![]() |
Re: Dacia SuperNova vs. Dacia Solenza vs. Dacia Logan stock
daca o luam pe bune cu antifonarea lor o dam in wireless , as prefera oricand o solenta , e mai joasa , mai placuta la condus si eu la 2 metri am loc in ea pe cand intr-un punct de logan stau cu un genunchi pe geam si unul pe avarie , ma opresc la cativa metri buni de semafor ca sa nu imi rup gatul sa-l vad ca e prost gandit parbrizul , pozitia mult prea innalta , multe defecte , si ca stabilitate bag mana in foc ca daca pui logan vs solenza nu va avea prea multe de castigat loganul , lasand deoparte experimentele nereusite cu pneuri neadecvate cand s-au rasturnat
|
Sincer nu stiu cat de sportiv ai condus tu Loganul si Solenza, insa eu am avut ocazia sa le frig pe amandoua. Concluzia la care am ajuns este ca nu e Loganul masina sport sa o arzi ca dilaul pe serpentine, insa la gabaritul sau, pot spune ca sta mai bine decat Solenza, in primul rand prin ruliul mult mai mic pe care il are.
In acelasi timp, te sfatuiesc sa iti reglezi scaunul data viitoare cand te urci in Logan, pentru ca mi se pare imposibil sa nu ai loc in el, si sa ai loc in Solenza, avand in vedere faptul ca volumul interior al Loganului este sensibil mai mare. Si sa nu-mi spui ca scaunele de solnita sunt cine-stie-cum si cu vreun sprijin lateral demn de clasa premium, ca incep sa imi pun probleme in cazul asta daca nu cumva posesorii si fanii inraiti de Solenza nu se cred in Mercedes. |
eh era reglat scaunul , iar solenza nici nu era a mea , era tatalui de la servici , am ars-o bine , nu sunt deloc fan , in general nu sunt fan dacia , dar daca as avea de ales intre cele 2 as prefera solenta , ma bucur ca nu am treaba cu vreuna :P
|
La spatiu interior e peste Solenza deci nu stiu cum nu ai loc in el si ai in aia. Astea cu defecte ale parbrizu sunt in mare parte SF. Nu am auzit pe cineva sa se planga de asta, daca o iei la bani marunti poti gasi defecte aberante si la Maybach. Garda la sol mai mica NU este un plus. Este un minus, masina e gandita pentru Romania unde gropile sunt la ordinea zilei. Garda la sol mai mare este tot timpul un avantaj cand o parchezi peste o bordura, te bagi cu ea pe drum de tara si toate cele. Stabilitatea, cred ca e similara la amandoua si nu cred ca asta e scopul unei masini de genu, sa fie stabila si rapida pe circuit ca sa intre reisarii cu 160 km/h in curba sa se vada la stirile de la ora 5.
Ce omiti tu sunt plusurile MULTE si importante. Siguranta (probabil cel mai important factor) care nu se compara. Ai posibilitate de 4 airbag-uri si masina e studiata pentru asta si se descurca BINE la banii astia. 3 stele au si masini mai de brand care abunda luate drept cazane din .DE gen Golf 4 & co. Daca mergi cu o Solnita si imediat cu un Logan Prestige o sa observi imediat ca antifonarea este mult superioara la Lighean si asta iti permite viteze de croaziera mai ridicate fara a fi deranjat dpdvd al zgomotului. SI nu ai in oferta doar un 1.4 cam vechi si esecul ala total de 1.9D. Ai 1.2 16V, 1.4 8V, 1.6 8V, 1.6 16V, 1.5 dCi 70CP, 1.5 dCi 85 CP. Poti adauga si lista mult mai mare de dotari, calitatea fabricatiei ridicate. Pur si simplu nu ai cum sa compari masinile astea doua, Solnita pierde cam la orice capitol. Poate doar la pret dar toate cele enumerate mai sus costa. |
Acu nu compara loganu ca are 15 motorizari si solnita 2-3-4 cate o avea...
Iar la interior tot NU vad ce lauzi atat loganu:| consola aia centrala pur si simplu E PUSA DEGEABA!!! are 6 functii dintre care 2 sunt geamurile laterale care in loc sa le puna accesibil pe manerele usilor au umplut consola cu ele... |
sincer man , crezi ca ma intereseaza ? loganu e un chin pentru mine , solenza mai ardeam cate un picior un volan bord etc. dar tot imi era mai bine , avea tabla ceva mai subtire , cred ca la asta te referi , dar tot nu ma incanta un logan , motoarele ma lasa reci iar , dci-ul e mai reusit si ar fi prins bine pe solenza dar oricum are si asta o constructie nasoala , airbaguri fie pentru altii , eu nu dau importanta , nu-mi aleg o masina dupa cate airbaguri sau dotari are , geamuri electrice si a/c si-mi ajung , asta nu pentru ca ma multumesc cu putin , ci pentru ca nu-mi pasa :-?? , sunt mult mai multe lucruri la o masina decat niste dotari care pana la urma ajung a fi doar fite , ganditi-va la logan ca-i atat de bun cum ziceti voi , si ganditi-va la o solenta de generatia asta , n-ar fi logic sa fie altfel ? comparam ceva ce nu se mai fabrica cu ceva la care deja a aparut face lift
|
Ce are noul M3 in plus fata de vechiul M3 (E46). Cativa cai in plus, si un mic facelift. Aceeasi consola, acelasi bord, aceleasi scaune. Ce ai vrea sa aiba Loganul ? Inteleg ca nu te intereseaza interiorul la o masina, insa in cazul asta poti spune ca iti sunt la fel interioarele, nu ca ala de Solenza e mai bun, ala e mai urat, si asa mai departe.
Noi astia pro-ligheane nu am reusit sa va convingem ce e atat de frumos la un interior de Logan, atunci va invit pe voi, cei pro-solnite, sa ne aratati ce e atat de frumos la Solenza !? |
Deci pe tine nu te intereseaza siguranta ? Mi se pare cel putin ciudat...nici materiale ceva mai bune sau o paleta mai mare de motoare care de asemenea sunt si mai bune (in special 1.6 16v si dci-urile fata de esecul ala 1.9 D ? Si un interior mult mai frumos si mai multe chestii care ajuta la confortul tau ? Da atunci ce te intereseaza la o masina de familie facuta sa coste putin ? Ca ar fi ipotetic mai stabila ? Pana acum ai spus ca Solnita e mai buna ,acum ca e normal sa fie mai proasta ca doar e mai veche. Asta e partea a doua, dar masinile astea se dau in topic deci astea se compara.
|
la solenta e mai frumos totul , dar eu nu sunt pro dacia , eu sunt pasionat fiat :D si sunt mandru de astea , fiaturile au si motoare si dotari si tot ce am eu nevoie , si mai mult de 2 . 3 modele pardon ca a aparut sandero barca :D
|
Quote:
|
mie unul imi placea mai mult interiorul la solenta , iar de siguranta n-am ce zice ca oricum nu sunt prea calm , in siguranta ma simt intr-o masina construita pentru un circuit , iar daca ar fi sa caut ceva ieftin pentru familie cum zici tu si as avea de ales strict intre logan si solenta as alege solenta , dar nu sunt in postura in care sa am nevasta si copil deci siguranta ramane doar pentru mine , in orice caz logan nu :P , credeti ca ce spuneti voi aici schimba parerea cuiva ? nu ma intereseaza multe dar solenta e mai ok , am mai coborat eu din bmw si m-am urcat in logan si la prima curba eram in toate partile (nu conduceam eu atunci) :P astea sunt lucruri care nu le-am simtit la solenta , acum poate am prins eu una mai buna mai nu stiu , o prefer fata de logan si nu-mi schimb parerea
|
4 Attachment(s)
Ma refeream la denver.
Uite 4 poze. Intradevar Solenza are interiorul mai frumos :rolleyes2. Se vede de la o posta...Acel "este mai frumoasa la toate" se continua si la exterior. Niciuna nu arata bine, nici nu prea ar avea cum avand in vedere ca sunt gandite ca masini low cost dar design-ul la Logan e mult mai inchegat. La solnita triplele sunt oribile, la fel si partea frontala. S-a incercat ceva agresivitate dar a esuat lamentabil. Ca o concluzie Solenza sta mai prost la - motorizari - design (chestie subiectiva) - calitate a interiorului - siguranta - aspectul kilometrajului/turometrului - spatiu interior - spatiu portbagaj - interior inca o data Si toate aceste minusuri o fac o masina mai buna ca Logan-ul. Foarte tare :lol::lol::lol:. Daca niste posturi argumenate nu schimba opinia unor useri ,atunci problema se afla la ei. Insa obiectiv vorbind si fara ochelari de cal / aberatii Solnita NU este peste Lighean la niciun capitol. Numai faptul ca Ligheanul se vinde in draci in afara, in special in Germania iar Solnita nici nu putea fi vanduta in europa de vest, nu avea teste de siguranta facute (teste pe care le pica) si anumite dotari must have arata faptul ca e mult sub lighean. Dar daca opinia nu se schimba ce sa ii faci :lol:. PS: NU e numai modernism, e vorba SI de materiale si cum sunt legate intre ele. |
nu sunt obsedat de modernism , iar bordul la logan nu pare decat mai modernizat , ca mai frumos tot nu sunt de parere ca este , pana si volanul imi place mai mult la solenza , la logan parca e o farfurie mai groasa si o tot invarti in nestire
|
opinia nu se schimba , dar loganul n-are nevoie de opinie , tot e un "cenzurat"
|
2 Attachment(s)
Quote:
ps: eu aici ma retrag...mi-am spus parerea pe care nu mi-o poate schimba nici un logan;) |
| All times are GMT +2. The time now is 09:50. |
- Copyright 2026 4Tuning