![]() |
Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?
ia sa vedeti ce a mai construit moshu' acum ca nu ma potolesc cu inventiile ..:twisted: https://www.youtube.com/watch?v=aguhXa1kOIo ...viitorul automobilistic urban sta in aceste creatii minunate numite SCUTERE...eu am facut ceva ca sa nu cazi cu el...deci sigur 100%...doua roti mi se pare putin...am facut cu 3 roti !!!...nu e pe tema topicului dar cred ca e paralel si interesant...
|
si pt Alin sau cine e mai tanar pe aici 2 linkuri din 2000 tot creatie proprie...hai ca incep sa ma laud :lol: ...nu e lauda e realitate si sa apara pe aici toti inventatorii care au facut ceva si nu se stie de ei ... https://www.youtube.com/watch?v=ZHjg1V7RNis si 2 https://www.youtube.com/watch?v=WEMHvQuN6yI ...triciclul asta facut de mine a batut marea firma Rewaco in padure la Snagov la intrunire moto...iam mazilit pe toti :twisted: ....al meu 210 Kg - 60 CP, Rewaco 525 Kg-40 CP...asa ca avantaj eu....nici nu mau vazut cand am trecut pe langa ei...heheheeeee !!!
|
1 Attachment(s)
Am lipsit cateva zile ( ca ma mai dau in raliuri europene) si Cornel ne-a umplut de amintiri. si continuam;
Dar sa-mi permiteti sa-i aduc in fata pe cei care au deschis seria de circuite de viteza stradale in anii ' 70: - 118 - Ionescu Cristea senior ( tatal lui Eugen ) - 257 - florentin Mateescu si Virgil Balas. Poza din Circuitul de la Braila 1975. Poate ma ajuta cineva cu un clasament de atunci. |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Viteză pe circuit BRAILA 1975
Clasament General: 1.Eugen IONESCU-CRISTEA - Renault 8 Gordini 2.Marin DUMITRESCU -Dacia 1300 gr.2 3.Ştefan VASILE -Dacia 1300 gr.2 Clasament pe clase: Clasa pānă la 1000 cmc 1.Mircea RUSESCU -Fiat 1000 Abarth 2.Cornel CĂPRIŢĂ -Fiat 850 Abarth 3.Alexandru LUNGU -Fiat 850 Clasa 1000-1150 1.Cornel SERGHIESCU -Dacia 1100 2.Vasile SZABO + -Dacia 1100 3.Dinu HUŢU + -Dacia 1100 Clasa 1150-1300 1. Eugen IONESCU-CRISTEA -Renault 8 Gordini 2.Gheorghe NISTOR -Renault 8 Gordini 3.Mircea IONESCU -Dacia 1300 Clasa D 1300 grupa 1 1.Zoltan SZENTPALY 2.Ion MOTOC 3.Alexandru SIMION Clasa D 1300 grupa 2 1.Marin DUMITRESCU 2.Ştefan VASILE 3.Nicolae NICOLAU Tatăl lui Genu şi Alexandru este/a fost Nicolae IONESCU-CRISTEA. Īn foto cāştigătorii clasamentului general. |
1 Attachment(s)
Aici clasamentul pe anul 1975.
|
Acesta e clasamentul anual 1975.
Eu am pus mai sus clasamentul de la etapa Brăila 1975. |
Heheheee cum iese marfa de buna calitate la iveala...asemenea documente sunt foarte rare si putini le pun la dispozitie...cel mai bine vorbim cu documentul in mana ca pe noi nea cam lasat memoria :lol: ...am zis io ca nea Mitica nu ne lasa la greu !!! ;)...ma uitam si in clasamentul tau Road Empire si asa cum am spus mai sus e plin de piloti "grei" , piloti de o extraordinara valoare...deci sa trag o concluzie : perioada in care se facea sport auto adevarat in romania a fost 1930-1989...dupa aia a venit declinul :cry: ...ce au construit altii cu multe sacrificii 60 de ani au daramat astia de acum in 20 de ani (sa nu se creada ca sunt comunist...D.F.)
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Cupa Argesului la automobilism 1984 sau 1983.
Eternul si fascinantul domn WERNER HIRSCHVOGEL.Toata stima pentru acest pilot. Daca tin eu bine minte la aceasta cursa a participat si fica acestuia in calitate de arbitru. Poza este facuta de mine. |
Quote:
Să fim bine şi sănătoşi! Tot īnainte |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Revin cu o postare mai veche a mea.(de pe www.autorally.ro)
Marele Premiu al municipiului Pitesti la automobilism Cred ca anul 1985 pe locul I Nicu Grigoras - cel mai bun pilot de viteza din Romania pe locul II Werner Hirschvogel pe locul III Cornel Motoc Domnule Cornel Bibiri eu v-am vazut live pe circuitul de la Pitesti si printr-o intamplare v-am descoperit pe acest site. Sunt onorat sa urmaresc postarile dvs. |
Multumesc pentru ajutor documentat si sustinere.
da, la braila in anii '75 si '76 s-au dat " lupte grele " pentru podium intre familiile Motoc, Ionescu Cristea, Vasile si Dumitrescu. Tatii si baietii lor au dus istoria automobilismului din anii 70 cam doua decenii. |
Quote:
|
Quote:
Marele meu noroc este faptul ca acesti " adversari" s-au specializat, si documentat pe Eastere sau pe perioada 80-90, ca altfel nu as fi trecut nici de...." antrenamente " , asa ca scapat fiind de ei !!:D voi mai adauga curand cateva :lol: "piese rare ".. doar, doar de oi prinde si eu un polposition .....dar de Mitica Rusanescu nu trece nimeni !! |
Valentin sa stii ca circuitul de la Braila mia placut foarte mult ca design dar din pacate nu am mers pe el...am fost la voi in numai in calitate de fotograf in 82 :lol: ...studiam din umbra sa vad daca pot sa fac si eu ce faceati voi atunci...si am zis: ce io nu pot ??? ba chiar pot si anul urmator mam apucat de nebunia (in sensul bun) de curse....nu pot sa uit Mini Morris-ul lui Dinu Silviu....excelenta masina la gr. A
|
Quote:
|
Imi cer scuze tuturor daca cineva are impresia ca acest thread sa transformat in chat...nu este asa ,dar mai radem mai glumim si cel putin eu mai arunc cate o momeala ca sa iasa la iveala documente de mare valoare pt tinerii automobilisti si chiar pt noi fosilele auto ;)
|
1 Attachment(s)
2 piloti de legenda 8)
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Si acum o poza antologica de la Braila din 1979, intr-o duminica ploioasa pe 13 mai. Duel Iancovici vs Bellu .
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Să vedem şi mai īnainte de 1975.
Timişoara 1969. |
Quote:
Cronometrorii inghesuiti cate doi la banca, intr-un autobuz, adus in ultima clipa, cu gaemurile plouate si aburite, impreuna cu secretarii, si alti oficiali, iar singurul care a dus cursa era starterul. Un brailean impatimit de curse, care a alergat pe jos cat ...masinile, intrucat, dadea startul , fugea la autobuz si arata panoul cu nr de ture, si-n fiecare mica pauza, schimba panoul, sau intreba cine conduce cursa.....ba s-a schimbat cu 3-4 bluze si hanorace cu alti arbitrii din autobuz, el fiind mereu in alergare cu ..turele. Iar la sfarsit a dat sosirea unui concurent care se afla in urma cu un tur, dintr-o lipsa de comunicare si inghesuiala ! din autobuz. Este anul din care nu cred ca vom aduce multe poze. Multumesc frumos pt ea, Road Empire ! Bine venita si poate mai ai ceva pe acolo ! |
Quote:
... si deja acest topic devine un document virtual de valoare... http://194.88.148.41/?mmid=edff4bed24484a3a4 iocodesign, ma bucur ca ni te-ai alaturat, si aici, ca dincolo suntem cunostinte vechi :-) PS: sa stii ca nu scapi de mine usor, o sa revin asupra acestei fotografii, trebuie sa aflam exact anul... e un fix al meu :twisted: |
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Mai am una din 1980, sambata 2 august de la Braila cu Ursu care a si castigat la grupa 2.
|
1 Attachment(s)
Quote:
PS: superbe ultimele cuvinte ale lui Fane din interviu |
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
3 Attachment(s)
Citiţi, vă rog, şi despre unul dintre marii automobilişti ai neamului:Jean CALCIANU.
A consemnat un alt automobilist din acele vremuri: Delly CRĂSNARU. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:49. |
- Copyright 2026 4Tuning