Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

alex.panciu 23-03-13 01:55

Re: Benzina sau motorina ?

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 5410832)
daca se uita franz la bord-ul unui citaro de la ratb o sa isi schimbe brusc orientarea despre masini :lol:

Mai bine nu ca s-ar putea sa caute sa isi cumpere asa ceva...:D

franz34sm 23-03-13 05:57

Quote:

Originally Posted by golf3diesel (Post 5410629)
@scrisit Franz se lauda pe alt topic ca are 20 ani de experienta auto dar aici vine si ne invata de la mecanicu lui faimos cand se schimba bujiile =))
Eu zic sa nu le verifici si sa le tii mai mult de 100 k km Franz,mai ales daca sunt made in France :D
ia zi Franz,daca 1.9 TDI nu sunt fiabile,de ce e considerat cel mai bun motor turbo-diesel facut de VW pana acum? Mai intereseaza-te,unii aproape dubleaza puterea motoarelor alora si tot nu crapa asa repede la forje...
Ia zi de unde statistica cu 1 si 2 milioane kilometrii la motoare de 3l diesel? Argumenteaza,te rog :))

Eu n-am zis si nu ma laud ca, am 20 de ani de experienta, ci mecanicii mei au. Dar inventezi baiatule, nici macar nu esti atent la ce scriu. A doua la mina, daca vreau sa aflu ceva, ma duc la mai multi mecanici cu experienta, si nu vin aici la pustani de 20 sau 25 de ani sa cer informatii, sau sa invat de la voi ceva, care poate nici permis nu aveti. Baga bine la cap copilu, ca mai ai multe de invatat. A treia la mina, un motor de 3000 cc, nu poti sa-l faci praf, oricum ii dai in gura la masina, indiferent ca e diesel sau benzina. E imposibil. Dar motoarele astea mici, ce sa zic ?
Da vad ca toti vorbiti pe linga subiect. Am scris preturile mai sus si la diesel si la benzina, si nu ziceti nimica despre ele. Voi vorbiti de Golf 3 , 1,9 tdi ca e fiabil. Eu n-am zis ca nu e, dar cum e cu preturile pieselor ? Am scris mai sus, la aia sa-mi raspundeti.

golf3diesel 23-03-13 09:33

Franz daca tot ai mecanici asa experimentati =)))) si cei care incearca sa isi mai bata inca capul cu tine(poate de amuzament) pe aici sunt praf de ce mai postezi? Una alta eu nu imi schimb masina in fiecare luna ca tine(pentru ca e fiabila si isi face treaba) si XXXXXXXXXXXX
Preturile sunt decente la piese la 1.9TDI fata de motoare mai mari,tu te asteptai cumva sa gasesti aceleasi preturi in Austria ca aici la REMAT sau dezmembrari??? Aia de acolo isi bat joc de tine pentru ca pot,si ca aia le e meseria.
Cine ti-a zis ca un motor mai mare(presupun mai modern nu de pe vremea bunicului da??) nu se poate face praf facea misto de tine.Poate ca motorul propriu-zis e fiabil dar subansamblele pot ceda,daca iti bati joc de masina in oras si fara alea e pa.Oricum,e adevarat ca sunt mai putin fortate in special la drum lung unde au viteza superioara de croaziera.

@steffan il si vad peste 2 luni cum vinde Honda si dupa iar DIZEL rullz =)))))

aleks 26-03-13 12:46

repet, in discutiile noastre sa pastram un singur camp de lupta, si ala sa fie legat de masini.
golf3diesel, retine-ti iesirile, te rog, si incearca sa nu faci presupuneri legate de viata de familie a nimanui, nu-i treaba noastra.

Messerschmitt 04-04-13 16:07

Atatea discutii fara sens! Daca intra cineva nu va stii ce este mai bine sa cumperi in functiie de nevoile fiecaruia.(diesel/benzina)
Multi vorbesc doar sa se laude s-au sa dovedeasca ca au citit mult pe net:D.
Din punctu meu de vedere si din punctul de vedere al pieselor eu prefer benzina.Pentru ca la sfarsitul unui an am ajuns la concluzia ca la o masina pe benzina voi avea acelas pret per total ca la diesel.La diesel se stie ca sunt toate piesele mut mai scumpe si deasemenea la o masina second riscul de a se strica un subansamblu al motorului este mai mare fata de benzina.(filtrul de aer si motorina pot fi mai scumpe de cateva ori fata de benzina,despre injectoare pot ajunge la cateva sute de lei la vreo 1400 de euro,de asemenea pompa de injectie,turbo..etc)
Depinde ce vrei sa faci cu masina,depinde de luxul linistea si sunetul motorului ce til doresti.Prefer benzina pentru toate lucrurile acestea si de asemenea si a puterii.(sa nu va aud cu tdi-urile voastre ca vai doamne iar le ridicati in slavi ca rup ca nush ce,si benzina rupe si poate pe o plaja mai mare de turatii gen 4.000-7.000)
Am mai citit ca diesel e mai fiabil..mare prostie! benzina e mai fiabila fara a plati asa multi bani in componente.Am o masina cu motor de 2.0 16v si vreo 280.000km si am bagat numai bujii si ulei....inca nu are nici o problema.

B-99-SAA 04-04-13 19:03

E bun dom'le TDI-u, mai putin cand o ia pe ulei si ramai cu duze topite! (caz concret in service). :lol: Nu-i mare lucru, alt motor, turbina, injectoare, filtre si ulei, manopera, o nimica toata! :rolleyes2

GTR 04-04-13 19:59

Quote:

Originally Posted by Messerschmitt (Post 5427081)
Atatea discutii fara sens! Daca intra cineva nu va stii ce este mai bine sa cumperi in functiie de nevoile fiecaruia.(diesel/benzina)
Multi vorbesc doar sa se laude s-au sa dovedeasca ca au citit mult pe net:D.
Din punctu meu de vedere si din punctul de vedere al pieselor eu prefer benzina.Pentru ca la sfarsitul unui an am ajuns la concluzia ca la o masina pe benzina voi avea acelas pret per total ca la diesel.La diesel se stie ca sunt toate piesele mut mai scumpe si deasemenea la o masina second riscul de a se strica un subansamblu al motorului este mai mare fata de benzina.(filtrul de aer si motorina pot fi mai scumpe de cateva ori fata de benzina,despre injectoare pot ajunge la cateva sute de lei la vreo 1400 de euro,de asemenea pompa de injectie,turbo..etc)
Depinde ce vrei sa faci cu masina,depinde de luxul linistea si sunetul motorului ce til doresti.Prefer benzina pentru toate lucrurile acestea si de asemenea si a puterii.(sa nu va aud cu tdi-urile voastre ca vai doamne iar le ridicati in slavi ca rup ca nush ce,si benzina rupe si poate pe o plaja mai mare de turatii gen 4.000-7.000)
Am mai citit ca diesel e mai fiabil..mare prostie! benzina e mai fiabila fara a plati asa multi bani in componente.Am o masina cu motor de 2.0 16v si vreo 280.000km si am bagat numai bujii si ulei....inca nu are nici o problema.

Asta cu piesele echivalente de cateva ori mai scumpe, la masini echivalente cu motorizari diferite este o MARE aberatie.

De asemenea si de la producator la producator sunt diferente enorme de fiabilitate, poti sa ai un motor pe benzina prost sau poti sa ai un motor diesel foarte reusit.

Normal ca motoarele non turbo sunt in principiu mai fiabile, avand mai putine componente expuse defectarii.
Daca compari diesel turbo cu benzina turbo, diferentele de costuri de reparatii si intretinere aproape ca sunt inexistente.

Daca ne uitam acum, la masinile de generatie noua cele mai multe probleme apar la motoarele mici pe benzina turbo.

alex.panciu 04-04-13 20:00

caz concret

audi a6 3.0 tdi-313 cai consum 10.5 L/100 KM in oras
audi a6 3.0 T-310 cai consum 18-19 L/100 KM in oras

opel vectra c 3.0 cdti 184 cai consum oras 11 L/100 KM,afara 8 L/100KM
opel vectra c 2.2 benz 155 cai consum oras 14 L/100 KM,afara 10 L/100 KM

probate nu vb din google....

SEBASTIAN 04-04-13 20:33

In mod cert un motor diesel consuma mai putin , iar eficienta unui turbo nu e de neglijat. Turbo aduce randament autoamat si consum mai eficient.

lord_wader 05-04-13 10:22

Quote:

Originally Posted by Messerschmitt (Post 5427081)
Am o masina cu motor de 2.0 16v si vreo 280.000km si am bagat numai bujii si ulei....inca nu are nici o problema.

Stai calm ca are si ea mici probleme doar ca nu stii tu, sau le treci cu vederea. Daca te obisnuiesti cu o masina zici ca e buna daca merge ok, insa la km aia nu are cum sa mai fie totul perfect ca atunci cand era noua.

BMnWA 05-04-13 10:50

Quote:

Originally Posted by B-99-SAA (Post 5427292)
E bun dom'le TDI-u, mai putin cand o ia pe ulei si ramai cu duze topite! (caz concret in service). :lol: Nu-i mare lucru, alt motor, turbina, injectoare, filtre si ulei, manopera, o nimica toata! :rolleyes2

frate fa si tu 100-200k cu un tdi sa vezi ce bagi in el,tine cativa ani un tdi sa il intretii sa vezi ce costuri ai si ce probleme apar,pai tu ai avut 2 masini daiewo si vorbesti de tdi pd ? e clar absolut ca vorbesti din povesti ce le auzi la cafea !

GTR 05-04-13 11:11

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 5428106)
frate fa si tu 100-200k cu un tdi sa vezi ce bagi in el,tine cativa ani un tdi sa il intretii sa vezi ce costuri ai si ce probleme apar,pai tu ai avut 2 masini daiewo si vorbesti de tdi pd ? e clar absolut ca vorbesti din povesti ce le auzi la cafea !

Depinde de TDi, unele au fost reusite, altele slabe rau.

BMnWA 05-04-13 11:47

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5428132)
Depinde de TDi, unele au fost reusite, altele slabe rau.

1.9 tdi cu pompa clasica sau pd de 90 101 110 115 131 150 cai au fost reusite si inca tin si merg foarte bine. Sunt problematice unele tipuri de motor 2.5 tdi si 2.0 tdi.. Dar la primele serii de tdi nu s-a pus problema de cod motor sau an fabricatie.

scrisit 05-04-13 12:00

Quote:

Ce kilometraj crezi ca au cele din Germania?

B-99-SAA 05-04-13 12:31

Quote:

Mananc TDI HDI JTD DCI in fiecare zi, ca din asta traiesc, miros a motorina zilnic. Cele mai rezistente din gama VAG sunt cele clasice, pompa cu capac electronic, e simplu si fiabil. Dar sincer iti spun, daca nu as lucra in domeniu, nu mi-as lua niciodata diesel.

PS: conduc zilnic renault 1.5 dci si sunt multumit de el, dar am costuri zero :)

alex.panciu 05-04-13 14:06

Intr-adevar,pentru cei care isi cumpara masina si fac 50.000km in 6-7 ani nu prea renteaza dieselul....pentru mine unul care am facut in 3 luni 6000 km majoritatea in bucuresti mi-am luat diesel?de ce?masina mai grea cu motor de 3000 diesel scot acelasi consum poate chiar mai mic decat cu 1.6 benzina aceeasi marca....cu fosta masina diesel am facut 16.000 in 6 luni intr-adevar majoritatea afara....si urmatoarea care o cumpar azi tot diesel este.....de ce?1.6 benzina 115 cai cu 1.7 diesel 125 cai,la forta nu se compara sub nici o forma,la consum e diferenta enorma pt mine care fac multi km si la pret de achizitie este la fel iar la diesel am si mai multe optiuni....

GTR 06-04-13 08:41

De multe ori dieselul este alegerea mai buna, dar si combinatia benzinar+gaz este o solutie buna in unele cazuri. RAV4 din semnatura are pus gaz de la BRC si combinatia este ideala si imbatabila, butelia intra intr-un spatiu din podeaua portbagajului (roata de rezerva este pe usa portbagajului), consum gaz 13% in Bucuresti, in afara ~10%, iarna are marele avantaj ca se incaleste motorul mult mai repede, mai ieftin decat dieselul la achizitie, etc., deci in cazul de fata nu are concurent. Mai complicat este la masini cu puteri mai mari, sau la masinile unde nu are loc butelia in podeaua portbagajului.

In functie de masina, scop, utilizare, benzina poate fi o optiune, mai ales in combinatie cu o instalatie de gaz buna, dar sunt foarte multe cazuri in care motorina este imbatabila.

Messerschmitt 06-04-13 11:29

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 5428062)
Stai calm ca are si ea mici probleme doar ca nu stii tu, sau le treci cu vederea. Daca te obisnuiesti cu o masina zici ca e buna daca merge ok, insa la km aia nu are cum sa mai fie totul perfect ca atunci cand era noua.

Nu am zis niciunde ca e o masina perfecta ca din punct de vedere moral nu are cum.Dar la un diesel posibil la km astia sa cada lucruri mult mai scumpe la motor sau etc.Din punctu meu de vedere diesel se merita numai luat de nou si motor cat mai mare.

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5427376)
Asta cu piesele echivalente de cateva ori mai scumpe, la masini echivalente cu motorizari diferite este o MARE aberatie.

De asemenea si de la producator la producator sunt diferente enorme de fiabilitate, poti sa ai un motor pe benzina prost sau poti sa ai un motor diesel foarte reusit.

Normal ca motoarele non turbo sunt in principiu mai fiabile, avand mai putine componente expuse defectarii.
Daca compari diesel turbo cu benzina turbo, diferentele de costuri de reparatii si intretinere aproape ca sunt inexistente.

Daca ne uitam acum, la masinile de generatie noua cele mai multe probleme apar la motoarele mici pe benzina turbo.

Ford fiesta care am folosit 1.4 benzina filtru de benzina in jur de 40 de lei, ford fiesta 1.4 tdci (diesel) in jur de 100 de lei (am dat 168 de lei). Deci exista diferente si nu e o aberatie!;)

22VIN 06-04-13 11:55

Quote:

Originally Posted by Messerschmitt (Post 5429340)
Nu am zis niciunde ca e o masina perfecta ca din punct de vedere moral nu are cum.Dar la un diesel posibil la km astia sa cada lucruri mult mai scumpe la motor sau etc.Din punctu meu de vedere diesel se merita numai luat de nou si motor cat mai mare.

La orice motor turbo exista riscul asta. Daca vrei sa mergi la sigur, iei un 2.0 aspirat.

GTR 06-04-13 15:09

Quote:

Originally Posted by Messerschmitt (Post 5429340)
Ford fiesta care am folosit 1.4 benzina filtru de benzina in jur de 40 de lei, ford fiesta 1.4 tdci (diesel) in jur de 100 de lei (am dat 168 de lei). Deci exista diferente si nu e o aberatie!;)

Diferenta este de 120 ron si filtrul de combustibil se schimba odata la 30-40k de km. Asta este o cheltuiala care sa te faca sa nu-ti iei diesel? :)))

Foarte tare!

alex.panciu 06-04-13 16:53

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5429537)
Diferenta este de 120 ron si filtrul de combustibil se schimba odata la 30-40k de km. Asta este o cheltuiala care sa te faca sa nu-ti iei diesel? :)))

Foarte tare!

Da foarte tare,chestia si mai tare e ca asta e singura diferenta de pret la o revizie benzina-motorina

BMnWA 06-04-13 19:57

cand aud extremele astea cu diesel nu merita si e varza eu chiar imi dau seama ca aici majoritatea chiar nu au avut un diesel bun cu care sa nu aibe probleme,ori sunt mecanici care au ceva masina din 90 care e pe viata nu o schimba nici pe una noua ori sunt oameni care au 100 de prieteni care au avut probleme cu dieselurile. Am 3 diesel-uri si nu am probleme cu nici unul si au mancat toate 3 kilometrii nu sunt de duminica nici unul, ai probleme cu orice motor atunci cand nu este ingrijit si masina trece prin 10 maini si nimeni nu schimba nimica la ea decat treapa inferioara,un motor ingrijit cu exceptia celor care au defect de fabrica (2.5 tdi 2.0tdi etc) nu are problemele ce le tot enumerati aici.Sau sunt eu fericitul norocos ce am castigat la loteria dieselurilor ce nu au probleme.

Messerschmitt 07-04-13 12:05

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5429648)
Da foarte tare,chestia si mai tare e ca asta e singura diferenta de pret la o revizie benzina-motorina

Omule tu chiar esti contra eu mi-am expus punctu de vedere atat am zis diesel nou se merita dar diesel trecut prin zece maini nu!(punctu meu de vedere)
De asemenea mai sus ziceau ca e aberatie intre preturi gen filtru benzina/diesel si i-am dovedit ca da exista diferente majore de pret.
Si nu ai dreptate mai exista o diferenta de pret iti trebuie mai mult ulei....deci automat inca o diferenta! si iti mai zic inca 2 diferente la o revizie simpla....Eu cred ca unii vorbesc numai sa se contreze sau mai stiu eu ce...
A si cand aleg o masina de orice fel da conteaza costurile de intretinere foarte mult e un punct forte in a achizitiona o masina.

alex.panciu 07-04-13 13:41

Quote:

Originally Posted by Messerschmitt (Post 5430611)
Omule tu chiar esti contra eu mi-am expus punctu de vedere atat am zis diesel nou se merita dar diesel trecut prin zece maini nu!(punctu meu de vedere)
De asemenea mai sus ziceau ca e aberatie intre preturi gen filtru benzina/diesel si i-am dovedit ca da exista diferente majore de pret.
Si nu ai dreptate mai exista o diferenta de pret iti trebuie mai mult ulei....deci automat inca o diferenta! si iti mai zic inca 2 diferente la o revizie simpla....Eu cred ca unii vorbesc numai sa se contreze sau mai stiu eu ce...
A si cand aleg o masina de orice fel da conteaza costurile de intretinere foarte mult e un punct forte in a achizitiona o masina.

Nu sunt contra deloc,am avut multe masini pe benzina ultima m-am despartit de ea in decembrie....sa stii ca la motoare de 2000 cmc benzina sau diesel intra aceeasi cantitate de ulei,iar daca vrei neaparat maine iti fac print screen cu costurile unei revizii la o masina pe benzina si iti pot arata ca poate costa mai mult decat la un diesel.....poate pentru tine conteaza ca este diferenta de 120 lei intre revizii,dar eu diferenta asta o scot la un plin de motorina,mers in oras...

GTR 07-04-13 14:50

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5430745)
poate pentru tine conteaza ca este diferenta de 120 lei intre revizii,dar eu diferenta asta o scot la un plin de motorina,mers in oras...

E prea greu pentru el, il dai peste cap cu calculele astea. :))

alex.panciu 07-04-13 15:19

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5430802)
E prea greu pentru el, il dai peste cap cu calculele astea. :))

:D:D nu incerc sa conving pe nimeni cei ca tine si altii stiu despre ce vb...ideea e ca intalnesc zilnic multi care nu vor sa auda de diesel,le fac niste calcule simple le arat masina cu motor de 3000 diesel care consuma 11 in oras,il vad cum sta gandeste,dupa care da cartile pe fata:pai masina mea cu motor de 2.0 benzina consuma 14 in oras si nu trage ca asta...dar am auzit eu pe cineva si am vazut eu multe diesel-uri la care le-a cazut injectoare,turbina,egr.....eu nu am vazut dar asa am auzit......intr-adevar exista si masini care au trecut prin 10 maini,au tras toti de ele ca de un......si nu au avut grija de ele si atunci cad....dar asta se poate intampla si la benzina

Messerschmitt 07-04-13 15:48

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5430830)
:D:D nu incerc sa conving pe nimeni cei ca tine si altii stiu despre ce vb...ideea e ca intalnesc zilnic multi care nu vor sa auda de diesel,le fac niste calcule simple le arat masina cu motor de 3000 diesel care consuma 11 in oras,il vad cum sta gandeste,dupa care da cartile pe fata:pai masina mea cu motor de 2.0 benzina consuma 14 in oras si nu trage ca asta...dar am auzit eu pe cineva si am vazut eu multe diesel-uri la care le-a cazut injectoare,turbina,egr.....eu nu am vazut dar asa am auzit......intr-adevar exista si masini care au trecut prin 10 maini,au tras toti de ele ca de un......si nu au avut grija de ele si atunci cad....dar asta se poate intampla si la benzina

ok imi cer scuze daca te-am deranjat in vreun fel cu posturile mele.Si am zis ca e strict parerea mea despre motorina si benzina!Si daca mai cauti am zis cand se merita diesel din punctu meu de vedere.
Si eu am ajutat un prieten la ford fiesta 1.4 benzina cu filtru si de asemenea si la un alt prieten cu fiesta diesel, deia am zis de aceea diferenta de pret pentru ca eram in cunostinta de cauza, am zis strict masini la fel din toate punctele de vedere numai combustibilu diferit:).
Si din cat stiu eu la opel astra 2.0 diesel parca intra 6,2 litri(sper ca nu e gresit) la mine la opelu meu calibra benzina intra 4 si un pic.In fine nu vreau sa intru in altele dar posibil ca la vww 2.0 tdi vs 2.0 benzina sa fie egala cantitatea de ulei.
Am intrat pe acest forum strict ca sa imi fac o idee despre ce sa imi cumpar.Si am ales benzina cautand sa achizitionez masina in scurt timp(sincer iubesc dieselu dar per total la a doua mana nu se merita din punctu meu de vedere si la banii mei)

scrisit 07-04-13 15:57

La Opel intra 5.5.

Messerschmitt 07-04-13 16:00

Quote:

Originally Posted by scrisit (Post 5430883)
La Opel intra 5.5.

diesel presupun ca zici dtl 16v sau asa ceva..nu?

alex.panciu 07-04-13 16:02

Quote:

Originally Posted by Messerschmitt (Post 5430871)
ok imi cer scuze daca te-am deranjat in vreun fel cu posturile mele.Si am zis ca e strict parerea mea despre motorina si benzina!Si daca mai cauti am zis cand se merita diesel din punctu meu de vedere.
Si eu am ajutat un prieten la ford fiesta 1.4 benzina cu filtru si de asemenea si la un alt prieten cu fiesta diesel, deia am zis de aceea diferenta de pret pentru ca eram in cunostinta de cauza, am zis strict masini la fel din toate punctele de vedere numai combustibilu diferit:).
Si din cat stiu eu la opel astra 2.0 diesel parca intra 6,2 litri(sper ca nu e gresit) la mine la opelu meu calibra benzina intra 4 si un pic.In fine nu vreau sa intru in altele dar posibil ca la vww 2.0 tdi vs 2.0 benzina sa fie egala cantitatea de ulei.
Am intrat pe acest forum strict ca sa imi fac o idee despre ce sa imi cumpar.Si am ales benzina cautand sa achizitionez masina in scurt timp(sincer iubesc dieselu dar per total la a doua mana nu se merita din punctu meu de vedere si la banii mei)

Stai linistit ca am citit posturile tale,am inteles ce vrei sa spui si partial ai dreptate,nu incerc sa conving pe nimeni,fiecare dupa preferinte,posibilitati,etc...la astra H de 1900 intra aproape 5 litri ulei...ca exemplu intre astra H de 1.6 benzina si vectra C 3.0 diesel ambele pana in 100.000,cumparate de la primul propietar din romania,in 3 luni de mers cu dieselul,am scos amortizoarele la vectra gratis numai din diferenta de consum....si oricum amortizoarele nu au legatura ca este diesel sau benzina,dar spuneam asa ca fapt divers...intr-adevar intre revizii si alte chestii este diferenta la pret destul de mare,aproape dublu la pret intre aceste 2 masini,dar nici nu se compara din nici un punct de vedere...

scrisit 07-04-13 16:46

Quote:

Originally Posted by Messerschmitt (Post 5430885)
diesel presupun ca zici dtl 16v sau asa ceva..nu?

2.0 DTI (Y20DTH)

Amortizoarele pentru diesel si benzina sunt diferite.

Giully4u 07-04-13 18:02

Posibil sa faci economie la combustibil cu un 3.0 diesel fata de un 1.6-2.0 benzina, dar uiti de diferenta deloc sensibila la impozitul anual, care mai scade din diferenta.

alex.panciu 07-04-13 18:37

Quote:

Originally Posted by scrisit (Post 5430939)
2.0 DTI (Y20DTH)

Amortizoarele pentru diesel si benzina sunt diferite.

vorbeam si ma refeream la motoare,consum si forta......ca amortizoarele nu au legatura cu astea.....si nu intotdeauna sunt diferite....

alex.panciu 07-04-13 18:46

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5431047)
Posibil sa faci economie la combustibil cu un 3.0 diesel fata de un 1.6-2.0 benzina, dar uiti de diferenta deloc sensibila la impozitul anual, care mai scade din diferenta.

crede-ma ca diferenta de 120 lei la un filtru si diferenta la impozit este ultimul lucru la care ma gandesc cand cumpar o masina....si nu sunt vreunul care culeg banii din copaci sau ma dau afara din casa,dar in primul rand eu fac destul de multi km lunar-anual si crede-ma ca se acopera cu mult diferenta despre care vb.....oricum eu schimb masinile la aproximativ 1 an,asa m-am obisnuit si ma plictisesc destul de repede de ele.....tot timpul vreau altceva....

deci avand in vedere ca se acopera aceste cheltuieli,senzatia,confortul,dar si multe alte lucruri pe care mi le ofera acest motor de 3.0 diesel pe langa 1.6-2.0 nu se compara.....

AlexNIT 13-04-13 07:09

Bun , votat benzina! Detin o benzina , am mers si cu diesel'uri . Decizia in acest sens e foarte usoara ! Daca nu faci mai mult de 10,000-15,000 km pe an , nu prea ai bani sa cumperi turbine , injectoare etc. iei benzina! Daca faci 40.000-50.000 km pe an , fara discutii dieselul, deoarece atunci si daca ti se strica turbina , costul e amortizat de consumul pe toti km astia.
Nu suport sa vad comparatii de genul 1.6 16v vs 2.0 TDI . De ce nu un 2.0T cu 2.0TDI ? Aici e clar ca toti cu diesel o sa fuga! Al doilea argument al celor cu diesel , ca au cuplu : Cuplul NU conteaza la o cursa , doar in viata de zi cu zi , e mai comod.
Deci : putere? : benzina turbo!
km multi : turbo diesel .

JDV 13-04-13 09:08

Cand argumentati in favoarea unui carburant specificati si modelul exact al masinii conduse de voi sa ne facem si noi o idee despre ele in general...nu incalzeste pe nimeni sa zici de 1.9 tdi daca nu ai trait pe pielea ta avantajele/dezavantajele acestuia si vb din auzite.

alex.panciu 13-04-13 13:27

Quote:

Originally Posted by AlexNIT (Post 5437728)
Bun , votat benzina! Detin o benzina , am mers si cu diesel'uri . Decizia in acest sens e foarte usoara ! Daca nu faci mai mult de 10,000-15,000 km pe an , nu prea ai bani sa cumperi turbine , injectoare etc. iei benzina! Daca faci 40.000-50.000 km pe an , fara discutii dieselul, deoarece atunci si daca ti se strica turbina , costul e amortizat de consumul pe toti km astia.
Nu suport sa vad comparatii de genul 1.6 16v vs 2.0 TDI . De ce nu un 2.0T cu 2.0TDI ? Aici e clar ca toti cu diesel o sa fuga! Al doilea argument al celor cu diesel , ca au cuplu : Cuplul NU conteaza la o cursa , doar in viata de zi cu zi , e mai comod.
Deci : putere? : benzina turbo!
km multi : turbo diesel .

Pai ai mai sus comparatia 3.0 turbo benzina cu 3.0 tdi de la audi....si esti absolut sigur ca nu conteaza cuplul motorului intr-o cursa??

GTR 13-04-13 16:49

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5438022)
Pai ai mai sus comparatia 3.0 turbo benzina cu 3.0 tdi de la audi....si esti absolut sigur ca nu conteaza cuplul motorului intr-o cursa??

Absolut sigur nu conteaza cuplul motor intr-o cursa, la drag conteaza strict puterea.

Cuplul conteaza enorm la mers linistit, acolo iese bine in evidenta, cu cat ai mai mult cuplu la turatie cat mai mica, cu atat e mai placuta masina la condus linistit.

Cuplul se mai simte si la tractare, sau in rol de caraus.

Un exemplu elocvent: Civic TypeR EP3 vs Golf V GTI.

200 CP amandoua
TypeR-ul foarte putin mai greu
Golf V GTI are cu ~40% mai mult cuplu

Stoc amandoua - Golful isi ia bataie de la TypeR.

Si exemple mai sunt.

alex.panciu 13-04-13 17:49

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5438182)
Absolut sigur nu conteaza cuplul motor intr-o cursa, la drag conteaza strict puterea.

Cuplul conteaza enorm la mers linistit, acolo iese bine in evidenta, cu cat ai mai mult cuplu la turatie cat mai mica, cu atat e mai placuta masina la condus linistit.

Cuplul se mai simte si la tractare, sau in rol de caraus.

Un exemplu elocvent: Civic TypeR EP3 vs Golf V GTI.

200 CP amandoua
TypeR-ul foarte putin mai greu
Golf V GTI are cu ~40% mai mult cuplu

Stoc amandoua - Golful isi ia bataie de la TypeR.

Si exemple mai sunt.

pai si atunci da-mi o explicatie de ce 3.0 turbo de la audi 310 cai nu poate bate 3.0 tdi 313 cai?daca tot nu conteaza cuplu?
vw touareg 5.0 v10 tdi 313 cai cu 4.2 v8 benzina 310 cai il spulbera tdi din orice pozitie....nici aici nu conteaza cuplu????si din cate stiu tdi-ul mai greu cu 300 kg

au aceeasi putere......difera doar cuplu....toate cutie automata,nu se poate spune ca cel de la volan nu stia sa schimbe viteza,etc....
am fost in masina cand s-au dat aceste masini nu am auzit sau am vazut pe youtube.....

bluey 13-04-13 17:55

Eu am vazut numai type-r mancand bataie de la GTI peste tot.
Dar vorba unui prieten: unde mai gasesti un GTI stock????

All times are GMT +2. The time now is 04:37.

- Copyright 2026 4Tuning