![]() |
|
Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate
Deci .. ca sa facem haz de necaz (cum se spune) :) Dupa cum se vede, treaba sta cam asa : fiecare interpreteaza cum vrea; ce e clar, e asta : nimeni din cei care au decis/stabilit ordonanta nu a fost pe la fiecare punct de finante din tara, prin toate orasele, sa le explice functionarilor ce au decis ei, deci .. e clar asta :) Pur si simplu, functionarii au citit pe site (monitorul oficial), ceea ce am citit si noi. Restul e o chestie de interpretare, corect ? :) Fiecare a inteles cum a putut (cel mai corect spus), si nu cum a vrut, pur si simplu a inteles ce a putut, cat a putut. Unii au luat cuvintele/expresiile exact asa cum erau scrise, altii le-au interpretat .. Si de aici .. au plecat si problemele de mai sus (din pacate) ..
Dupa cum am spus mai sus, eu astazi am fost, am intrebat, iar raspunsurile au fost cele ce le-am spus mai sus. Mai precis, sa va spun situatia mea : am luat masina in august 2008, cu numerele rosii pe ea, scoase prima data. Masina a fost adusa de o persoana, trecuta pe alta persoana, si pe urma am luat-o eu :) Deci .. contracte de vanzare-cumparare .. sunt cateva inaintea mea :D Nu am inscris masina din diverse motive, nu mai conteaza acum, nu sunt relevante, insa in nici un caz nu am luat masina sa o dau si sa fac un profit. Asa .. trecem peste asta. Mi-am facut programare (on`line) la RAR in luna ianuarie, si m-au pus pe 17 martie .. mai repede nu se putea. Astazi cand am fost la Finante, am fost doar cu urmatoarele acte : briful mic si mare, traducerea de la ele, contractele de vanzare-cumparare (ca sunt mai multe :)) ), am si autorizatia de circulatie provizorie de la nemti (aceea de 5 zile), si am mai dus si autorizatia provizorie de circulatie, de la numerele rosii ce le avea masina in luna august 2008. Si atat, a fost suficient. Cand i-am spus acelei tanti (dragute de altfel), ca imi era teama sa nu trebuiasca sa fiu eu cel care a adus masina din Germania, dupa ce a zambit, m-a si intrebat de unde am auzit acest zvon .. si am recunoscut "din forumuri". A zambit iar, si m-a recunoscut la randul ei, ca pana si ea, si ei in general, functionarii, din forumuri afla mai multe decat din Monitorul Oficial, care nu e prea clar, sau care se poate interpreta :) In fine, asta e situatia mea, poate e una mai aparte, sau o exceptie, insa asta e situatia. In ceea ce priveste taxa .. da, mi se pare putin ciudat (desi e spre binele meu): anul trecut, cu fosta taxa, trebuia sa platesc 291 euro .. Acum, mi-a calculat acea tanti de la Finante, si am de plata doar 208 euro !! (mie imi convine) :D (ahh .. apropo, e vorba de un BMW 316 (e26) din 1992. Uff .. ce sa mai spun ? Bafta tuturor, va mai spun cand mai aflu ceva nou, ca deja se cam stie tot .. :) Bafta multa ! |
Fi atent !
Am fost in Germania cu el(tipul trecut in biref) dar nu am putut sa iau numere de toll valabile o luna pt ca nu aveam pasaport (nu eliberau numere provizorii valabile o luna decat pe pasaport) si am luat pe numele lui . Am ajuns in Romania si am facut contract de vanzare-cumparare cu el (ca si cum l-am fi facut in Germania) ! Maine vad pe ce nume imi elibereaza chitanta eu anexand la dosar : copie dupa buletinul meu,copie dupa brieful tradus ,dupa brieful in germana si contract de vanzare-cumparare ! Taxa este dupa cum am zis de 15,5 milioane ! LE: IN ordonanta de urgenta este specificat ceva de genul "Trebuie sa faci dovada ca masina a intrat in tara inainte de 15 decembrie " dar nu specifica ca ar trebui sa fie intrata in tara pe numele tau ! |
:D Zau ca imi vine sa ma prapadesc de ras cand observ ce tara de ..... avem.
La mine a fost astfel: - tipul cumpara masina de la sora lui din Germania in 24.09.2008 - are numere de zoll, toate actele - fac act de V-C cu el in Romania pe 24.10.2008 - pe 27.11.2008 iau primul set de numere rosii - merg la finante pe 23.02.2009 si spune ca taxa trebuie platita de ,,importator'' |
niste dobitoci.. nasol e ca ne afecteaza si pe noi..
|
a fost cineva cu masina adusa din Olanda..?stiti cumva ce acte trebuie in privinta asta?(daca e adusa din Olanda)ms.
|
Re: Taxa de prima inmatriculare
Quote:
|
Quote:
|
azi frumos am depus dosarul si a fost acceptat cu urmatoarele:
-declaratie si cerete obtinute de la finante de acolo si completate -declaratie pe proprie raspundere (de la notar) ca masina a fost adusa inainte de 15 dec. pe numele meu -briff mare si mic si copii xerox -cartea masinii si copie -autorizatia de circulatie provizori (numere rosii de aici) si pe primul proprietar. eu am lasat originalul (ca mai am una si pe numele meu tot inainte de 15 dec in caz de ceva) -buletin si copie si cam atat. eu am luat masina de la cineva care el a adus-o din austria. si ce e bine ca aici nu trebuie traduceri dupa briff. si acuma astept decizia. |
sub 14 ani si taxa a crescut cu 400% fata de taxa din iulie pentru aceste masini
|
Quote:
|
ca si eu trebuie sa ma duc zilele astea la Finante..
|
GATA , am platit taxa ...
Am facut urmatoarele lucruri pt a plati taxa din aprilie 2008: -copie dupa buletinul meu -copie dupa traducerea la contract si la brief -copie dupa brief(nu era pe numele meu , am luat numere de 1 luna pe numele unui prieten) Am platit la un motor de 1.8, euro 2 , an 1995 - 1553 ron (416 euro) Chitanta a fost eliberata pe numele meu , nu pe numele de pe brief ! |
cum e posibil sa faca asa ceva ? deci la 325i in loc de 600 de euro din iulie ... dai 2500 acum :|
|
nu-mi vine sa cred.. tot mai multi reusesc sa plateasca taxa mica, prin toata orasele, mai putin in craiova si cateva cazuri prin buc. :|
|
Quote:
@DollusD: traducerile pentru contract si pentru brief trebuie legalizate? |
| All times are GMT +2. The time now is 01:45. |
|
- Copyright 2026 4Tuning