Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Focus ST vs. VW Golf GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14987-ford-focus-st-vs-vw-golf-gti.html)

tfsi 11-04-07 17:20

Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI

in acest versus e si asa prea greu sa alegi pt ca amandoua sunt cele mai bune la clasa lor (mai vin din spate tare de tot CTR si F26),dar voi faceti acum si mai grea alegerea.oricum e clar nici bogdan_wrc nu o sa-si ia ST si nici unlord nu o sa-si ia GTI ! asa ca....why bother?

Cosmin255 12-04-07 03:34

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 843620)
ce strada cauti prietene? te-ai ratacit?

:):):) Nu m-am putut abtine , am ras pe burta:) tare rau bogdane
Oricum de la un vs intre GTI si ST am ajuns la o garantie de la Colina :D

bogdan_wrc 12-04-07 09:11

Quote:

Originally Posted by tfsi (Post 846321)
in acest versus e si asa prea greu sa alegi pt ca amandoua sunt cele mai bune la clasa lor (mai vin din spate tare de tot CTR si F26),dar voi faceti acum si mai grea alegerea.oricum e clar nici bogdan_wrc nu o sa-si ia ST si nici unlord nu o sa-si ia GTI ! asa ca....why bother?

foarte corect! de aia a ajuns topicul un circ...

dar cand vezi asemenea comentarii... te doare capul...

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 846305)
pe langa ca e mai putin performant de serie decat ST-ul de serie nici nu prea poti sa ii ridici puterea!

sa ii pun LINK de pe forum cu un GTI f. tare modificat? sa nu ii pun...sa ii pun.... sau sa ii arat pe vortex.com (culmea...si americani) GTI de 350 de cai? iar de RGTI nu mai zic..nu mai zic...nu are rost!

cum sa nu poti sa ii ridici puterea??? doar turbo mai mare ce face? soft? injectoare? mda....e clar. vorbesc cu cine nu trebuie.
de ce credeti k (,) Colina area asa oferta?? sunt constienti de nr de vanzari ale GTIului si ca ST are nevoie de un imbold MARE ca sa se tina in spate !! oare de ce ? daca ST este asa bun, de ce nu se vinde cum ar trebui? ca la TARGETUL pe care il are, nu prea conteaza snobismul romanesc cum ziceau altii "ca e VW..de aia se vinde, ca romanul cumpara VW". ne uitam si in afara tarii.

explicati-mi si mie, ca sunt mai "priceput" de ce exista oferta asta de la Colina decat in RO. sunt ei mai tari decat dealerii din germania, sa zicem? decat cei din Anglia??? sau daca exista si la ei, vreau s ao vad si eu, ca nu am gasit-o pe niciun site al lor. si la Colina e pe unde pe pagina lor asta? nu doar ca zic ei. vreau sa vad ceva concret despre asta.

fuscobal 12-04-07 10:23

Mah, hai nu va mai certati ca n-aveti de ce. Masinile sunt apropiate ca performante. Stock, Ford e ceva mai rapid dar ca all-rounder am votat GTI, motivul pentru care l-am si cumparat fiind abilitatile sale de a combina sportivitatea cu stilul si calitatea. Din punct de vedere al modificarilor ambele au posibilitati de upgrade seriaose numai ca limitarea va fi a tractiunii. Cei care au soft ceva mai impins pe GTI au experimentat deja lipsurile tractiunii fata. Inainte de a trece de 300CP pe ambele masini eu as incerca un diferential blocabil si o suspensie foarte tare care sa tina greutatea pe rotile din fata ! In ce priveste garantia, eu personal am fost ceva mai norocos. Au vazut baietii de la service toate modificarile masinii ( motor, electrica-muzica, fete de usi refacute...) si n-au zis nimic. Aaaa, ba da...au zis ceva mecanicii > " Auzi...fetele astea de usi au venit asa de fabrica ?" (fetele de usi sunt complet refacute cu difuzoare de 22cm, butonul de benzina mutat in alta parte...). Evident ca am raspuns > "Nu te supara da voi ce masini vindeti aici ? Am gresit service-ul ? "

pharaon 12-04-07 17:34

Sunt tari in care ST-ul se vinde mai bine decat GTI-ul! Chiar am citit undeva! Cred ca in UK sigur se vinde mai bine...oricum asta nu inseamna nimic, si sincer prefer un ST care e mai rar pe strazi aici si mai deosebit decat un GTI! Intotdeauna am fugit de lucrurile prea comune! Si am intrebat pe cineva de la colina si mi-a spus ca e adevarata faza cu garantia daca optezi pt cresterea puterii, cu conditia sa o faci la ei!

FIGHET 12-04-07 18:34

Asa Este Totusi Un St Este Ceva Mai Special Poate Si Din Cauza Ca Nu Sunt Prea Multe Exemplare Pe Strada
Dar Ambele Merita Respect

bogdan_wrc 12-04-07 19:39

atunci hai sa ne luam toti masini chinezesti ca sunt mai rare....

NWZeu 12-04-07 22:27

sau masina poporului sa fim toti la fel , argintii si diesel (mai nou si chinezesti ca isi deschid fabrica si pe acolo ;) ) cu cateva posturi in urma se convenise sa se pastreze o linie coerenta a discutiei .....

bogdan_wrc 13-04-07 08:37

hahaha..ai sa razi..si-ar cam dori Ford sa fie asa dese ca VW.....

acum sincer. a mai gasit cineva oferta cu kitul turbo la alt dealer Ford? chiar sunt curios. eu unde am cautat nu prea am vazut.

UNLORD 13-04-07 13:29

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 847340)
foarte corect! de aia a ajuns topicul un circ...

dar cand vezi asemenea comentarii... te doare capul...

sa ii pun LINK de pe forum cu un GTI f. tare modificat? sa nu ii pun...sa ii pun.... sau sa ii arat pe vortex.com (culmea...si americani) GTI de 350 de cai? iar de RGTI nu mai zic..nu mai zic...nu are rost!

cum sa nu poti sa ii ridici puterea??? doar turbo mai mare ce face? soft? injectoare? mda....e clar. vorbesc cu cine nu trebuie.
de ce credeti k (,) Colina area asa oferta?? sunt constienti de nr de vanzari ale GTIului si ca ST are nevoie de un imbold MARE ca sa se tina in spate !! oare de ce ? daca ST este asa bun, de ce nu se vinde cum ar trebui? ca la TARGETUL pe care il are, nu prea conteaza snobismul romanesc cum ziceau altii "ca e VW..de aia se vinde, ca romanul cumpara VW". ne uitam si in afara tarii.

explicati-mi si mie, ca sunt mai "priceput" de ce exista oferta asta de la Colina decat in RO. sunt ei mai tari decat dealerii din germania, sa zicem? decat cei din Anglia??? sau daca exista si la ei, vreau s ao vad si eu, ca nu am gasit-o pe niciun site al lor. si la Colina e pe unde pe pagina lor asta? nu doar ca zic ei. vreau sa vad ceva concret despre asta.

Esti foarte patimas, mai ales ca imi vorbesti si de rgti care de fapt este doar un prototip si va ramane un prototip! Eu m-am referit strict la garantie cand am spus ca nu poti sa modifici un gti aici!

bogdan_wrc 16-04-07 09:49

da..RGTI este un prototip, dar asta la design. deja se stie ce modificari au fost aduse la motor. si se pot aduce oricarui GTI stock.

RazvanC4 18-04-07 23:14

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 853799)
da..RGTI este un prototip, dar asta la design. deja se stie ce modificari au fost aduse la motor. si se pot aduce oricarui GTI stock.

De unde ma interesez si eu de modificariile RGTI sunt tare curios!!! Si eu zic ca e doar o himera acest RGTI si modificarile lui! Oricum bine ar fi sa fie cum zici tu!

bogdan_wrc 19-04-07 08:17

pai uita-te pe www.vortex.com. si gasesti acolo exact ce au zis producatorii.
modificarea motorului este facuta de APR. Au fost schimbate evacuarea, intercooler, DV, intake, turbo Garrett 2871R, injectoare (sunt zvonuri cum ca ar fi cele de pe Bugatti Veyron) si pompa de benzina.

Dutor 19-04-07 20:58

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 859674)
pai uita-te pe www.vortex.com. si gasesti acolo exact ce au zis producatorii.
modificarea motorului este facuta de APR. Au fost schimbate evacuarea, intercooler, DV, intake, turbo Garrett 2871R, injectoare (sunt zvonuri cum ca ar fi cele de pe Bugatti Veyron) si pompa de benzina.

Eu nu am gasit absolut nimic pe linkul tau, poate e alt link! Ma intereseaza si pe mine! :)

tfsi 19-04-07 21:08

bogdan o gresit linku...din graba probabil

www.vwvortex.com

bogdan_wrc 23-04-07 08:54

da, scuze... am gresit. am vrut sa scriu doar vortex fara www, sau www.vw....
merci tfsi.

tfsi 30-04-07 11:13

Quote:

Originally Posted by TSC-U (Post 861137)
si nu stiu dc nu suport golful!?!?!?!?!?

ca sa te aflii in treaba...

ai o replica f profesionista!bravo...

Drakon 22-08-07 20:45

Alegerea mea initiala a fost Gti-ul, dar cand a aparut dupa un an ST-ul mi-am schimbat parerea.Pur si simplu mi-a placut mai mult.E o masina extraordinara si fumul negru care iese din tevile X5-ului atunci cand vede apropiindu-se repede un amarat de Ford ,din spate ,nu are pret.Fata soferului nu prea am timp s-o vad.. Si ce daca imi ia 14 %..

sco211 22-08-07 22:39

am mers d curand cu mk5 gti...pure plesure !!!
si era in rodaj... ;)

e s tare masina asta !

si e 100% vw ... nu cum e fordul...volvo :P

cheet 23-08-07 00:13

si daca e 100% vw e mai buna ca volvo?

sco211 23-08-07 13:11

Quote:

Originally Posted by cheet (Post 1060188)
si daca e 100% vw e mai buna ca volvo?

macar nu e corcitura...
macar e o masina proiectata 100% din nou...

cu adevarat o masina noua...

Morro 23-08-07 15:38

asa si? asta e argumentul tau? de asta ar fi mai bun GTI ca ST?

ce oameni domle ...

sco211 23-08-07 16:14

da, dc nu?

si oricum, comparatia e aiurea...caci masinile nici macar nu au acelasi motor...
dc nu comparati fordu cu volvo t5...a...ca ar fii la fel...mda...

Dutor 27-08-07 17:31

Quote:

Originally Posted by sco211 (Post 1061044)
da, dc nu?

si oricum, comparatia e aiurea...caci masinile nici macar nu au acelasi motor...
dc nu comparati fordu cu volvo t5...a...ca ar fii la fel...mda...

Au preturi similare, au puteri similare, etc! Ca ST-ul se apropie la performante de r32 si costa cat GTI-ul asta e un lucru de admirat pt Ford!

oldschool_boy 28-08-07 06:32

Ma tem ca la ST faza se opreste la specificatiile din cartea tehnica.Realitatea nu prea mai e asa roz ptr Ford.

Korne 28-08-07 16:45

clar: GTI... e o legenda... iar st-ul e...ford:lol::lol: nu contrazic ca e o masina buna...dar la masini de genul e vorba de emotie...si privit dintr-un gti, un focus st pare un gunoi...adevarul e ca depinde de fiecare ce intelege el prin masina, sau ce cauta la o masina

cheet 28-08-07 17:18

intre timp: ST 180; gti 154
dar cum o fi posibil pt ca vw ROCKS!!!! yeahh!!! hai cu totii sa ne excitam cand pronutam gti pt ca restu e gunoi!!
cum va suportati ....

Korne 28-08-07 17:20

mai, tu stii ce e un brand? si acela se formeaza in timp, si cu greu... crede-ma ca stiu de ce votez gti... ca sa nu mai vorbim de prestigiu

cheet 28-08-07 18:53

intamplator in afara de gti vw n-are nimic, fordu daca nu ai avea o stema VW suprapusa pe retina ai vedea ca are ceva mai multa istorie...dar deh, asta e, de fiecare data zic ca nu ma mai bag in seama cu dealde vw, da nu reusesc...

KYL 28-08-07 19:50

mai Korne Fordul face masini cu mult inainte de VW, deci si-a format ,,brandul grosen; si, o fi el un gunoi, dar e un gunoi mai bun decat GTI....atunci GTI-ul ce mai e?

Bemelo 28-08-07 20:02

Korne vorbea de traditie. St-ul e o masina foarte tare.. dar Gti-ul totusi face tot ce face si st-ul , dar mai bine :P .
Iar incepem... :D

KYL 28-08-07 20:32

:):)sper sa nu:):)
si sa stii ca iti dau dreptate Bemelo

NWZeu 28-08-07 20:52

korne fa o pauza si cauta "gunoaie" in alta parte, doza ta de cultura automobilistica ne-a uimit, stii cum se zice - daca taceai , filozof ramaneai ...

@bemelo - este parerea ta ca e mai bun GTI decat ST, si a multora si nu contest asta, insa sunt persone care vad si invers cu argumente solide, in final ramane o chestiune de pasiune si de gusturi individuale ....

Bemelo 28-08-07 21:03

perfect de acord. ;)

sco211 28-08-07 21:32

Quote:

Originally Posted by Dutor (Post 1067263)
Au preturi similare, au puteri similare, etc! Ca ST-ul se apropie la performante de r32 si costa cat GTI-ul asta e un lucru de admirat pt Ford!

pt volvo vrei sa zici...

sco211 28-08-07 21:36

Quote:

Originally Posted by KYL (Post 1069567)
mai Korne Fordul face masini cu mult inainte de VW, deci si-a format ,,brandul grosen; si, o fi el un gunoi, dar e un gunoi mai bun decat GTI....atunci GTI-ul ce mai e?

Fordul despre care vb tu e in america...care nu are absolut nicio legatura cu cel din europa...

NWZeu 28-08-07 22:02

sco211 - ma uimesti dar nu la modul bun - eu am Ford si pe masina scrie FORD MOTOR COMPANY - nu europa sau america - este aceeasi firma care are alte tinte comerciale pe diferitele continente unde are piata de desfacere asa ca nu mai face tu mari "schisme" in brandu FORD.

- acel motor are la baza unul volvo insa el a fost refacut, dezvoltat si fabricat in Marea Britanie in BRENTWOOD -Essex de Sport Technology (ST) in colaborare cu Cosworth si Ford TeamRS, nu de catre cei de la volvo ;)

cheet 28-08-07 22:58

si oricum motorul ala volvo a fost facut cu bani Ford, si totusi, alt argument chiar nu gasiti??? cum sa incerci sa te contrazici cu un asa argument...pai atunci skoda si seat ce sunt daca ford e gunoi?

Korne 28-08-07 23:56

Intrebare pentru toata lumea admiratoare de ford ce mi-a sarit in cap, care e masina tipica, reprezentativa pt clasa compacta sportiva...
si apropo, pt cei prea inteligenti, era vorba de brandul GTI...;) numa bine

sco211 29-08-07 16:06

rami uimit, ramai cum vrei...chiar nu ma intereseaza starile tale emotionale...

fordul d aici nu este acelasi! si ai recunoscut asta...
asa...si e facut d o firma d tuning din marea britanie...so??
adevaru e ca sunt cei mai tari britanicii la motoare...ramaneti cu fordul vostru si cu serviciile voastre d 2 lei...

pacat d unele masini ford...care chiar faceau treaba o data...

All times are GMT +2. The time now is 09:15.

- Copyright 2026 4Tuning