Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   2006 Subaru WRX Sti VS 2006 Mitsubishi's Lancer Evo MR !!! (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14626-2006-subaru-wrx-sti-vs-2006-mitsubishis-lancer-evo-mr.html)

SEBASTIAN 17-07-06 00:36

Re: 2006 Subaru WRX Sti VS 2006 Mitsubishi's Lancer Evo MR !!!

https://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=12652&page=5

On April 23, 1998, at the FIA qualified course on Highway 10 in La Junta, Colorado, the Legacy Station Wagon set a new world record at an amazing speed (average speed over one kilometer: 270.532 km/h; average speed over one mile: 270.047 km/h), drastically surpassing the previous record set by a second-generation Legacy in 1993.

Record : Average speed of 270.532 km/h
(the world's fastest production station wagon certified by the FIA and ACCUS for the mass-produced car category, turbo engine, 1,600cc-2,000cc class)

Vehicle : Legacy Touring Wagon GT-B
(third-generation domestic Legacy Station Wagon, turbo model)

alex MG ZR 160 17-07-06 00:53

Nu stiu cat este de scos in afara discutiei avand in vedere cxa sa mai discutat si despre evo 7,8 .am vrut sa atrag atentia celor care sustin evo de unde e pierderea masini , dar celor cu subaru ca pana la acea vreme nu prea erau in fata. vorbind strict doar de cele 2 modele EVO si STI.

PS: pacat ca actualu Legacy nu mai are motor turbo :P oricum e un Legacy pe net bi turbo care avea niste performante naucitoare. ( caut un link , sper sa-l mai gasesc).

Apropo nu mai luati in calcul Mitsu Evo RS ca ala e varianta cea mai usoara , fiind nivelul de echipare pt transformare in masina de raliu . deci fara AC/geamuri electrice si alte accesori uneori inutile la masini de curse.

EVOLUTION8 17-07-06 01:08

RS-ul Era comparat chiar de cei de la BM cu STi spec C -ul care este acelasi lucru: varianata pt. raliuri usurata.Se compara si GSR-ul cu STI-ul normal.SI i tot EVO este mai bun.
Dupa cum observi EVO cu dif-ul central activ tot este in fatza.In WRC este folosit acest tip de diferential.
Si ca tot am adus vb . de WRC, Tommy Makinen a reusit sa castige titlul de campion cu o masina de Gr. A, nu cu un WRC.Fisa de omologare a unui WRC cred ca este dubla fatza de cea a unei masini de Gr. A
Apoi Tommy la SUbaru nu a facut mare lucru.

alex MG ZR 160 17-07-06 01:14

pt ca in momentul in care alerga Tomi la Mitsu nu exista grupa WRC sau mai bine spus erqa un gr A plus.

EVOLUTION8 17-07-06 01:19

Exista.Cauta cu atentzie.

alex MG ZR 160 17-07-06 01:20

Rally Specifications (Mitsubishi Ralliart)
EVO 6 TM

Model:

Type: 4 cylinders, 16 valve All aluminium construction, transversely mounted
DOHC.

Turbocharger: Water cooled IHI twin scroll turbocharger (Post Combustion Control System), max boost pressure 2 bar.

Fuel system: ECI Multi injection

Bore x stroke: 85.0 x 88.0 mm

Displacement: 1,997 cc

Maximum output: 205Kw (300hp) / 7,000 rpm (with 34mm FIA turbo restrictor)

Maximum torque: 490Nm (52kgm) / 3,500 rpm

Active Control Transfer Unit. Front, centre and rear hydro-electronically controlled differentials. Epicylinical centre differential (can be disengaged for hand brake cornering).

Clutch : Triple dry carbon plate power assisted

Transmission: 6-speed INVECS type shift (sequential)

Suspension : Front : Independent McPherson struts with coil spring
Rear : Independent multi-link with coil spring

Damper : Ohlins adjustable gas with remote tanks

Steering : Power assisted rack & pinion

Brakes : Front : Ventilated discs (376 mm) AP racing 6-pot calipers, water cooled
Rear :Ventilated discs (320 mm) AP racing 4-pot aluminium calipers

Dimensions :
Overall length: 4,350 mm
Overall width: 1,770 mm
Wheelbase: 2,510 mm
Front Track: 1,510 mm
Rear Track: 1,505 mm
Weight: 1,260 kg

Tyres : 8" x 18" Michelin

Performance: 0-100 Km/h: 3.1 s (loose surface)

SEBASTIAN 17-07-06 05:58

Discutia e prea inafara si ca de obicei moderatorii sunt pe dinafara.
Nu ma mai intereseaza discutia e prea extinsa nu e la obiect si poate degenera, pe mine nu va bazati la comentarile urmatoare.

mihaescubogdan 17-07-06 07:21

Am inteles ca la un EVO IX stock se duce ambreajul la 4000km?
Reparatia o suporta garantia.Asta ar insemna de vreo 25 ori la 100.000km.
Cam mult
Ce stiti despre EVO IX ca intretinere si reparatii?

SEBASTIAN 17-07-06 07:37

Nu e chiar asa de firav, dar te obliga sa mai gresesti si atunci se compromite.
Sistemul de start e vinovat eu cand resoftez evo am grija ca omul sa mearga mai rar la service pt ambreiaje. Greseala de priectare a gestiunii electronice.
Se remeriaza cu RACING CODE.
La garantie mai bine sa nu ajungi ca te mint si umplu de nervi pe bani tai.
Totul e ok pana iesi cu masina -pe poarta lor, ti-a luat banu acum trebuie sa stai si la muls.

ducu 17-07-06 14:17

Quote:

Originally Posted by mihaescubogdan
Am inteles ca la un EVO IX stock se duce ambreajul la 4000km?
Reparatia o suporta garantia.Asta ar insemna de vreo 25 ori la 100.000km.
Cam mult
Ce stiti despre EVO IX ca intretinere si reparatii?

Eu nu prea am intervenit in aceasta discutzie chiar daca sunt posesorul unui Evo IX pe care l-am mai udat un pic la radacina...
Am 15000 km cu mashina si peste 100 de "plecari" cu ea... si cind zic plecari...chiar sunt plecari...si "vai!!! incredibil!!!" ...ambreiajul inca tine!!!!
Evo ca shi Stiul , nu sunt masini obisnuite. De aceea au chiar clasa lor... nu se conduc ca Matizurile...asha ca daca nu shti sa mergi, ambreajul te poate lasa la 3000km. Eu va zic sincer ca la cit am chinuit eu ambreajul sunt uimit de cit de bine a rezistat...
Iar pentru discutzia in cauza ... gasesc 100 de japonezi sa zica ca evoul e mai bun si alti 100 sa zica ca e mai prost.
Evo si Sti vor fi intodeauna in competitie... si evident un posesor de Subaru va zice ca a lui e mai buna si unul de Evo ca a lui...si culmea... amindoi au dreptate. Pentru ca masinile sunt atit de apropiate incit acele mici plusuri si minusuri fac ca masinile sa fie mai bune pentru proprietarii lor!
Si pentru final, tinind cont ca am fost subiectiv pina acum (fiind proprietar de EVO), vreau sa fiu obiectiv: EVO KICKS ASS!
:) :) ;) ...lol

GabiByte 17-07-06 14:50

uh problema cu ambreiajul s-a pus la Evo 8 FQ400, varianta de 400cp care are cutia setata pentru acceleratie puternica(suta se face in 3.5 sec)deci vitezele inferioare sunt al naibii de scurte, si un turbo urias. Daca tu ai FQ400 si te tine, norocul tau.
Ele sunt asa asemanatoare din cauza regulamentului WRC nu?

SEBASTIAN 17-07-06 15:28

Asa cum am spus ma repet, nu ambreiajul e marea problema la evo, dar e o problema totusi.
Luch controlul e marea problema setat la turatia maxima de 5000rpm, e foarte prost gestionat.
Ducule daca tu gasesti 100 de japonezi de nivelul celor cu care eu vorbesc sa fie pro si contra... dar ma indoiesc, mai degraba cred ca te ia gura pe dinainte, aia sunt in top 10 in japonia, nu prea e loc de sute. Dar scuze daca vorbesti la alt nivel...nu mai comentez.

beck 17-07-06 16:15

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN
Luch controlul e marea problema setat la turatia maxima de 5000rpm, e foarte prost gestionat.
.

poti sa dai mai multe detalii despre launch control ? dc e prost gestionat? daca cresti turatia de la 5000 mai sus este mai bine pentru transmisie?(ce schimbi in soft)

nu prea inteleg dc e prost gestionat, si dc nu iti ajung 5000rpm .

launch control mai face si altceva decat limitarea turatiei la 5000?

SEBASTIAN 17-07-06 22:09

As prefera sa vorbeasca cei ce au masina si au conduso.
Nu are cuplu sa plece da in nas asta este la 5000 si daca patinezi 4000 sunt km multi.

SEBASTIAN 17-07-06 22:20

Quote:

Originally Posted by EVOLUTION8
Inca o data ma repet.
LA Oradea EVO 9 decat cu unul din cele 2 catalizatoare scos,a batut destul de mult IMPREZA STI 2006 cu evacuarea perfect goala,pop-off atmosferic.
Si EVO pleca din limitarea de 5000 rpm de pe loc.SI cu asta am spus cam tot.
Ideea este ca cam peste tot se demonstreaza ca EVO este superior STI-ului.
Fiecare este liber sa aleaga ce vrea in vaitza.
PE mine chiar nu ma deranjeaza ca isi cumpara lumea STI.Este cel mai bine asa.

E adevarat ca statul se dadea decalat, prima data pleca EVO9, de la cativa metri in spatele celulei, apoi cand se lansa,pt ca nu putea sa plece de la 5000 pleca si STI care pana la final strangea f mult avand un timp mai bun.
Cursa era cu handicap Evo pleca inante si din spate ca sa se lanseze in timp ce STI lua startul normal.
Vreau clasamentul acelei etape si cred ca doua grupe apartin lui STI2006 si STI 2003.

All times are GMT +2. The time now is 00:54.

- Copyright 2026 4Tuning