![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
|
@ alex.paniu - dupa cum spuneam, tu nu stapanesti lucruri de gimnaziu si o dai in inginerie ? Nu ti-ar fi putin rusine ?
"pe masinile la altii" - WTF ?! Cat timp iti ia sa te dai cu Sandero ala, mai bine ia niste carti de gramatica de gimnaziu si invata si tu cate ceva, intai pui fundatia apoi construiesti. Discutia era intre Astra aia a ta si un Logan 1.6 16V nu Sandero 1.6 8V. Performantele sunt similare intre Sandero si Astra aia a ta pana la 100, dupa aia diferenta masiva de cai putere suplineste greutatea in plus care are o influenta din ce in ce mai mica pe masura ce creste viteza. In concluzie pe 402m (pana pe la 130 km/h) o sa il bati dar nu cum iti imaginezi tu. Cu un 16V in schimb, de la plecare pana la finish o sa ii admiri spatele. Daca ai avea common sense ai putea intelege, nu iti trebuie facultate de inginerie pentru asta. Apropo, diploma mea de inginer este recunoscuta in toata tara si nu numai deci te domin lejer inclusiv la tine in comuna sau pe forum. LE - daca esti dispus sa vii saptamanal la Craiova eu pot sa fac meditatii cu tine, am o diploma de excelenta la gramatica (din gimnaziu). O sa iti dau un test la sfarsit si daca il treci poate o sa te mai invat si ceva despre masini, iti fac pret bun sa stii. |
Quote:
|
Tu ai probleme grave daca nu intelegi diferenta intre 0-100 (acceleratia pana la 100 km/h care este o viteza) si 0-402m care este o distanta si implica viteze mai mari de 100 km/h dar deja mi-am dat seama ca nu poti sa faci diferenta. Ideea era ca iti rupe capul un 16V, cand o sa te dai cu unul o sa vezi. Comparatia cu 1.6 8V era ca sa iti dai seama ca pana la 100 km/h tu esti ~ la fel de rapid ca una de < 90 CP. Dupa viteza asta este la mintea cocosului (dar se pare ca nu si la mintea ta) ca puterea are o pondere mai mare in performante decat greutatea aia in plus si nimeni nu a zis ca pe 400m te bate una de <90CP. Este a doua oara cand iti spun - incearca sa si intelegi ce spun altii inainte sa dai reply.
Greseli gramaticale sunt cu duiumul, ti-am pus una pe care ai facut-o de doua ori in cateva minute => "pe masinile la altii". :lol: |
Quote:
|
Ok esti irecuperabil, nici nu stiu de ce imi pierd timpul cu tine. Tu nu tii minte cu cine discuti, cine afirma ceva, rastalmacesti cuvintele, atribui afirmatii unor persoane diferite, nu intelegi niste posturi banale etc.
Poate esti obosit, du-te si culca-te, poate iti revii. |
Quote:
|
Stop cretinismelor, pauza, astept si eu sa imi arati unde am spus ca pe 402m tu stai la fel cu un Sandero 1.6 8V. Daca nu gasesti, taci din gura si continua cu jocul de glezne. Deja delirezi, era suficient sa aberezi dar acum esti ca detergentul, 3 in 1. Iti spun pentru a treia oara, INCEARCA SA INTELEGI / PRICEPI ce postez inainte sa comentezi, ok ? Daca nu reusesti din prima, mai baga o fisa dar nu mai polua degeaba topicul.
Afirmatia mea ramane in picioare, pe 402m un 1.6 16V iti rupe capul. Atat. Daca tu citesti printre randuri si nu esti in stare sa intelegi ce citesti sau cine posteaza, nu este problema mea. |
[QUOTE=_anaconda_;5444496]
Faptul ca nu vrei sa accepti faptul ca un Logan 1.6 16V iti articuleaza Astra aia o dovedeste. Adica o masina cu 105 CP si 1150 KG nu bate una de 125 CP cu 400 KG in plus ? Oare de ce sa fie asta ? Crezi ca are vreo importanta ca scrie Dacia, Renault sau Bentley pe emblema ? E fix pix. Sau tu esti cunoscator din ala la care caii de BMW sunt mai tari decat caii de Toyota ? Producatorii spun clar, 0-100 @ 10.2 pentru Logan si 11.5 pentru Astra, tot cat un Logan dar de 87 CP (1.6 8V). Bineinteles, pilotul din tine vorbeste din experienta nu din "google". =))) Nu am vorbit eu vreodata de 0-402 metri da???? Tu ai dat-o in distanta asta,dupa ce ai postat aberatia de mai sus si spun aberatie pentru ca o sa iti demosnstrez ca asta este....O ABERATIE.... si cu 0-100 si cu 0-402 si cu 8 valve si cu 16 valve....ai rabdare nu te mai grabi ca fata mare la maritat ca nu umblu pe strazi sa caut logane....dar o sa-ti demonstrez ca aberezi cat de curand....prima o sa fie diseara 0-100 cu sandero 8 valve si 0-402 cu aceeasi masina...ca sa te trimit la culcare,sa le scrii producatorilor aia ca ai te-ai facut de ras din cauza lor pentru ca tu esti genul care nu recunoaste cand o ia pe camp... |
Tu nu esti in stare sa articulezi cuvintele in schimb te crezi mai destept decat producatorii autovehiculelor, producatori care declara anumite performante dupa ce testeaza riguros masinile. Bineinteles, faptul ca ai mers X km cu masina te face by default cunoscator si ce spui tu are castig de cauza asupra argumentelor solide, sustinute de ceva ca deh, doar esti si tu alex.panciu.
Aici se vorbea de liniuta / cursa sau cum vrei tu sa ii spui si din moment ce am onoarea sa vorbesc cu tine, care faceai curse cand eu inca ma jucam in nisip, presupun ca stii distanta pe care se fac cursele, 1/4 mile sau 402m. Nu stiam ca trebuie sa ti-o comunic. LE - acum am vazut ca masina aia a ta are undeva la 18.5 sec pentru 402m...=)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) |
Quote:
|
nu va mai certati in gol, asteptam filmuletele.
PS. sa nu ii mituiesti pe cei cu daciile:)))) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Nu m-am bagat pana acum, am stat doar si am citit posturile voastre. :) Pot sa spun ca anaconda are deja 3-0 lejer, si la exprimare si la cunostinte, alex mai mult se incurca in detalii si le cam zapaceste. :shock: Nu am nimic cu nimeni, nu va cunosc personal, si l-as sfatui pe alex sa se calmeze putin ca nu face bine, m-am luat si eu in gura cu altii (bmwna de exemplu) si apoi am recitit si mi-am dat seama de unele greseli.... :rolleyes2 Deci pana apar daciile alea care se cunosc cu alex, eu zic sa facem liniste. :lol:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
bai frate ba daca am pomenit asa ceva,a devenit forumul ambitiilor,al inginerilor cu diplome recunoscute in toata tara care care vorbesc din ce vad pe net......
din punctul meu de vedere ar trebui sa vb fiecare de ce masina are nu din ce aude,sa ne ajutam intre noi cand avem o problema....sa discutam despre experientele fiecaruia.... nu stim decat sa ne contrazicem,sa ne batem joc unii de altii,sa ne luam la misto s.a.m.d..... atata cearta si ambitie nu am vazut pe nici un forum nicaieri...... vorbesc in general nu am nimic personal cu nimeni,nu vreau sa se simta nimeni jignit.... |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
Vin si eu martor. |
Sunteti chiar prea de tot. Cum sa faci economii ca sa bagi benzina in masina? Ma intreb ce oare mancati. Pateu pe paine?
|
Quote:
Si trebuie sa recunosc ca m-a surprins placut raspunsul tau, jos palaria :) Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
poate 1.2 12 valve |
Ce haiosi sunteti nebunilor,hai gata cu vrajeala si cu socotelile pe masinile altora...vedeti-va de ale voastre...
|
Revenim si noi la topic?
De 4 pagini se discuta despre masina lui alex vs xx (si cu toate astea nimeni nu a fost in stare sa-i raspunda la provocare).Se poate face un alt topic pt asta, aici haideti sa ramanem la subiect. |
Quote:
|
Quote:
In fine, daca n-ai inteles ce am scris explic sa inteleaga si copii de gradinita. La o masina carburantul e ultima preocupare, mai intai sunt taxele, piesele consumabile, mai pica una alta. |
Daca automobilul ramanea ccea ce trebuia sa ramana adica un lux si nu ajungea la fel de comun ca pantofii diesel-ul nu se folosea niciodata in propulsia automobilului. Problemele legate de consumul de carburant si eficienta au fost puse in discutie tocmai pentru a fura identitatea de obiect de lux al automobilului si a il transforma in ceva foarte banal pentru mase...si aducator de profit pentru constructor.
Daca esti un om normal care ai masina sa te dai de colo colo intre piata si casa, casa si concediu este clar ca un motor diesel are sens si chiar se impune. Daca esti baiat pasionat si masina e o jucarie pentru tine clar o sa cauti motor de 9000 cu 65 de cilindrii si 10 turbocompresoare pe benzina de avion daca se poate... Cel mai trist e cand ai masina diesel, eventual FWD si te dai pasionat si cunoscator pe net si pe la semafoare .... acolo deja nu mai e diesel vs. benzina e om normal vs. c_a_c_a_t la cap ! Motorul diesel modern nu are nici un avantaj , repet NICIUNUL in fata unui motor pe benzina cand vorbim de performante, tuning, racing ...etc. |
Quote:
si prefer sa merg cu un 3000 diesel 184 cai afara(bucuresti-urziceni-slobozia si retur,tocmai m-am intors) sa merg intre 130-230 km/h,sa resetez calculatorul de bord si sa ma intorc cu consum 8......si un audi a4 1.8 tfsi 160 cai sa faca acelasi lucruri ca mine si sa aiba consum 12.....am mers 2 masini unul dupa altul......amandoi am facut plinul la plecare,amandoi am resetat computerul de bord,eram curios sa vad diferenta..... |
Quote:
Incepand de la performante pana la consum. Dieselul va fii in avantaj. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Momentan in motorsport statistic si la nivel de perceptie publica motorul pe benzina / compusi inalt etilati este rege sub capote. Quote:
|
Quote:
daca faceam 100 km pe saptamana era bun,dar fac 100 km pe zi...... |
| All times are GMT +2. The time now is 11:05. |
- Copyright 2026 4Tuning