![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Si probabil in 400 de ron ti-au facut si plinul la motorina si ti-au oferit si un weekwnd la munte intr-un hotel de 5 stele, nu? ce naiba ma, ne iei de prosti, spune-ne si noua ce revizie e aia de 400 de ron, operatii si preturile detaliate. Quote:
ai mers tu 500k de km? din punctul meu de vedere viata unei masini sau motor daca depaseste 300-350 k de km este ultrasuficient si corect si de-atea am vazut si am avut destule, vorbim de masini normale nu de microbuze sau de camioane. |
Quote:
|
Quote:
atata iasa, 4 filtre si schimbul de ulei erau 4 milioane cu manopera cu tot. 150 erau 4 filtre (aer,benzina,ulei,polen) si uleiul 2.5 mil 4l. Atata m-a costat pe mine la golful 5 ce l-am avut pana de 2 saptamani. Daca mergi la reprezentanta corect , te ia 7-8 milioane , dar e vorba de multa manopera, nu de servicii sau calitatea mai buna a filtrelor sau a uleiului. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Sunteti bolnavi :rolleyes2
|
Quote:
Vrei iara sa arat factura cum am aratat si la mercedes ? Ca nu stii tu unde sa te duci si te rup la bani e problema ta! Asa cum am demonstrat, am fost la revizie cu Merc C-klasse w204 ( asta nou ) la reprezentanta si m-a costat 800 ron revizia ! Depinde unde te duci sa ti-o faca ! |
Quote:
|
Quote:
|
In primul rand benzina este un combustibil de calitate superioara motorinei, binenteles ca cele mai puternice sunt motoarele pe benzina.
|
Sunt destule situatii in care ai motoare de cilindree diferita dar puteri similare, diferente mai mici sau mai mari. Vorbesc de motoare de acelasi tip, ori benzina ori diesel, sa nu existe diferente de principii de functionare care ar influenta alegerea.
Logan 1.2 16V (75CP) / 1.4 8V (75CP) A3 1.6 TDI 105CP / 1.9 TDI 105CP Golf 1.4 TSI (160-170CP) / 2.0 FSI 150 CP Si ar mai fi suficiente dar astea sunt cateva. In toate situatiile de mai sus eu mi-as cumpara fara regrete varianta cu motor mai mic dar care are cel putin aceleasi performante dar ai ca avantaj taxe mai mici, eventual consum mai mic si altele. Daca situatia ar fi la fel in cazul unui benzinar de cilindree mai mica dar aceeasi putere, alegerea ar fi la fel. Tind sa dau dreptate in privinta alegerii unui automobil, de multe ori ai retineri ca e prea mare motorul nu ca e prea puternic. La inmatriculare, impozit si ce mai e de platit se ia cilindreea nu puterea. PS: 1.6 TDI nu stiu daca exista acum pe piata dar il anuntasera de ceva timp ca un motor "mai verde" pe A3. |
| All times are GMT +2. The time now is 03:30. |
|
- Copyright 2026 4Tuning