Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW M3 Sedan vs. Lexus IS-F? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/65443-bmw-m3-sedan-vs-lexus-is.html)

dolb 20-01-09 12:20

Re: BMW M3 Sedan sau Lexus IS-F?

Quote:

Originally Posted by CatalinM6 (Post 1995451)
Dolb...ce ai mai tata?
cum adica M3 nu mai e aspirat?ce ai?
M3 se face de peste 30 de ani.....asta e traditia+multe altele...

ah..nu stiu de ce aveam impresia ca e turbo! probabil l-am confundat cu alt "bimmer de succes"

Bogdan_mb 20-01-09 12:55

dolb, dupa ce ai postat de zeci de ori pe topicul asta, tu credeai ca m3-ul e turbo ? totusi, este un forum auto legat de tuning si detalii tehnice, pai ce ai comparat pana acuma, culoarea la exterior ? :rolleyes2

dolb 20-01-09 14:44

nuuu..stiam ca e aspirat dar pt moment il confundasem cu alt bimmer care e turbo

DarkJEDI 24-01-09 16:49

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1995352)
Tiff needell nu e pilot adevarat! e un ziarist ratat care se vede mare sofer

mai pretene... tiff asta a fost pilot de F1, pentru o perioadata scurta si a fost sofer de teste mult timp. cam vreo 30 de ani asa. dupa mine e un zeu la ce stie sa faca omu ala. a fost prezentatorul top gear pana in 2001. dupa care nu stiu exact ce se intamplase si nu a mai putut sa vina inapoi la top gear dupa redeschidere, asa ca sia facut propria emisiune cu niste soferi chiar f buni si un pamaplica dasta mai gras. cand o sa te vad pe tine facand macar 10 % din ce stie tiff , atunci o sa ai dreptul sa il critici. clarckson ala in schimb nu prea mi se pare prea bun, dar nici rau nu e.

NWZeu 24-01-09 16:53

Jeremy e un sofer care prin experienta si-a dobandit tehnica, nu a fost pilot de curse, nu a avut pretentii de pilot de curse, insa avand in "ograda" numai supercaruri, ocazia de a conduce super masini oferite spre test celor de la BBC, a ajuns sa fie un sofer OK, noi ce vedem la TV iese din prima insa cine stie cate cadre s-au tras .....
PS: STIG, care este ex F1 driver a lovit un Veyron + alte supercaruri ..... si el chiar este PILOT de curse ;).
PPS: cariera lui Tiff in F1 se rezuma la un mare premiu la Monaco si un Spa (Belgia), ambele in 1980 pentru teamul Ensign.

dolb 24-01-09 16:57

Chiar daca deviem de la subiect, DarkJedi... Tiff ala poate o fi fost ce ai zis tu! dar asculta-i vocea! parca e un gay naiba! comenteaza aiurea despre masini si nu stie sa le manevreze! am vazut multe cadre cu el si nu am vazut mai mult de 5 drifturi bine facute! .. de fiecare data cand a incercat sa ia o curba de-a latul... a ajuns invartindu-se cu ea !

Pe langa asta.. e singurul om de pe planeta asta care spune ca Alfa 159 e urata si ca nu se simte ca o masina italiana.

PS: si a plecat de la TopGear ca s-a certat cu Clarkson.. stii de ce? ca se vede el mare scula in bascula

radu174 24-01-09 19:21

Lexus...in special pentru cuplu..si in plus are ceva aparte...lumea s-a cam plictisit de acelasi consola centrala de la BMW

300zxtt 25-01-09 10:31

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2007999)
ARGUMENTEAZA DE CE BMW RULLZ

Pt motorul ei mai fiabil, cutia manuala ce ofera un feeling deosebit( fiind masina sport trebuie sa simti masina la max) , bordul mai luxos si mai ales usurinta cu care se pot accesa diferite functii ale masinii prin sistemul acela inovator I drive mai ales din mers, comfortul din habitaclu, suspensie sport mai eficace care te pune in contact direct cu soseaua, traditia de peste 20 de ani al insemnului M3, motorul avand capacitatea cilindrica mai mica impozitarea e mai redusa fata de IS-F ...deci cheltuieli de intretinere mai mici, mai rapida cu cateva secunde pe circuit, si mai ales faptul ca daca-i explici unei pitipoance ca ai m3 te va privii cu admiratie, pe cand daca faci acelasi lucru cu un IS-F va crede ca cine stie ce model de hyundai ai....deci ajuta mult ego-ul barbatesc

dolb 25-01-09 10:44

comfort si feeling deosebit fata de lexus ? in vecii vecilor ! niciodata nu se va compara bmw cu lexus la capitolul comfort/calitate!

300zxtt 25-01-09 11:07

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2008304)
comfort si feeling deosebit fata de lexus ? in vecii vecilor ! niciodata nu se va compara bmw cu lexus la capitolul comfort/calitate!

Pai normal ca nu se compara, bmw e net superior...

The_Mask 25-01-09 11:59

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 2008365)
Pai normal ca nu se compara, bmw e net superior...

Nu intra in polemici cu dolb ca niciodata bmw-ul nu va avea loc in ochii lui!

dolb 25-01-09 12:01

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 2008503)
Nu intra in polemici cu dolb ca niciodata bmw-ul nu va avea loc in ochii lui!

nu e vorba ca nu va avea loc in ochii mei ! dar nu poti spune ca bmw-ul e mai calitativ si mai comfotabil la interior decat un lexus! LEXUS PENTRU ASTA E FACUT !! PENTRU LUX, CALITATE !!

PS: nu stiu de unde ai dedus ca nu va avea loc in ochii mei atata timp cat vreau sa imi iau bmw :)

NWZeu 25-01-09 12:16

Asta e o vrajeala ieftina, Lexus bla bla bla .... Lexus e un Mercedes Benz wannabe, si mai nou cu prententii de divizie M a'la BMW, insa copiile niciodata nu vor atinge valoarea originalelor, nu contest faptul ca e o firma respectata ce are o super calitate de productie insa mereu va fi o Toyota, atat.

xxdadixx 25-01-09 12:17

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2008513)
LEXUS PENTRU ASTA E FACUT !! PENTRU LUX, CALITATE !!

Tocmai de asta nu se pot compara.

dolb 25-01-09 12:18

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2008571)
Tocmai de asta nu se pot compara.

noi vorbeam de interior nu de circuit !

xxdadixx 25-01-09 13:29

6 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2008573)
noi vorbeam de interior nu de circuit !

Dolb, nu stiu cati dintre noi vor avea ocazia sa se urce intr-un IS-F sa-l pipaie :D dar totusi uita-te la poze, lexusul are bordul dintr-o bucata gen Logan ( stiuca m-am dus prea departe cu comparatia ) consola centrala zici ca e luata de pe Auris ( chiar si bordul ca format seamana ) iar gurile alea de ventilatie zici ca-s de pe 2 masini diferite.
De ce M3 :D
Bordul poate fi configurat in mult mai mutle culori, trimurile * chiar si lemn *, parte de sub trimuri e imbracata in piele, la fel si usile. Este o armonie totala acolo, toate sunt la locul lor, se combina perfect. Scaunele la M3 imi plac mai mult iar calitatea cusaturilor se vede din poze.
P.S. M3 are frana de mana
Ca tot vorbim de calitate, stii care-i definitia calitatii?

Alex_55 25-01-09 13:41

?! ce e cu frana de mana ? :))

si lexus are frana de mana !

oricum, cum mai mai spus nu prea se ridica la nivelul m3-ului isf-ul !

xxdadixx 25-01-09 13:54

Quote:

Originally Posted by Alex_55 (Post 2008825)
si lexus are frana de mana !

La picior ca la Mercedes.

dolb 25-01-09 13:58

te rog.. hai sa un vorbim de bordul bmw-ului! tu ai pus poza cu navigatia mare! ia sa pui o poza fara monitor.. :) aia chiar ca e de logan!

sau sa nu mai vorbim de volan! uita-te la calitatea volanului de pe m3 si uita-te la calitatea celui de pe lexus! m3 este mai slab calitativ la interior decat lexus! de aici si performantele putin mai slabe ale lexusului pe circuit! :) pentru ca ingreuneaza masina cu piele frumoasa, volane care se muleaza in mainile tale, masaj in scaune :)

NWZeu 25-01-09 14:18

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2008857)
La picior ca la Mercedes.

Cum am mai zis - Mercedes wannabe :rolleyes2

300zxtt 25-01-09 14:31

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 2008935)
Cum am mai zis - Mercedes wannabe :rolleyes2

Lexus echipeaza modelele sale preponderent cu o cutie automata, si de aici rezulta o mai putina folosire a franei de mana care nu mai e asa de utila in echiparea cu o transmisie automata.Logic.....

E adevarat...la inceput asa a fost....dar intre timp elevul a cam depasit profesorul.....

NWZeu 25-01-09 14:46

Profesorul fiind Toyota nu Mercedes in acest caz ..... deoarece daca vorbim de lux .... S-klass va sta in varful piramidei mereu, Lexus o va adulmeca doar .... asadar sunt branduri pedestinate sa fie in varful "lantului trofic auto" iar acestea 2 - BMW si MB mereu vor fi sus .....

Cine a inceput impelmentarea cutiilor automate prima oara/cine a scos frana de mana activata de pedala de frana prima oara, etc dintre aceste 2 branduri, cumva cei din Stuttgart?

Discutia a deviat de la subiect .... insa o chestie care trebuie subliniata e urmatoarea .... Lexus e un brand calitativ (cum e si Infiniti de altfel), produc masini performante, bine inchegate si rezistente, insa mereu au avut ca reper cei 2 constructori din Germania, iar referitor ma aceste 2 sport-sedanuri una are un pedigree ce se dezvolta de 30 de ani, pedigree dezvoltat pe sosea si pe circuitele de WTCC si DTM si alta care abia acum iese la iveala, Lexus neefind axata pe aceasta latura.

vacaroz 25-01-09 15:04

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2008875)
te rog.. hai sa un vorbim de bordul bmw-ului! tu ai pus poza cu navigatia mare! ia sa pui o poza fara monitor.. :) aia chiar ca e de logan!

sau sa nu mai vorbim de volan! uita-te la calitatea volanului de pe m3 si uita-te la calitatea celui de pe lexus! m3 este mai slab calitativ la interior decat lexus! de aici si performantele putin mai slabe ale lexusului pe circuit! :) pentru ca ingreuneaza masina cu piele frumoasa, volane care se muleaza in mainile tale, masaj in scaune :)

dolb cred ca interiorul bmw`ului pur race sau cum ii spuneti voi, e tot mai luxos, frumos, bine organizat, linii frumoase si calitativ peste luxosul de merc sau... pardon, lexus.
volanul dupa bmw nu e cel mai frumos dar cel de lexus e cam sters, fad, fara forme.... in fine... asta e parerea mea.

acum cateva zile mergeam cu un prieten cu un 3 si am parcat pe republicii langa un lexus (bmw`ul fiind un 320D iar lexus nuj... oricum nu is-f)ceea ce am observat e ca in realitate lexusul e cam inalt si mult diferit de pozele care le vedeam, sincer i`mi placea mai mult in poze decat asa...acum sa nu`mi sariti in cap ca aici se vb de isf si m3.stiu asta dar faceam o comparatie ca linii exterioare. de interior nu mai vb
PS. doar parerea mea :D

300zxtt 25-01-09 16:09

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 2009036)
Cine a inceput impelmentarea cutiilor automate prima oara/cine a scos frana de mana activata de pedala de frana prima oara, etc dintre aceste 2 branduri, cumva cei din Stuttgart?
.

Pai si ce legatura are faptul ca cei din Stuttgard au adus atatea inovatii acum 50 ani?Pe mine ma intereseaza ce-mi ofera acum....

E exact ca si cum ar trebui sa te cuplezi acum cu Ileana Agripina deoarece a fost cea mai frumoasa si eleganta femeie din sat pe timpul lui Gheorghiu Dej.

KAY_ 25-01-09 17:15

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2008787)
Dolb, nu stiu cati dintre noi vor avea ocazia sa se urce intr-un IS-F sa-l pipaie :D dar totusi uita-te la poze, lexusul are bordul dintr-o bucata gen Logan ( stiuca m-am dus prea departe cu comparatia ) consola centrala zici ca e luata de pe Auris ( chiar si bordul ca format seamana ) iar gurile alea de ventilatie zici ca-s de pe 2 masini diferite.
De ce M3 :D
Bordul poate fi configurat in mult mai mutle culori, trimurile * chiar si lemn *, parte de sub trimuri e imbracata in piele, la fel si usile. Este o armonie totala acolo, toate sunt la locul lor, se combina perfect. Scaunele la M3 imi plac mai mult iar calitatea cusaturilor se vede din poze.
P.S. M3 are frana de mana
Ca tot vorbim de calitate, stii care-i definitia calitatii?

Inverseaza marcile in tot ce ai zis in comparatia asta si rezultatul e in favoarea lui lexus.Ai poza la avatar cu bmw e 46 ,(o masina care a devenit mai comuna ca loganu) si vrei sa cred tot ce ai spus tu acolo ,doar ca te ai uitat tu la niste poze....fiti seriosi mai oameni buni.

Cu frana de mana nu as crede ,eu am pe buick 1948 frana de mana la picior,si se regaseste si pe modele anterioare ,as crede doar daca posteaza cineva vreun link ceva .......

NWZeu 25-01-09 17:17

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 2009247)
Pai si ce legatura are faptul ca cei din Stuttgard au adus atatea inovatii acum 50 ani?Pe mine ma intereseaza ce-mi ofera acum....

E exact ca si cum ar trebui sa te cuplezi acum cu Ileana Agripina deoarece a fost cea mai frumoasa si eleganta femeie din sat pe timpul lui Gheorghiu Dej.

Foarte amuzat post, insa nu are coerenta - "problema" a aparut cand am zis ca ei sunt niste wannabe ai companiei Mercedes (dopati cu orez + tofu), o particularitate comuna fiind "frana de mana" - acest dispozitiv despre care ai afirmat:

Quote:

Lexus echipeaza modelele sale preponderent cu o cutie automata, si de aici rezulta o mai putina folosire a franei de mana care nu mai e asa de utila in echiparea cu o transmisie automata.Logic.....
cam asta ai spus tu, iar eu am spus:

Quote:

acum poate intelegi inutiliatea ultimului post:

Quote:

rezultatul e simplu si elocvent, acesti locuitori ai landului Baden-Württemberg, au utilizat aceste lucruri primii, care au fost preluate si de niponii in cauza, asadar e legatura e simpla si foarte vizibila!

Ultimata parte a postului citat anterior o las necomentata, e o glumita buna, si atat.

Bogdan_mb 25-01-09 18:17

eu nu imi dau seama, ce conteaza ca frana de urgenta este la picior sau la mana ? mai nou ea se cupleaza dintr-un click al unui buton ... sper ca nu are vreo legatura cu drift wannabes ...

xxdadixx 25-01-09 18:29

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 2009599)
eu nu imi dau seama, ce conteaza ca frana de urgenta este la picior sau la mana ?

Conteaza la o proba de indemanare ;)

dolb 25-01-09 18:45

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 2009599)
eu nu imi dau seama, ce conteaza ca frana de urgenta este la picior sau la mana ? mai nou ea se cupleaza dintr-un click al unui buton ... sper ca nu are vreo legatura cu drift wannabes ...

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2009629)
Conteaza la o proba de indemanare ;)

ba da are legatura :)

KAY_ 25-01-09 18:56

Poate ne explica si noua "muritorii" de rand, NWzeu, ce inovatii au adus locuitorii din Baden-Württemberg si cum e cu frana aia de mana .

300zxtt 25-01-09 18:56

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 2009457)
rezultatul e simplu si elocvent, acesti locuitori ai landului Baden-Württemberg, au inventat si utilizat aceste lucruri primii, care au fost preluate si de niponii in cauza, asadar e legatura e simpla si foarte vizibila!

pai si ce legatura are acest lucru in ziua de azi? ma incalzeste cumva, imi face masina mai buna faptul acesta? sa fie sanatosi.....

The_Mask 25-01-09 19:28

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 2009703)
pai si ce legatura are acest lucru in ziua de azi? ma incalzeste cumva, imi face masina mai buna faptul acesta? sa fie sanatosi.....

300zxtt iti racesti gura de pomana n-ai ce sa le zici, majoritatea sunt posesori de BMW-uri cu sute de mii de kilometrii cumparate la preturi de nimic dar pentru care BMW este zeul masinilor.

300zxtt 25-01-09 19:35

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 2009815)
300zxtt iti racesti gura de pomana n-ai ce sa le zici, majoritatea sunt posesori de BMW-uri cu sute de mii de kilometrii cumparate la preturi de nimic dar pentru care BMW este zeul masinilor.

Si eu am fost posesor de bmw m3 cand nu erau nici ursuleti pe aici....si am trecut apoi la upgrade, adica supra mk3 care , chiar daca era ca ani mult mai veche era mai deosebita si cu mult mai fiabila.....si chiar am avut 2 care se afla acum in posesia unor useri de pe acest forum.

NWZeu 25-01-09 19:56

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 2009702)
Poate ne explica si noua "muritorii" de rand, NWzeu, ce inovatii au adus locuitorii din Baden-Württemberg si cum e cu frana aia de mana .

Iti recomand sa citesti istoria Mercedes-Benz si invotiile aduse de-a lungul timpului pana acum ..... lista e lunga. As mai adauga sa citesti de unde a plecat (si de la cine) discutia referitoare la frana de mana pe acest thread.
Am doua rugaminti - nu mai generaliza si vorbeste in numele tau si nu imi mai modifica numele userului. Multumesc

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 2009815)

Culmea e ca unii le-au luat de noi, la preturi destul de mari.
BMW nu este "zeul" masinilor ..... daca tot te afecta aceasta sintagma.
Pentru alti membrii ai acestui forum, care au masini care nu au fost cumparate de noi, te anunt ca tocmai le-ai lansat o jignire venita printr-un mod josnic.

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 2009838)
Si eu am fost posesor de bmw m3 cand nu erau nici ursuleti pe aici....si am trecut apoi la upgrade, adica supra mk3 care , chiar daca era ca ani mult mai veche era mai deosebita si cu mult mai fiabila.....si chiar am avut 2 care se afla acum in posesia unor useri de pe acest forum.

Felicitari, Supra este unele din masini care si reprezinta ceva, din punct de vedere tehnic, nu din "exploatarea" ei prin filme Hollywoodiene.
Fost posesor de BMW, felicitari din nou, divizia M produce turisme deosebite.
Fiabilitate/costuri/placerea de a conduce ..... totul e relativ insa ti-ai spus parerea si nu am sa o contest.

KAY_ 25-01-09 20:19

Nu imi recomanda mie nimic, ai facut o afirmatie,cum ca mercedes a inventat frana de parcare la picior, tu ar trebui sa ti sustii afirmatia nu sa mi spui mie sa citesc despre istoria mercedes.Posteaza un link ceva sa te cred si atunci jos palaria. Eu ti am spus ca nu prea cred ,pt ca masinile americane au avut primele montate frana de parcare la picior,din cauza banchetei dintr o bucata de la locurile din fata si au fost nevoiti sa o puna jos actionata de o pedala.

NWZeu 25-01-09 20:47

Eu nu am zis nicaieri ca ei au INVENTAT "frana de parcare la picior", ci doar ca ar fi folosit-o inaintea celor de la Lexus ca despre asta se vorbea!
Lexus a fost fondata in 1989 de Eiji Toyoda, Mercedes Benz a folosit acest tip de frana (ca exmplu de care stiu clar) in 1963 pe pe modelul 600 Grosse!

dolb 25-01-09 21:03

una peste alta e buna si frana asta la picior !

KAY_ 25-01-09 21:22

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 2009457)

rezultatul e simplu si elocvent, acesti locuitori ai landului Baden-Württemberg, au inventat si utilizat aceste lucruri primii, care au fost preluate si de niponii in cauza, asadar e legatura e simpla si foarte vizibila!

Ultimata parte a postului citat anterior o las necomentata, e o glumita buna, si atat.

Astea sunt cuvintele tale, despre alta "inventie"si "inovatie" nu sa discutat in afara de frana aia de parcare,dar iti cad gradele sa recunosti.

Si ca sa fim ontop, lexus nu au copiat frana de parcare de la mercedes ,o gasesti pe multe modele de masini cu mult timp in urma, si nu ai cum sa spui ca este licenta mercedes.Si daca tot vorbim despre asa ceva sunt sigur ca stii cum functioneaza frana de mana(picior) la mercedes.

Mi ai luat postu drept "o glumita buna" dar de fapt tu ai multe lagune in domeniu.eu am inchieat aici poveste franei de parcare.

xxdadixx 25-01-09 21:23

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2010112)
una peste alta e buna si frana asta la picior !

Daca ai avea 3 picioare si ar fi gandita altfel probabil ar introduce-o astia in WRC.

dolb 25-01-09 22:03

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2010163)
Daca ai avea 3 picioare si ar fi gandita altfel probabil ar introduce-o astia in WRC.

pai tocmai asta e faza! ca voi astia cu bmw-uri numai la WRC numai la circuite va ganditi! chiar daca in tara nu exista un circuit decent , voi trebuie sa va luati masina care scoate cel mai bun timp pe circuit nene ! nu stiu ce relevanta are.. dar voua asta va trebuie! d'aia fiecare bmw care il vad in tara asta fuge de pune in pericol pe toata lumea! daca il depasesc cu o dacie, grabindu-ma sa fac un transport cat mai rapid.. nu se lasa el pana nu imi arata bamveu ! sunteti prea obsedati de viteza , circuit, wrc si toate rahaturile astea care la noi in tara NU CONTEAZA!

frana de picior este buna pentru ca poate fi folosita ca un "launch control", spre exemplu daca faci o liniuta , poti pune masina pe frana de picior,o turezi si ii dai un pic drumul din ambreiaj si cand s-a dat startul tu doar apesi pe butonel sa ii dea drumul la frana si crede-ma , iti lanseaza masina , nu gluma! pe cand la o frana de mana normala ( la mana :lol: ) nu poti face acelasi lucru repede !

All times are GMT +2. The time now is 19:37.

- Copyright 2026 4Tuning