Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E46 - 320i B-19-RRM (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/74798-e46-320i-19-rrm.html)

Skido 20-11-08 00:29

Re: E46 - 320i B-19-RRM

ahahahahha mi-a placut asta =)) oricum .. RWD = NEVER BORED :D si ca sa-mi argumentez pozitia -> https://www.youtube.com/watch?v=67t_7ja_duE

Raz6633 23-11-08 14:25

1 Attachment(s)
Mda... dar degeaba ai milioane de neutoni cuplu, cand trebuie sa schimbi foarte des treptele... tipic diessel, tipic tractoricesc.

Daca pui, in 330i, si un 330d, unu langa altu, si ambele dau forja, 330d schimba 3 trepte... pe cand 330i, doar 2, sa ajunga la aceasi viteza... chiar daca diessel-ul are trepte mai lungi.

In alta ordine de idei, tocmai m-am intors din Venetia, unde pot sa spun ca am inselat-o p-asta mica...

Am fost acolo cu prietena mea, o prietena a iei, si prietenul ei... si am inchiriat un fiat panda, mers pana la roma, inapoi... si ce ne-am mai fatait prin venetia.

consum 4%, la drum intins... motor 1.1... dar praf masina, acum imi dau seama cat de shmcher e bimmeru. Bine stiam dinainte

CatalinM6 23-11-08 15:03

"tipic tractoricesc".....tare rau expresia :))
Feeling-ul dintr-un benzinar nu se compara cu nimic altceva....mai ales intr-un "straight six" (ca sa il citez pe colegul nostru Skido,pacat ca vb de diesel:D ) ca al tau
Cel putin E46-ele diesel e tractor pe bune,mi se pare f zgomotoasa
Ce planuri mai ai pt masina?

gelu_r 23-11-08 15:19

Quote:

Originally Posted by Raz6633 (Post 1881725)
Mda... dar degeaba ai milioane de neutoni cuplu, cand trebuie sa schimbi foarte des treptele... tipic diessel, tipic tractoricesc.

Daca pui, in 330i, si un 330d, unu langa altu, si ambele dau forja, 330d schimba 3 trepte... pe cand 330i, doar 2, sa ajunga la aceasi viteza... chiar daca diessel-ul are trepte mai lungi.

In alta ordine de idei, tocmai m-am intors din Venetia, unde pot sa spun ca am inselat-o p-asta mica...

Am fost acolo cu prietena mea, o prietena a iei, si prietenul ei... si am inchiriat un fiat panda, mers pana la roma, inapoi... si ce ne-am mai fatait prin venetia.

consum 4%, la drum intins... motor 1.1... dar praf masina, acum imi dau seama cat de shmcher e bimmeru. Bine stiam dinainte

boss nu vb asa de fiat panda ca a fost prima mea masina...MULTUMIT pe deplin de ea..adica la consum ma refer..de la ea trecand direct la alfa romeo 2,0 tiptronic,16 % consum,aproape triplu..
De fiat zice multa lume ca e nasol,dar e super masina..cel putin panda..
castai in el ghemuit asta e o alta parte :D

Insanerzw 23-11-08 16:10

Usor,usor aveai deja 100 100 si las-o mai moale sa nu te ia radarul :)) deci asa ai?Ai inselat-o pe aia micutza?:( lasa ca te tine ea minte!

Raz6633 23-11-08 17:11

Sincer, dupa ce am condus panda... am realizat un lucru...

Mare geniu a fost omu care a pus pedala de acceleratie de la podea in sus, si greoaie.... asa poti sa-ti 'sprijini' piciorul pe pedala, si astfel nu ramai cu carcel. Panda are o pedala de acceleratie super usoara.... si e nasol ca tre sa ti tu picioru (mai ales cand mergi la consum)... incordat... ca sa nu o calci mai mult....

69WRX 23-11-08 17:44

aceiasi parere am si eu despre pedala de acceleratie la bmw...si in general despre bmw...dupa ce ma sui din alta masina in bmw se cunoaste diferenta chiar daca a mea este mai veche :D

Marian_nebunu 23-11-08 20:30

Quote:

Originally Posted by 69WRX (Post 1882100)
aceiasi parere am si eu despre pedala de acceleratie la bmw...si in general despre bmw...dupa ce ma sui din alta masina in bmw se cunoaste diferenta chiar daca a mea este mai veche :D

BMW ESTE BMW :x:x;) TATA ARE FORD MONDEO 2008 2.0 tdci...inafara faptului ca este mai silentioasa decat a mea si consuma mai putin nu ma incanta cu nimic sincer:-?
in a mea ma simt super si nu vreau alta masina nici p viitor tot p bmw raman:X

69WRX 23-11-08 20:35

Quote:

Originally Posted by Marian_nebunu (Post 1882440)
BMW ESTE BMW :x:x;) TATA ARE FORD MONDEO 2008 2.0 tdci...inafara faptului ca este mai silentioasa decat a mea si consuma mai putin nu ma incanta cu nimic sincer:-?
in a mea ma simt super si nu vreau alta masina nici p viitor tot p bmw raman:X

si eu zic la fel..ca nu o sa mai trec la alta marca vreodata...dar totusi...la vara vreau sa imi iau un bertone turbo..pentru ca a fost "prima mea iubire" masina care mi-a placut cel mai mult de cand eram mic si am vazut-o prima data prin 2001 pana acum vreo 2 ani cand m-a prins febra bmw...nu o sa o tin..decat vreo luna asa, pe urma ma intorc la bmw :D...sry de offtopic :D

Skido 24-11-08 00:47

Quote:

Originally Posted by Raz6633 (Post 1881725)

am dat acest exemplu deoarece am condus recent un e39 530d si chiar m-a impresionat...nu stiam ca e46 diesel horcaie urat ... sincer nici eu nu sunt adeptul dieselului pt ca detin o asemenea abominatie (primit cadou de la parinti) si abea astept sa il marit :D este febletzea romanilor...TDI FRATE :rolleyes2

69WRX 24-11-08 01:12

diesel frate...ca cica fuge :)) da da...doar lasa impresia...adevarul este ca la drum te descurci mai bine cu diesel..doar atat ;)

gelu_r 24-11-08 06:52

1 la mana..pedala aia tipica bmw de jos in sus..e acum pe multe masini...golf5 jetta si multe altele..doar ca in alea nu stai ca in bmw - cu picioareleintinse si JOS - , iar despre diesel si motor zgomotos...sincer e cam zgomotos pe langa passatu unui prieten,dar dieselurile in general,(deja stie toata lumea ca numai sunt cum erau) se simte cuplu in plus fatza de benzina...dar oricum nu se compara 2,0i cu 2,0d la bmw...decin sunetu de la 2,0i in sus la bmw e demential :)

Raz6633 24-11-08 15:55

Nu uita ca majoritatea motoarelor diessel, au acel cuplu pe o plaja destul de mica de turatii, chiar daca linia rosie e la 5mii, masina la 4000 deja incepe sa se balbaie si sa ceara o alta treapta... am simtit asta pe multe diessel-uri inclusiv 320d.

In al doilea rand, faceti o mare greseala, comparand motor supra alimentat cu motor aspirat...

Luati 320i, si 320d facelift ambele.... evident ca 320d o sa fie mai rapid, si mai infipt decat 320i, dar haideti sa facem urmatorul lucru... 320i vs 320d fara turbina si intercooler... eh, cum sta problema acum? sau invers, 320i (cu turbina si intercooler) vs 320d... deja datele problemei se schimba radical.

Singurul si singurul avantaj pe care ill are diessel, este plaja de turati joasa la care lucreaza masina, astfel ai consum redus, dar atat.... si nimic mai mult...

In rest dezavantaje, masina care trage non liniar, miros de motorina, o tona de fum, sunet de tractor, samd. O benzina trage si dupa ce isi atinge redline, daca n-ar avea limitator, si s-ar duce in rosu, ar mai trage.... un diessel crapa.

Skillzu 24-11-08 16:22

Quote:

Originally Posted by Raz6633 (Post 1883913)
Nu uita ca majoritatea motoarelor diessel, au acel cuplu pe o plaja destul de mica de turatii, chiar daca linia rosie e la 5mii, masina la 4000 deja incepe sa se balbaie si sa ceara o alta treapta... am simtit asta pe multe diessel-uri inclusiv 320d.

In al doilea rand, faceti o mare greseala, comparand motor supra alimentat cu motor aspirat...

Luati 320i, si 320d facelift ambele.... evident ca 320d o sa fie mai rapid, si mai infipt decat 320i, dar haideti sa facem urmatorul lucru... 320i vs 320d fara turbina si intercooler... eh, cum sta problema acum? sau invers, 320i (cu turbina si intercooler) vs 320d... deja datele problemei se schimba radical.

Singurul si singurul avantaj pe care ill are diessel, este plaja de turati joasa la care lucreaza masina, astfel ai consum redus, dar atat.... si nimic mai mult...

In rest dezavantaje, masina care trage non liniar, miros de motorina, o tona de fum, sunet de tractor, samd. O benzina trage si dupa ce isi atinge redline, daca n-ar avea limitator, si s-ar duce in rosu, ar mai trage.... un diessel crapa.

Sa nu uitam ca intretinerea la un diesel e destul de pretentioasa,si toti mai multi propietari declara ca te ajunge la fel ca un benzinar.(care au avut si una si alta). Deci consumul ala mic,te scoate doar psihologic."Recupereaza" pe partea de intretinere.

Skido 24-11-08 17:26

intradevar , deci.....solutia de compromis 335i e90 :D:D

nrfour 24-11-08 20:47

Ce de comparatii intre diesel si benzina!

1. diesel=tractor, face treaba fara sa comenteze si chiar fiabil daca este intretinut cum trebuie. Iar motoarele diesel ce echipeaza masinile din zilele astea au performante foarte bune si in nici un caz nu mai au problemele motoarelor diesel de acum 20 de ani sa zicem.

Deci cine a simtit miros de motorina in 320d sau fum negru la o astfel de masina, cu siguranta a intalnit una ce trebuia dusa in service.

2. benzina=motor multivalent, chinuit in toate modurile, cu sunet de la polizor la bormasina de beton sau aparatura stomatologica+ alte zgomote derivate.
Produce senzatii "tari", unge auzul la mii(milioane) de soferi profesionisti, iar pe restul ii duce din A in B.

3. Polizorul nu se compara cu tractorul la nici un capitol. Unul e de viteza, altul de anduranta.

Raz6633 24-11-08 21:11

Alex (sper ca tu esti), vezi ca motoarele la care facem noi referire (benzinare) si anume 6 cilindri in linie, nu prea produc sunet de polizor, ba din contra au un sunet mult prea agresiv.

Dar sunt totatl de acord cu ce spui tu, cand vine vorba de un fiat panda 1.1 care simti ca se dezmembreaza cand ii dai talpa si abia trece acu de 120km/h (asta da polizor).

Anyway bine ai venit pe 4tuning.

adytzy 24-11-08 21:13

Razvane ai ramas q urmari de la panda care ai condus`o saptamana trecuta:))?

RoByNeT 25-11-08 07:38

RRM`eule ....in caz ca nu ti`ai dat seama aseara la pipera eu eram ala cu nr`ele in brate si te`am pus sa lasi geamu jos :lol: ( imi era prea lene sa deschid pc`u aseara sa postez ) oricum sa nu fiu total off-topic ... se vede frumos rau bad`u si cu angel ma rog cat am vazut asa in trecere :) spor

Raz6633 25-11-08 08:49

Salut, boss, da te-am recunocut dupa numere... d-aia ma uitam atent la numere, mi se pareau ff cunoscute...(mi-ai dat u o data poza cu masina ta cu nr de germania)...

Oricum felicitari ca ai terminat cu numerele si ai masina inmatriculata.

RoByNeT 25-11-08 14:02

saru`mana ms frumos si ne vedem pe strazi :)))))))) :lol:

B - 80 - UNU ( si nu e "nambar oan" ) am luat UNU ca nu mai aveau cu BOS :( ( gluma din nou .... :shock: )

Skido 27-11-08 10:20

razvan te rog mult de tot daca ai timp/chef sa pui niste poze cu interioru ca sunt foarte curios daca e cum cred eu ca e...adica scaune sport imbracate in piele numai pe margini :D trapa ai ?

Raz6633 27-11-08 14:15

trapa n-am, scaune sport da am, cu piele pe margini si textil pe centru.

N-am acum poze dar am sa pun...

daffy duck™ 29-11-08 18:32

3 Attachment(s)
salut!
frumoasa masina, are si un tovaras unu de cateva zile dar al li e diesel si hidramat...
cateva poze de la mn!

Raz6633 29-11-08 23:27

Ms mult pt poze, asta este efectul care imi place cel mai mult la o poza :X

sa stapaneasca sanatos masina... si fara incidente

Skido 30-11-08 01:18

Ok multumesc mult , asteptam :D

scorp 01-12-08 13:00

Quote:

Originally Posted by Raz6633 (Post 1868963)
Da nici nu-mi place sa fiu taximetrist " domne hai sa mergem la mare, ahh stai tu ai sedan, pai mergem 6 ca incapem..."

Asa, cu un coupe..." domne n-am loc... " la varsta noastra o masina trebuie sa aibe doar 2 locuri, pentru sofer si pentru prietena/iubita, sau iubitu (asta ca sa fim in perfecta legalitate)... bancheta din spate, pentru bagaje si/sau subwoofere, si portbagajul pentru bagaje si/sau subwoofere...

In plus cu 2 in masina, ea trage infinit mai bine, decat cu 7, si unu pe plafon....

acu scuze ca aduc din urma posturi.. :)

la 20 de ani, e normal sa te enerveze un sedan, sau mai rau un touring.
sedanurile sau touringurile nau fost facute pt taximetrie cu prietenii, ele de fapt au fost facute pt eventualii 1-2 copii, sau mai multi dupa cum ti-e moftu :))

e foarte placut sa conduci un bmw touring sport (jante 17+, suspensie sport, MOTOR bun, cutie buna), cind te duci la mare, cu nevasta si copiii, crede-ma.

eu nu am nici nevasta (doar iubita), nici copii, dar iubesc touringurile si coupeurile, in ciuda faptului ca astea se dau cel mai greu la re-vinzare :P

eu am cautat 4 luni un touring, negru, benzina.. pacat ca am fost redus la minte si nu mi-am dat seama de dezavantajul motorului de rahat de 1,9, am vazut problema motorului in 4 pistoane doar la 3 zile de la cumparare, cit e de puturos si ce sunet de aspirator are, dar a fost prea tirziu :) acum trebe sa plece..

bine, sa nu confundat coupeurile cu masinile in 2 usi facute in scopul utilizarii ca furgoneta, gen astra, peugeot, renault, etc. da, coupeul de la astra e bertone, in nici un caz un astra clasic in 2 usi, cum obisnuiesc samsarii sa le numeasca coupeuri :)

m-a intrigat faptu cum ca touringurile si sedanurile ar fi nasoale, deaia postez :) sint nasoale la o virsta frageda, dar foarte iubite de familisti :)

Marian_nebunu 03-12-08 10:47

Quote:

Originally Posted by scorp (Post 1896169)
acu scuze ca aduc din urma posturi.. :)

la 20 de ani, e normal sa te enerveze un sedan, sau mai rau un touring.
sedanurile sau touringurile nau fost facute pt taximetrie cu prietenii, ele de fapt au fost facute pt eventualii 1-2 copii, sau mai multi dupa cum ti-e moftu :))

e foarte placut sa conduci un bmw touring sport (jante 17+, suspensie sport, MOTOR bun, cutie buna), cind te duci la mare, cu nevasta si copiii, crede-ma.

eu nu am nici nevasta (doar iubita), nici copii, dar iubesc touringurile si coupeurile, in ciuda faptului ca astea se dau cel mai greu la re-vinzare :P

eu am cautat 4 luni un touring, negru, benzina.. pacat ca am fost redus la minte si nu mi-am dat seama de dezavantajul motorului de rahat de 1,9, am vazut problema motorului in 4 pistoane doar la 3 zile de la cumparare, cit e de puturos si ce sunet de aspirator are, dar a fost prea tirziu :) acum trebe sa plece..

bine, sa nu confundat coupeurile cu masinile in 2 usi facute in scopul utilizarii ca furgoneta, gen astra, peugeot, renault, etc. da, coupeul de la astra e bertone, in nici un caz un astra clasic in 2 usi, cum obisnuiesc samsarii sa le numeasca coupeuri :)

m-a intrigat faptu cum ca touringurile si sedanurile ar fi nasoale, deaia postez :) sint nasoale la o virsta frageda, dar foarte iubite de familisti :)

eu am motor de "1.9" care spui tu...problemele motorului gasesti la orice masina,puturos nu este;) ca nu ai unde sa alergi cu ea in bucuresti:)...iar de sunet..nu mai zic..."aspirator" in nici un caz...
si sincer...GUSTURILE FRATIOARE NU SE DISCUTA...EU PREFER E46 IN 4 USI DECAT COUPE...IMI PLACE MAI MULT:) FIECARE CU CE II PLACE:-c
SI daca vrei sa iti arat eu sunet..iti arat...un motor d 1.2 de pe un Peugeot de la noi din club..;)
nu se aude jumatate de club cum se aude acel motor...fara evacuare...doar sunetul motorului...;)
si daca vrei sa obtii sunet...frumos...din orice masina poti abtine sunet DACA VREI...
iar motorul asta de 1.9 este m43 de pe pisica.:-? numai ca are admisia si conductele de apa de plastic:-? atat:) in rest la fel:D
scuzee offtopic:P

Raz6633 03-12-08 14:41

Sincer dupa ce am stat si am analizat, am ajuns la urmatoarea concluzie...

As vrea sa am doua masini, (acum incep cu vise) poate ca nu greu de realizat...

Una din ele sa fie un 330ci, masina de distractie (nu zic m3 ca deja e prea scumpa)... masina cu care sa te distrezi in weekend, sau sa te plimbi etc etc, chiar si masina cu care sa mergi cat de cat zi e zi (poate un 325ci chiar)... oricum coupe sa fie...

Si cealalta un 330xd touring, (o sa-mi sariti in cap ca am zis diessel, dar cu o autonomie de aproape 1000km pe un rezervor e foarte avantajos). Si sa nu uitam ca i6 nu i4 deci sunetul de tractor nu prea se aude. Exista dar nu se aude foarte clar/evident. Aceasta masina fiind strict pentru plimbari, pentru croaziere prin europa, prin lume...

Ar fi singurul diessel pe care l-as accepta in 'viata' mea 330xd touring.

Scoop 03-12-08 23:23

hai totusi sa il facem 335XD touring si gata ala da diesel

Raz6633 03-12-08 23:33

Din cate stiam eu nu exista e46 335.... :|

Skillzu 04-12-08 00:49

Quote:

Originally Posted by Raz6633 (Post 1901144)
Din cate stiam eu nu exista e46 335.... :|

dar exista e90 335xd si se vorbeste prin teste ca ar fi mai mult decat extraordinar de impresionant 8)

Sa fim seriosi daca tot ai vrea un diesel cu motor mare si pentru plimbari...de ce seria3 ? de ce nu un 5 sau chiar un 7 ? macar sa te plimbi frate...daca intelegi ce vreau sa zic...

Skido 04-12-08 02:02

de acord cu skillzu...un 730d :D d-ala mai vechi asa...batraneste :D
si acum offtopic , am si eu o intrebare pentru 'cunoscatori' : poti sa-ti pui LSD pe e46 ??? (sa se intzeleaga Limited Slip Diferential , nu lambo doors :D)

L.E : Skillzule mi-ai furat avataru' si l-ai bagat in semnatura :))) :-P

Raz6633 04-12-08 10:46

Nu vreau seria 5, sau seria 7, sau etc etc... pentru ca plec de la premisa daca as avea 3ar coupe e46, sa am tot e46, touring, si asa... sunt cam in ton cu orice sezon.... e greu de inteles....(una din nebuniile mele) + ca mie imi place foarte mult e46le, poate de aceea mi-am si luat e46 si nu e36, sau e39 (DUH!!)

Da se poate pune LSD pe e46... mai greu dar se poate....

2 variante, (FIABILE),

1. Punte spate de m3, cu flansa intre cutia de m52, si card de s54 (parca asta e motoru de m3)... cand zic punte spate... zic tot tot tot, care se potriveste fix pe fix pe caroseria de e46. (cu tot cu LSD)

2. Exista firme care fac diferential custom pt e46, blocant, variabil bla bla.... dar care ajunge undeva la 3-4-5mii de dolari.

69WRX 04-12-08 11:28

si mai ieftin...1200$ toate piesele care trebuiesc schimbate in diferentialul care il ai deja pe masina...si mai zicea pe un topic mari_nsl de cineva care a adaptat un lds de pe e36 pe un e46 318ci

scorp 04-12-08 12:06

e90 335 are un motor de 3000 bi-turbo, deci adio autonomie de 1000 km cu un rezervor :)

Raz6633, nu stiu daca ai observat, eu cind am cumparat un capat de bara pt a mea, scria pe ea z3, e36, e46, m3, si multe altele.. :))

nu mi se pare corect ca un capat de bara de la varianta sport sa mearga la o varianta normala.. aici nu se prea respecta marca bmw, asta referitor la ce-ai spus tu legat de punte.

de exemplu, din cit cunosc eu, varianta civic vs ctr, nu bate nimic de pe una pe alta, binenteles, vorbind de articulatii.

Skillzu 04-12-08 12:29

Quote:

Originally Posted by scorp (Post 1901710)
e90 335 are un motor de 3000 bi-turbo, deci adio autonomie de 1000 km cu un rezervor :)

Raz6633, nu stiu daca ai observat, eu cind am cumparat un capat de bara pt a mea, scria pe ea z3, e36, e46, m3, si multe altele.. :))

nu mi se pare corect ca un capat de bara de la varianta sport sa mearga la o varianta normala.. aici nu se prea respecta marca bmw, asta referitor la ce-ai spus tu legat de punte.

de exemplu, din cit cunosc eu, varianta civic vs ctr, nu bate nimic de pe una pe alta, binenteles, vorbind de articulatii.

vorbeam de 335d respectiv xd.si era doar o chestie pur teoretica,pentru ca suntem pe langa subiect.

cat despre capetele de bara...te incalzea cu ceva daca nu scria? si se potriveau?daca e acelasi capat de bara ca pe m3,inseamna ca stiu aia de la bmw ceva si nu e degeaba.

Marian_nebunu 05-12-08 12:22

Quote:

Originally Posted by 69WRX (Post 1901668)
si mai ieftin...1200$ toate piesele care trebuiesc schimbate in diferentialul care il ai deja pe masina...si mai zicea pe un topic mari_nsl de cineva care a adaptat un lds de pe e36 pe un e46 318ci

nu stiu daca se merita sa dai 1200 d $ pe un lsd..cand poti sa iti pui un 2.8 sau 3.0 pe masina de banii astia...si ii dai direct fara lsd...iti zic eu ca ia;)
am vazut 5 e34 2.5.12 valve...fara lsd si dadea cercuri de inebuneai :)

Raz6633 05-12-08 12:46

Quote:

Originally Posted by 69WRX (Post 1901668)

Adaptarile de care zici tu sunt de unica folosinta...

Eu sunt mai sceptic in privinta adaptarilor... este o suma mare de bani si ar fi pacat sa ii arunci pe apa sambetei. Daca tot merge cu adaptarile, hai sa gasim un LSD de pe o LADA 1200combi(nici nu stiu daca are lsd) si sa-l punem pe e46... 200de dolari, si gata... am rezolvat treaba... nu merge asa stii ff bine.

@ marian_nebunu, da cercuri, dar in unele conditii, si cu anvelope ca atare, si masina trebuie condusa in asa fel, incat sa dai cercuri, nu poti sa faci (cum fac cei cu blocant) blana volan maxim stanga, blana, si poftim cerce.

NWZeu 05-12-08 15:59

Poate confund eu masina deoarece din graba nu am vazut decat RRM, ai legatura cu academia din baneasa (SSA) (mi se pare ca am vazut-o aseara in curtea scolii)?

All times are GMT +2. The time now is 13:50.

- Copyright 2026 4Tuning