![]() |
Re: Dacia Logan(benzina) vs Dacia Logan(diesel)
ai incercat tu si e asa cum zice dacia???
dacia zicea si ca loganul concureaza cu audi a4 si numai stiu ce masini cu care nu are o treaba.. |
Quote:
|
daca nu ai auzit tu asta inseamna ca nu e adevarat...cand loganul tocmai aparea reprezentantii dacia asta spuneau
|
Quote:
|
Quote:
Sa nu uitam ca treapta a doua te poate duce pana la 90 km/h. Insa de la 80 nu are rost sa mai urci cu ea, deoarece motorul pierde multa putere pe ultima "portiune a turometrului". |
Quote:
iti respect parerea,doar ca in practica nu stiu daca lucrurile stau asa cum spui tu. adica sa zicem un logam diesel merge cu vit a 3 cu 50-60km/h si trebuie sa depaseasca pe loc drept o dacia 1310 care merge cu 60/h. cred ca o va depasi mai usor un diesel decat un mpi de 75cp.ca timp de depasire efectiv ma refer.adica mai usor va lua 20-30km/h un diesel decat un benzinar. eu asta sustin ca un diesel mai repede ajunge de la 40 la 80-90km/h decat un benzinar.chiar si daca turezi puternic un logan pe benzina(cielo) tot isi va spune cuvantul cuplul mai mare de la diesel(cel care conteaza,CP stim toti de acum ca sunt imp la atingerea vitezei maxime) eu cred ca o proba practica trebuie realizata cat mai curand:D totusi acord 95% sanse ca logan pe benzina sa faca cel diesel conform datelor producatorului numai ca eu sustin urmatorul aspect: daca 2 dacii logan una diesel si alta benzina merg normal la un momentdat pe strada una langa alta si au amandoua viteza sa zicem 40mk/h si este necesar sa accelereze ambele in acelasi timp pana la 80 sau 90mk/h mai repede cred ca va ajunge cel diesel chiar daca pana in 40mk/h si peste 80-90KM loganul pe benzina ar fi in fata si va face primul suta/ora sau 400m.eu zic asta din practica mea si a altora,surse demne de incredere(adica oamneni cu cate 2 masini una de oras logan de obicei dar si dacia sau cielo ,economice si altele sport de plimbari duminica) |
Eu ma bag la proba practica dar cu dci de 85 cp pentru ca am 1.6 8v care are 90 cp si cred ca e aceeasi chestie la diferenta intre 1.4 75cp si 1.5 70 cp nu?
Ma baga la faza cu 40 km/h in a III-a si sa vedem care ajunge primu la 90 La liniute cu plecare de pe loc nu ma bag pentru binele motorului, al meu si vreau sa prelungesc viata masini cat mai mult! Va salut! |
Nu ai nicio sansa in a3a la 40.Ii dai a doua si ii dai pana in limitare si aia e :D. nu stiu exact intre 40 si 90 insa la o liniutza de pe loc pana la 120-130, diferentele sunt fffff mici intre 1.6 8v si cel de 85cp. asadar conteaza soferul,greutatea soferului benzina din rezervor etc. Apropo stii ca asta al tau de 1.6 8v, are 87cp si nu 90 :(.
|
1 Attachment(s)
ma rog 90, 87 in specificatiile de la dacia spune ca are 90 asa pot spune si eu ca al tau are 99 nu 105 dar afirmatia mea este nefondata nu?;) azi am facut testul de la 40 la 90 si mi-au iesit cam 7,5 secunde o sa pun filmuletul cand ma intorc in 20 de min.
Bafta! P.S. Sper ca nu te iei de greutatea mea de 107 kg!:D am glumit..... |
de ce faceti voi pana la urma comparatiile astea cu treapta a3a de la 40 la ora ? care e relevanta testelor?
|
@b-76-wot: Uita-te la siteul dacia din germania. Uite aici link:
http://www.dacia.de/dacia_logan_technische_daten.php Cel de 90cp e declarat 87cp, ca acolo legile nu sunt ca la noi, si nu i-a lasat sa "minta". De asemenea uite si aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Dacia_L...otoriz.C4.83ri O alta chestie..in talon ai 64 KW. Inmultesti 64kw cu 1.36 si iti da numarul de cai... Vezi, am adus si argumente pentru afirmatia mea :) |
Quote:
acum asteptam si un benzinar dispus la acest test. un coleg de forum intreba relevanta acestor teste:e simplu in general intervalul de depasiri normale(nu la ambitie/orgoliu) se realizeaza intre 40 si 80-90km/h si vreau sa demonstrez ca e mai practic din acest p.d.v loganul diesel si totodata mai sigur. asa cum proba de 400m sau 0-100 sunt teste asa si acesta poate fi considerat un test chiar mai relevant. |
am inteles...daca vreti vreun test ceva..va pot ajuta si eu ..am un logan 1.5 ..65 caluti...adica va pot ajuta cu o filmare ceva..
|
Quote:
asteptam un diselache:-):-) |
Quote:
scuze nici macar nu am bagat de seama ca e benzina,atunci asteptam un diesel :D totusi ideal ar fi unul de 85Cp ca sa fie corect(desi si cel de 65cp are cuplul mai mare ca la 1.6). eu propusesem initial testul cu un 1.4mpi.orice test cred ca e binevenit si poate la urma tragem o concluzie. as face eu dar am un telefon care filmeaza execrabil :evil: iar masina are ceva zeci de mii de km spre suta de mii deci e f posibil sa nu mai aiba aceleasi performante ca una mai noua |
| All times are GMT +2. The time now is 08:36. |
- Copyright 2026 4Tuning