![]() |
Re: Fan Rover 75 ??
Salut G. E mai bun? Merci pt sfat.
;) |
As vrea sa fac o remarca, poate ca o stiti cu totii, dar grupul BMW ( ma refer in special la motoarele diesel, care sunt si pe Rover 75) foloseste uleiurile din gama Castrol. Eu am facut 4 schimburi de ulei ( imediat vine al 5 -lea, mai am 1500 de km) si am folosit Castrol Magnatec Diesel 5 W 40 si pot sa va spun ca sunt super multumit. Schimbul il fac la 15000km si totul e ok. Important este sa faceti si schimbul de filtre simultan cu cel de ulei ( mai putin cel de la clima care se poate inlocui la 2 schimburi ). Va doresc sa va bucurati cat mai mult de alegerea facuta si "sa parcurgeti cat mai multi km intre doua santuri fara evenimente!".
|
Quote:
Eu folosesc Magnatec 5w40 full sintetic, dar nu varianta diesel (2.0 V6) si sunt multumit, desi sunt rumori pe forumurile englezilor cum ca nu s-ar potrivi Castrol cu Rover. Ma tem ca sunt basme si mituri, cum adica o marca de ulei sa nu se potriveasca cu un motor si sa fie buna o alta cu aceleasi specificatii. Otelul de Rover e "Castrol not friendly" ? Poate doar culoarea flaconului sa nu se asorteze. :) Mai sunt "experti" care sunt impotriva uleiurilor complet sintetice, cica semi ar fi mai bune, n-au argumente dar asa li se pare lor. Am mai avut in motor Igol 5w40 sintetic si Magnatec 10w40 semisintetic. Castrol-ul semi s-a colorat mai repede decat Igol, in rest n-am vazut nici o diferenta. |
Quote:
|
Quote:
desi ma bag ca musca in lapte, aceste recomandari ale producatorului de masina sau uleiuri au in spate un test facut : se testeaza diferse piese ale motorului cu diverse uleiuri ( piese: axe cu came , pistoane...) si in conditile de lucru se realizeaza niste uzuri ale materialului. daca la un ulei e mai mare decat la altul , producatorul il va folosi pe cel din care rezulta uzura mai mica. stiu asta ca ceva timp am vandut ulei si la un curs organizat de un producator de uleiuri ni s-a explicat asta . PS: eu folosesc castrol rs 10w-60 la a mea:) |
Quote:
|
Quote:
|
Workaholic_ro, te rog ajuta-ma intr-o problema mai delicata as zice eu: stii ca ma schimbat pompa de ambreiaj cu cea de BMW dar acum am o problema serioasa " imi intra apa in masina cand ploua" si nu stiu ce sa fac. Oare de la ce sa fie cauza si cum as putea sa o remediez.Am incercat aproape toate variantele( silicon, tot felul de garnituri la pompa de ambreiaj, etc.) dar in zadar. Ai vreo idee sau vreun sfat, sunt cam "amarat" ca nu pot rezolva problema.Multumesc anticipat!
|
Quote:
|
Quote:
Ai verificat gurile de scurgere din spatele compartimentului motor ? Daca sunt infundate povestea cu apa in masina va fi problema ta cea mai mica, se ineaca ECU si atunci sa vezi bai. |
salut as vrea sa`mi cumpar si eu un rover imi puteti da niste sfaturi?? la ce ar terbui sa ma uit prima data as vrea motoru de 2.0 diesel
mersi |
Quote:
Asigura-te ca n-a fost lovita; nu fleacuri si zgarieturi, accident. Rugina nu cauta ca nu gasesti. O carte de service la zi e iarasi un plus, eu personal nu pun mare pret pe asta dar unii zic ca e o asigurare in plus. Vezi ca e unul pe forum de vanzare, arata bine si nu mi se pare scump. |
ideea ii ca eu imi iau din anglia si acolo is mai ieftine volanu pe dreapta nu m`are deranja ca am mai avut 3 masini cu volan pe " invers" deci aian nu`i problema
mersi de sfaturi |
salut am un rover 75 cdti ....l-am cumparat de nou in noiembrie 2003 ,din februarie 2009 (123000 km) am avut pentru prima data probleme cu pompa de ambreiaj de la pedala,am cumparat noua dar din doua in doua zile trebuie sa aerisesc....mecanicul sa uitat sub cutia de viteze si nu sunt scurgeri de la rulmentul de presiune. poate careva dintre voi a avut aceasi problema ....va rog cine se pricepe sa-mi dea un sfat .....multumesc sorin tg mures 0742484503
|
da sunt fan rover am cumparat-o de noua in 2003 pret ,calitate fara cuvinte...
eleganta ,stil ,confort, putere intr-un cuvant dizain englezesc cu seriozitate nemteasca. GHIRCA SORIN TG MURES tel 0742484503 |
| All times are GMT +2. The time now is 06:55. |
- Copyright 2026 4Tuning