Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Fiat (https://forum.4tuning.ro/118-masina-mea-fiat.html)
-   -   Seicento - NT O5 YRJ (https://forum.4tuning.ro/118-masina-mea-fiat/49376-seicento-nt-o5-yrj.html)

morpheusmaster 08-01-09 14:07

Re: My Seicento - NT O5 YRJ

8 Attachment(s)
Ca tot veni vorba de jante...:) stim cu totii f bine ca bodykitul se face dupa jante...deci inainte sa incep treaba la body trebuie sa am jantele pe care o sa se asorteze bodykitu (jante ceva mai late...mai iesite in afara ca sa vina bine evazarile)...la capitolul gume is aproximativ hotarat...am sa merg pe cunoscutele Toyo Proxes T1R (http://www.toyo.com/docs/tires/tires...category=sport ) in configuratia 195/45R14 (acum pe spate nu cred ca o sa imi atinga...sa vedem...sper sa nu atinga nici pe fata...totusi e 195 :D )...la capitolul jante is cam nedumerit dar stiu sigur ca vreau pe 14'...nici nu vine discutia de 15' caci va arata ca un mini jeep (daca era masina mai patratoasa aratau mai bine)...am vazut pe cateva seicentouri pe 15' si nu ma pasioneaza...+ toti fanaticii seicento de pe fiatforum.com recomanda sa ne oprim la 14' ca altfel pierdem prea mult...paranteza asta am facuto ca sa nu existe sfaturi "teai gandit pe 15'??"...defapt mam gandit bine si eram hotarat la borbet t pe 14'...7j fata 8j spatele...boon...si totusi parca nu prea imi placeau mie 100% cum dadeau pe masini (modelu pe 14')...asta pana am vazut brock b5 :) (in dimineata asta)...care desi nu arata fff diferit de borbet (diferenta fiind la cum se termina spitele pe janta..si asta le face sa arate MULT mai bine)...pe un cinquecento (ca nu am gasit poza cu sei) ARATA CRIMINAL (vezi poze)...is et25 (eu pe masina am 35)...asta inseamna ca o sa fie iesite inafara putin....buba ar fi urmatoarea...nu o sa imi atinga pe fata cand am sa virez??? brock b5 14' 8j et 25....si ar mai fi o problema...au PCD 100...iar mie imi trebuie 98...acum e posibil sa mearga bine daca gaurile de la janta sunt mai mari...(stiu pers care au pus jante 4x100 pe masina 4x98 fara probleme...dar si eu am incercat cu o janta si al 4lea prezon nu intra ;) caci erau gaurile f mici...)...deci cam toate simturile imi spun BROCK B5...acum ce mai e fain la Brockuri e faza ca vin in 4 modele de finisaj :) (vedeti poze)...si pretul/janta variaza de la 5 la 8 milioane (auch)...si din nou simturile imi spun daca tot imi iau si fac o treaba...sa imi iau varianta cromata si sa ii vopsesc steluta in negru lucios (cred ca ar arata destul de misto) sau macar varianta B5 Chrom Lack...i do no...sau mai bine varianta cu buza polisata si steluta sa o fac neagra??? (oricum is fabule momentan ca $ de unde??? Dar incepe baiatu jobu de sapt viitoare si o sa se faca $)...oricum...VOI CE SPUNETI???

Sa nu uitam ca jantele unei masini fac foarte mult din imaginea finala iar eu urmaresc sa obtin loockul de la semnatura ;)

Am atasat mai jos poze si cu borbet si cu brock
Mersi fain ca ati avut rabdarea sa cititi acest post luung cat o zi de post :)...astept parerea poporului :)

VladM 08-01-09 14:19

Quote:

Originally Posted by AB-04-ASS (Post 1965430)
Zici ca poti sa faci rost de piese de Seicento?

Parintii mei au service auto...pot aduce orice fel de piese...scuze de offtopic :)

morpheusmaster 08-01-09 14:28

Quote:

Originally Posted by VladM (Post 1965551)
Parintii mei au service auto...pot aduce orice fel de piese...scuze de offtopic :)

Ce service au in Roman??? Care?? poate iti fac o vizita :)

D0ryN 08-01-09 15:09

2 Attachment(s)
cam asa ar arata...

Jokerman170 08-01-09 15:16

Ce ai tu in semnatura arata mai mult cu rotzi 5zigen.

Oricum de as avea o buburuza ca a ta as pune ceva de genu
http://www.digimods.co.uk/images/Vir...rs/fordka2.jpg
sau
http://www.clubland.fm/uploads/cars/erxywtkf.jpg

morpheusmaster 08-01-09 15:58

Jokerman din poza de la semnatura ta si cele 2 modele puse de tine vad k esti adeptul jantelor mai pline...mie imi plac mult cele in 5 spite cu buza...ce iam zis lui mba sa puna in schita de bodykit (ce e la avatar) a fost borbet t...oricum...mam hotarat in mare...daca nu o sa intampin probleme la dimensiuni am sa raman la Brock b5 modelul cu buza polisata...(exact cel din VT facut de DoryN* multam fain nk odata)...cel chrome e ceva mai scump si nu cred ca se merita...

Jokerman170 08-01-09 16:04

Oricum merita sa te uitzi la 5zigen, ei se specializeaza in jante cu 5 spite :P poate gasesti ceva tare de tot.

Intzeleg ca-tzi plac rotzile aerisite, dar dupa parerea mea acel gen se potrivesc la masini japoneze pe 16"-17", asa pe masini mici imi amintesc de jantele cu 100 lei bucata puse pe dacie si cumparate de la piese auto.
Desigur este parerea mea personala, gusturile difera de la om la om.

http://www.rcplatform.com/osc/images/s15450.bmp

mareo 08-01-09 16:12

1 Attachment(s)
Ai mare dreptate, la o masina mica nu merg jante mai mari de 14, mai este o varianta de jante care mie imi plac foarte mult : " steffan bcw " 4 x 100 , pe 14 si latimi diferite, de la 7J parca pana la 9.

morpheusmaster 08-01-09 16:58

@Jokerman...nu sunt adept al ideilor preconcepute...inainte si acum mai toate daciile au jante in 5 spite...dar nu cred ca modelul ala asa frumos polisat si cu buza....oricum asta nu conteaza...daca gasesc jantele astea (frumos ingrijite) pe o dacie sa stii ca am sa le cumpar :) chiar daca is de pe o dacie...nu are importanta atat timp cat asta imi doresc si arata bine pe masina mea.
@mareo: jantele aratate de tine is si ele foarte frumoase. Am impresia ca asa are si Sandu pe golful lui de la soundidentity...(sau ceva asemanator...tot steffan)...is jante care leam vazut pe ff multe golfuri II si nu numai si pe masinile alea arata cel mai bine...dc...? pentru ca au spita umpic mai groasa...dau foarte bine cu caroseria golfului...se imbina frumos cu stilul german...pentru a mea (care e si umpic mai mica) cred ca is cam "butucanoase" (stiu ca e cam urat zis butucanoase dar nu am gasit altul...)....chiar ma uit la pozele alea cu brockurile b5 si is in love.
and back @jokerman: am sa ma uit si la 5zigen dar nu cred ca lucreaza ei pe 14' si la sume care mi le permit eu :)...acum sa vedem...

catalyn style 08-01-09 20:19

foarte frumosa masina ta!sa o stapanesti sanatos!;)

bodyspeed 08-01-09 20:24

Hmmmm, mie īmi plac Borbeturile (a avut un prieten pe bmw piticuXXS, arătau ff bine ),dar şi brock-urile au particularitatea lor
De exemplu pe maşina ta ..o să dea foarte bine aceste brockuri , īmi place definirea spiţelor ;)
Sandu avea steffan, acum nu e prea relevantă poza , adică unghiul din care am făcut-o , dar stii prea bine cum arată că doar le-ai văzut live :D , pardon le-am văzut
Tizule ..multă ..multă baftă ..şi să ne vedem cu bine :D
P.S. La avatar nu sunt spiţele negre , negre ..hmm īncearcă pāna la vopsire sa le faci nişte vt ,aş opta pentru un antracit ceva nu stiu o nuanţă să nu le īntunece rău spiţele

morpheusmaster 09-01-09 00:23

Ms fain Catalin. Bogdane...mai e mult pana la vopsitul lor :)...acum ma gandeam (ca am vazut intrun film)...ca daca ai 3 luni...sau cva n genu vechime pe cartea de munca poti face un imprumut de nevoi personale...si ma gandeam la o treaba din asta mai pe la primavara (cand speram sa se faca asa vreo 3 luni vechime) poate procur jantele...(poate le gasesc undeva sh, desi nu cred) oricum...pana atunci am eu altele pe cap cu gandacu'...astea is far away...pana una alta TREBUIE sa gasesc sa o rezolv 100% tehnic vb. ca sa o aduc la scara blocului...:) Vam salutat, spor la tunarit!

Geox` 10-01-09 18:03

Super tare masina:D
Nu am crezut niciodata ca un Seicento poate sa arata asa frumos:rolleyes2
Succes in continoare!

VladM 10-01-09 19:18

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1965579)
Ce service au in Roman??? Care?? poate iti fac o vizita :)

Cum cobori de la piata mare,pe stanga,este o reclama cu Michelin :)

morpheusmaster 11-01-09 00:25

1 Attachment(s)
@Geox: 10x man...multi nu a crezut ca poate arata cum arata...sa vad daca o sa o recunoasca cand am sa termin cu ea :) sau o rebranduiesc :)) (glumesc)
@VladM: Gata...stiu unde ;)...10x...maybe i'll step by...vdm

Nu ma pricep deloc la VT...dar mam chinuit ca sa va fac o idee despre ce am de gand :) avand in vedere k renung la ami face singur farurile cu lupe/angel/sticla clara...so...check the pic ;)...cine se pricepe mai bine la vt mar putea ajuta??? app...is farurile de corsa b...ups...mam dat de gol :D...oricum...stiu cum vor arata...check this out http://images.google.com/imgres?imgu...%3Dro%26sa%3DN

VladM 11-01-09 12:42

Se vede ca is faruri de corsa,si se mai vede cum ai tras tu cu alb pe deasupra :)) oricum ar arata bine :)

morpheusmaster 11-01-09 13:09

:) Oricum poza cu farurile nu e facuta frontal deci is distorsionate...pana mea...si deasupra am pus un fel de bad boy cum ar veni :)...poate chiar mai agresiv...:-?? eu ce am zis :) nu ma pricep prea bine la vt dar...ca sa va faceti o idee asa...

marcelcrisan 12-01-09 07:32

fain proiect,iti doresc spor la munca in continuare,
ma bucur sa vad omeni pasionati de fiat;)

eddycdk 12-01-09 10:18

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1971818)
@Geox: 10x man...multi nu a crezut ca poate arata cum arata...sa vad daca o sa o recunoasca cand am sa termin cu ea :) sau o rebranduiesc :)) (glumesc)
@VladM: Gata...stiu unde ;)...10x...maybe i'll step by...vdm

Nu ma pricep deloc la VT...dar mam chinuit ca sa va fac o idee despre ce am de gand :) avand in vedere k renung la ami face singur farurile cu lupe/angel/sticla clara...so...check the pic ;)...cine se pricepe mai bine la vt mar putea ajuta??? app...is farurile de corsa b...ups...mam dat de gol :D...oricum...stiu cum vor arata...check this out http://images.google.com/imgres?imgu...%3Dro%26sa%3DN

cu 2 angels arata grav...cu 4 nu imi place! ;)
de masina nu mai zic nik....ca am mai zis :shock:

eMH 12-01-09 16:12

mie sincer mi se pare ca astea de corsa arata mult mai bine cu 4 cercuri (2/far) decat cu 2 (doar 1/far)
succes la indeplinirea farurilor,si sa vedem cat mai curand jucaria din semnatura pe strada :D

morpheusmaster 12-01-09 17:32

Ma acum sincer nici eu nu stiu ce sa fac...pe bune vb...e posibil ca atunci cand am sa imi fac capota bad boy sa vina aiurea peste 2 din cele 4 inele...si sa le sectioneze cumva...(va dati voi seama)....asa k tind spre modelul cu 1 inel/far din considerentul asta...dar is mai frumoase cele cu 2 inele...nu stiu ce sa zic...daca as putea cumva sa cumpar modelul cu 2 si sa las aprins doar pe cel din exterior ar fi super :D...vad eu ce fac...

eMH 12-01-09 17:45

Pai daca iti tragi capota peste faruri cum e in poza pusa de tine,nu cred ca o sa ai probleme de genul asta !

26WRC 12-01-09 17:59

o da'i in tiganeala daca pui faruri de corsa:!:

morpheusmaster 12-01-09 21:22

Man asta e parerea ta...oricum, farurile au aceiasi forma...per ansamblu...ideea e ca la cat am sa maschez din ele (bodykit/capota) nici nu ai sa stii ca nu is de seicento. Una e sa pui faruri de bmw pe seicento si alta e sa pui faruri cu aceiasi forma, care pastreaza imaginea per ansamblu. Si repet, fac acest lucru din considerente calitative. Farurile de seicento stock ofera o vizibilitate foarte proasta...cu xenon e mai buna dar mult sub dorinta mea. si decat sa dau 600 lei ca sa imi fac farurile actuale cu lupa si angel eyes...mai bine dau 600 lei si imi iau asa cva... iar la un finisaj asemanator ca acesta http://www.westcoastcartuning.nl/ass...tcartuning.nl/ nu cred ca iese tiganeala. Si uitanduma mai bine la pozele cu seicento rosu cu faruri de corsa...si la prelungirea lui...imi dau seama ca 1 angel/far e ok...cu 2 se strik treaba...oricum...astea is planuri...fac parte din the big bang (acela fiind bodykitu) :)...deci cand o sa am farurile si jantele am sa ma apuc de bodykit :D...pana atunci making $..4them...:D :D :D ca fara lovele degeaba imi racesc eu gura aici

26WRC 13-01-09 13:59

cand ajungi in roman te astept la o liniuta:)acu' inainte sa schimbi ambreaju ca apoi nu mai am sanse:P

morpheusmaster 13-01-09 14:11

Felicitari omule!!! Placerea e de partea mea!!! Sa inteleg ca tiai luat si permisu si ai facut si masina...felicitari!!!

TZG@ 16-01-09 19:18

bogdane,nu te-ai gandit sa-i pui o micuta turbina?

morpheusmaster 16-01-09 20:42

O mica turbia insemnand? Un turbocharger din ala electric? Da, mam gandit si la asta...dar mam gandit sa ii pun o turbina cva mai mare :D pe un nou motor...nu are rost sa modific motorul asta ca nu am c ii face...am sa bag u 1.4 16v de grande punto...100hp aspirat...care am sa il decomprim daca este nevoie si am sa ii pun un melc pe cap :D...din motorul ala am sa scot untul...dar pana atunci o sa mai schimb de vreo 2x uleiul :))....sincer sa fiu cu tine nici nu stiu daca pot face operatiuea asta in Romania...daca este cineva capabil sa faca asa ceva...si sa cunoasca cat de cat fiaturile. Dar o sa vedem...pana una alta asteptam cuminti sa vina $ sa plecam la drum

TZG@ 17-01-09 04:32

nu de-ala electric :))... bineinteles... un melc nu feon... la asta pe care il ai acum, motorul, ai putea sa-l comprimi... e o investitie de cam 2 mil... poate iti mai pluseaza un 10 cp... Sa nu te superi,doar ca idee... Felicitari pentru masina

bodyspeed 17-01-09 11:28

Quote:

Originally Posted by TZG@ (Post 1987838)
nu de-ala electric :))... bineinteles... un melc nu feon... la asta pe care il ai acum, motorul, ai putea sa-l comprimi... e o investitie de cam 2 mil... poate iti mai pluseaza un 10 cp... Sa nu te superi,doar ca idee... Felicitari pentru masina

Dar are raspuns la acc , comprimatu.
Eu unu am pe oltcit şi sincer raspunde bine aspirat iar dacă pun doua carburi ,....o mama o să tragă ;)

TZG@ 17-01-09 17:36

vezi? not a bad ideea... :)

morpheusmaster 17-01-09 18:59

Man, miai dat o idee buna...si eu am in cap modificari gen: alezat chiulasa si comprimatul. Si eu mam gandit ca la 1.1 cat are el si 54hp stock...nu este un motor comprimat puternic...deci se mai poate mulge din el...dar problema e ca are 180.000km...(e cam batranel)...si as cam vrea sa ma mai tina pana il pun pe cel nou...caci daca imi crapa motorul...masina o sa stea pe dreapta cva timp pana o sa am $ de 1.4 16v gp....sau am sa ii pun 1.1 sei si ala o sa ramana...(am sa il mulg pe ala kt am sa pot...desi nu prea ai de unde si gata)...si stai linistit ca nu mam suparat de ce miai spus.

Oricum, cum am spus mai sus...o sa treaca ceva timp pana o sa gasesc OMUL care sa imi faca nebunia apai banii...in baza acestor fapte am in cap ca la vara impreuna cu taikmiu sa desfac motorul si sa il refac total. Si atuci am sa mulg din el cat se poate. Operatiuea asta era planificata pentru vara 2008 dar cum am avut bacu si iscrieri...alergatura...chiar nu a fost timp. Acum sa vad daca o sa aiba si el timp...

P.S. nu va ganditi la taikmiu ca la mesteru Manole repara tot :) Omu are fac in inginerie mecanica si cand eu ma jucam cu ptza in nisip el refacea motoare si masini...deci o sa iasa o treaba buna daca o sa ma poata ajuta. Am facut aceasta paranteza (posibil inutila) ca sa nu existe comentarii aiurea si in + referitoare la adresa lui :).

P.S.2 Tot datorita lui nici una din masinile noastre nu am vazuto vreodata in service (doar pentru operatiuni gen echilibrat roti/unghiuri...) si tot pe el il astept sa aiba timp sa ma ajute cu suspensia/ambreiaju/bucsaraia si partea mecanica :D (gata Tata k team laudat destul)

Vam salutat, asfalt uscat

TZG@ 17-01-09 20:59

omule,nu-ti crapa motorul la o alezare... doar sa nu exagerezi...
la un turbo ar fi riscant da' in cel mai rau caz cred ca chiuloasa ar pica...

morpheusmaster 17-01-09 21:01

Nu zic de alezare...zic de comprimare ;)

bodyspeed 17-01-09 22:38

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1989502)
Nu zic de alezare...zic de comprimare ;)

Alejare din cămaşi.. asta e comprimare,

morpheusmaster 17-01-09 23:15

Aha ms...oricum...o sa vad ce am sa fac....bogdane ce mai face honey?

Spark 18-01-09 00:50

@morph. ... te intreb si eu. motorul ala de 1,4 16v care vreisa il pui.
te gandesti sa faci legal masina ? sau doar sa pui motorul in masina.
ca din cate stiu legal nu o poti face pentru ca e o crestere de putere mai mare de 30%.
sa ma corecteze cienva daca gresesc.

eMH 18-01-09 07:58

Eu stiam altfel de chestiile astea.
Daca ai crescut puterea cu mai mult de 30% trebuie modificat in talon.
Era o chestie cu schimbatul motorului,ca poti sa pui un motor care are capacitatea cilindrica egala cu a motorului vechi inmultita cu 1.4 ! Atat e maxim.
Deci daca el are motor de 1.1,cel mai mare motor pe care poate sa il puna cred ca e de 1.5 !

Asa stiam eu...

morpheusmaster 18-01-09 11:16

Spark...motorul respectiv vreau sa il pun CU ACTE! Cu omologare cu ce o fi nevoie...si se poate face legal caci cum ai zis tu cresterea nu tre sa fie mai mare cu X% (dar parca nu e 30% ca cu 30% nu iese :) si am calculat cu cineva si eram xact la limita)...motorul o sa fie omologat prin orice metoda posibila. Asta cand o sa fie motorul aspirat...dupa ce am sa il fac pe ala turbo...nu o sa mai fie asa ok zic eu :) dar pana atunci...Prima etapa e stock 100hp a 2a e turbo!

TZG@ 18-01-09 23:43

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1990441)
Spark...motorul respectiv vreau sa il pun CU ACTE! Cu omologare cu ce o fi nevoie...si se poate face legal caci cum ai zis tu cresterea nu tre sa fie mai mare cu X% (dar parca nu e 30% ca cu 30% nu iese :) si am calculat cu cineva si eram xact la limita)...motorul o sa fie omologat prin orice metoda posibila. Asta cand o sa fie motorul aspirat...dupa ce am sa il fac pe ala turbo...nu o sa mai fie asa ok zic eu :) dar pana atunci...Prima etapa e stock 100hp a 2a e turbo!

Dadusem un mail la RAR pt omologare motor... era vorba de un capri cu 50 de cp,urma sa pun ceva pe la 120...

Ce mi-au raspun... Maxim 40% din puterea motorului vechi,sa mai fi fost pus din fabrica acel gen de motor pe respectiva masina, sa nu se modifice suportii motorului, daca e benzina tot benzina sa fie... asta ca sa te incadrezi intr-o taxa de omologare,normala,de cam 5 milioane... Altfel taxa pleaca de la 15,20 de milioane... si nici atunci nuse stie daca iti omologheaza... aaa,omologarile si testele se fac la bucuresti...

Oricum,tu punandu-i turbo nu are nimeni ce sa-ti faca daca deja ai omologat motorul,se uita dupa serii... nu alte chestii... Asta dupa ce-ti iei motorul de 100 cp.

Revenind la comprimare,nu de camasi e vorba ci de chiuloasa... aia o poti aleza... se micsoreaza camera de ardere si de-acolo si rezultatele... decomprimarea e procedeul exact invers... (asta e valabil daca pui turbo). Cel putin asa stiu...

All times are GMT +2. The time now is 16:43.

- Copyright 2026 4Tuning