![]() |
Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane
E tare tehnologia VTI de la japoneze. Fac japonezele masini, adica motoarele de la masini, le fac puternice si rezitente. Materialul din ce e facut, e rezistent. Umblii cu o japoneza 20 de ani, si tot n-o faci praf. La nemtesti, tin si alea, da nu rezista mult. O japoneza de 20 de ani mai are vlaga an ea. Dar o nemteasca nu prea, e cam obosita. A-mi aduc aminte cand au aparut la noi an SM prima data masini japoneze. Cand vedeam una sau doua japoneze, ne uitam la ea, ca la felul 5. Ca nemtesti avea aproape toata lumea. Problema e ca ne-am obisnuit cu masinile nemtesti, ca tot cu probleme, si ca nu functiona una alta la ele. Dar cand am vazut o japoneza pe vremea aia ( tot veche ), functiona totul pe ea, orice buton. Ne-am mirat toti, care ne uitam la ea. Pe vremea aia multi aveau Golfuri 1 si 2. Nu prea stiam noi de japoneze, ce si cum. La moda erau masinile nemtesti. De masini japoneze ne feream, pt ca nu se gaseau piese la ele. Si romanu ramanea cu idea asta si in ziua de azi. Din generatia mai veche, se stie ca japonezele erau mai fiabile decat alea nemtesti. Iar astea din generatia noua, cam amandoua sunt la fel de fiabile. Am luat un filtru de ulei la Nisan, si scria pe ea, made in Corea. Antrebarea e : Nu mai gasim piese pe care sa scrie made in Japan ? Opelu are motor ECO, pe care scrie tot made in Corea, Etc. Coreeni si Chinezii si-au bagat mainile peste tot, si din cauza asta, cam amandoua marcile sunt la fel.
|
legale? :)))))
|
nu unde sunt facute piesele conteaza ci bugetul alocat pt ele...
exemplu banal haine... poate sa ti-o facu cu 5 lei bucata sau cu 25 dar foloseste alt material, dar e facut de aceeasi fabrica... |
Quote:
japonezii cu coreeni nu se suporta, au o rivalitate de zeci de ani si asa o sa ramana, nu prea imi vine mie sa cred ca coreeni fac piese pt nissan, pt ca masini japoneze in coreea nu prea am vazut si invers(mai ales). vb pt ca am fost si in japonia si in coreea. firmele care au fabrici in china o fac sub licenta, care respecta norme de o calitate foarte ridicata astfel incat nu conteaza ce scrie pe carton. |
Unde scrie ma Made in Korea pe motoarele Opel?
Da, au luat motoare de la asiatici, e vorbe de DTI-urile vechi (de ex. 1.7) dar le-au luat de la Isuzu, care-s japonezi. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
... si te rog frumos sa-ti controlezi tonul ;) |
Unii din voi , ati luat-o urat de tot pe ulei !
Pentru cei care sustin ca japonezii fac cele mai tari motoare ... ok... tehnologia e superba ... de asta sufera de lipsa cuplu majoritatea motoarelor de turatie? Alea sunt motoare ce prind viata abia dupa 4500 de ture... ori sa ma ierte dumnezeu...dar prin oras ce faci? In momentul de fata pot sa zic cu mana pe inima... ca o japoneza da cu orice germana de pamant la capitolul fiabilitate. |
Quote:
|
daca imi iau azi o masina noua de vreo 20k-25k sa fie honda sau vw? nu mai intereseaza neaparat motorizarea sau cuplul doar sa stiu dupa voi pe care nu o duc mai deloc in service ceva timp? eu cred ca ambele sunt la fel. germana sa fie mai fiabila si mai economica? ma intereseaza ce spune si franz ca el a avut si de una si de alta si stie cam ce probleme au ambele.
|
Are o cunostinta un Rover 414SLi, incredibil motorul cum au putut scoate din 1400cmc 103CP la vremea aia in 1994 cand alte marci abia scoteau puterea asta din 1.6 sau din 1.8 (gen Golf3 1.8 90CP, Scorpio 1.8GL 90CP, Renault21 1.7 70CP). Si mai e si rapida sub 11s>>100km/h
Deci nu exista doar germane si japoneze |
Aici vorbim de fiabilitate sau de ce faceau unii si altii?
Uite ce facea VW in 1986.. : At the heart of the Polo GT G40 was its 1.3 litre G40 internal combustion engine (engine ID code: PY). It displaced 1,272 cubic centimetres (77.6 cu in) from a cylinder bore of 75.0 millimetres (2.953 in), and a piston stroke of 72.0 millimetres (2.835 in). The G40s 'G-Lader' supercharger had an inlet diameter of 40 mm (1.57 in), hence the "G40" name. This G40 engine produced a maximum motive power output of 85 kilowatts (116 PS; 114 bhp) at 6,000 revolutions per minute (rpm), and generated a torque turning force of 148 newton metres (109 lbf·ft) at 3,600 rpm. |
Peste 7 milioane bucati rechemate, de la Toyota [HotNews]
Toyota a initiat o rechemare masiva pe plan mondial pentru 7,4 milioane de masini la care defectiuni la sistemul electric de actionare a geamurilor ar putea duce la un incendiu. In Europa sunt afectate 1,39 milioane de masini, cele mai multe fiind Yaris si Corolla. In 2009 si 2010 Toyota a trebuit sa recheme pentru verificari 12 milioane de vehicule pe plan mondial, fiind criticata dur pe motiv ca a extins capacitatile de productie mult, insa nu a mai dat aceeasi atentie calitatii. Compania nipona a anuntat un recall voluntar de proportii pentru posibilele defectiuni la sistemul electric de actionare a geamurilor. Desi nu s-au inregistrat incidente, in cazuri extreme, defectiunile pot duce chiar la incendiu, iar Toyota nu vrea sa riste. Toyota va rechema 2,47 miliioane de masini in SUA, 1,39 milioane in Europa si 1,4 milioane in China. Vor fi afectate masini fabricate intre 2005 si 2010, iar printre modelele vandute si la noi se numara Yaris, Corolla, RAV4 si Auris. Toyota s-a confruntat cu o mare criza a recall-urilor in 2009 si 2010 cand circa 12 milioane de masini au ajuns in service pentru verificari, o buna parte pentru probleme la frane. Compania a fost criticata pe motiv ca si-a tot extins capacitatile de productie, insa nu a mai dat atentie calitatii asa cum se cuvine. Toyota a fost amendata cu 50 de milioane de dolari in SUA, iar seful companiei a trebuit sa-si ceara scuze in fata Congresului american. |
Quote:
Quote:
PS : unlord , cel putin cei de la toyota si au recunoscut vina , dar vw cu motoarele alea de 2.0 tdi , dar bmw cu probleme la motoarele 3.0d si 2.0d unde la unele le rapau galeriile de evacuare si probleme la lantul de distributie sau pompele de benzina de la 335i? sau mercedes cu probleme la injectoare de le picau si la 30 de mii de km?... exemple sunt multe... |
Quote:
|
Quote:
|
Intr-o tara unde 60% din masini sunt germane, 30% frantuzesti si 10% japoneze, care crezi ca sunt sansele sa apara o masina japoneza in service?
(procentele nu sunt exacte, nu e nici o statistica, e doar o idee) |
@ DEVIL's Style @
Daca poti , aratami un exemplu unde o germana are cuplu mai mare decat o japoneza la aceiasi cai putere si acelasi motor. Sa vad si eu. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
De motoare nu comentez la japoneze dar la tabla ,am vazut mazda din 2004 pana si lonjeroanele erau ruginite,sa nu mai vorbesc de surube pe la motor si etc ,toate praf
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
:) germanele noi sunt cele mai multe pentru ca si noi ca si popor muncim ca neamtul, deci e normal sa ne orientam dupa cei ca noi, mergem la sigur :), la francezi doar daca vrei ceva care face acelasi lucru dar putin altfel si clar o idee mai scump, acum cei de la renault au deschis balul de ieftiniri la achizitie (mai ales la clio/symbol) si preturi apoi foarte mari pe service si piese si vad ca se iau acum si cei de la peugeot.japoneze se cumpara inca greu, nissan, mazda, honda, mitsubishi, nu prea sunt alese de marea masa de cumparatori de masini noi deoarece nu au inca traditie la noi, nu stie nimeni daca mai merg sau cum se vor revinde peste 5 ani, cumpara doar cei care vor ceva mai proaspat cu iz asiatic. |
Quote:
Quote:
Avea nevoie de compresor sa ajunga la puterea aia litrica? Uite ce faceau japonezii in 83......"The AE86 was available from 1983 with a fuel-injected 4-cylinder twin-cam 1587 cc 4A-GE engine in Japan and Europe which was also used in the first-generation Toyota MR2 (AW11). This engine had a maximum gross power output of 130 PS (96 kW) and 110 lb·ft (150 N·m) of torque in standard form" iar cu mici modificari, motorul acela ajunge la puteri neimaginate de alt producator european al acelor vremuri.... |
Asta era dat ca un exemplu asa aiurea ca si al celuilalt coleg cu Rover-ul, nu vad ce are de-a face puterea litrica si ce puteri si cum o faceau japonezii cu fiabilitatea.. Pentru turatii ridicate mi-as cumpara o motocicleta, pentru zi de zi aleg turbo cu ochii inchisi, exista alte topicuri aspirat vs turbo vs compresor vs nos vs etc..
Si ca sa fim ON topic, ca posesor personal sau in familie de masina japoneza, spaniola (germana) si franceze (renualt si peugeot), toate cumparata de noi, toate in jur de 100.000 km, nici una nu a avut probleme majore, care m-ar face acum sa ma indrept catre alta marca pentru ca ar fi mai fiabila. |
Quote:
|
Quote:
zoom Auto Bild a publicat recent „Raportul de Calitate” editia 2007. Rezultatele acestui an arata ca producatorii japonezi conduc detasat in acest clasament. Pentru al treilea an consecutiv, Mazda ocupa primul loc, urmata de Toyota si Honda. In mod incredibil urmatoarele doua locuri sunt ocupate de Suzuki si Nissan, alti doi producatori niponi. Asiaticii au dominat practic acest top al calitatii, primul producator din afara Japoniei a ocupat abia locul 6 si este Chevrolet. Desi raportul este facut in Germania, primul producator intern plasat in acest top este Mercedes pe locul 7. Alte branduri de mare traditie cum ar fi BMW sau VW s-au plasat pe locurile 15 respectiv 16. Topul include in total 24 de marci auto. Realizat pentru prima oara in 2001, topul Auto Bild combina rezultatele obtinute in raport cu sapte criterii majore: testele de anduranta, sondajele de opinie derulate in randul posesorilor de automobile, cazurile de rechemare a vehiculelor in service ca urmare a unor defectiuni de fabricatie, raportul german de calitate TUV, ponderea nemultumirilor adresate de catre clienti direct revistei, tipul garantiei si calitatea serviciilor oferite de catre dealeri (verificate prin testari incognito). Analiza combinata a acestor criterii permite obtinerea unei imagini cuprinzatoare a calitatii marcilor de pe piata auto europeana. Modelul Mazda6 s-a plasat pe primul loc in cadrul acestui clasament, incepand din 2004, fiind singurul autovehicul care a parcurs testul de anduranta fara nicio defectiune. |
Quote:
Si drept vorbind, VW nu a fost in ultimii 20 ani niciodata in top 10 branduri fiabile, top in care sunt permanent brandurile japoneze din care permanent 3 din ele sunt in top 6. Nici macar ca tip de masina nu tin minte sa fi vazut vre-un VW in top 10, dominat in general de japonezi. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
La inceputul cuvantului se scrie cu " î " din " i ". De vreo 22 de ani incoace.. |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:27. |
- Copyright 2026 4Tuning