Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   PROVOCARI (https://forum.4tuning.ro/61-provocari.html)
-   -   Made in Japan (Mazda) vs. ...? (https://forum.4tuning.ro/61-provocari/108462-made-japan-mazda-vs.html)

Achim 28-05-09 16:38

Re: Made in Japan (Mazda) vs. ...?

softuri pt Honda se fac in Romania la MT, Unichip iar eu nu am fost adeptul acestei variante, iar mai nou Dimsport dar in Accord nu am bagat niciun ban. De asemenea de 2 luni de abia SKN face softuri la Accord, si celelalte Honde si momentan singura Honda resoftata in RO de ei este Civicul meu.

Am vbit cu baieti cu Accorduri si m-am dat si cu alte Accorduri, care conduse asa cum trebuie merg ca al meu.

Masina are 83.000 km, 100% stock, inainte avea jantele 17" Enkei de pe TypeR'ul meu dar le-am dat jos si a ramas stock din cauza unor probleme care s-au rezolvat pe garantie (valabila pana acum 1 saptamana).

Eu pun pretul unui soft SKN, 800 de euro si iti las masina 1 zi intreaga oriunde vrei sa vedem daca are soft. Kiar sunt mandru ca aveti impresia asta :D (la K20, codul motor care e atat pe Accord cat si pe Civic TypeR, un soft modifica si punctul de intrare al VTEC'ului, il coboara si urca turatia... la al meu se observa ca e la fel, si mai mult a fost resoftat acum 1 saptamana de catre cei de la Asko, dealer Honda pentru ca mi se parea ca i-a crescut consumul... scrie in cartea masinii)

Nu ma cert cu nimeni, dar sunt un tip care spune absolut tot ce are pe masina si de aia nu imi place sa mi se puna la indoiala asta. Ma dau de mai bine de 3 ani si multa lume stie ca si daca imi pun un filtru pe masina o sa spun, pentru ca nu imi place sa castig pe manareli.

Apropo, Accordul are 2.0i-VTEC (da, nu toate VTEC'urile tureaza 8000 rpm... cel de pe Accord isi face simtita prezenta de undeva de la 4000 rpm pana la 6800) 153 sau 155 cp, 1480 kg, rapoarte prea lungi in cutie si suta declarata de carte 8.7s, deci nici pe departe o masina f rapida, ci doar eficienta.

Exista in Iasi un Accord cu catback, decat si CAI care, fara soft, a scos pe dyno 172 cp (acelasi dyno pe care s-a pus un Accord identic cu al meu cu doar 10 min inainte si scosese 157 cp)

p.s.: Passatul de care vbeam mai dvrm era 2.0TDi DSG de 170 cp cu jante 18". Prima oara din mers Accordul statea in aripa lui spate (cu cate un pasager de fiecare, ceea ce se resimte mult mai mult la cuplul de 193 Nm de pe Accord), iar dupa interventia asupra cutiei de viteze si a ambreiajului, Accordul era in fata din mers. De pe loc pleca mai bine ca DSG'ul si nu era cazul.

kidu2006 28-05-09 19:07

Plm,te cred daca tu spui,totusi ma mira putin faptul ca eu am 1115kg pe masina,Honda 1480kg
Eu am 136cp de fabrica cu catalizator dat jos si ramasa doar intermediara stock pe masina(care mai nou prezinta o gaurica:)) ),si`un filtru sport ...
Cuplul meu din cate am citit ar fi undeva la 157 n/m,iar suta ar fi 8,9secunde la mine .. tot din ce-am citit
Deci avem asa:
Mazda: 136cp, 1115kg, 157n/m, 8,9s - 100km/h - modificari: catalizator eliminat,fara finala, + admisie = maxim 140cp
Honda: 150cp, 1480kg, 193n/m, 8,7s - 100km/h - modificari: 0

Pe 400m bate Honda,masina mea fiind undeva la usa Hondei .. usa fatza sau spate:lol:
Ambele japoneze,numai ca Honda fiind mai noua,ambele masini lucreaza mai bine din ture inalte..
Eu am 8000rpm,la 7000 intra pe rosu dar se duce pana in 7800rpm ... de la 4000 incepe sa traga cu adevarat .. fratele tau stie daca a fost atent o tineam turata constat in 4000rpm la plecare!
E acu` spune tu,nu`i putin ciudat sa fiu mirat ca am luat bataie?:sad:
Sa nu se inteleaga gresit,nu ma oftic,dar sunt putin mirat:???:

Cand vreti ne mai dam,mie imi face placere:-)

bluey 28-05-09 19:17

User defect Kidule :D
Ai masurat vreodata trocariciul sa stii si tu in ce iti pui fundul?
Macar un g-tech daca nu poti dyno.
Asa informativ un 0/100 1/4 d-astea :D
Poate mai ai vreo hiba la masina.

Achim 28-05-09 19:23

man sunt masini peste care a mai trecut timpul... nu inseamna ca mai fac 8.9
pe de alta parte daca pleci peste 4000 rpm s-ar putea sa pierzi

exemplu... Civicul meu... de la 6000 rpm pana la 8250 rpm se dezlantuie ceva ce multi numesc VTEC :) glumesc, e complet diferita masina. pe loc limiteaza 5500 rpm. daca plec din 5000 rpm s-ar putea sa fac 8.0s 0-100 kmh in loc de 6.6s cat zice ea de fabrica. mult mai bine plec din ~ 3000 rpm. deci din plecare se castiga sau se pierd multe curse.

iar diferenta de 0.2 pe 0-100 kmh daca ramane constanta pana la final atunci da, asta ar insemna sa fi in usa/aripa Hondei ...
pe de alta parte, daca scoti catalizatorul, asta are ceva sonde in el, daca ele sunt date peste cap (chiar daca nu ti s-a aprins check engine) s-ar putea ca masina sa mearga cu un amestec dubios si sa pierzi. de asemenea poti sa pierzi presiune daca faci modificari traseului stock de evacuare sau daca iti pui fel de fel de evacuari care nu sunt gandite de un tuner Mazda pentru modelul tau (am auzit ca ai 4 tsevi si de asta ma gandesc ... suna frumos, dar s-ar putea sa pierzi)

concluzia e ca daca as fi avut soft poti fi 100% ca iti spuneam si poate kiar ma mandream cu treaba asta ca nu prea sunt multe Honde softate in RO, si pe de alta parte masina ar fi mers ceva mai tare decat acum. dar cum masina trebuia sa beneficieze de garantie si pana acum nimeni nu imi oferea solutia pe care eu o consideram optima m-am ferit sa fac acest pas. in plus, mi-as face soft dupa ce termin cu alte evacuari hardware (CAI, catback, decat) pentru ca softul sa fie adaptat din prima pt ele. dar merg zi de zi si nu imi trebuie sa bag bani in Accord... pt asta e Civicul :D

kidu2006 28-05-09 19:34

Deci masina cand am luat-o tot 4 tevi avea,cu evacuarea ei originala,se auzea mai incet,ceva mai infundat .. toba finala nu exista,nu a fost nici cand am luat masina,in loc de finala este un Y cu 2 tipsuri ... dupa ce am luat-o m-am gandit eu mai bine sa-i dau jos cat. si sa`l inlocuiesc cu niste teava:lol:
Ei bine,diferenta mare nu sa vazut,doar ca urla mai tare,si raspunde o idee mai bine la ture!am sonda lambda pe masina,dar este cu mult inainte de cat.
Daca plec din ture joase,sa fii sigur ca pierd garantat orice cursa,lucru testat de mine .. cand am luat-o m-am si dat cu ea(prost obicei la fiecare masina care o iau:)))) ),plecam din ture joase si pierdeam mereu!
Apoi m-am luminat putin si m-au luminat si altii care au avut mazda v6,daca nu plec din 4000-4500rpm nu fac nimic ... la Cta am plecat chiar si din 5000 .. de acolo incepe treaba buna la masina asta!
Nu stiu ce sa zic,intotdeauna am mers pe ideea ca hp nu se castiga usor si ca in timp motoarele capata uzura suficienta sa moara din caii aia care`i au ...
Dar stau si ma gandesc,daca masina mea este din 91-92 si a avut 136cp din fabrica,cum reusesc sa bat sa zicem 2 masini de acelasi gen,fiecare cu alt sofer,si masinile cu cp mai multi ca mine?!
Asta e un singur exemplu ... acum ce sa zic,exista curse si curse..nu te contrazic,este stock masina ta ... sa le ia dreaq de curse:lol:
Se mai intampla sa mai si pierzi .. in fine,ne auzim la celular mai incolo:-P

MaliBuGTI 29-05-09 21:38

Kid, nu te-a injurat nimeni in leg. cu problema pe care am avut-o in seara aia. De vina am fost cu totii. Din cati eram, unuia nu i-a dat prin cap sa verificam zona inainte... avand in vedere ca avem toti experienta in probleme de genul asta.

kidu2006 13-06-09 01:37

Trecem pe lista de victoriosi un Kadett GSI,o ASTRA GSI si un R5 Turbo:???:

shadowro 13-06-09 08:35

Quote:

Originally Posted by kidu2006 (Post 2403467)
Trecem pe lista de victoriosi un Kadett GSI,o ASTRA GSI si un R5 Turbo:???:

mi se pare absolut normal :)

bobby_gsi2 13-06-09 17:59

De ce ti se pare normal? Ca a batut masini cu 18 cai mai putin decat el (teoretic)? Bine....r5-ul iese din ecuatie ca zicem ca e mai usor. daca era in mintile lui 5-ul....eu zic ca era mai rapid ;)

MaliBuGTI 13-06-09 18:17

A zis lista de victoriosi, deci cred ca sunt cei cu care a pierdut... si e f. frumos din partea lui ca ii trece si pe aia.

bobby_gsi2 13-06-09 18:24

Cred ca sunt eu prea obosit si am inteles gresit ;)

shadowro 13-06-09 18:56

Quote:

Originally Posted by bobby_gsi2 (Post 2404622)
De ce ti se pare normal? Ca a batut masini cu 18 cai mai putin decat el (teoretic)? Bine....r5-ul iese din ecuatie ca zicem ca e mai usor. daca era in mintile lui 5-ul....eu zic ca era mai rapid ;)

mi se pare normal pentru ca oricare dintre masinile enumerate de el sunt clar mai rapide decat masina lui.
nu e nimic ca ai citit gresit. se intampla oricui

kidu2006 14-06-09 12:15

Masinile enumerate in ultimul meu post de mai sus sunt cele care m-au batut:???:
Kadettul GSI este al lui Andrei din POLE POSITION care imi este prieten,stiam ca ma bate pt ca stiu ca ii trage masina foarte bine dar totusi m-am dat cu el,si dc sa va mint,ma batut destul de rau:( :)) ,vreo 3-4 masini:oops:,are 150cp si putin mai usoara ca a mea:x
Astra GSI am inteles ca este cea de 116cp,care nu ma asteptam sa ma bata:cry:,prima oara am plecat din limitare si ma batut cu o masina,iar a 2a oara am plecat bine si ma batut cu jumate de masina .. dar tot ma batut:???:,nu caut scuze,dar nici gume nu mai am:lol:,oricum ma batut si gata,bravo lui!
Iar R5 turbo are 130-135 poate 140cp 1.4 turbo si 1000kg cu proprietar cu tot:-P,stiam ca ma bate dar am vrut eu sa vad cum e cu un R5:-P
Am plecat in fatza lui,pe a2a a venit peste mine si ma depasit,iar la a3a urcam usor spre el(am inteles de la el ca ii limita prea devreme,poate de aia urcam spre el:???:),iar pana la final sa terminat cam o masina intre noi..victorios fiind el bineinteles!
Nush,am impresia ca cu un soft care m-ar duce pe la vreo 150-155cp as avea mult mai multe sanse in fatza masinilor care m-au batut pana acum...dar nah,bani nu mai sunt,combinatii nu mai merg:lol:,planuri am mereu .. ba as vinde-o,ba i-as schimba motorul,ba as softa-o .. :???:
Cam atat:rolleyes2

t@uru 14-06-09 16:30

Ai stat f bine cu R5-u ala daca avea 140 de cai Desi sincer tu la greutatea ta si 135 de cai si un R5 la 140 de cai ar trebui sa fie mult mai mult decat o masina.
Spune-i proprietarului sa rezolve problema cu a 3-a, aia e cea mai "ucigatoare" ca sa zic asa, pe a 3-a trebuia sa fuga din fata ta daca pe a 2-a a plecat de langa tine.

Bafta cu masina si poate o pastrezi, are potential si e ceva mai diferit pe drumurile noastre.

shadowro 14-06-09 18:19

eu zic ca nu ai sanse sa bati un r5 de 140 de cai nici daca iti faci soft.
r5 are 1000 kg cu tot cu sofer doar daca soferul are vreo 150 kg :))

All times are GMT +2. The time now is 12:51.

- Copyright 2026 4Tuning