Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW Golf IV vs. Opel Astra G vs. Ford Focus (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/6410-vw-golf-iv-vs-opel-astra-vs-ford-focus.html)

o`neal 02-01-10 16:48

Re: VW Golf IV vs. Opel Astra G vs. Ford Focus

Clasamentul ar fi cam asa: 1) Astra G; 2) Vw Golf; 3) Ford Focus

Argumentul:

Facand un mic test intre Opel Astra G vs Golf IV (1.9tdi si 1.4 16v- referire la motoarele de pe Golf) reiese invingator Opel Astra G. Va intrebati de ce? Aici vine si argumentatia: Stabilitatea Opelului Astra mult mai buna decat a Golfului IV, timpii de franare de asemenea. Asta doar din ce am testat eu, nu spun ca nu ar fi si invers. Despre partea de finisaje si confort nu se compara cu Golful. Finisaje mult mai bune, confortul mult mai sporit fata de cel al Opelului. Pot spune ca zgomotul motorului facut atat de Opel cat si de Golf sunt cam aceleasi.

@ dolb: Tractiune spate pe modelele Astra nu cred ca ai sa vezi prea curand si nici in viitorul apropiat. In momentul de fata singurele modele cu tractiune spate fiind Opel Omega, Opel Rekord, Opel Manta, Monza... (si or mai fi da nu`mi amintesc momentan).

La multi ani !!!

dolb 02-01-10 16:53

stiu! am fost ironic :)

Zilele care urmeaza ma duc sa fac un test cu noul ASTRA NG. :)

22VIN 03-01-10 00:31

Quote:

Originally Posted by o`neal (Post 2940196)
@ dolb: Tractiune spate pe modelele Astra nu cred ca ai sa vezi prea curand si nici in viitorul apropiat. In momentul de fata singurele modele cu tractiune spate fiind Opel Omega, Opel Rekord, Opel Manta, Monza... (si or mai fi da nu`mi amintesc momentan).

Speedster a mai fost, si de actualitate GT.

forbidden27 03-01-10 19:26

Quote:

Originally Posted by o`neal (Post 2940196)
Clasamentul ar fi cam asa: 1) Astra G; 2) Vw Golf; 3) Ford Focus

Argumentul:

Facand un mic test intre Opel Astra G vs Golf IV (1.9tdi si 1.4 16v- referire la motoarele de pe Golf) reiese invingator Opel Astra G. Va intrebati de ce? Aici vine si argumentatia: Stabilitatea Opelului Astra mult mai buna decat a Golfului IV, timpii de franare de asemenea. Asta doar din ce am testat eu, nu spun ca nu ar fi si invers. Despre partea de finisaje si confort nu se compara cu Golful. Finisaje mult mai bune, confortul mult mai sporit fata de cel al Opelului. Pot spune ca zgomotul motorului facut atat de Opel cat si de Golf sunt cam aceleasi.

La multi ani !!!

La stabilitate cam le bate Focus pe amandoua, de-aia l-ai pus pe locul 3?

GTR 03-01-10 20:00

Quote:

Originally Posted by forbidden27 (Post 2943103)
La stabilitate cam le bate Focus pe amandoua, de-aia l-ai pus pe locul 3?

Corect

sponsoru 04-01-10 11:19

Golf 4 pt aspectul solid calitatea materialelor si motoarele puternice ( tid-ul 1.9 pd desi zgomotos puternic si fiabil) , Focus pt stabilitate si sasiu ( suspensii multilink cand opel astra si golf mergeau pe semirigida spate inca ceva ani dupa ) aspectul mai fresh si interiorul futurist pt vremea aceea) ,iar Astra G pentru economie de combustibil.. Sincer in afara ca e ieftina la partea cu fiabilitatea nu e chiar roz.Abia de la astra H a inceput Opel sa fie considerat marca fiabila ( vezi jd power pt Germania in 2006 2007 2008).In tot cazul ca si performante de rulare Astra G este sub Golf 4 si Focus mk 1.

DarkJEDI 04-01-10 20:36

Quote:

Originally Posted by sponsoru (Post 2944654)
Golf 4 pt aspectul solid calitatea materialelor si motoarele puternice ( tid-ul 1.9 pd desi zgomotos puternic si fiabil) , Focus pt stabilitate si sasiu ( suspensii multilink cand opel astra si golf mergeau pe semirigida spate inca ceva ani dupa ) aspectul mai fresh si interiorul futurist pt vremea aceea) ,iar Astra G pentru economie de combustibil.. Sincer in afara ca e ieftina la partea cu fiabilitatea nu e chiar roz.Abia de la astra H a inceput Opel sa fie considerat marca fiabila ( vezi jd power pt Germania in 2006 2007 2008).In tot cazul ca si performante de rulare Astra G este sub Golf 4 si Focus mk 1.

un om care stie ce zice. bravo!

22VIN 04-01-10 21:19

Ba nu prea... platforma Astrei H este sub cea a G-ului la fiabilitate. De fapt H-ul nu a prea fost o reusita si nu a avut succesul G-ului la vanzari. De regula stiu ce spun cand e vorba de Opel.
Motoare puternice la Golf? Pai motoare puternice are oricare dintre cele 3.
1.9 tdi de 90cp numai puternic nu e, iar intreaga gama nu e un simbol al fiabilitatii... injectoarele-s pe post de consumabile la motoarele alea, si uleiul il torni o data cu benzina. Nu zic ca-s praf, dar cunosc mult prea multe motoare 1.9tdi cu probleme, in special la apitolul injectie.
Zic de tdi, dar ce sa mai zic si de dti-ul Opel-ului, care era un mic tractoras puturos, singurul lui avantaj e ca e atat e economic...
De diesel-ul de pe Ford nu ma pronunt, nu cunosc nimic, doar ce am auzit ca ar deveni extrem de zgomotoase in timp. Dar nu e verificat, deci nu-mi sustin afirmatia.

Vorbesc de diesel pentru ca vad ca asta nu e versus intre astra golf si focus, ci intre astra 1.7dti golf 1.9tdi si focus ...cat o mai avea si ala. Automat daca astra 1,7 dti e tractor toata gama de astra e tractor. Daca golf 1.9tdi mananca ulei toata gama mananca ulei si tot asa. Parca de alte motoare nici n-ati fi auzit.

sponsoru 05-01-10 08:10

Ce vrea sa insemne "platforma astrei H e sub cea a astrei G"? Platforma inseamna sasiu iar sasiul astrei H nu sufera termen de comparatie cu G.Si loganuri sunt vandute multe asta inseamna ca sunt cele mai bune?Am dat exemplul J.D Power dar pt unii dintre voi aia nu stiu ce zic ok atunci sa dam crezare spuselor tale care datorita faptului ca ai avut 1 exmplar Astra G acesta este mai fiabil in Europa.
ps: Lasand la o parte fanatismul Vag in Ro , la polul opus sunt atat de multi care arunca cu noroi in marca asta si accentueaza constant "consuma ulei". Motorul 1.9 tdi 90 de cai la baza este unul dintre cele mai fiabile din paleta propusa in ultimii 10-12 ani de vag.Consumul de ulei a fost problema doar la 2.0tdi pd care nu are legaturi cu 1.9 tdi pd si non pd.
ps2: Cand am spus #motor puternic# nu m-am referit strict la puterea maxima a motorului, ci la performantele de rulare si tractiune ,iar 1.9 tdi 90 de cai ALH este puternic intr-adevar.Si doi la mana varianta de 90 de cai NU este PD.
ps3: Recunosc din neatentie am comparat versiunile diesel.
Rezumandu-ne la sasiu confort etc imi mentin cele spus anterior.( Cat despre motoare pe benzina cred ca situatia sta un pic mai rau pt Opel si Ford.Totusi la g4 se ofereau 1.8t, vr5 , v6.In gama low-hp cred ca sunt mai comparabile modelele taote avand 1.6 1.8 2.0 ) .Repet chiar nu sunt simpatizant vag nici nu conduc asa ceva insa sa ne pastram obiectivitatea cat de cat.Numai bine!

22VIN 05-01-10 13:13

Quote:

Originally Posted by sponsoru (Post 2947402)
Ce vrea sa insemne "platforma astrei H e sub cea a astrei G"? Platforma inseamna sasiu iar sasiul astrei H nu sufera termen de comparatie cu G.

Iarasi trebuie sa-ti spun ca n-ai dreptate, si desi nu pare, nu-mi place.
Platforma auto inseamna: sasiu, compartiment motor, suspensii, podea, mecanism de directie, componente ale trenului de rulare etc. Cand spui ca 2 autoturisme sunt construite pe aceeasi platofrma asta inseamna si ca multe piese se potrivesc, iar "dedesubtul" arata cam la fel, nu numai sasiul. JD Power... JD Power e o companie ce expune pareri si sondaje. Mai sunt multe altele pe langa ea, si niciodata rezultatele lor nu coincid deci nu are sens sa te iei dupa spusele lor. M-am informat si la biete service-uri de reprezentanta Opel si am aflat ce am spus mai sus.
Referitor la 1.9tdi de care tip o fi nici eu nu m-am referit la puterea max cand am zis ca e slab. M-am referit tot la performante de rulare. Mi se pare doar un diesel obosit. La celalalte variante de 1.9tdi altfel sta treaba, dar asta chiar e "degeaba". 1.9 deci platesti taxe mai mari, diesel deci intretinere mai mare, si pentru ce? Un consum ceva mai mic? Cat despre felul in care se descurca pe drum nu mi se pare ca se descurca deloc mai bine ca un benzinar mai mic de aceeasi putere.
Iar in ceea ce priveste motorizarile benzina, si Opel ofera 2.0t de 192cp pe Astra G. Pe langa asta si un 2.2 aspirat. Si Ford ofera un 2.0 aspirat pentru Focus. Si despre motoarele benzina de la Ford am auzit numai cuvinte de lauda. Dar si despre 1.8t numai cuvinte de lauda am auzit si am si eu. VR5 VR6 sunt raritati, pot sa spun ca nici n-am vazut pe viu pe Golf 4 si pretul de achizitie din cate stiu era imens pentru aceste motorizari.
La confort si eu sunt de acord ca golf 4 exceleaza, la fel ca si la capitolul materiale folosite la interior. Dar la stabilitate si tinuta de drum din cate am tot vazut nu numai aici golful este cam pe ultimul loc. Focus e evident ca e pe primul loc.

sponsoru 05-01-10 13:45

Deci JD Power e o porcarie care isi da cu parerea facand statistici la nivel de Europa ,drept pentru care sunt mai avizati cei 5 mecanici care stiu mai bine.Ok asta am lamurit-o.
Intr-adevar platforma inseamna toate subansamblele respective dar m-am referit la sasiu ca la un tot unitar care la G este sub cel al astrei H considerat un progres de cei avizati sa o faca.( adica cei 5 mecanici probabil). Apoi da ai dreptate cu motoarele pe benzina mai putin cu 2.2 aspirat care e slabut. Cat despre vr5 si v6 sunt rare in RO nu in Germania.Iar referitor la pret ca si sh sunt foarte ieftine avand e devalorizare f mare .
In ultimul rand daca tu poti compara chiar si primitivul 1.9 tdi 90 cai alh cu 1.7 dti si chiar 2.0 dti probabil restul presei de specialitate e in pom total si ar trebui facute niste review-uri competente ( evident tot de catre cei 5 mecanici care se pricep)

22VIN 05-01-10 13:58

Nu, nu JD Power e o porcarie, ci statisticile sunt. Detest statisticile si orice tine de ele, si de cele mai multe ori am facut contrar statisticilor si a fost mai bine. Si nu-s "5 mecanici", ca nu vorbim de service-ul lu' nea Marin de la colt, vorbim de mai multe service-uri ale reprezentatelor Opel, care desi nu-s stralucite au ca si clienti peste majoritatea posesorilor de Opel. A, da, si "mor" dupa oamenii care se iau dupa presa de specialitate, care de fapt e alcatuita din niste oameni care au terminat facultatea de Jurnalistica si isi dau cu parerea despre masini.
Nu intotdeauna un model nou este un progres, cred ca multi sunt de parere ca acelasi lucru e valabil si in cazul Golf 4 - Golf 5.
Cat despre discutia referitoare la tdi ma mir ca inca nu ai inteles - nu compar cu dti, am si spus ca si eu consider dti o porcarie. Daca ar fi dupa mine as incadra toate diesel-urile la categoria transport marfa si gata. Compar cu echivalentul lui ca putere benzinar.

In fine, nu-si mai are sens discutia in contradictoriu pentru ca fiecare crede ca el are cea mai multa dreptate, cum e si normal si nu se va incheia sau poate va evolua sprea rau.

sponsoru 05-01-10 14:17

La fel ,poate cei care vorbesc din auzite considera g5 mai prost decat g4.Sa nu exageram parerile acelor oameni pe care ii consideri doar jurnalisti sunt probabil mai avizate decat a mea sau a ta.In fine polemica e inutila parerile nu se pot schimba nicicum. Exemplele sunt neavenite si offtopicul devine benzina vs motorina etc.End of story

cristi galati 11-01-10 17:11

acum fiecare cu parerea si preferintele lui dar sa nu uitam ca golful este la cea de a sasea generatie si asta trebuie sa insemne ceva,si golfurile au si cam au avut cautare pt ca au motoare bune,fiabile si motoare de toate categoriile mai economice sau sport ai de unde alege:Dde la mine un vot pt golfffffffffff

cristi galati 11-01-10 17:14

golf 4 1.4 185 de mii km merge ceas

duesenberg 09-03-10 14:44

1 Attachment(s)
VW GOLF IV versus opel de orice fel !!! NO COMENT !!!

22VIN 09-03-10 16:46

Quote:

Originally Posted by duesenberg (Post 3164159)
VW GOLF IV versus opel de orice fel !!! NO COMENT !!!

No comment? Pai culmea, e cam obligatoriu sa-ti argumentezi afirmatia, altfel ai facut un post demn de un copil de 12 ani.

DarkZoneV 09-03-10 23:36

Desi eu nu am chiar un "Astra G" am o gargarita de Astra F din 93 si o ador am chinuito cum am vrut eu, deci merg pe Opel.
Aha si am uitat sa spun ca inca merge:D

DTH 10-03-10 00:49

Si eu am votat cu Golf ...din toate punctele de vedere si mai ales la partea de design ;)

aleks 10-03-10 01:34

Quote:

Originally Posted by MillionDollarBaby (Post 3166518)
Si eu am votat cu Golf ...din toate punctele de vedere si mai ales la partea de design ;)

Cum argumentezi concret că Golful e mai bun decāt Astra G sau Ford Focus "din toate punctele de vedere"?
De exemplu pe cāteva direcţii: preţ, fiabilitate, siguranţă, consum, īntreţinere etc.
Dacă tot sunt inferioare celelalte "din toate punctele de vedere" şi tu eşti aşa convinsă, explică-ne puţin mai detaliat asta, te-aş ruga.

DTH 10-03-10 01:41

Am zis ca imi place foarte mult la partea de design , pe langa faptul ca este mai inalt are o suspensie mult mai comoda directia mult mai buna ...

Nu am zis de Astra si Focus ca sunt inferioare dar mie chiar nu imi plac si in principiu ma axez pe design ...nu ma atrag foarte mult , nu zic ca sunt urate dar in comparatie cu Golful ajung la concluzia sa-l aleg pe el :)

Si inca un + i-as da pentru faptul ca are piesele mult mai ieftine fata de cele doua ;)

Alte argumente poate voi aduce mai incolo dupa ce ma voi trezi ca numai sunt in stare acuma ...:))

KAY_ 10-03-10 01:46

Quote:

Originally Posted by MillionDollarBaby (Post 3166576)
Am zis ca imi place foarte mult la partea de design , pe langa faptul ca este mai inalt are o suspensie mult mai comoda directia mult mai buna ...

Nu am zis de Astra si Focus ca sunt inferioare dar mie chiar nu imi plac si in principiu ma axez pe design ...nu ma atrag foarte mult , nu zic ca sunt urate dar in comparatie cu Golful ajung la concluzia sa-l aleg pe el :)

Si inca un + i-as da pentru faptul ca are piesele mult mai ieftine fata de cele doua ;)

Alte argumente poate voi aduce mai incolo dupa ce ma voi trezi ca numai sunt in stare acuma ...:))

Ce tare :) .Imi aduce aminte de o faza de acum 2 ani cand am intrebat o domnisoara de ce a ales Porsche Cayenne alb mi a raspuns ironic : Ca sa o asortez cu geanta :D

GTR 10-03-10 07:23

Quote:

La faza cu piesele ai dat-o in bara sigur.

_anaconda_ 10-03-10 11:41

Vad ca este folosit din plin "mult", tare m-as mira sa fie diferente asa mari intre ele incat Golf-ul sa fie MULT mai confortabil, MULT mai ieftin de intretinut, directia MULT mai buna si asa mai departe. Eu cred ca exagerezi MULT de tot.

dolb 10-03-10 12:10

Quote:

daca ar fi sa alegem o masina dupa design ar fi haos pe strazi!
Ia exemplu Mazda RX-8, care e o masina superba dar cand vine vorba de fiabilitate, e gravisima situatia

Iar in legatura cu mk4 nu as fi asa sigur ca e peste astra si focus din toate p.d.v.

DTH 10-03-10 12:12

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3166720)
La faza cu piesele ai dat-o in bara sigur.

Nu stiu daca am dreptate sau nu dar mie asa mi-a lasat impresia :???:

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3167520)
Vad ca este folosit din plin "mult", tare m-as mira sa fie diferente asa mari intre ele incat Golf-ul sa fie MULT mai confortabil, MULT mai ieftin de intretinut, directia MULT mai buna si asa mai departe. Eu cred ca exagerezi MULT de tot.

Exagerez mult de tot ca imi place mai MULT decat cele doua ? :-) Daca mie imi place in mod special nu inteleg de ce te aprinzi asa ? :o

_anaconda_ 10-03-10 12:15

Ti se pare, nu m-am aprins chiar deloc. Una e sa iti placa mai mult / mult / senzational de mult la design (subiectiv), alta este sa discuti despre chestiuni obiective (directie/suspensie/etc), alea nu mai sunt dupa preferinte personale iar cum masinile sunt destul de apropiate, diferente foarte mari nu au cum sa apara intre ele.

Apropo, este o diferenta mare intre "imi place mai mult" si "imi place MULT de tot". Intre doua masini (sau orice altceva) tot timpul una o sa iti placa mai mult decat cealalta dar foarte posibil ca niciuna sa nu iti placa mult de tot.

Exemplu - intre VW Polo si FIAT Bravo imi place mai mult Polo dar niciuna nu imi place mult de tot, nu ma omor dupa ele.

DTH 10-03-10 12:17

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3167618)
Ti se pare, nu m-am aprins chiar deloc. Una e sa iti placa mai mult / mult / senzational de mult la design (subiectiv), alta este sa discuti despre chestiuni obiective (directie/suspensie/etc), alea nu mai sunt dupa preferinte personale iar cum masinile sunt destul de apropiate, diferente foarte mari nu au cum sa apara intre ele.

Apropo, este o diferenta mare intre "imi place mai mult" si "imi place MULT de tot".

Ok :shock: imi place MULT de tot , happy ? Hai ca deja ...incepe iar stres cu offtopic cu cearta cu bla bla bla si nu am chef :D ziceti ce vreti , nu ma intereseaza am votat cu Golf ...asa ca la el raman , dau unsubscribe la topic si asta a fost , hf ! :lol:

cavaliere 10-03-10 12:42

Hai sa vina fiecare cu ce crede el ca-i cel mai "jmeker" manca-v-as.Care-va-sa-zica nu conteaza ca unii habar n-au ce puncte forte si slabe are o masina ( habar care rezulta mai ales in urma propriei experietne cu masinile respective). Adica hai sa ne dam cu parerea ca "ala e mai frumos " deci e MULT mai bun "din toate punctele de vedere".
;) Dar dat fiind faptul ca la 15 18 20 de ani toti au condus toate masinile de pe planeta e normal sa avem si pareri avizate .Howgh

22VIN 10-03-10 13:34

Quote:

Ca si comfort sunt de acord cu tine. Golful are si scaunele mai confortabile si suspensia mai placuta (desi acele scaune sport de Astra sunt foarte comode, dar ne limitam la cele comune).
Directie mult mai buna? In nici un caz. Focusul este cel mai manevrabil din cele 3 datorita suspensiei independente spate. In plus, din cate am auzit, Golf 4 sta cel mai slab la capitolul stabilitate intre acestea 3 (nu zic MULT mai slab, sunt mici diferente, dar exista)
Piese mult mai ieftine? Aici te inseli grav.
Oricum, aceste subiecte de stabilitate, comfort si costul intretinerii au fost arhidiscutate.

DTH 10-03-10 13:51

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3167863)
Ca si comfort sunt de acord cu tine. Golful are si scaunele mai confortabile si suspensia mai placuta (desi acele scaune sport de Astra sunt foarte comode, dar ne limitam la cele comune).
Directie mult mai buna? In nici un caz. Focusul este cel mai manevrabil din cele 3 datorita suspensiei independente spate. In plus, din cate am auzit, Golf 4 sta cel mai slab la capitolul stabilitate intre acestea 3 (nu zic MULT mai slab, sunt mici diferente, dar exista)
Piese mult mai ieftine? Aici te inseli grav.
Oricum, aceste subiecte de stabilitate, comfort si costul intretinerii au fost arhidiscutate.

Sa zicem ca am gresit na ...poate ca din ce am auzit eu ...ori nu am auzit bine ori am fost informata gresit dar de la asta pana la a se lua de mine cu o caterinca tipica haicinci este cale lunga :D. Credeam ca se poate discuta frumos dar dupa cum se vede , in anumite cazuri nu ai cu cine , sunt persoane ca tine care stiu sa dea un raspuns frumos si normal si altele care nu stiu decat sa comenteze si sa se afle in treaba :-) Multumesc frumos , oricum eu ma refeream ca imi place mai mult cum arata Golf pe langa celalalte plus ca anumite gusturi nu se discuta dar daca mie imi place ceva se gaseste cineva neaparat sa comenteze ca de ce ? dar cum ? in fine ...:D

22VIN 10-03-10 14:05

Nu-i nimic rau in a gresi, nu poti sa fii o enciclopedie mobila, mie de exemplu imi place sa fiu corectat, pentru ca in felul asta n-o sa mai repet greseala, dar depinde si cum esti corectat, si unele persoane de mai sus, ce-i drept, au reactionat aiurea.

Oricum, si faza cu comfortul e subiectiva, cunosc persoane care merg 1 ora cu un VW si se plang ca-i doare spatele, ca e incomoda, ca nu le place, dar sunt si persoane care considera VW foarte comod, cum as fi eu, intotdeauna am apreciat scaunele fata VW.

Ce se greseste in aceste comparatii e lucrul urmator: cand lumea spune Golf, spune 1.9TDI de peste 100cp si cand spune Astra spune 1.7dti "tractoras" de 75cp. Dar se pare ca nimeni nu compara bietul Golf 1.4 (care dupa mine e un motor slab in clasa lui) sau alte motorizari slabe. Nimeni nu ia in considerare faptul ca Astra puteai s-o alegi in 5usi, in 3usi, Coupe (nume popular Bertone), Sedan si varianta de marfa, pe cand la Golf aveai 3 optiuni: 3usi, 5usi, Variant. Sau ca la Astra puteai alege de la 1.2 60-75cp (nu mai stiu exact) pana la 2.0turbo 192cp sau 2.2 aspirat 147cp, pe cand la Golf maximul era 1.8T 150cp (daca gresesc sa ma corectati) - nu vorbesc de variante OPC, GTI. Ce-i drept, la Golf puteai alege 4X4, un lucru important.

KAY_ 10-03-10 14:16

Quote:

Originally Posted by MillionDollarBaby (Post 3167920)
Sa zicem ca am gresit na ...poate ca din ce am auzit eu ...ori nu am auzit bine ori am fost informata gresit dar de la asta pana la a se lua de mine cu o caterinca tipica haicinci este cale lunga :D. Credeam ca se poate discuta frumos dar dupa cum se vede , in anumite cazuri nu ai cu cine , sunt persoane ca tine care stiu sa dea un raspuns frumos si normal si altele care nu stiu decat sa comenteze si sa se afle in treaba :-) Multumesc frumos , oricum eu ma refeream ca imi place mai mult cum arata Golf pe langa celalalte plus ca anumite gusturi nu se discuta dar daca mie imi place ceva se gaseste cineva neaparat sa comenteze ca de ce ? dar cum ? in fine ...:D

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3167971)
Nu-i nimic rau in a gresi, nu poti sa fii o enciclopedie mobila, mie de exemplu imi place sa fiu corectat, pentru ca in felul asta n-o sa mai repet greseala, dar depinde si cum esti corectat, si unele persoane de mai sus, ce-i drept, au reactionat aiurea..

Nu i vorba ca a gresit , cat postu ei a venit ca musca n lapte :-)

Una din regulile sectiunii suna asa :

Aduceti in ajutorul raspunsurilor dumneavoastra doar argumente reale, bazate pe experiente personale sau pe date certe de pe net sau din alte surse.
Sa lasam aceasta sectiune doar pentru oamenii care se pricep la mecanica, motorsport, conducere etc si sa incercam sa postam de dragul de a posta pe alte sectiuni.

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3167971)
Oricum, si faza cu comfortul e subiectiva, cunosc persoane care merg 1 ora cu un VW si se plang ca-i doare spatele, ca e incomoda, ca nu le place, dar sunt si persoane care considera VW foarte comod, cum as fi eu, intotdeauna am apreciat scaunele fata VW.

Ce se greseste in aceste comparatii e lucrul urmator: cand lumea spune Golf, spune 1.9TDI de peste 100cp si cand spune Astra spune 1.7dti "tractoras" de 75cp. Dar se pare ca nimeni nu compara bietul Golf 1.4 (care dupa mine e un motor slab in clasa lui) sau alte motorizari slabe. Nimeni nu ia in considerare faptul ca Astra puteai s-o alegi in 5usi, in 3usi, Coupe (nume popular Bertone), Sedan si varianta de marfa, pe cand la Golf aveai 3 optiuni: 3usi, 5usi, Variant. Sau ca la Astra puteai alege de la 1.2 60-75cp (nu mai stiu exact) pana la 2.0turbo 192cp sau 2.2 aspirat 147cp, pe cand la Golf maximul era 1.8T 150cp (daca gresesc sa ma corectati) - nu vorbesc de variante OPC, GTI. Ce-i drept, la Golf puteai alege 4X4, un lucru important.

Ti au scapat cateva motorizari de la Golf si acel 1.4 de 75 cp poate fi comparat cu 1.6 de la astra tot 75 cp .

DTH 10-03-10 14:21

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 3168005)
Nu i vorba ca a gresit , cat postu ei a venit ca musca n lapte :-)

Nu am stat să citesc regulamentul ...era 01:49 şi nu mi-am dat seama , dar măcar am avut bunul simţ de a recunoaşte că am greşit , deci nu īnţeleg ce tot atāta zarvă ...:rolleyes2

22VIN 10-03-10 14:30

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 3168005)
Ti au scapat cateva motorizari de la Golf si acel 1.4 de 75 cp poate fi comparat cu 1.6 de la astra tot 75 cp .

La Golf nu le-am enumerat, l-am zis pe cel mai puternic pe care il stiu. Acum parca imi amintesc ca ar mai exista un V6, dar nu stiu daca pe Golf 4 standard, daca exista, rog pe cineva sa spuna si-mi cer retrag afirmatiile.
La Astra G nu stiu sa existe un 1.6 75cp (exista pe Astra F), dar exista un anume Z16SE de 84cp rar intalnit, care, din cate stiu, nu s-ar mai fi fabricat dupa 2001 sau ceva de genul.

LE: ai dreptate, exista un x16szr sau/si un x16xe de 75cp, dar le vad pe astra 99-00, nu mai mult. Motorul este "mostenit" de pe Astra Fsi inlocuit repede, dar a existat.

_anaconda_ 10-03-10 15:29

La capitolul motorizari chiar nu cred ca Astra are oferta mai buna.

Ai 1.9 SDI, 1.9 TDI 90/101/110/131/150 CP, 1.4 75CP, 1.6 102CP, 1.8 T 150 CP, 1.8 T 180 CP, 2.0, 2.3, 2.8, 3.2 V6 250CP, posibil sa fie si altele.

22VIN 10-03-10 15:55

Acele 3.2 V6 si 1.8T 180cp vin si pe echiparea standard? Spun asta pentru ca am zis ca se exclud modele ca GTI, R32, OPC etc

Acele 2.3 si 2.8 ce puteri dezvolta?

Pe Astra G gasesti:
Benzina: 1.2 75cp, 1.4 90cp, 1.6 75/84/90/101/103cp, 1.8 116/125cp, 2.0 T 192cp, 2.2 147cp
Motorina: 1.7di 65cp, 1.7dti75, 1.7cdti 80cp, 2.0DI 82cp, 2.0DTI 101cp, 2.2DTI 125cp

17variante in total.

_anaconda_ 10-03-10 16:05

Pai si 2.0T tot motorizare OPC este iar comparatia este Golf vs Astra in general, deci GTI/R32 si OPC intra si ele aici.

Per total mie mi se pare superior Golf-ul la motorizari, mai ales la diesel si la variantele de top. La restul sunt destul de apropiate, mai ales variantele care se gasesc in general de 70-100 cp. Un + este posibilitatea de a opta pentru 4motion, esential la variantele puternice.

PS - nu stiu exact ce putere dezvolta motoarele alea dar sigur afli usor cu un search pe goagal.

Greedy91 10-03-10 17:12

am votat golf 4 . de ce ?
cateva motive destul de bune :

in primu si cel mai important rand : varianta R32 . merge si arata de milioane :))) dar sa revenim .

- calitatea materialelor e mai buna , la astra intotdeauna am avut senzatia ca plasticele ma ataca din toate partile , la focus la fel
- bordul la golf mi se pare ca este extrem de bine facut , toate sunt pozitionate cum trebuie , ajungi la ele , iar culorile alese (albstru cu rosu) aduc un + . verdele de la focus si acel galben de pe astra ... din nou sunt sufocante . ai doar verde sau ai doar galben .
- legat de detalii : la astra la geamurile electrice in spate ai pe buton o chesti galbena , rotunda care se aprinde pe cand la golf si focus ai un model frumos . deci alt +
- legat de locurile din spate ... un minus la astra : nu poti sa ti mana pe suportul de la usa sau sa te sprijini in cot (dau exemple) ca mai devreme sau mai tarziu dai de butonul ala de la geam (spun asta din experienta personala)
- la motoare nu are rost sa intru pentru ca au lamurit colegii nostrii : amphetamine si _anaconda_ . o singura intrebare pentru amphetamine : explica-mi si mie de unde ai luat motoru de pe astra 2.0T 192 hp ? ca eu nu am auzit de asta :| stiam de 2.0T 175 si 2.0T 200 . am verificat si pe carfolio.com si nici acolo nu am gasit 2.0T 192 . in fine

la manevrabilitate , si alte chichite de mecanica nu ma bag pt ca am mers doar cu focus si golf (iar in cazul acesta am mers cu 2 modele diferite si nu isi au rost comparatiile)

cryssl 10-03-10 19:32

Din toate punctele de vedere votez astra g

Pret de achizitie mic
cost intretinere redus
consum redus
design placut ..chiar daca este des intalnita pe strazi.. este placuta..nu deranjeaza
confortul este ok..la cati bani costa

si ford focus este atragator la design..si are +'ul ca nu e asa des intalnit pe strada ca opel

golf 4 personal nu'mi place la design deloc .. a genul de masina careia i'a trecut vremea..
in schimb la fiabilitate sunt destul de ok..mai ales motoarele 1.9 tdi care sunt printre cele mai fiabile motoare..

deci in concluzie prefer Opel Astra g .
si opelul este acea masina caruia putem sa ii atribuim sintagma "good value for money"

@^ se refera la motorul 2.0 T de pe opel .. :)

All times are GMT +2. The time now is 23:57.

- Copyright 2026 4Tuning