![]() |
Re: Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ?
Eu raman la parerea mea.
nu stiu cum e la altii. dar la mine e un jaf de memorie de 16K care o gasesti pe toate drumurile pt vreo 15 RONi si o rescrii pana te plictisesti, si nu vad vreo problema in a face modificari de orice natura. dar fiecare cu ale lui . |
Quote:
|
Se poate monta pe un renault megane hatchback 2005 1.6 113 cp (K4M-T7). ce altceva ar mai trebui pt montarea unei turbine? cutia de viteze si ambreiajul vor rezista? cam cat ar costa investitia?
|
Quote:
|
salut am si eu un bmw e30 325 i din 91 si vreau sa-mi pun turbo pe el unde pot sa gasesc si eu turbo si la ce bani ?
|
Quote:
https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/37377-motor-merge.html |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
M-ai pus sa caut ce si pentru ce am scris...am gasit, sper sa intelegi de ce am scris... "am o rugaminte se poate pune pe un mercedes w124 motor 230E din 93 pot sa pun turbina cu intercular pe ea??? astept un raspuns" Asta era rugamintea unui baiat...eu la asta am zis sa nu chinue cu motorul aia, mai bine face rost una de 500 (V8 5 L peste 300cai) si daca pune 2 turbine (2 fiindca e in V motorul...) mai mici nu trebue modificat mai nimic si are in jur 500cai. 250cai poate cu e230-ul ce are, asta daca modifica multe. |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
limitarea de turatie se rezuma la urma urmei la daca ( turatie actuala > turatia setata ) =>> fa ceva turatia aia setat e o valoare hardcodata undeva o modifici simplu pur si simplu si gata faptul ca scoti o limitare e impropriu spus defapt cea mai usora metoda este sa o setezi la o valoare imposibil de atins, de exemplu sa stai sa scoti efectiv codul sursa unde se face limitarea pe viteza de exemplu ar fi un chin si poate ar trebuii sa stii ce spui tu acolo, in schimb f simplu o setezi la 500km/h si ai acelasi rezultat fara sa stii prea multe si sa te chinui o gramada....... masini aspirate care folosesc debitmetru pentru a masura aerul intrat in mootr se pot face fara probleme turbo, masini bazate pe debitmetru pot fi convertite pe electronica de fabrica sa folosesca senzor de presiune... cel mai varza senzor de presiune auto care costa 70RON citeste de la -0.8 la + 1.5 bari (0.2 - 2.5 bari) cu cat presiunea maxima pe care o poate citi creste creste si pretul dar scade rezolutia senzorului, (banuiesc ca electronica anilor 90 de la Nissan nu e cine stie ce si ca si alte marci foloseau aceleasi principii deci banuiesc ca aceleasi reguli se aplica si la alte marci) |
Quote:
Dar cred ca le va vedea pe factura pe toate daca se hotaraste sa-si puna turbo. Oricum pana acum nimeni din cei care au intrebat nu s-au apucat sa monteze turbine sau compresoare pe motoare aspirate. :rolleyes2 Quote:
Quote:
Quote:
|
cred ca am concatenat cam multe posturi :|
Quote:
Da scot memoria nu nu o programez/reprogramez, nu umblu in zona de soft/program umblu doar in zona de date. cred ca internetul iti poate oifrii destule informatii despre cum se organzieaza treba, ca sa-si faico idee poti cauta patentele diverselor firme auto care au devenit publice daca vrei explicatii foarte tehnice. |
Precizez ca despre elektronica la motoare sunt la nivel de golf 1 gti...stiu ca de la A pana la A trebue legat...in rest trebue sa mearga, daca nu este ceva problema altundeva dar nu in motor.
Deci intrebarea mea ar fi asa pentru MerlinSpitfire, acuma am un motor de renault 19 1.8 16v seria2, electronica Renix/Bendix MPi, stiu cam toate datele ce trebue pentru a merge perfect, am o carte despre electronica asta...dar nicaieri nu scrie ca memoria este sau nu reprogramabila. Fiindca modific cam multe si la admisie, si la evacuare (total alte galerii), si catecev in motor, dar vreau sa mearga in parametri optime, nu numai mecanica sa fie mai buna. |
Quote:
2. Generatia de calculatoare Bendix/Renix a anilor '90, are memorie EEPROM din cate tin minte. Se poate sterge cu ultraviolete, exista posibilitatea sa o reinscrii usor, dar nu stiu cine furnizeaza maping-ul. Daca vad calculatorul iti spun precis ce memorie are. Contacteaza-ma pe privat si te ajut cu placere! Daca nu pui turbo nu-i nevoie sa rescrii memoria si te ajut sa salti si peste turatia maxima. |
Quote:
Pentru cine are motor de asta cateva informatii, Turbo garett T3, pistoane wiliams, biele diesel, decomprimat cu ridicare de chiulasa (3mm = compresie7.5:1) = ~250cai si multe alte shimbate...:D cutie laguna... |
| All times are GMT +2. The time now is 16:04. |
- Copyright 2026 4Tuning