![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
|
Quote:
Da vad ca toti vorbiti pe linga subiect. Am scris preturile mai sus si la diesel si la benzina, si nu ziceti nimica despre ele. Voi vorbiti de Golf 3 , 1,9 tdi ca e fiabil. Eu n-am zis ca nu e, dar cum e cu preturile pieselor ? Am scris mai sus, la aia sa-mi raspundeti. |
Franz daca tot ai mecanici asa experimentati =)))) si cei care incearca sa isi mai bata inca capul cu tine(poate de amuzament) pe aici sunt praf de ce mai postezi? Una alta eu nu imi schimb masina in fiecare luna ca tine(pentru ca e fiabila si isi face treaba) si XXXXXXXXXXXX
Preturile sunt decente la piese la 1.9TDI fata de motoare mai mari,tu te asteptai cumva sa gasesti aceleasi preturi in Austria ca aici la REMAT sau dezmembrari??? Aia de acolo isi bat joc de tine pentru ca pot,si ca aia le e meseria. Cine ti-a zis ca un motor mai mare(presupun mai modern nu de pe vremea bunicului da??) nu se poate face praf facea misto de tine.Poate ca motorul propriu-zis e fiabil dar subansamblele pot ceda,daca iti bati joc de masina in oras si fara alea e pa.Oricum,e adevarat ca sunt mai putin fortate in special la drum lung unde au viteza superioara de croaziera. @steffan il si vad peste 2 luni cum vinde Honda si dupa iar DIZEL rullz =))))) |
repet, in discutiile noastre sa pastram un singur camp de lupta, si ala sa fie legat de masini.
golf3diesel, retine-ti iesirile, te rog, si incearca sa nu faci presupuneri legate de viata de familie a nimanui, nu-i treaba noastra. |
Atatea discutii fara sens! Daca intra cineva nu va stii ce este mai bine sa cumperi in functiie de nevoile fiecaruia.(diesel/benzina)
Multi vorbesc doar sa se laude s-au sa dovedeasca ca au citit mult pe net:D. Din punctu meu de vedere si din punctul de vedere al pieselor eu prefer benzina.Pentru ca la sfarsitul unui an am ajuns la concluzia ca la o masina pe benzina voi avea acelas pret per total ca la diesel.La diesel se stie ca sunt toate piesele mut mai scumpe si deasemenea la o masina second riscul de a se strica un subansamblu al motorului este mai mare fata de benzina.(filtrul de aer si motorina pot fi mai scumpe de cateva ori fata de benzina,despre injectoare pot ajunge la cateva sute de lei la vreo 1400 de euro,de asemenea pompa de injectie,turbo..etc) Depinde ce vrei sa faci cu masina,depinde de luxul linistea si sunetul motorului ce til doresti.Prefer benzina pentru toate lucrurile acestea si de asemenea si a puterii.(sa nu va aud cu tdi-urile voastre ca vai doamne iar le ridicati in slavi ca rup ca nush ce,si benzina rupe si poate pe o plaja mai mare de turatii gen 4.000-7.000) Am mai citit ca diesel e mai fiabil..mare prostie! benzina e mai fiabila fara a plati asa multi bani in componente.Am o masina cu motor de 2.0 16v si vreo 280.000km si am bagat numai bujii si ulei....inca nu are nici o problema. |
E bun dom'le TDI-u, mai putin cand o ia pe ulei si ramai cu duze topite! (caz concret in service). :lol: Nu-i mare lucru, alt motor, turbina, injectoare, filtre si ulei, manopera, o nimica toata! :rolleyes2
|
Quote:
De asemenea si de la producator la producator sunt diferente enorme de fiabilitate, poti sa ai un motor pe benzina prost sau poti sa ai un motor diesel foarte reusit. Normal ca motoarele non turbo sunt in principiu mai fiabile, avand mai putine componente expuse defectarii. Daca compari diesel turbo cu benzina turbo, diferentele de costuri de reparatii si intretinere aproape ca sunt inexistente. Daca ne uitam acum, la masinile de generatie noua cele mai multe probleme apar la motoarele mici pe benzina turbo. |
caz concret
audi a6 3.0 tdi-313 cai consum 10.5 L/100 KM in oras audi a6 3.0 T-310 cai consum 18-19 L/100 KM in oras opel vectra c 3.0 cdti 184 cai consum oras 11 L/100 KM,afara 8 L/100KM opel vectra c 2.2 benz 155 cai consum oras 14 L/100 KM,afara 10 L/100 KM probate nu vb din google.... |
In mod cert un motor diesel consuma mai putin , iar eficienta unui turbo nu e de neglijat. Turbo aduce randament autoamat si consum mai eficient.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
PS: conduc zilnic renault 1.5 dci si sunt multumit de el, dar am costuri zero :) |
Intr-adevar,pentru cei care isi cumpara masina si fac 50.000km in 6-7 ani nu prea renteaza dieselul....pentru mine unul care am facut in 3 luni 6000 km majoritatea in bucuresti mi-am luat diesel?de ce?masina mai grea cu motor de 3000 diesel scot acelasi consum poate chiar mai mic decat cu 1.6 benzina aceeasi marca....cu fosta masina diesel am facut 16.000 in 6 luni intr-adevar majoritatea afara....si urmatoarea care o cumpar azi tot diesel este.....de ce?1.6 benzina 115 cai cu 1.7 diesel 125 cai,la forta nu se compara sub nici o forma,la consum e diferenta enorma pt mine care fac multi km si la pret de achizitie este la fel iar la diesel am si mai multe optiuni....
|
De multe ori dieselul este alegerea mai buna, dar si combinatia benzinar+gaz este o solutie buna in unele cazuri. RAV4 din semnatura are pus gaz de la BRC si combinatia este ideala si imbatabila, butelia intra intr-un spatiu din podeaua portbagajului (roata de rezerva este pe usa portbagajului), consum gaz 13% in Bucuresti, in afara ~10%, iarna are marele avantaj ca se incaleste motorul mult mai repede, mai ieftin decat dieselul la achizitie, etc., deci in cazul de fata nu are concurent. Mai complicat este la masini cu puteri mai mari, sau la masinile unde nu are loc butelia in podeaua portbagajului.
In functie de masina, scop, utilizare, benzina poate fi o optiune, mai ales in combinatie cu o instalatie de gaz buna, dar sunt foarte multe cazuri in care motorina este imbatabila. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Foarte tare! |
Quote:
|
cand aud extremele astea cu diesel nu merita si e varza eu chiar imi dau seama ca aici majoritatea chiar nu au avut un diesel bun cu care sa nu aibe probleme,ori sunt mecanici care au ceva masina din 90 care e pe viata nu o schimba nici pe una noua ori sunt oameni care au 100 de prieteni care au avut probleme cu dieselurile. Am 3 diesel-uri si nu am probleme cu nici unul si au mancat toate 3 kilometrii nu sunt de duminica nici unul, ai probleme cu orice motor atunci cand nu este ingrijit si masina trece prin 10 maini si nimeni nu schimba nimica la ea decat treapa inferioara,un motor ingrijit cu exceptia celor care au defect de fabrica (2.5 tdi 2.0tdi etc) nu are problemele ce le tot enumerati aici.Sau sunt eu fericitul norocos ce am castigat la loteria dieselurilor ce nu au probleme.
|
Quote:
De asemenea mai sus ziceau ca e aberatie intre preturi gen filtru benzina/diesel si i-am dovedit ca da exista diferente majore de pret. Si nu ai dreptate mai exista o diferenta de pret iti trebuie mai mult ulei....deci automat inca o diferenta! si iti mai zic inca 2 diferente la o revizie simpla....Eu cred ca unii vorbesc numai sa se contreze sau mai stiu eu ce... A si cand aleg o masina de orice fel da conteaza costurile de intretinere foarte mult e un punct forte in a achizitiona o masina. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Si eu am ajutat un prieten la ford fiesta 1.4 benzina cu filtru si de asemenea si la un alt prieten cu fiesta diesel, deia am zis de aceea diferenta de pret pentru ca eram in cunostinta de cauza, am zis strict masini la fel din toate punctele de vedere numai combustibilu diferit:). Si din cat stiu eu la opel astra 2.0 diesel parca intra 6,2 litri(sper ca nu e gresit) la mine la opelu meu calibra benzina intra 4 si un pic.In fine nu vreau sa intru in altele dar posibil ca la vww 2.0 tdi vs 2.0 benzina sa fie egala cantitatea de ulei. Am intrat pe acest forum strict ca sa imi fac o idee despre ce sa imi cumpar.Si am ales benzina cautand sa achizitionez masina in scurt timp(sincer iubesc dieselu dar per total la a doua mana nu se merita din punctu meu de vedere si la banii mei) |
La Opel intra 5.5.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Amortizoarele pentru diesel si benzina sunt diferite. |
Posibil sa faci economie la combustibil cu un 3.0 diesel fata de un 1.6-2.0 benzina, dar uiti de diferenta deloc sensibila la impozitul anual, care mai scade din diferenta.
|
Quote:
|
Quote:
deci avand in vedere ca se acopera aceste cheltuieli,senzatia,confortul,dar si multe alte lucruri pe care mi le ofera acest motor de 3.0 diesel pe langa 1.6-2.0 nu se compara..... |
Bun , votat benzina! Detin o benzina , am mers si cu diesel'uri . Decizia in acest sens e foarte usoara ! Daca nu faci mai mult de 10,000-15,000 km pe an , nu prea ai bani sa cumperi turbine , injectoare etc. iei benzina! Daca faci 40.000-50.000 km pe an , fara discutii dieselul, deoarece atunci si daca ti se strica turbina , costul e amortizat de consumul pe toti km astia.
Nu suport sa vad comparatii de genul 1.6 16v vs 2.0 TDI . De ce nu un 2.0T cu 2.0TDI ? Aici e clar ca toti cu diesel o sa fuga! Al doilea argument al celor cu diesel , ca au cuplu : Cuplul NU conteaza la o cursa , doar in viata de zi cu zi , e mai comod. Deci : putere? : benzina turbo! km multi : turbo diesel . |
Cand argumentati in favoarea unui carburant specificati si modelul exact al masinii conduse de voi sa ne facem si noi o idee despre ele in general...nu incalzeste pe nimeni sa zici de 1.9 tdi daca nu ai trait pe pielea ta avantajele/dezavantajele acestuia si vb din auzite.
|
Quote:
|
Quote:
Cuplul conteaza enorm la mers linistit, acolo iese bine in evidenta, cu cat ai mai mult cuplu la turatie cat mai mica, cu atat e mai placuta masina la condus linistit. Cuplul se mai simte si la tractare, sau in rol de caraus. Un exemplu elocvent: Civic TypeR EP3 vs Golf V GTI. 200 CP amandoua TypeR-ul foarte putin mai greu Golf V GTI are cu ~40% mai mult cuplu Stoc amandoua - Golful isi ia bataie de la TypeR. Si exemple mai sunt. |
Quote:
vw touareg 5.0 v10 tdi 313 cai cu 4.2 v8 benzina 310 cai il spulbera tdi din orice pozitie....nici aici nu conteaza cuplu????si din cate stiu tdi-ul mai greu cu 300 kg au aceeasi putere......difera doar cuplu....toate cutie automata,nu se poate spune ca cel de la volan nu stia sa schimbe viteza,etc.... am fost in masina cand s-au dat aceste masini nu am auzit sau am vazut pe youtube..... |
Eu am vazut numai type-r mancand bataie de la GTI peste tot.
Dar vorba unui prieten: unde mai gasesti un GTI stock???? |
| All times are GMT +2. The time now is 04:37. |
- Copyright 2026 4Tuning