![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Uitati aici videoclip! Megane Benzina 1.6 16v(110 cp) 1250 kg , 150 NM VS Passat 1.9 TDI (105 cp ) 250 NM , 1400 kg https://www.youtube.com/watch?v=2rQd3zl8QGQ |
1 Attachment(s)
Quote:
|
1 Attachment(s)
Si inca una...postez de pe tel si nu pot posta 2 poze in acelasi timp...tocmai aveam langa mine acest tip de passat...
|
wow .. daca pana acu eram indecis intre benzina si motorina , anul acesta am zs ca schimb pisicuta cu una noua dar nu eram decis intre benzina sau motorina .. citind majoritatea topicului am ramas in intuneric chiar pe jeanta :)) deci am ramas confuz de tot ;)) eu am votat benzina din 2 motive.
1 . pt ca detin o benzinara 2 . gazele dieselului dauneaZa rau de tot mediului si sanatatii . si pt a decide combustibilui viitoarei masini singura solutie test-drive'ul. numai bine. |
Quote:
chestia cu acceleraţia se tot ras discuta la fiecare cāteva zeci de pagini. Puterea accelerează maşina dar un cuplu mai mare duce īn principiu la o putere medie mai mare de aici o acceleraţie mai buna la cea cu moment mai mare dacă puterile si masele sunt foarte apropiate |
Quote:
Din acelasi motiv un diesel care are un cuplu mult mai mare decat al benzinarelor, se bate cot la cot cu un benzinar, pentru ca este penalizat de turatie. Daca dieselurile avea turatii maxime comparabile cu benzinarele, nu aveau ce sa discute cu ele la drag, dar tehnic este imposibil ca un diesel sa aiba turatii foarte mari. Cuplul mare este esential la turatii mici, pentru ca-ti ofera putere la turatii mici si deasemenea reprize foarte bune la turatii mici, ceea ce confera un condus foarte relaxant. Da, daca facem un drag cu limitare de turatie la 4500-5000 rpm, nu are ce sa discute un diesel cu un benzinar (de aceeasi putere maxima teoretica). |
Quote:
Oricum, sincer nu stiu de ce discutam despre acceleratii de 1.9, 2.0 diesel. Daca nu stii cum sa distrugi un diesel stock, gandit pentru fiabilitate si consum, te apuci sa-l coxezi. Bagi la bani in volante si turbine de iesi tot la cheltuielile cu un 2.0T. |
Quote:
|
Quote:
turatia de putere maxima non-stop tind sa cred ca otto e cel in dificultate, datorita temperaturilor mai mari, e adevarat ca piesele sunt mai usoare la otto ceea ce ii aduce un aparent avantaj dar fortele de inertie sunt direct proportionale cu masa si cu patratul vitezei (turatiei) deci la turatie de putere maxima diferentele dintre aceste solicitari sunt destul de mici la motoare echivalente. Otto este dezavantajat de turatia mai mare cand e vorba de fiabilitate deoarece componentele in miscare fac in principiu cu ~50% mai multe miscari alternative. Eu de exemplu nu mi-am diesel pentru competitii (doar ad-hoc asa:) ) dar unde e loc merg mai tare ca marea majoritate a celor cu otto net superioare masinii mele. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
@alex.panciu: vreau sa spun ca dieselul poti sa-l omori cat vrei daca o faci cu putin cap, regulile ca incalzire inainte , racire dupa fiind mai importante pentru turbo-diesel dar la "forja" propriu-zisa este cel putin la fel de rezistent ca orice otto. |
Quote:
|
Quote:
|
=)) familia Bundy
Drag racing, liniuta, fugareala, forja, talpa |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
glumim ca suntem ca la puscarie fiecare are celula lui (monitorul) si fiecare se descurca dupa cum poate si cat stie :))
Nu e vorba ca te arde o dacie , e vorba ca motorul ce s-a pus pe dacie e de renault iar pe megane 1.6 16v scoate usor sub 10 secunde 100/km,iar eu am condus un megane 2001 cu motorul acesta si se misca destul de bine. |
Quote:
|
Am observat de mult ca tu nu ai tangenta cu domeniul auto, ai impresia ca daca ai condus niste km te pricepi automat si la masini, din pacate nu este asa. Sunt convins ca ai smartphone si stii sa il folosesti (aproximativ macar) dar sunt la fel de convins ca habar nu ai cum e construit, cum functioneaza si de ce. Vezi asemanarea ? In cel mai bun caz stii sa invarti covrigul dar atat, e mult de studiat ca sa emiti pretentii cand vine vorba de masini, inginerie, etc. Tu daca ai studiat ASE sau ai invatat sa faci flotari pe la vreo facultate de sport esti 0 (zero) cand discutam de masini.
Faptul ca nu vrei sa accepti faptul ca un Logan 1.6 16V iti articuleaza Astra aia o dovedeste. Adica o masina cu 105 CP si 1150 KG nu bate una de 125 CP cu 400 KG in plus ? Oare de ce sa fie asta ? Crezi ca are vreo importanta ca scrie Dacia, Renault sau Bentley pe emblema ? E fix pix. Sau tu esti cunoscator din ala la care caii de BMW sunt mai tari decat caii de Toyota ? Producatorii spun clar, 0-100 @ 10.2 pentru Logan si 11.5 pentru Astra, tot cat un Logan dar de 87 CP (1.6 8V). Bineinteles, pilotul din tine vorbeste din experienta nu din "google". =))) Cat despre diferentele intre Logan si Megane 1, clasic "pseudo-cunoscatorilor", ai bagat-o pe aia cu "difera cutia si altele". Serios ? In afara de aerodinamica ceva mai buna la Megane dar care nu are influenta semnificativa pe 400m, ce mai difera ? Spune-ne concret, sau nu stii ? Spre oftica ta, au aceleasi rapoarte in cutie si probabil aceeasi cutie (JH-3) desi rapoartele conteaza nu cum arata carcasa. Faptul ca poluezi aici in continuare si umpli topicurile de tampenii nu o sa schimbe realitatea si o sa iti scada in continuare credibilitatea (daca mai e ceva de scazut). Pacat ca sunt departe de Bucuresti ca veneam cu un 16V si ma distram cu Astra aia a ta dar daca tu chiar ii dai foc iti gasesc sigur unul de pe forum la ei sa vezi cum e situatia. Aici nu vorbim de cat au costat masinile, cat de confortabile sunt, etc. E vorba de 0-402m unde masina aia a ta submotorizata o fura de la o "Dacie". PS - pe 400m un 16V fata de 1.9 TDI ia ~ 1 masina, pana la 90 e in fata. Cu un soft bun o sa fie la egalitate. PS2 - daca ai de cand sa continui cu postarile, incearca sa ti le argumentezi, "crede-ma" nu este argument. |
1.9 tdi pd, 105 cai, mi-am luat-o acum ceva timp de la un Megan 1.6. Si m-a depasit tare, imediat dupa ce am schimbat a3a, cam pe la 90 100 km/h.
Am plans 2 zile. |
Quote:
Se face soft la aspirat de 1.6 ca sa ce? Sa bata 1.9tdi stock? Asta da biznis |
Ca sa castige un 8-10% din puterea initiala. Cu un 115CP si 1150KG, pe 400m (adica TR1-3, pana pe la 130-135 la masinile astea) o sa fie ~ la fel de rapid ca un 1.9 131CP de 1.5 tone (Passat, Superb, etc). Ce ti se pare asa amuzant ? Doar nu crezi ca este 500E un soft la Logan pe benzina.
|
Mi se pare amuzant.
Pe vremea cand ma duceam eu la curse baietii cu 1,6 16v aspirat cu destul de multe modificari (megane coupe) considerau ca 2.0tdi cu soft nu are ce cauta in grupa lor ci intr-o grupa superioara. Grupele se faceau dupa raport cp/kg si se luau taloanele ca baza de inscriere. Repet, mi se pare amuzant ca aduci un soft intr-o discutie cu un tdi vs aspirat. |
Cine a mentionat ceva de soft si la 1.9 ? Ar fi absurd si clar nu ar fi de comparat cu un 1.6 de 100 de CP. Nu este nimic amuzant in ce am spus.
|
Quote:
|
Quote:
|
Tu nu stapanesti lucrurile elementare si vrei sa discuti lucruri de finete, lucruri care te depasesc, lucruri despre care nu ai studiat si nu stii nimic. Lucruri elementare gen cum sa articulezi cuvintele, cum sa pui o virgula.
Repet - poti sa ai 10 000 000 km si permis de 50 de ani, asta nu te face cunoscator in domeniul auto, asta te face eventual un conducator auto bun, atat. Nu vreau sa te jignesc dar tu chiar nu ai treaba cu domeniul asta, in situatia asta sunt majoritatea care abereaza pe aici pe forum deci sa nu cumva sa te simti complexat, pana la urma nici nu ai de unde sa stii. Inainte sa dai reply macar incearca sa intelegi la ce dai reply. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ai masina de 125 de cai si vrei sa arati ca e rapida si te-ai gandit sa il faci pe unu cu 87 de cai. O sa fim uimiti(care apropo te si face). Am avut si eu Logan si scotea 11.5 secunde cu 3 oameni in masina. Masina are toate avantajele de partea ei pe 400 de metrii. E usoara(980kg, 1.6 8v, echipare ambition, tot ce se putea pune pe ea in 2005) Am mai intalnit genu de oameni care veneau sa facem liniute, eu cu 87 de cai si ei cu mercedes de 170 de cai, si minteau ca au 150. ce placere e asta? -am 170 de cai, aseara am facut un Logan de 87, ce masina tare am....!!!!!! |
| All times are GMT +2. The time now is 20:03. |
- Copyright 2026 4Tuning