Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   BR 40 YUL (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/49656-br-40-yul.html)

Sirius 24-12-08 23:36

Re: BR 40 YUL

1 Attachment(s)
Sa-mi dea si mie cineva detalii despre acest tip de jante!

P.S. Sarbatori fericite tuturor pasionatilor!!!

cannavaro 25-12-08 09:21

Erau de vanzare la bazar acum ceva timp.

Sirius 25-12-08 10:54

nu sunt alea, io leam gasit pe astea la mine in oras, si ma cam bate gandu sa le iau.
voiam sa stiu care sunt dezavantajele lor!
stiu k era problema cu etansarea; nu se poate sa le etansez cu ceva...?

cannavaro 25-12-08 14:27

Daca jantele sunt perfect rotunde nu o sa ai probleme cu etansarea.
Mi se pare ca nu asta era modelul de jante despre care se vorbea ca nu sunt etanse.

bolidu' 25-12-08 18:39

la SPORT 2000 e problema cu etansarea.la astea nu am auzit de probleme.am mai vazut la un baiat de pe daciaclub si nu s-a vaitat de ele dar avea decat 2 buc.

fiderzen 25-12-08 18:46

asta este, miezul si cercul se pot desface, daca garnitura dintre ele e intreaga si etanseaza bine,poti monta caucicuri fara camere
seamana izbitor de mult (la rugina de pe langa suruburi) cu cele care le vindeam eu:-j, dar nu conteaza......AI MARE GRIJA SA nu aiba fisuri pe langa gaurile de la prezoane ;)

Sirius 26-12-08 09:26

ok, mersi!

Speed4U 26-12-08 12:08

1 Attachment(s)
cred ca sunt facute ca ale mele, la mine nu au mers fara cameream,am pus camere si merg fara probleme nu bat nu au probleme,frumos modelul ;)bafta la cumparat

Attachment 736330

Buga 26-12-08 13:58

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 1940694)
Sa-mi dea si mie cineva detalii despre acest tip de jante!

P.S. Sarbatori fericite tuturor pasionatilor!!!

daca sunt ca alea la care ma gandesc yo este posibil sa fie 4.5 j ...

Sirius 26-12-08 14:46

Quote:

Originally Posted by buga (Post 1942563)
daca sunt ca alea la care ma gandesc yo este posibil sa fie 4.5 j ...

din cate tin minte nu mi sa parut sa fie chiar atat de inguste.
oricum, chiar dak e asa, vad eu ce fac.

Sirius 27-12-08 11:11

4 Attachment(s)
GATA!
am luat jantele!
partea bune e ca: sunt 5.5, sunt cat-de-cat drepte, si cica ala care a dat cauciucurile jos mia zis ca erau tubeless!(dar nu prea imi vine a crede)
partea naspa e: sa vad cu ce dau jos bronzul acela, si sunt putin fisurate in zona prezoanelor, asa cum a prezis Fiderzen!
Nu-i nimik! am sa le desfac din toate punctele, curat tot, schimb garnituri, si pun mastic la greu ca sa le etansez.
si apoi am sa caut la cineva sa le mai latesc buza exterioara, cu vreo 2 cm.
nu vreau sa le intorc, pt ca nici nu pot, k sa nu le modific ET-ul!
am sa le vopsesc albe, cu interiorul spitelor negru si cu suruburile nichelate!:D

o sa va tin la curent cu poze!

Speed4U 27-12-08 11:30

eu zic sa nu le desfaci ca poate nu le mai faci la loc, o sa bata sau or sa fie strambe,acum tu sti spor la munca !

Dan TBCuuu 27-12-08 11:33

abia astept sa le vad pe masina...ai facut o alegere destul de buna...

Daniel_Toa 27-12-08 11:53

Foarte frumose, sunt si eu curios cat ai date pe el.

bolidu' 27-12-08 15:08

prima janta e super starmba in partea din exterior dar daca zici ca o sa le latesti scapi de partea aia.totusi daca nu,ar trebui roluite ca sunt praf.;)

TheEnZo 27-12-08 15:11

Sa le stapanesti sanatos, modelul e chiar frumos! Acuma sa te vedem cu ele pe masina!

SlimSlick 27-12-08 15:15

Cred ca mai bune erau unele ingropate, iar la calitate nu stiu cat de mult scoti din ele. Insa, nu se discuta gusturile..... Sa le stapanesti sanatos si sa le cedem pe masina cum dau....

el nino 27-12-08 15:17

Sa le "rulezi" cu placere!
Nu face nimic la ele pana luni 05.01.2009. Vino la sedinta si iti spun ce sa faci cu ele si unde sa te duci sa ti le faca la meserie. Bucurie!

BH 59 FIF 27-12-08 15:17

Ai gasit undeva piulite de roti nichelate? Si eu caut de ceva vreme dar nu am gasit. Nici antifurturi. Daca gasesti pe undeva, anunta-ma te rog si pe mine.

Sirius 27-12-08 17:01

2 Attachment(s)
piulite nichelate de roti, nu am gasit.
eu vb de piulitele alea de 7 cu care se prinde miezul de cerc.

astazi am umblat un pic la ele, si am observat k sunt intr-un fel "lipite"(miezul de cerc) si nu pot sa le desfac.
as vrea sa imi spuna fiderzen cum pot sa scot capacul acela din mijloc cu stema reno.

bolidu: cand o sa le latesc am sa le si roluiesc!

Daniel Toa: am dat pe ele 2 mil= 5 buc. fara cauciucuri

Slim Slick: la care te referi ca "ingropate". eu am deja pe masina canada de 5.5

salutari tuturor si multumesc de aprecieri!

SlimSlick 27-12-08 17:12

4 Attachment(s)
Jantele de Canada sunt super tari, cleen look, insa eu ma refeream la cele din aliaj. Poate ceva de genul asta ar da mult mai bine pe masinuta ta:

Sirius 27-12-08 17:41

am inteles, ms pt poze!
dar astea se gasesc pe ebay....
eu am sa le mai latesc pe astea in exterior. deci cum ar veni le mai ingrop!:D

Buga 27-12-08 18:29

felicitarile mele . ma bucur ca nu sunt 4.5 ...... bafta cu ele

numai bine

daman 27-12-08 19:08

daca vrei sa le schimbi buza cu una mai lata exista in bucuresti un baiat care face asa ceva .lucreaza f bine,eu la el mi-am dublat jantele pt dacie .e meserias,face si roti de porsche,mercedes,bmw...apropo,misto jantele,daca le schimbi si buza cu una mai lata o sa arate bestial masina ;)

Sirius 27-12-08 22:06

Quote:

Originally Posted by daman (Post 1944620)
daca vrei sa le schimbi buza cu una mai lata exista in bucuresti un baiat care face asa ceva .lucreaza f bine,eu la el mi-am dublat jantele pt dacie .e meserias,face si roti de porsche,mercedes,bmw...apropo,misto jantele,daca le schimbi si buza cu una mai lata o sa arate bestial masina ;)

lasa ca le fac eu la cineva in braila.
in primul rand sa vad cum dracu scot capacul acela din mijloc, k sa pot sa le roluiesc.
vacarul ala care lea avut inainte le-a dat cu bronz, si sa vad cu ce dracu dau bronzul ala jos... ceva sugestii daca aveti...vi le ascut cu placere!

BH 59 FIF 27-12-08 22:10

Sfatul meu e sa le sablezi in prima masura. Eu asa am facut cu ale mele si au iesit foarte bine. Si ale mele erau intr-o stare asemanatoare. Rezultatul e uimitor. Apoi, vopseste-le in camp electrostatic.

Sirius 27-12-08 22:22

nu gasesc asa ceva in braila.
oricum, dak nu ma grabesc o sa le fac foarte misto si cu spray!

bolidu' 28-12-08 12:43

gaseste un vopsitor sa ti le faca.vopseaua de spray e de tot rahatul.de spray am avut si eu prima data si dupa aceea le-am facut la pistol.nici nu se compara ,acum au si mai mult luciu si se spala si mai usor,nu mai adera jegul asa repede la ele.si la bani cam tot acolo te duce!;)
si ca sa reziste calumea ii spui aluia sa baga mult intaritor in vopsea!;)

el nino 28-12-08 14:35

Exista sablare si la noi la Braila. Nu te grabi .. si o sa le faci asa cum trebuie.

TheEnZo 28-12-08 16:55

Unde exista sablare in braila ?
Ca daca este aia care stiu eu ... lasa total de dorit ... am fost eu la asa ceva si daca suflam eu cu aspiratorul avea putere mai mare decat la aia nici macar primul strat de vopsea nu au reusit sa il ia.

el nino 28-12-08 20:27

Mergi la Metalurgica pe Apollo si la Promex. Incearca si la Phoenix .. dar acolo nu sunt sigur ca au sablaj.

Sirius 29-12-08 19:39

5 Attachment(s)
am nevoie de sfaturile voastre!
deci...: m-am uitat mai bn la o janta, si am observat ca era fisurata rau.
bun, restu sunt bune, nau fisuri.
am zis sa o sacrifica pe asta si sa o desfac...
am scos suruburile , am desprins miezul de cerc si cred k intre ele s-a oxidat, si practic asta ar fi etansat cele 2 parti.
acum nu stiu sigur dak asa au fost sau sa oxidat din cauza aluminiului.
acum ce ziceti voi sa fac...
sa le desfac si pe celelalte sa le curat si sa le etansez cu cauciuc sau silicon?
sau sa le las asa.
k sunt cam pe muchie de cutit in treaba asta....

Buga 29-12-08 19:54

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 1948022)
am nevoie de sfaturile voastre!
deci...: m-am uitat mai bn la o janta, si am observat ca era fisurata rau.
bun, restu sunt bune, nau fisuri.
am zis sa o sacrifica pe asta si sa o desfac...
am scos suruburile , am desprins miezul de cerc si cred k intre ele s-a oxidat, si practic asta ar fi etansat cele 2 parti.
acum nu stiu sigur dak asa au fost sau sa oxidat din cauza aluminiului.
acum ce ziceti voi sa fac...
sa le desfac si pe celelalte sa le curat si sa le etansez cu cauciuc sau silicon?
sau sa le las asa.
k sunt cam pe muchie de cutit in treaba asta....

parerea mea este sa le desfaci si sa le cureti bine pe toate , deoarce peste timp e posibil sa piarda aer si sa nu stai sa le umflii din ore in ore . dar tre sa stii exact cu ce le lipesti , ca sa tina . parerea mea este sa experimentezi pe janta deja desfacuta .... bafta

numai bine

fiderzen 29-12-08 20:15

desfacandu`le pe toate poti vedea fisurile ascunse..macar stii ce o sa pui pe masina :)

Sirius 29-12-08 20:22

bine, dar cu ce imi recomandati sa le etansez!?

NoLimit 29-12-08 21:51

incearca poxipol poate face treaba si aici :) ,glumeam, sfatul meu este silicon care se pune la baia de ulei.

Sirius 29-12-08 23:12

Quote:

Originally Posted by NoLimit (Post 1948274)
incearca poxipol poate face treaba si aici :) ,glumeam, sfatul meu este silicon care se pune la baia de ulei.

la felul in care sunt eu... nu era mult pana nu puneam poxipol si aici.:D
oricum...cred ca am gasit metoda ideala pt etansare... mai intai trebuie sa fac rost de ea!

TheEnZo 30-12-08 01:06

Iuli eu cred ca imporatant este sa etansezii, partea de surub aia concava care se afla pe cercul de tabla, daca etansezii acolo bine numai are pe unde sa piarda presiune.

Sirius 30-12-08 12:57

5 Attachment(s)
astazi am mai avut putin timp liber si am mai lucrat un pic la janta care am desfacut-o.
si... observasem ca cel care a strans suruburile le-a strans tare si a umflat buza gaurii.
bun, am zis sa o bat si sa o indrept la loc...
dupa ce am indreptat-o, cand am vrut sa pun miezul la loc am observat ca s-a lasat mai in jos putin si nu se mai potriveau toate gaurile.
ca sa se potriveasca trebuie sa tin miezul putin mai ridicat, la vreo 3-4 mm .
acum ce ma intreb eu... oare rahatul ala care era intre miez si cerc sa fi fost pus acolo cu un rost?
sau ce sa fac, sa gasesc niste distantiere de vreo 3 mmsi sa le pun la fiecare gaura ca sa distantez miezul de cerc, ca sa se potriveasca la toate gaurile???

am verificat jentile care nuy leam desfacut si sunt bune, nu bat ca si cum cercul miezul este descentrat.
trebuiesc putin roliute...

am gasit si unde sa le latesc. daca e cineva interesat din braila, este un mos care are atelier si se ocupa cu asa ceva, dar de la 10 ianuarie incolo!

astept sfaturi si idei!
multumesc anticipat!:D

SlimSlick 30-12-08 13:03

Zau, Iuliane.... Nu te risca cu astea... Tine din ele ce poti ca roata de rezerva si eventual set de iarna spate..... Parerea mea este ca nu trebuie sa te joci cu asa ceva, iar astea imi par facute artizanal (uitandu-ma la bavurile alea de pe ea...) Strange nitel din dinti si rabda pana-ti poti lua ceva ca lumea. Nu te supara pe mine, dar este vorba de viata aici...

All times are GMT +2. The time now is 20:47.

- Copyright 2026 4Tuning