Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

Stage1 14-01-10 15:34

Re: Benzina sau motorina ?

Raspunsul la aceasta intrebare va fi mereu benzina, nu exista exceptii.
Daca intrebarea ar fi sunat benzina vs turbo diesel, as fi raspuns fara ezitare diesel, cu toate ca inca ramane discutabil daca intram serios in domeniu.
Cine cunoaste un minim necesar in domeniu stie ca benzina este si va fi mereu mai ,,pura" decat motorina, de acolo si diferenta catastrofala de performante intre un simplu diesel vs benzina.
Obicetiv:
- benzina vs diesel, castiga benzina fara exceptii
- benzina vs turbo diesel, foarte apropiate dar, din nou, avantajul apartine benzinei
- turbo benzina vs turbo diesel, castiga benzina fara exceptii
Tot ce am spus mai sus apartine strict de performante, daca intram la pretul combustibilului si intretinere este discutabil.
Cine-si doreste o masina doar sa parcurga distanta intre A si B, pare sa fie indiferenta alegerea, poate inclina spre diesel.
Cine-si doreste o masina pentru acel ,,feeling" si performante deosebite, nu va ezita sa-si cumpere benzinar.
Cine cauta performante fara investitii si consum stupefiant, le poate obtine foarte usor pe diesel, dar pentru dumnezeu, nu va fi niciodata ca un benzinar.
Daca vrem sa fim corecti, trebuie sa recunoastem ca benzina este si va fi mereu peste diesel daca le comparam la acelasi nivel.

dolb 14-01-10 15:57

Quote:

Originally Posted by Stage1 (Post 2976783)
Raspunsul la aceasta intrebare va fi mereu benzina, nu exista exceptii.
Daca intrebarea ar fi sunat benzina vs turbo diesel, as fi raspuns fara ezitare diesel, cu toate ca inca ramane discutabil daca intram serios in domeniu.
Cine cunoaste un minim necesar in domeniu stie ca benzina este si va fi mereu mai ,,pura" decat motorina, de acolo si diferenta catastrofala de performante intre un simplu diesel vs benzina.
Obicetiv:
- benzina vs diesel, castiga benzina fara exceptii
- benzina vs turbo diesel, foarte apropiate dar, din nou, avantajul apartine benzinei
- turbo benzina vs turbo diesel, castiga benzina fara exceptii
Tot ce am spus mai sus apartine strict de performante, daca intram la pretul combustibilului si intretinere este discutabil.
Cine-si doreste o masina doar sa parcurga distanta intre A si B, pare sa fie indiferenta alegerea, poate inclina spre diesel.
Cine-si doreste o masina pentru acel ,,feeling" si performante deosebite, nu va ezita sa-si cumpere benzinar.
Cine cauta performante fara investitii si consum stupefiant, le poate obtine foarte usor pe diesel, dar pentru dumnezeu, nu va fi niciodata ca un benzinar.
Daca vrem sa fim corecti, trebuie sa recunoastem ca benzina este si va fi mereu peste diesel daca le comparam la acelasi nivel.

pai si tocmai, ca e mai pura! E ca si cum, tu nu ai putea sa alergi 3 ture de stadion decat daca mananci doar salata, si aia proaspat cultivata! E..eu pot sa alerg 3 ture de stadion , daca mananc o shaworma si aia veche de 3 zile . Deci aici castiga dieselul, ca indiferent daca pui carburant prost sau bun , motorul tot functioneaza!
2 la mana, cu ce e benzina peste diesel? La ce? ..la performante: DA, la consum: niciodata, Benzinarul are mai putine avantaje decat dieselul insa sunt destule cat sa te puna in dubii ce sa alegi!
Eu inca raman la parerea ca daca vrei sa ai masina cu care sa iti faci treaba, sa te fatai prin oras sau prin tara, dieselul este clar avantajat! Insa daca vrei sa te duci la o cursa, pe un circuit, etc etc.. clar as alege benzinarul !

i like mg 14-01-10 15:58

Stage 1 a subliniat foarte bine.intodeauna for fi divergente intre impatimitii motoarelor diesel vs. celor pe benzina. sunt de parere ca diferentele dintre cele 2 motoare sunt considerabile,chiar daca se vrea de la motoarele diesel o oarecare apropiere de performantele celor pe benzina. o intrebare,de ce nu apare bentley diesel?

_anaconda_ 14-01-10 16:59

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2976619)
135 CP/l la un motor turboalimentat nu ar trebui sa puna probleme de fiabilitate.

Ce legatura are consumul cu ce spun eu???

Pai in cazul in care scoteau motorul la "adevaratul potential" nu era afectat si consumul ? Asta intrebam.

@ dolb - diesel-urile sunt mai sensibile la calitatea motorinei decat benzinarele la calitatea benzinei, asta ca tot ai adus in discutie ceva pe tema. Cat despre avantaje, c'mon, incepi din nou ? In afara de consum diesel-ul nu are NICIUN avantaj, restul intra in contul benzinarului. Cum poti spune ca benzina are mai putine avantaje fata de diesel cand de fapt le are pe toate cu exceptia consumului.

BMnWA 14-01-10 17:12

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2976875)
pai si tocmai, ca e mai pura! E ca si cum, tu nu ai putea sa alergi 3 ture de stadion decat daca mananci doar salata, si aia proaspat cultivata! E..eu pot sa alerg 3 ture de stadion , daca mananc o shaworma si aia veche de 3 zile . Deci aici castiga dieselul, ca indiferent daca pui carburant prost sau bun , motorul tot functioneaza!
2 la mana, cu ce e benzina peste diesel? La ce? ..la performante: DA, la consum: niciodata, Benzinarul are mai putine avantaje decat dieselul insa sunt destule cat sa te puna in dubii ce sa alegi!
Eu inca raman la parerea ca daca vrei sa ai masina cu care sa iti faci treaba, sa te fatai prin oras sau prin tara, dieselul este clar avantajat! Insa daca vrei sa te duci la o cursa, pe un circuit, etc etc.. clar as alege benzinarul !

ce dezavantaje are benzina inafara de consum ?

dolb 14-01-10 17:17

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2977079)
Pai in cazul in care scoteau motorul la "adevaratul potential" nu era afectat si consumul ? Asta intrebam.

@ dolb - diesel-urile sunt mai sensibile la calitatea motorinei decat benzinarele la calitatea benzinei, asta ca tot ai adus in discutie ceva pe tema. Cat despre avantaje, c'mon, incepi din nou ? In afara de consum diesel-ul nu are NICIUN avantaj, restul intra in contul benzinarului. Cum poti spune ca benzina are mai putine avantaje fata de diesel cand de fapt le are pe toate cu exceptia consumului.

la un diesel, poti sa pui si motorina din tractor, din tir, trasa din rezervor si merge fara probleme! poate fi jeg..si merge .. se mai strica un injector la astea moderne si sensibile ( renault e cel mai bun exemplu)..dar in principiu, merge! De benzinar nu poti sa spui acelasi lucru! Daca pui benzina extrem de proasta, motorul se ineaca, nu functioneaza in parametrii !

xxdadixx 14-01-10 17:20

Anaconda, la acel "NICIUN avantaj" poti adauga si frana de motor, asta daca ai facut vreodata.

BMnWA 14-01-10 17:21

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2977143)
la un diesel, poti sa pui si motorina din tractor, din tir, trasa din rezervor si merge fara probleme! poate fi jeg..si merge .. se mai strica un injector la astea moderne si sensibile ( renault e cel mai bun exemplu)..dar in principiu, merge! De benzinar nu poti sa spui acelasi lucru! Daca pui benzina extrem de proasta, motorul se ineaca, nu functioneaza in parametrii !

si dieselul e cumva ceva devorator de deseuri ? macar benzina se ineaca cu mizerie, dieselul se ineaca cu 1-2 injectoare . Super avantaj !

_anaconda_ 14-01-10 17:26

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2977158)
Anaconda, la acel "NICIUN avantaj" poti adauga si frana de motor, asta daca ai facut vreodata.

Poti sa imi explici te rog ce inseamna frana de motor ? :rolleyes2

carutasu 14-01-10 17:37

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2977143)
si merge fara probleme!

atentie la partea de "fara probleme". Sunt convins ca nu ti-ai baga niciodata in masina personala motorina de tractor ( si stii tu de ce :) ).Neajunsurile unei benzine proaste trec ( si al unei functionari nu tocmai in parametri).Neajunsurile injectoarelor de CR la motorina de tractor...mai greu.Au ele multe de suferit si de la motorina de la statii, daramite...

dolb 14-01-10 17:47

personal nu am avut un CR cu care sa circul enorm ! insa la PD al meu mai pun si motorina d'aia pe naspa :) nu am sesizat vreo problema de 3 luni ( de cand am inceput tratamentul asta urat ) . Tot ce am sesizat a fost compartimentul de la filtru de motorina care era cam jegos !
Am auzit multe povesti despre CR mai ales la Renault cum ca ar pica pe rupte motoarele , daca nu pui motorina care trebuie si + de asta cica motoarele CR renault merg mana in mana cu motorina de la rompetrol ( se pare ca p'aia o inghite mai bine )

aleks 15-01-10 07:43

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2976875)
Deci aici castiga dieselul, ca indiferent daca pui carburant prost sau bun , motorul tot functioneaza!

Vorbim de Cobră aici?
Ia pune tu motorină de la locomotive în dieselul tau modern, să vezi cum sar 2000 de euro pe pompa de injecţie în 6 luni-1 an, daca eşti norocos...

Corneliu26 15-01-10 09:07

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2978797)
Vorbim de Cobră aici?
Ia pune tu motorină de la locomotive în dieselul tau modern, să vezi cum sar 2000 de euro pe pompa de injecţie în 6 luni-1 an, daca eşti norocos...

Deci ce prostii pot debita anaconda si dolb pe vreo 3 thread`uri,se crucesc cei de sus,dar totusi e funny si imi place sa urmaresc,go on.

_anaconda_ 15-01-10 16:04

Quote:

Originally Posted by Corneliu26 (Post 2978931)
Deci ce prostii pot debita anaconda si dolb pe vreo 3 thread`uri,se crucesc cei de sus,dar totusi e funny si imi place sa urmaresc,go on.

Daca ai fi tu mai dastept ai arata care sunt prostiile dar probabil nu e asa sau nu poti / ai ce arata. In schimb ti-a placut sa faci un offtopic, un post gratuit. Felicitari.

LE :ah, tu esti user-ul care a avut nevoie de 3 pagini de explicatii de la aleks ca sa inteleaga ce a vrut sa spuna intr-o discutie 318d / TDI 131CP, tu o tineai una si buna. Go go go ! :lol:.

dolb 15-01-10 16:27

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2978797)
Vorbim de Cobră aici?

eu am folosit motorina mai proasta si n-am avut probleme !

Quote:

Originally Posted by Corneliu26 (Post 2978931)

tu macar zici un lucru bun? Ca daca stau sa caut pe toate paginile astea gasesc numai prostii .. si sigur sunt si din partea ta!
Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2980040)
Daca ai fi tu mai dastept ai arata care sunt prostiile dar probabil nu e asa sau nu poti / ai ce arata. In schimb ti-a placut sa faci un offtopic, un post gratuit. Felicitari.

LE :ah, tu esti user-ul care a avut nevoie de 3 pagini de explicatii de la aleks ca sa inteleaga ce a vrut sa spuna intr-o discutie 318d / TDI 131CP, tu o tineai una si buna. Go go go ! :lol:.

Lasa-l , pe urma umplem pagini sa explicam ce si cum !

All times are GMT +2. The time now is 08:45.

- Copyright 2026 4Tuning