![]() |
Re: EXCLUSIV Dacia SANDERO - poze interior, motor si 3 variante de culoare in ROMANIA
Quote:
|
Re: EXCLUSIV Dacia SANDERO - poze interior, motor si 3 variante de culoare in ROMANIA
Quote:
10,000 euro deja incepe sa devina scump! nu serios, daca te uiti la rata de schimb dolar/euro, 10,000 euro devine din ce in ce mai mult... Adica in america la $14,000 - $15,000 luai un Chryseler Neon, si acum iei un Dodge Caliber... daca e sa compar masina de "entry level" americana, cu cea din romania, atunci nici nu se discuta, cat de varza o fi neonul si caliberul, o sa fie de o mie de ori mai bune si mai performante.... Stiu ca in europa cand ajung masinile americane le salta pretul, doar vreau sa arat ca cu aceeasi bani, alti producatori iti ofera MUUUUULT mai mult, deci dupa mine, Dacia pierde foarte mult teren si o sa piarda si mai mult daca nu continua sa o imbunatateasca intr-un mod mai serios.... americanele din exemplu meu au motoare cu putere mai bine de dubla, poti sa pui orice optionala vrei pe ele, au sasiuri incomparabil mai bune, suspensie, frane.... Cat timp o sa strambe lumea la masinile americane DOAR pentru ca interiorul e prea din plastic :?: eu zic ca interioarele nu sunt asa penale, deci daca asta va ramane singurul plus al daciei, nu o vad bine... |
nu te supara dar u faci comparatie intre 2 tari care sincer nu isi are rostu
e ceva de genu ca si cum as lua dacia in comparatie cu rr sau maybach lu becali cred ca acest thread a fost creat pt a comenta masina sau pt a vedea si a ne face o idee despre ce vor scoate cei de la dacia dar in nici un caz ce se intampla aici oare chiar nu va puteti abtine de la aberatii ca in banii astia poti sa ii ei nu stiu ce daca tot doriti sa mai adunati posturi ziceti ceva constructiv (de bine sau de rau ) legat stric de masina dar fara comparatii |
Quote:
Ce o sa se intample cand dolarul o sa valoreze jumate cat un euro si poate si mai putin?? O sa fie invazie de masini americane, si toate masinile cheap gen Dacia o sa fie inconjurate de concurenti cu dotari incomparabil mai bune. Analizeaza mata ce zic eu cu atentie si gandestete la asta, si poate data viitoare eviti sa te mai bagi aiurea... E aproape 2010, ar trebui sa-ti deschizi si tu ochii la economia globala si la disparitia granitelor! |
Quote:
cat de constructiv e daca eu doar zic ca Dacia nu-si merita banii, sau altceva, bun sau rau cum ai zis tu, vara sa aduc nici o dovada sau vreun argument care sa-mi sustina opinia???? Comparatia e o metoda de ati dovedi argumentul, si a vorbi despre ceva include a compara acel ceva cu altii care sunt la fel :rolleyes2 sincer, mai bine privesti discutiile si atat :rolleyes2 |
poate u ai baut gaz
daca vrei sa vb ceva constructiv poti fff bine sa vb despre concurenta acelui model la noi in tara ca pe mine chiar nu ma intereseaza ce se intampla in america daca tot vrei sa faci astfel de comparatii adu din europa dar nu de pe o piata unde acest automobil nu se va comercializa dar nu vi cu preturi din america unde este o cu totul si cu totul alta mancare de peste poate acum intelegi ce vrea sa zic asta daca te ajuta capu |
poate nu se vand masini americane in romania si nu stiu eu... Poate neoanele, caliber-urile,jeepurile, si 300C-urile care le-am vazut in romania or fi fost fantasme!?
Iti mai zic o data... pretul acestor masini pe piata din romania se duce doar in jos si iar in jos, pentru ca sunt vandute in dolari americani. O sa ajunga un caliber sau alte tampenii ca el cat o dacie, iti zic eu! in loc sa te cercti cu mine, mai bine te gandesti de ce ii costa pe Dacia la fel de mult ca pe Chrysler sa faca o masina inferioara din toate punctele de vedere, cand beneficiaza de forta de munca mult mai ieftina |
pana atunci mai e mult si bine
|
cine stie... un dolar e numai 63 eurocenti, si pana la vara-toamna o sa fie pe la 60 eurocenti, si tot asa.... parca vad ca la anu spre toamna iarna o sa vorbim de 2 dolari la un euro...
deci cum am zis mai sus: De ce Dacia scoate o masina mai proasta, cand costurile lor sunt cu mult mai mici? Care e scuza lor? |
mi se pare ok masina
|
cred ca va avea acelasi succes ca si logan.se aude ca va fi fabricat si cu volan pe dreapta.
|
interioru e la fel k la logan...mie asta nu-mi place..
|
Quote:
De fapt nici macar atat. Caliber de care scrii mai sus, apare pe dodge.ro cu cea mai ieftina versiune la: Code:
Caliber 2,0L |
Atatea comparatii dar nimeni nu stie pretul fix al unui sandel chel....sau numai eu nu il stiu ? :lol:
|
Quote:
nenea, am zis ca in modelul care il ofera in AMERICA, costa cat Dacia in Romania! Am zis deja mai sus ca stiu deja ca se adauga taxe si alte prostii la masinile care sunt importate in romania si deci cand ajunge acolo e mai scump... DAR. Dacia nu trebuie importata, deci 10,000 e pretul ei. Ce am zis e ca din cauza schimbului valutar curent, alti producatori mari sunt capabili sa produca masini mult mai bune, la un pret care devine din ce in ce mai asemanator. Daca dolarul continua sa scada, acelasi 14,500 euro o sa devina 12, cine stie, poate chiar 11 mii... Mai reduce statu din taxe, sau il iei SH dupa un an, si te invarti la in jur de 10,000.... Si chiar daca nu ajunge asa de jos, daca poti sa iei masina in rate, ce mai e 1000-2000 pe durata de 4-5 ani? Deci asta ziceam, ca dupa mine, Dacia urmeaza acelasi "trend" ca China... La inceput era o masina super de baza, la fel cum china facea numai chestii foarte ieftine. La fel cum au crescut salariile si costurile de productie in China, la fel si Dacia s-a dezvoltat incet incet spre o masina mai decenta si a scos Loganul. Acum China isi pierde din ce in ce mai repede avantajul la productia de marfuri foarte ieftine, si se reprofileaza pe productia produselor mai avansate si dezvoltarea industriilor tehnice. La fel zic eu, Dacia isi pierde incet incet avantajul de masina foarte ieftina, si trebuie sa progreseze in toate capitolele, motoare, sasiu, suspensie, comfort, siguranta... Nu se pot baza la nesfarsit ca o sa fie romani care sa vrea masini ieftine, ca si in romania nivelul de viata salta si tot salta. ce ofera un caliber? siasiu ca cel de la evo 10, versiunea detunata a motorului de la evo 10 de peste 150 cai, suspensie si frane cat de cat bune, si cd player... daca mai vrei, pui piele, trapa, A/C, oglinzi si scaune electrice, si pe versiunea R/T care e doar un pic mai scumpa, AWD, ABS, suspensie un pic mai buna si roti mai mari.... si normal, versiunea SRT4 care e sub $25,000 e doar un evo 10 fara AWD si cu alte haine... Dacia ce ofera? un motor de 8 valve, un diesel anemic, si un monstru de 16 valve :???:;) A, si de ce ma intrebi ce ofera dodge la 6400 de euro. Era vorba de 10,000euro, care e cam $15,000 , adica exact cat e pretu de baza la un caliber daca te tocmesti nitel..... |
| All times are GMT +2. The time now is 07:14. |
- Copyright 2026 4Tuning