![]() |
Re: Manuala vs. automata
Quote:
Dar tu de ce ai masina? Nu esti in stare sa mergi pe jos sau cu mijloacele de transport in comun? (asta presupunand ca ai masina, pentru ca poti foarte bine sa fii un tastaturist de 16 ani judecand dupa posturile tale). |
Da! Cand dai un asa raspuns
Quote:
|
Quote:
- comode in oras la mers normal, cand nu ne intereseaza sportivitatea si mai ales cand parcurgem multi km si stam la zeci de semafoare - in regim sportiv exista cutii mai rapide decat cele manuale - la drag o cutie automata performanta este net avantajoasa cutiei manuale - in general pret de intretinere mai mic Parti negative - - mai scumpe la achizitie - cutiile lente sunt lipsite de sportivitate - lipsa placerii de a schimba treptele manual (din levier :D) Una peste alta cutiile automate au devenit superioare cutiilor manuale. |
Exista!! Exceptii.
|
Quote:
|
Nu stii ce ai scris?
Special pentru x, t, y. |
Quote:
Exceptiile in cazul de fata pot fi de multe feluri, cutii manuale nereusite (orice automata fiind superioara), cutii automate atat de proaste incat preferi manualele chiar si in oras, cutii rapide - astea deja nu mai sunt exceptii, etc.. Asa ca fa un efort si explica exceptia!!! |
Quote:
|
Quote:
|
Re: manuala sau automata:D
Quote:
fiecare cu gusturile lui.Dar depinde si ce iti doresti de la masina si nu in ultimu rand bugetul! Daca as fi multimilionar nu m-ar interesa manualele dar fiind un om de rand conduc o manuala si prefer o manuala, cand voi avea o avere ceva mai mare voi prefera o automata pentru lux,comfort pentru ca daca ai face 150 km in oras zilnic vei prefera automata. O masina poate fi sport si cu automata am mers si chiar mi-am schimbat parerea ce pot face padelele:D:P...(pana nu demult ziceam ca e masina de handicapati dar poate fi o sportiva mai veritabila cutia automata fata de cea manuala) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Pentru mersul de zi cu zi chiar acum caut un 2.0 tdi dsg ( cu noua cutie in 7 trepte ) sau 1.4 tsi dsg :lol:
|
Si eu eram tot cu manualele. Cel mai mult inainte am condus o Kia Sorento 2.5 diesel (dintre automate). Aseara am condus un Q7 3.0 tdi cu 8 trepte. Deci vreau sa va spun ca masina aia are o cutie mai desteapta decat mine! Deci pur si simplu se schimbau vitezele intruna in functie de cum apasam pe acceleratie. Nici nu am cuvinte, efectiv m-a fascinat!
Automata ftw ! |
Quote:
Si daca ai manuala ajungi mai repede? /:) Si mie imi plac masinile dar nu are nici o legatura cu o cutie de viteze...incearca o cutie automata de generatie NOUA si apoi revino cu reply ! :) O seara buna! |
Am zis eu ca nu e buna automata? Am zis ca nu-mi place !
|
Cand o sa intelegeti ca pe topicu' asta nu mai e vorba de ce-i place fiecaruia.
Aici de duc lupte crancene de convingere , schimbare de pareri si spalare pe creier. "Iti place manuala?Pai esti p**st si nu stii ce-i aia o cutie automata buna ca aia tre sa-ti placa. Iti place automata?Pai esti si mai p**st ca nu stii sa schimbi niste viteze..." Cam la asta se rezuma topicu.Traim intr-o tara in care nu mai ai dreptu' la preferinte si tre sa-ti placa ce-i trendi. |
Se fac o gramada de cutii, automate, semiautomate, cu padele, manuale, ca fiecare sa aleaga ce ii place. Nu trebuie criticate gusturile nimanui. Adevarul ca nici mie nu imi pac multe cutii automate, de astea noi cum spuneti voi. Ceea mai confortabila cutie automata pe care am vazut-o era pe un Mercedes C200, a tatei, masina cu o tinuta de drum foarte buna gratie cutie, dar care avea mare dezavantaj ca atunci cand dadea zapada nu mai aveai ce iesi cu ea, ca cel mai mic troian ii era fatal :cry:
|
Quote:
|
Repet pentru a nu stiu cata oara : orice automata moderna are si optiunea de schimbare manuala a treptelor.
In weekendul asta am mers cu un 535d automat. O cutie de toata frumusetea. Plus ca am avut ceva traseu pe drum de munte si ca urmare am incercat putin masina :) In weekendul viitor o sa fac cam 1300km cu un VW Crafter din care cel de la dus va fiu manual si cel de la venit va fi automat. Drept ca acea cutie nu are nimic cu sportivitatea, dar pana si la dube de transport se simte diferenta ... pur si simplu cutia automata este mai desteapta. De multe ori mai desteapta decat soferul :) |
Quote:
|
Prima mea masina tot Cobra a fost, cutie manuala, 3000D. Dar am impins prin zapada de imi ieseau ochii cu tot cu gume de iarna.
Am mers cu o Cobra benzinara cu automata. Drept ca masina cam uzata, asa ca se simtea schimbarea de treapta ca un sut in fund, dar in oras era oricum mai comoda la condus decat manuala. |
Subscriu la ce a zis Tzzantaru, fiecare stie mai bine ce vrea de la o masina (sportivitate / confort). Corect ar fi sa faceti un test drive cu mai multe modele recente de cutii automate si cutii manuale dupa care faceti o comparatie si alegeti modelul care vi se potriveste cel mai bine. Asta e cea mai buna solutie, vedeti exact ce va place si ce va deranjeaza la fiecare model in parte. O zi frumoasa in continuare :D
|
Prefer cutiile manuale, simti cum conduci masina, cu cele automate e prea monoton, adormi la volan ... :D
|
Daca as avea alocati minimum 20.000e pentru o masina noua, sau in jur de 15.000 pentru una SH, as alege o automata fara sa clipesc..nici nu concep sa dau 20.000 si sa nu aiba cutie automata.
|
Cum functioneaza o trans. Dct:
<iframe width="906" height="510" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/t-oULh0I3iA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Volvo Trucks I-Shift Dual Clutch transmission:
<iframe width="840" height="473" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/5Y7y9cde0P0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Daimler, grupul german cunoscut mai ales pentru marca Mercedes-Benz, va demara in data de 4 aprilie 2016 productia de cutii de viteze automate cu 9 trepte in Romania, la Sebes, in fabrica Star Transmission. Piatra de temelie pentru aceasta unitate de productie a fost pusa in urma cu doi ani, in data de 4 aprilie 2014.
Industria noastra auto se dezvolta frumos, ultimii intrati: Star Transmission. Prin inceperea productiei de cutii de viteze automate cu 9 trepte la Sebes Romania intra intr-un club select al tarilor in care se construiesc transmisii atat de moderne si cu un numar atat de mare trepte. Noua cutie de viteze cu 9 trepte fabricata de Star Transmission – o companie Daimler – are cod NAG3 (denumire comerciala 9G-TRONIC) si echipeaza modele precum Mercedes-Benz Clasa E. In uzina Star Transmission din Sebes mai sunt asamblate cutii de viteze automate cu 5 trepte si unele cu dublu ambreiaj cu 7 viteze. Pentru a face si noile cutii de viteze 9 trepte au fost angajati in plus circa 500 de oameni fata de momentul anuntarii investitiei (2014), iar Star Transmission a ajuns la un total de aproximativ 2.000 de angajati in unitatile sale din Sebes si Cugir. Filiala a Daimler, Star Transmission (STC) a fost infiintata in anul 2001 (mai intai la Cugir) si este furnizor international de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roti dintate, arbori precum componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteza si casete de directie. La sediul din Sebes se monteaza cutii de viteza automate cu 5 trepte, unele cu dublu ambreiaj cu 7 trepte, si, mai nou, cele automate cu 9 trepte. http://0-100.hotnews.ro/home/wp-cont...sa-Daimler.jpg |
| All times are GMT +2. The time now is 12:56. |
- Copyright 2026 4Tuning