Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Fiabilitate: japoneze vs. germane (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/99521-fiabilitate-japoneze-vs-germane.html)

Shodo 11-07-10 23:42

Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 3511185)
toyota pt aufi are lexus.
tu vrei sa spui ca pan acum ai condus decat 3 masini?

nu, am mai condus dacie, cielo,espero,ford,opel :))

appo,acum cateva zile am dat semnele jos :))

GTR 14-07-10 13:03

Achetatorii americani au testat deja peste 3.000 de unităţi Toyota despre care se credea că au probleme cu pedala de acceleraţie. Niciunul dintre acestea nu a manifestat semne ale blocării pedalei de acceleraţie în condiţiile de testare.
Epopeea Toyota: Peste 3.000 de vehicule verificate nu aveau probleme la pedale zoom

Potrivit americanilor de la Wall Street Journal, reprezentanţii Departamentului Transporturilor din Statele Unite ale Americii au verificat deja peste 3.000 de plângeri legate de blocarea pedalei de acceleraţie la automobile Toyota şi au descoperit că toate acestea erau legate de greşeli ale şoferilor, nu de blocarea efectivă a pedalei de acceleraţie. Anchetatorii sunt de părere că şoferii care s-au plâns de această problemă au intrat în panică în momentele premergătoare accidentului şi au apăsat acceleraţia în loc de frână, cauzând accidentele respective în urma cărora au dat vina pe pedala de acceleraţie blocată. Doar un exemplar dintre cele 3.000 testate avea acceleraţia blocată la momentul accidentului, dar blocajul era cauzat de preş, nu de o problemă electronică.

Singurul incident fatal legat de blocarea pedalei de acceleraţie a fost cel care a dus la moartea a patru persoane în luna august a anului trecut. Este vorba de incidentul în urmă căruia un poliţist american a murit alături de trei membri ai familiei sale la bordul unui Lexus ES350. Celelalte 74 de incidente fatale în urma cărora au fost învinovăţite pedalele de acceleraţie ale modelelor Toyota nu au avut drept cauza această problemă. Singurul defect dovedit al acestui modele era întoarcerea îngreunată la relanti a unora dintre modelele testate – lucru pentru care cei de la Toyota au făcut deja recall şi preşurile necorespunzătoare – elemente care au fost şi ele înlocuite gratuit de cei de la Toyota.

Achetatorii nu au descoperit încă nicio problemă de natură electronică sau mecanică ce ar fi putut duce la cauzarea acestor incidente. Cu toate acestea, imaginea constructorului nipon de automobile a fost lezată grav în ultima perioadă, chiar dacă nu a avut probleme propriuzise cu pedala de acceleraţie sau cu mecanismul acesteia.

Via | WallStreetJournal

fasso 28-07-10 23:46

merg pe fiabilitatea japoneza, care este categoric superioara celei nemtesti. alt argument decat faptul ca detin un civic din 1985 cu peste 400 000 km la bord nu am .:rolleyes2

vacaroz 28-07-10 23:49

si eu daca am o tricicleta ruseasca asta inseamna ca rusii fac cele mai fiabile triciclete?

a3ds 28-07-10 23:51

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 3549656)
si eu daca am o tricicleta ruseasca asta inseamna ca rusii fac cele mai fiabile triciclete?

Doar daca ar fi japoneza ar fi valabil, clar :D

fasso 28-07-10 23:54

rectific.
o simpla honda civic care are 25 de ani, al carei motor nu a fost desfacut nici macar 1 data pentru un schimbat de garnitura de chiulasa sau pentru segmentare, care nu fumega de niciun fel si nici nu mananca ulei, si cu toate astea are si 400 000 km + . un moment de respiro pentru domnii critici .....
e bine acum dragii mei?!

vacaroz 28-07-10 23:59

sa mai vb de alte masini cu peste 500 000 km aici care consumau cu pipeta, aveau viteza fulgerului si aveau si peste 30 de ani.
man, eu nu ma cert cu nimeni. sa fie asa si sa ai parte de inca pe atatia km fara incidente cu ea. dar mi se pare putin deplasat sa spui ca sunt mai fiabile x-urile ca am eu

fasso 29-07-10 00:07

sunt absolut convins ca exista masini de 10000 de ori mai bune si mai fiabile decat a mea . nu contest deloc faptul ca si japonezele si nemtestile au evoluat cu timpul. eu am facut referire strict la ce se intampla acum multi ani, neavand ocazia sa compar , spre exemplu, un bmw seria 6 cu o mazda rx-8. recunosc ca sunt in necunostnta de cauza in ceea ce priveste tehnologia auto din zilele noastre .
facand o paranteza, stii doar ca fiecare-si lauda ce are :lol:

GTR 29-07-10 00:38

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 3549656)

Eu frec zilnic in oras un minunat Civic EG3 1.3 75 CP din 1994 spre 200 k de km (pe bord). Asta mica asa veche cum este vede frecvent peste 6000 rot/min, nu fumega inca si in ciuda faptului ca nu prea ocoleste si nu incetineste la bumpere, linii de tramvai si alte denivalari si gropite, in ultimii 40 k de km (facuti de mine) nu a vazut decat consumabile si nu troncane, nu scartie interiorul, nu se opreste niciodata, nu s-a stricat absolut nimic la ea.
Motorul este neatins, trebuiesc schimbate discurile de frana si radiatorul de AC original (infundat fagurele de mizerie).

Pana acum 3 ani am avut si un Eclipse 1996, 2000 cmc, 140 CP, 280 000 km la achizitie 320 000 km la vanzare, motor neatins, foarte putine probleme (bucse spate + rulmenti, garnituri popa frana, faruri aburite si schimbate in rest nimic), motor impecabil, foarte forjata, functionare ireprosabila.

Pe langa astea 2 am mai detinut 3 japoneze personale + 2 la firma, la fel de fiabile, fara repros, mult peste concurenta, cel putin masinile facute pana in 2003, restul inca nu ma pot pronunta, sunt prea noi.

Sunt curios cand vre-odata va ajunge vre-un VAG la performante de gen.

vacaroz 29-07-10 00:53

au ajuns demult. cu broscutele

GTR 29-07-10 00:59

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 3549737)
au ajuns demult. cu broscutele

hahahaha, am avut prieten "colectionar" de broscute, o antichitate superba, simplista dar cu ceva bube de fabricatie care face parte dintr-o perioada in care pretentiile de fiabilitate nu prea existau, iar primul care a facut istorie si a introdus stadardul de fiabilitate a fost Mercedes cu W123, W116, W126.

RideTheRiddle 29-07-10 01:17

pt ca aici se mananca mult orez sa zic asa, vin cu un argument, defapt 4 pentru nemti:

opel zafira 2002 - se duce vertiginos spre 400.000 de km, nimic schimbat in afara de ulei si bucsile de la bara stabilizatoare pe care le toaca in prostie :shock:
vw t4 din 2000 undeva la 800.000 de mii de km, face in jur de 4.000 de km saptamanal cu 8 persoane si cel putin 300 de kg de bagaje + o remorca cateodata, nu s-a umblat niciodata la motor pt ca nu au fost motive si inca nu sunt
mercedes sprinter 313 de prin 2002 minim 600.000 de km la bord folosita in acelasi regim ca t4 doar ca are un surplus de cam 1000 de kg de bagaje. asta saraca a fost mai chinuita de fostul proprietar si s-au schimbat mai multe, dar per total e o super masina

+ un prieten care are pe taxi un merc e classe care si-a dat bordul peste cap la 1 mil de km si are acum 110.000 de km deci 1.110.000 km si nu da semne de oboseala motorul si culmea trage si bine.

vacaroz 29-07-10 01:21

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3549742)
hahahaha, am avut prieten "colectionar" de broscute, o antichitate superba, simplista dar cu ceva bube de fabricatie care face parte dintr-o perioada in care pretentiile de fiabilitate nu prea existau, iar primul care a facut istorie si a introdus stadardul de fiabilitate a fost Mercedes cu W123, W116, W126.

atunci eu ma retrag.inseamna ca civicul este cea mai fiabila masina din lume :)

GTR 29-07-10 01:25

Quote:

Originally Posted by RideTheRiddle (Post 3549750)
pt ca aici se mananca mult orez sa zic asa, vin cu un argument, defapt 4 pentru nemti:

opel zafira 2002 - se duce vertiginos spre 400.000 de km, nimic schimbat in afara de ulei si bucsile de la bara stabilizatoare pe care le toaca in prostie :shock:
vw t4 din 2000 undeva la 800.000 de mii de km, face in jur de 4.000 de km saptamanal cu 8 persoane si cel putin 300 de kg de bagaje + o remorca cateodata, nu s-a umblat niciodata la motor pt ca nu au fost motive si inca nu sunt
mercedes sprinter 313 de prin 2002 minim 600.000 de km la bord folosita in acelasi regim ca t4 doar ca are un surplus de cam 1000 de kg de bagaje. asta saraca a fost mai chinuita de fostul proprietar si s-au schimbat mai multe, dar per total e o super masina

+ un prieten care are pe taxi un merc e classe care si-a dat bordul peste cap la 1 mil de km si are acum 110.000 de km deci 1.110.000 km si nu da semne de oboseala motorul si culmea trage si bine.

Opelul ala este departe de a fi in topul fiabilitatii, sa fim seriosi, iar VW T4 si Mercedes Sprinter nu sunt autoturisme.
Masinile in regim de Taxi nu se pun la socoteala din motive de multi km fara vechime si oricum Mercedes nu a mai avut de mult modele fiabile, fapt recunoscut de insusi presedintele Mercedes, cu atat mai mult clasa E.

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 3549755)
atunci eu ma retrag.inseamna ca civicul este cea mai fiabila masina din lume :)

Eu ti-am dat doar 2 exemple, tu ai vazut doar unul, oricum VAG te orbeste, stim asta.

Retragere placuta!

P.S. Si da Civicul a fost si este una din cele mai fiabile masini din lume si nu am pus la socoteala Corolla care timp de 3 ani a ocupat locul 1 in topul fiabilitatii in Europa, darasta este, unii vad, alti nu vor sa recunoasca .....

Nu prea am vazut insa nici un VW sau Opel in top 5 al fiabilitatii in ultimii 20 de ani.
...

vacaroz 29-07-10 01:32

avand in vedere ca afirmatia vine de la unu carea a facut un topic gt-r versus restul lumi.....n-am ce zice :d
ma orbeste. dar un lucru nu intelegi u, ca si fara jigniri se poate posta si ca NU SUNT FAN VAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

All times are GMT +2. The time now is 04:54.

- Copyright 2026 4Tuning