala de a scapa si de ele.
ZyZ, chair daca politia se autosesizeaza, dar domeniul privat e domaniul privat. Pe camp daca mergi, sau orice alta zona care nu e drum public, poti merge si fara carnet.

Da intreb si eu acu ca prostu' .... se mai gandi careva la chestia asta si s-a incercat? Daca da, unde s-au impotmolit? La bani sau la aprobari si mai exact la ce aprobari? Vb de domeniul privat......

Legislatia spune ca atunci cind se organizeaza un eveniment pe un spatiu privat , organizatorul nu are navoie de aprobarea autoritatilor, insa si exista un mare mare insa, asta nu il absolva de responsabilitatile pe care si le asuma odata cu titulatura de organizator.
Astfel acesta va fi direct responsabil de orice evenimente neplacute , accidente sau alte asemenea fie ele cu victima sau nu , si are obligatia repet obligatia sa asigure masuri de protectie, paza, servicii de ambulanta si pompieri , etc, orice omisiune care duce la evenimente neplacute fiindui imputabila, oricite declaratii pe proprie raspundere ar da participantii, etc.

ZyZ 07-05-09 21:12

Cam asa sta treaba. Se poate rezolva cu "inchirierea" unor masini de salvare/pompieri. Mai greu e cu locatia (proprietarii locatiei). Crywolf, suntem mai multi care ne chinuim degeaba sa bagam bani in motoare. Ca sa nu mai vorbim ca dupa ultimele evenimente s-a restrans drastic si aria in care o sa mai putem risca sa mergem la legale...

crywolf 07-05-09 21:24

dar amatorii care se dau la VTM ce masuri de siguranta au?
Hai ca profesionistii au anexa J...dar nu sunt masini de pompieri pe traseu.
Atat timp cat depindem de autoritai, sa iasa din cap ideea ca se poate face ceva. Doar daca ne reunim intr-o Asociatie Sportiva ...... si asa sa discutam cu oficialii orasului.
Pe vremuri se faceau curse la Iasi (tin minte chiar una faina, pe patinoar :)) printre popice trebuia sa mergi :) ).

Nush, caut si eu solutii la o problema care nu imi da pace :( si mai vad ca in alte orase se poate. Or fi aia mai deschisi la capatzana?

roax 07-05-09 21:32

inca ceva...da, poti conduce ce si cum vrei cu sau fara carnet pe un spatiu privat sau oricum nu pe drum public...............insa ce organizator cu capul pe umeri isi va asuma responsabilitatea pt viata ta si posibil si a altora?
Unde mai pui ca inafara de faptul ca trebuie sa fi obtinut carnetul de cel putin 1 an,si masina trebuie sa fie intr-o stare tehnica buna si sa fii in masura sa dovedesti asta (itp valabil), deasemeni trebuie sa ai asigurare valabila ....ca dragule, de vei face stricaciuni.....si dai si declaratie ca ti le asumi in totalitate , mai e necesar sa ai si cu ce le plati , nu?

Kallissto 08-05-09 08:22

Crywolf nu precizase in postul sau de participarea la un eveniment a celor fara permis sau a celor cu permisul sub 1 an...ci se referea in speta la faptul ca pe un camp spre exemplu...poti sa conduci si fara permis deoarece nu e drum public. E de la sine inteles ca nici un organizator intreg la minte nu ar admite participarea unor persoane care nu intrunesc conditiile pt astfel de concursuri...indiferent cati bani ar iesi din urma inscrierilor. Si chiar daca este spatiu privat organele de ordine pot gasi mereu o chichita acolo daca vor sa iasa in evidenta.

crywolf 08-05-09 08:39

Roax, detinerea de carnet, ITP, RCA valabil erau de la sine intelese. Poate ma ajuta cineva mai apropiat de asigurari decat mine .... dar eu stiu ca in polita RCA intra si asigurarea de persoane (la CASCO poti opta sigur pt asa ceva).
La coasta, spre exemplu, exista asigurarea pilotilor ..... in caz de accident. Atat timp cat unul se izbeste, si Doamne feri', mai si pateste ceva ..... asta e. E responsabilitatea lui.

PS : vezi ca mentionam la un moment dat de masuri de siguranta minime obligatorii : casca, centuri, stingator ..... si eventual ceva oameni pe traseu cu stingatoare tip P3-6 (se mai gasesc valabile si fara bani .... imprumutate).

Cat despre spatiu, repet precizarea putin mai clar : ORICE .... numai PUBLIC SA NU FIE !!!
Aaaaa....uitati, responsabilitatea in caz de ceva .... nu pica pe proprietarul spatiului ci pe clubul organizator. Proprietarul il inchiriaza / cesioneaza pe termen de tzspe ore / zile....nu e el organizator. Clubul in schimb trebuie sa fie legal, adik sa existe oficial. De aia bateam eu apa in piua pacii, pt afilierea unor cluburi la marile federatii sportive de auto. din tzara lu' pestea voda ;)

Daca ceva se intampla in parcarea de la ERA .... ERA e responsabila sau clubul organizator? Teoretic ar trebui ca nici clubul sa nu fie organizator, detinand declaratii pe propira raspundere de la piloti, asigurarea acestora, si fisa de verificare a masinii unde se constata existenta documentelor legale si a dotarilor legale dpdv al securitatii rutiere (fisa stampilata de club).

Dintre cei care au organizat ..... pot da mai mutle detalii. ERA e spatiu privat la fel ca altele. Daca s-ar putea ar trebui inchiriata parcarea aia odata la doua sapt pt un drift .... ceva :) :) :)

zorro6299 08-05-09 08:44

Quote:

Originally Posted by bakal (Post 2297606)
man, no ofence, dar ceva mai sus spuneai ca mergi asa...mai "crazy"...

Yep, si inca sustin ce-am spus...dar "crazy" cu "c' mic... 8) asta nu inseamna ca dau lumea pe spate sau atrag atentia asupra mea....ok..?? adic ma incarder in trafic....nu incurc pe nimeni si nici nu deranjez pe nimeni...ceea ce as dori si de la restul participantilor...tu nu ai vrea la fel..???? dar cand vezi pe cate unul ca sta la semafor pe banda de intermitent dreapta...sau depaseste coloana pe linia de tramvai...sau merge cu 30 la ora vorbind la tel....parca nu -ti mai convine..nu..?? asta ziceam...dar de" fiecare intelege cum vrea/poate . Pace man...pace to all...

P.S. Daca se pune si se ma 'cauta"...mi-a soptit o vrabiuta ca inca se pot face curse pe Aeroportul Iasi...mai greu dar se poate....daca se mai doreste putem vorbi cu " nenea" si poate avem succes..sanse ar fi cam 75 %...macar lunar ..ca saptamanal e prea exagerat. ( un director acolo e mai ' tare de cap.....in rest s-ar putea, nu este complet interzis pe pista , cum se auzeau vorbe )

P.P.S. Pentru cei care au cu ce, eu ma multumesc si spectator sa fiu...doar sa le miros " gazele" arse..si sa le ascult motoarele.....ma relaxeaza ;)

CRyS` 08-05-09 08:55

zorro6299 esti total off topic!

mas2703 08-05-09 09:01

Asa e ! La cafenea discuti doar ce-ti permite barmanul. Atentie sporita va rog !

zorro6299 08-05-09 09:04

Quote:

Originally Posted by CRyS` (Post 2299273)

Si ce ???? !!! Care i faza ??? M-am obisnuit cu ideea.....i-mi dai 3 puncte de penalizare ???????? :-P:-P:-P extraordinar.....ufff

P.S. Data viitoare cand te ,mai intalnesc prin /Tomesti........................................... .................................................. .................................................. ................................................

ZyZ 08-05-09 09:38

Zorro, sper sa ai dreptate cu aeroportul. Din ce stiu eu, intervalul de timp intre cursele internationale ar fi prea scurt pentru organizarea unei curse. E vorba de vreo 6 ore, daca-mi aduc eu bine aminte. Deci problema nu se pune ca ar fi interzis, ci ca e logistic imposibil sa organizezi ceva la minut acolo, si in conditiile date.

P.S.: nu-l bagati in seama pe ala mic si negru. Ma bucur ca purtam o discutie pe subiect care are sansa sa si duca undeva...

aleks 08-05-09 09:49

Quote:

Originally Posted by CRyS` (Post 2299273)

De ce e off-topic? Pe cafenea? Singurele tipuri de postări incorecte sunt cele care folosesc limbaj agresiv în exces, jignitor, de tip chat ("ce faci?""bine" etc), cele care provoacă flame sau cele complet ilogice.
Nu văd cu ce-a greşit omul...

zorro6299 08-05-09 10:12

Quote:

Originally Posted by ZyZ (Post 2299413)
Zorro, sper sa ai dreptate cu aeroportul. Din ce stiu eu, intervalul de timp intre cursele internationale ar fi prea scurt pentru organizarea unei curse. E vorba de vreo 6 ore, daca-mi aduc eu bine aminte. Deci problema nu se pune ca ar fi interzis, ci ca e logistic imposibil sa organizezi ceva la minut acolo, si in conditiile date.

P.S.: nu-l bagati in seama pe ala mic si negru. Ma bucur ca purtam o discutie pe subiect care are sansa sa si duca undeva...

Cine mi-a spus de aeroport, a si lucrat acolo pana de curand, acum a plecat si a deschis o firma de Voiaj Particulara, omu stie ce zice si are si cunostinte acolo, si a spus ca-i o mare vrajeala cu Aeroportul International, si ca pur si simplu nu prea vrea Administratorul, dar se poate schimba daca se insista la el, prea multe zboruri nu sunt iar sambata si duminica si mai putine...deci ar fi o posibilitate. O sa vb cu el si o sa va tin la "curent".

P.S. "ala mic si negru '..??? eu il stiu.. "lung si alb"..dar poate-l confund... :-P

CoCaine 08-05-09 11:13

Ar fi o treaba sa dam o fuga sa ne uitam exact ce zboruri sunt in weekend..

Kallissto 08-05-09 11:19

Crywolf...Teoretic vorbind..e absolut adevarat ce zici...practic..pot lucrurile nu stau chiar asa. DaCA la un eveniment de genul asta sunt prezenti si spectatori de cele mai multe ori proprietarul locatiei solicita organizatorilor sa aiba la fata locului ambulante, eventual chiar persoane care sa asigure siguranta evenimentului - ambulanta, jarndarmi ( cand OSMS a organizat evenimentul de la providenta spre ex au fost instalate doar garduri de la jandarmerie, nu au fost prezenti si jandarmi )...Ziceai in postul tau ca la astfel de evenimente sa fie prezenti doar cei care participa...e f putin probabil daca nu chiar imposibil de realizat asta. Ar trebui sa fie angajati oameni care sa tina lumea la distanta si chiar si asa nu cred ca s-ar reusi. In plus, daca un supermarket isi inchiriaza parcarea o face pt a atrage lumea la locatia cu pricina pt ca pana la urma...si un suc sau o cafea daca iti cumperi de acolo in timp ce asisti la "show" si tot e un beneficiu pt ei.
Iar problema cu spatiu privat..e cu dus intors...evenimentul organizat de LR la ERA asta toamna am avut un conflict cu un jandarm pe tema asta..care ne-a spus ca atata vreme cat ei au fost chemati sa asigure ordinea..atunci ei au dreptul sa de amenzi si sa dispuna de ce masuri "vor"

All times are GMT +2. The time now is 02:02.

- Copyright 2026 4Tuning