![]() |
Re: 130i vs. Golf 5 R32
deci avand in vedere ca r32 e pregatit sa fie sportiv, cu motor "supt" de putere, iar 130-ul e doar asa, motoru pus pe seria 1, comparatia nu isi are rostul. trebuia comparat cu un m1, dar nu exista.
hotarativa, pt ca preturile oricum sunt diferite. si din cate stiu eu, 130 nu aret turbo, iar r32 are |
R32 cu turbo :))).. confunzi motoarele. Gti-ul are turbo. R32-ul are motor de 3200cmc aspirat . Ambele masini sunt sportive stai linistit ... 130i nu e doar un simplu bmw seria1 cu motor mai mare . Desi R32 are un handicap prin prisma puterii reduse el recupereaza cu ajutorul cutiei DSG.. care e geniala. Personal prefer R32 -ul oricand ... poate si din cauza DSG-ului, a faptului ca am un golf .. si ca Bmw-ul e pur si simplu urat. Bafta
|
Quote:
|
Quote:
Daca pe tine de exemplu de ia cineva la intrebari despre o masina care nu ti-a prezentat nici un interes crezi ca stii toate datele despre motorul respectiv? |
oricum vb toti din carti... are cineva un 130i? ca eu stiu un r32. si vb cu ei, si ne zic , ii punem fata in fata, eventual sa se dea o data si gata.
asa vb 3 ani de acum incolo... |
Atunci intervine si masina de schimbat viteze, cine garanteaza care e mai buna?
Trebuie sa fie acelasi sofer cu experienta si sa le testeze in conditi similare. |
@bogdan_wrc Din intamplare golful r32 il stiu cat de cat ce poate...si eu as vrea sa vad o comparatie facuta la noi intre r32 si 130i, insa pana acu vad ca nu are nimeni bmw
@sebastian : tocmai ai pus punctul pe i cu ultimul post |
pai da, Sebastian, ai dreptate, dar si asa... masuratorile aceluiasi om pot diferi. oricum, sunt multe discutii aici.
stig nu le-a testat pe amndoua? sigur, veti zice ca nu e un etalon in domeniu...dar macar le-a testat. |
scuzele mele pt ce am spus cu referire la tipul de alimentare la R32.
stig le-a testat pe amandoua si r32 a batut 130i cu 1.5 secunde. |
Dupa mine clar Golful ! Ambele sunt nemtesti deci calitatea e aceasi ... dar mai sportiv pare si este R32ul ! Este bun si de iarna doar are AWD
|
Quote:
Pt wlady, chiar daca amandoua sunt masini germane nu inseamna ca sunt la fel din punct de vedere al calitatii. M-am urcat in amandoua si Bmw-u' sta mai bine la acest capitol. bakal, nu trebuie sa-ti cer scuze, nu vroiam sa sune asa. Nu stiu ce sa cred cu acel stig si cu acel traseu unde le testeaza el. Rx-8 si 350Z au iesit pe acelasi loc cu M3-u'. Mi se pare foarte dubios, chiar atat de bune sa fie cele 2 japoneze? |
Quote:
|
George_P: ''Jura-te ca majoritatea au la R32 cutie DSG...''
pot sa confirm si eu acest lucru . :D ... poti sa intrebi la porsche daca ai o cunostiinta sa te ajute.. cate R32-uri s-au vandut cu Dsg. Sebastian : ''Atunci intervine si masina de schimbat viteze, cine garanteaza care e mai buna? Trebuie sa fie acelasi sofer cu experienta si sa le testeze in conditi similare.'' Pai.. Daca R32-ul e echipat cu DSG .. poate sa fie si Schumacher tot Golfu o sa schimbe mai rapid treptele .... |
S-a vorbit de test facut de acelasi sofer. Fiecare masina trebuie condusa altfel pt a scoate tot ce poate. Asa ca degeaba ai un sofer bun care conduce ambele masini in acelasi stil fara sa ia in considerare caracteristicile masinilor.
Din cate stiu DSG este mai rapida decat o cutie manuala obisnuita (clar) dar este aproximativ acelasi lucru cu o cutie manuala in cursa scurta (daca chiar poti schimba repede) dar care nu prea exista dotare standard pt asa ceva si se iau numai in aftermarket. |
Quote:
Parerea mea e ca inainte de a posta ar trebuie sa te interesezi si apoi sa te iei in gura cu toti. Mai mult de 70% din golfurile 5 r32 produse sunt echipate cu aceasta cutie. Se pare ca pana acu cei mai multi au votat in favoarea golfului :) daca este pe forum cineva care detine un 130i sa dea un pm si vedem la fata locului cum stau treburile |
| All times are GMT +2. The time now is 05:14. |
- Copyright 2026 4Tuning